Pl egy setup box ami azért nem egy vagyon vagy egy külső vinyo elé tápnak ami ma már nem egy vagyon…
A Microsoft tuning táp a közelébe nem jön egy jó lineáris tápnak sajnos , kipróbáltam de nem jött be.

Pl egy setup box ami azért nem egy vagyon vagy egy külső vinyo elé tápnak ami ma már nem egy vagyon…
Parancsolj, kérlek...supravox írta: ↑2025.02.16., vas. 08:09Ha szabad egy kis kitérőt tennem a topic témàja felé![]()
Kb. 2 hete van nálam a Canare 4s11G.
1 hétig volt a kábeljáratón és tegnap este álltam neki kideríteni,hogy miben más mint a 4s11.
Ugye a G jelű az OFC rézből készült,minden másban megegyeznek.
A G verzió viszont pont annyival nyitotabb, részletezőbb, mélyben pontosabb,hogy amellé tegyem le a voksomat.
A sima réz picit fáradtnak, unalmasabbnak hangzik.
Milyen hifi készülék az, ami egy 60 - 80 ezres táp árának a töredéke ?
Teljesen igazad van, így levezetve érthető is, hogy miért nincs, illetve miért nem lehet mindenki igényét kielégítő szortimentet kiállítani egy ilyen viszonylag kis piacra. Egyetlen vevő kedvéért meg persze nem kérdés, hogy nem kell gyártani semmit.wittao írta: ↑2025.02.15., szomb. 23:30Masreszrol a vevoi igenyek is rendkivul sokfelek… ha van egy taparchitekturad, az kepes kiszolgalni bizonyos igenyeket, de van amit nem. Es akkor jonne a kerdes, hogy vajon egyetlen vevo miatt tervezzunk-e egy ujabb tapvarianst? Ami lehet egy befektetes, mert csak abbol lehet rendelni, ami van… viszont 10-20db kellene h. elmenjen egyaltalan visszahozza a fejlesztes koltsegeit.
És akkor még ehhez hozzájön az a probléma, hogy ezeknek a tápoknak a nagy része olyan készülékekhez menne, amiknek az ára egy ilyen tápénak a töredéke. Akkor meg megéri-e megvenni - teszi fel a kérdést a magyar egyszeri hifista, valószínűleg jogosan.
Tobb hazai gyarto is van, akik tapegysegeket keszitenek. Mindent nem lehet kitenni egy honlapra, annyifele variacio van.Rock60 írta: ↑2025.02.15., szomb. 20:22Egyébként érdekesnek is tartom, hogy a magyar gyártók nem fektetnek nagyobb figyelmet erre az igényre, mármint, hogy dupla tápegységet kínáljanak. Vagy csak elkerülte a figyelmemet.
/ No name Kínai darabok előfordulnak./
Erre biztosan lenne igény, sokan járnak abban a cipőben, hogy szükségük lenne két 2.5 - 4 Amperes tápra, akár költség-hatékonyítva egyetlen dobozban. / Modem, router. /
Amit leírtál, az végül is majdnem két táp egy dobozban, nem ?wittao írta: ↑2025.02.15., szomb. 19:57
A ket kivezetes az mit takar?
Ha 1db trafo, amirol kulon szekundereken megy a linearis tapokhoz az AC, majd onnan a DC az aljzatokhoz? Igy igazan nem ertem mi zavarna barmit is?
Es ha megnezzuk a kulon tap ehhez kepest kulon haz, kulon IEC aljzat, bekapcsologomb, kulon trafo plusz koltsege… nem tunik minimalis kulonbsegnek.
A ket kivezetes az mit takar?nemtomm írta: ↑2025.02.15., szomb. 13:07Pont tegnap beszéltem mz/x tápgyártóval táp ügyben és nem javasolta a tápon a két egyforma kivezetést vagy ha mégis azt akarja az ember anyagilag, nem sokkal jár jobban mint 2db táppal csak megspórol az ember egy tápkábelt….![]()
Ráadásul sokkal macerásabb megcsinalni úgy, hogy ne zavarják egymást…![]()
Valszeg inkább választom a két tápot mint az egybe megoldást mert jobb a végeredmény…..![]()
Pont tegnap beszéltem mz/x tápgyártóval táp ügyben és nem javasolta a tápon a két egyforma kivezetést vagy ha mégis azt akarja az ember anyagilag, nem sokkal jár jobban mint 2db táppal csak megspórol az ember egy tápkábelt….
Szerintem arra a két eszközre kevés a max. 4 Amperes táp.
Mert egymás mellett van a két névnap márciusban
Zajelnyomásra tervezett?cables írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:10Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Természetesen csak akkor oké ha a tápegység erre képes.mishow írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:11Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Az ég világon semmi baj nem lesz.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Sziasztok!
Elektronikában jártas hobbitársak véleményét szeretném kérni:
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
A helyedben felhívnám Gál Zoltánt (TMP) és a konkrét adatok ismeretében átbeszélném vele, mit javasol. Ismerve a segítőkészségét és a rugalmasságát, el tudom képzelni, hogy készít neked egy két kimenetes tápot, vagy átalakítja a meglévőt. Az Y kábelt nem erőltetném.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábelről
Erre én is kíváncsi lennék elvi szinten - mármint a közös tápra - elég teljesítmény esetén, de szerintem a max 4 A - es táp nagyon ki lenne csavarva, nem maradna elég tartalék.
>>> = ebből következik.fülelek írta: ↑2025.02.14., pén. 17:31Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.![]()
Nem túl régen, itt a Fórumon ( is ) olvashattunk róla, hogy a fémek hővezető képessége arányban áll azok elektromos vezető képességével.