Hol van a hagyma? Vagy ez nem hagymás bab?Alex_Aston írta: ↑2025.02.16., vas. 12:25Sajnálom a kollégámat, akik holnap egy szobában lesznek valaem.
20250216_122240.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 448
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
De akad még itt sültkarfiol és sütőtök krémleves,tökmagolajjal.

A töltelék túró,mascarpone,tejföl,fűszerek.
És csak az íze kedvéért egy kis bacon a tetejére.
És csak az íze kedvéért egy kis bacon a tetejére.

Egy kis töltött cukkini

Gyerekkoromban imádtam, de most sem rossz. Alma és háztartási keksz lereszelve.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Csak a Marantz! :-D
- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Hja, kicsit leveses, de elfő majd. Van benne kis chili.

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8876
Annak tippeltem, csak nagyon levesesnek találtam, meg abba én nem rakok kukoricát.
Én este chilis babot készítek.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
Persze, én is ismertem olyan eladót, aki tuti házit árult (hogy tényleg bio volt-e, azt esetleg valami laborteszt mutatná csak ki ;-) , keveset, láthatóan nem nagyüzemit. Meg gondolom a pár csokor petrezselyemzölddel meg néhány szál gyökérzöldséggel ott álldogáló öreg nénik is a kertben szedték az árut.
De ott volt a másik 20 stand, ahol hegyekben állt - ugyanaz, és ők is szokták azt hazudni, hogy házi, meg bio ;-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem!stx írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:14Azért nem mindenki.Vasti írta: ↑2025.01.30., csüt. 20:37Erről az jutott eszembe, hogy egy naivabb életszakaszomban ;-) annyira csodáltam azt a sok szorgalmas embert a piacon, aki megtermeli és árulja azt sok bio zöldséget meg gyümölcsöt!
Aztán valaki felvilágosított, hogy ők is a nagybanin veszik ám a portékát, és út közben lesz belőle bio ;-)
- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Azért nem mindenki.Vasti írta: ↑2025.01.30., csüt. 20:37Erről az jutott eszembe, hogy egy naivabb életszakaszomban ;-) annyira csodáltam azt a sok szorgalmas embert a piacon, aki megtermeli és árulja azt sok bio zöldséget meg gyümölcsöt!
Aztán valaki felvilágosított, hogy ők is a nagybanin veszik ám a portékát, és út közben lesz belőle bio ;-)
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2698
Szép idő van, egy kis "gerilla grill" a teraszon. Tócsni, ipari mennyiségben.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vasti
- Fórumlakó
- Értékelés: 335
Erről az jutott eszembe, hogy egy naivabb életszakaszomban ;-) annyira csodáltam azt a sok szorgalmas embert a piacon, aki megtermeli és árulja azt sok bio zöldséget meg gyümölcsöt!
A bioról tudjátok a véleményem, ami az, hogy a bio az, amit éjszaka permeteznek. 
A biotermelő mellett vajon nem jár Tdi, meg traktor, meg felette repülő, nem fúj a szél?
Vagy ezek messze az emberektől, egy Csendes-óceáni szigeten, káros anyagoktól mentes talajban termesztett cuccok? Ugyanmár. Önámítás.
Ok, aláírom sok az ipari hulladék élelmiszer, de csak csökkenteni lehet a sz@r bevitelét, megszüntetni nem. Persze ez egy jó út, aki próálkozik, efogadom. Hajrá.

