Gondolom a router és a switch közötti kábelt már próbáltad cserélni, ha nem, ez lenne az első.K P írta: ↑2025.02.24., hétf. 19:17Az eszköz jó, mivel Totyi javaslatára (is) kipróbáltam két gép között, meg más router- en, más hálózatban is működött. Természetesen a ledek is villognak, mondjuk az nálam is, csak éppen net nem jön ki… PattMézga Aladár írta: ↑2025.02.24., hétf. 13:42Nincs túl sok variáció.K P írta: ↑2025.02.20., csüt. 21:57Sziasztok,
Egy Mercusys 105- ös switch- et szeretnék kipróbálni, de ha bekötöm a router (Sagem 5670) meg egy eszköz közé (pl laptop v Audio PC) akkor az eszközön nincs netes kapcsolat. A switch biztos, hogy jó, kettő is van belőle. Próbáltam sokmindent pl azt is , hogy lejjebb vettem a PC hálózati kártyájának a sebességét 100 mbs- re, mert a switch max ennyit tud, de ez sem vezetett eredményre. Lehet, hogy a router nem kompatibilis a switch- el, vagy valami más lehet a probléma?![]()
Végigpróbálgatod a portokat és ha egyiken sincs hálózat akkor az eszköz rossz.
A Led-ek mutatnak valami aktivitást?
Aztán bele kellene nézni a Sagem admin felületébe, a DHCP beállításokba, mert úgy tűnik nem kapnak IP címet a switchre dugott eszközök. Ha a routeren VLAN van beállítva, az is okozhat gondot.