Azt olvastam valahol, hogy a KS-t a microsoft nem igazán frissíti, míg az Asio-t aktívabban fejleszti, és ha a dac-hoz van asio driver, akkor az ajánlottabb, nyilván a KS előnyei is megvannak.
Majd kipróbálom a KS-t is. Puding próbája :)

Azt olvastam valahol, hogy a KS-t a microsoft nem igazán frissíti, míg az Asio-t aktívabban fejleszti, és ha a dac-hoz van asio driver, akkor az ajánlottabb, nyilván a KS előnyei is megvannak.

Ha jól tudom évek óta nem is jött ki belőle újabb verzió. A 7D van már 4-5 éve. Még az elején változtatgattak rajta, maradt a verziószám, de a telepítő mérete változott, innen lehetett sejteni, hogy valami történt, mert hivatalosan nem publikáltak semmit... Egy idő óta azonban ez sincs...
No, ezzel kapcsolatosan nalunk is jo kis vitak szoktak zajlani :)

A kernel streaming még annál is jobb.

Ha jol ertettem az alaplapi chipsetre gondolt, ami altalaban barmilyen helyzetben baromira meleg (50-60C). Velenyem szerint ez mind az alaplapgyartok tudtaval ennyi (hiszen sajat termekuk). Az ujabb Z890 chipsetes alaplapokra emiatt mar chipset fenti is van, rendkivul nagy oromomre szolgalt a felismeres azon tulmenoen, h. elhajitottam a p@csaba a kezemben levo csavarhuzot, amikor egyszer csak felporgott a nagy semmibol.

Mivel a JCAT-kártyák rendelkeznek feszültség stabilizátorral, így nehéz elképzelni 5.00V helyett 5.20V miatt mentek volna tönkre. Sajnos előfordulnak hibás darabok (főleg erre enged következtetni az is, ha már régebben is volt vele probléma).

Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.

A mai 192Kbps tippre a hobbitársak 95%-ának már transzparens, főleg dzsessz zenéken. Hatalmas irodalma van ennek, de nyilván el kevesen fogadják. Szóval, nyugodtan vegyél újabb, jobb szolgáltatást nyújtó eszközöket, de leginkább hangfalakra érdemes költeni (hiába, hogy főleg netrádió a forrás).gss írta: ↑2025.01.26., vas. 22:52Már megbocsáss de ha nálad az a normális hogy a tanácsaidnak az a lényege hogy a másikat ledegradáld akkor ne adj tanácsot, inkább keress pl vmi jó sportot. :-)
...természetesen nem úgy gondoltam hogy a 192Kbps a csúcs, de legalább ez nem az általános alap 64-96Kbps.
Egyébként pár hétig hallgattam egy Cocktail all in lejátszót Dali hangfallal, és megtetszett az a minőség ami abból szólt,
a régi mini pc jack-denon pma 250- Wharfedale diamond 8.3(vagy BW 601s3) -hoz képest.
A kettő közti különbséget hallva finoman szólva érdekes indíttatásból eredő butaságnak tartom hogy "neked felesleges a marantz"
Nem akarok high end láncot, annyit nem szánok rá, meg persze értelme sem lenne, (80%-ban netrádiót hallgatok) csak picit szeretnék élvezhetőbb minőséget.
Keresem a megoldást, felmerült a Marantz melody, Denon ceol, Bluesound Powernode, Marantz 6007, Nad d3020 megoldásként.
+esetleg egy hangfalcsere (pl Dali oberon-Elac debut...)
Lehet hogy tévedek de úgy sejtem jobban járnék egy jobb erősítővel (pl nad vagy a marantz6007) ami tud digitális jelet fogadni és egy külső usb- hangkártyával mint egy gyengébb de all-in kütyüvel amiben van netrádió és filmnézéshez is jó.
De az is lehet hogy talán nem tudom, vagy ilyesmi. Kb. :-)
192 kbps.

neuroflex írta: ↑2025.01.26., vas. 08:01Nettó hülyeség a sokol rádiós szintű rca.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Feltéve,ha a forrás is minőségi.
gss írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:33Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
A polémia átkerült a helyére.gss írta: ↑2025.01.25., szomb. 20:33Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.