Én sem értem.
Csak tényszerűen a lakossági elektromos energia ára 2025-ben bruttó 36 Ft/kWh, ami így adódik össze:
"A fogyasztási limit alatt (2523 kWh/év) az 1 kWh áram ára 36 forint. Az A1 tarifa keretében, amely a 2523 kWh/év-ig terjedő fogyasztásra vonatkozik, a lakossági áramszámla a következő tételekből tevődik össze:
- Villamosenergia-ár: Ez a nettó egységár 4,39 forint kWh-onként.
- Rendszerhasználati díjak: Ezek a felhasználó által fizetendő díjak, amelyek nettóban 23,4 forintot tesznek ki kWh-onként.
- Általános forgalmi adó (ÁFA): Az ÁFA mértéke kWh-onként 7,5 forint.
Amikor ezeket az összegeket összeadjuk, az áfával növelt, tehát bruttó ár, amit a fogyasztók ténylegesen fizetnek, kWh-onként 35,29 forintot tesz ki. Ez az összeg tartalmazza az energia árát, a rendszerhasználati díjakat és az ÁFA-t is."
Aki meg sokkal többet fogyaszt, az is csak 70 Ft-ot fizet.
Nem kellene itt indulatokat gerjeszteni (természetesen célirányosan fals adatokkal) arra megvannak a más helyek.
Én napi szinten mérem a hálózati feszültséget itthon és 2V-on belül van napszaktól, évszaktól függetlenül.
A gyalázattal egyetértek, már ami a hozzászólásodat illeti.
Adminok! Mehet a kukába minden, ha már "politika mentes" fórumot hirdetünk. Gyalázat valóban. A hergelésnek ne legyen már az AVX is platformja.