A biotermelő mellett vajon nem jár Tdi, meg traktor, meg felette repülő, nem fúj a szél?
Vagy ezek messze az emberektől, egy Csendes-óceáni szigeten, káros anyagoktól mentes talajban termesztett cuccok? Ugyanmár. Önámítás.
Ok, aláírom sok az ipari hulladék élelmiszer, de csak csökkenteni lehet a sz@r bevitelét, megszüntetni nem. Persze ez egy jó út, aki próálkozik, efogadom. Hajrá.
Szerintem!
A "tőgyváladék" leánykori neve emlőmirigy váladék.Lemmy9.1 írta: ↑2025.01.29., szer. 19:24Ok, de parázós, szelektálós életet élni nem lehet egyszerű.
Milyen palacsintatöltelék az, ami steril elemekből készül? És nem cukros, nem vegyszeres? Túrós? Egy másik faj romlott tőgyváladékából? Lekváros
? Vegyszeres gyümölcsből, full cukorral?
Kakaós? Ki tudja milyen vegyszeres, full cukros. A palacsinta undorító hidrogénezett olajon sütve, vegyszeres lisztből, tőgyváladékból, szódával, (ki tudja milyen vízből)?
Jájmón. Nem sokan vannak akik nem imádj@k a nutellás palit.![]()

Nem kell parázós életet élni, mind meghalunk. Szelektálni viszont lehet és nem is bonyolult. Idővel rutinná válik, mint pl. egy szeretett gépjárművel való rendszeres foglalatosság. Ma már lehet vásárolni közvetlenül termelőtől is. Ajánlom a kosárközösségeket, Bp.-en pl. a Végtelen Kosár "áruházat". Nem feltétlenül lesz olcsóbb de idővel kevesebb is elég lesz a táplálékból a "jobb" felszívódás miatt. Kis önmérséklet, hogy ne csak az ízek miatt táplálkozzunk, mert erre épül a "nagyipari élelmiszer komplexum".(Nöstlé, Unilevör és társai) Persze továbbra sem létezik olyan termék, ami vegyszermentes, hiszen azt is éri a légkör és a csapadék, ahol nem használnak a termelés során műtrágyát és permetszert. Érdemes időt fordítani a méregtelenítésre, akár csak havi egy nap koplalás(azt csináld te, én kőműves mellett dolgozom) is segít. Egy kis figyelem arra, hogy mi miből van, kell az nekem, hogyan készítsem, mikor egyem?
Ajánlom pl. Barotányi Zoltán nemrég megjelent könyvét a Konyhai kémiát is.

"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- Vinkler
- Adminisztrátor
Én például nem.Lemmy9.1 írta: ↑2025.01.29., szer. 19:24Ok, de parázós, szelektálós életet élni nem lehet egyszerű.
Milyen palacsintatöltelék az, ami steril elemekből készül? És nem cukros, nem vegyszeres? Túrós? Egy másik faj romlott tőgyváladékából? Lekváros
Kakaós? Ki tudja milyen vegyszeres, full cukros. A palacsinta undorító hidrogénezett olajon sütve, vegyszeres lisztből, tőgyváladékból, szódával, (ki tudja milyen vízből)?
Jájmón. Nem sokan vannak akik nem imádj@k a nutellás palit.![]()
Cserébe saját lekvárosat igen. A szilvában egyáltalán nincs cukor, a barackban van és az áfonyában is, de messze nem annyi, mint a nutellában. Jah bio gazdaságból veszem a gyümölcsöt.
Ettől függetlenül a gyerekek szeretik, néha esznek, néha veszünk nekik.
Én viszont lekvárfan vagyok!

Más.
“Romlott tőgyváladék”. Mindenre van szitokszó. Én spec imádom a tejkultúrát, a sajtokat és a túrót is, a tejfölt is. Hamarabb meglennék hús nélkül, mint sajt nélkül.

Ok, de parázós, szelektálós életet élni nem lehet egyszerű.
Jájmón. Nem sokan vannak akik nem imádj@k a nutellás palit.
Jájmón. Nem sokan vannak akik nem imádj@k a nutellás palit.

Szerintem!
Mi a baj a nutellás palacsintával?
Kürtős palacsintáról nem hallottam még.
Vagy fogalmazásgátló sejthető?
Kürtős palacsintáról nem hallottam még.

Vagy fogalmazásgátló sejthető?
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nutellas palacsinta és még kürtős is létezik, és elfogadott.
Ez sem rosszabb annál.
Aki erre gerjed, vegye. Úgy kell neki.
Ez sem rosszabb annál.
Aki erre gerjed, vegye. Úgy kell neki.
Csak a Marantz! :-D