Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Egyébként érdekesnek is tartom, hogy a magyar gyártók nem fektetnek nagyobb figyelmet erre az igényre, mármint, hogy dupla tápegységet kínáljanak. Vagy csak elkerülte a figyelmemet.
/ No name Kínai darabok előfordulnak./
Erre biztosan lenne igény, sokan járnak abban a cipőben, hogy szükségük lenne két 2.5 - 4 Amperes tápra, akár költség-hatékonyítva egyetlen dobozban. / Modem, router. /
/ No name Kínai darabok előfordulnak./
Erre biztosan lenne igény, sokan járnak abban a cipőben, hogy szükségük lenne két 2.5 - 4 Amperes tápra, akár költség-hatékonyítva egyetlen dobozban. / Modem, router. /
Amit leírtál, az végül is majdnem két táp egy dobozban, nem ?wittao írta: ↑2025.02.15., szomb. 19:57
A ket kivezetes az mit takar?
Ha 1db trafo, amirol kulon szekundereken megy a linearis tapokhoz az AC, majd onnan a DC az aljzatokhoz? Igy igazan nem ertem mi zavarna barmit is?
Es ha megnezzuk a kulon tap ehhez kepest kulon haz, kulon IEC aljzat, bekapcsologomb, kulon trafo plusz koltsege… nem tunik minimalis kulonbsegnek.
A felhozott példában egy alap tápegységről volt szó - egy primer, egy szekunder, egy táp - két DC kivezetéssel....
Ha 1db trafo, amirol kulon szekundereken megy a linearis tapokhoz az AC, majd onnan a DC az aljzatokhoz? Igy igazan nem ertem mi zavarna barmit is?
Es ha megnezzuk a kulon tap ehhez kepest kulon haz, kulon IEC aljzat, bekapcsologomb, kulon trafo plusz koltsege… nem tunik minimalis kulonbsegnek.
A ket kivezetes az mit takar?nemtomm írta: ↑2025.02.15., szomb. 13:07Pont tegnap beszéltem mz/x tápgyártóval táp ügyben és nem javasolta a tápon a két egyforma kivezetést vagy ha mégis azt akarja az ember anyagilag, nem sokkal jár jobban mint 2db táppal csak megspórol az ember egy tápkábelt….![]()
Ráadásul sokkal macerásabb megcsinalni úgy, hogy ne zavarják egymást…![]()
Valszeg inkább választom a két tápot mint az egybe megoldást mert jobb a végeredmény…..![]()
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
Pont tegnap beszéltem mz/x tápgyártóval táp ügyben és nem javasolta a tápon a két egyforma kivezetést vagy ha mégis azt akarja az ember anyagilag, nem sokkal jár jobban mint 2db táppal csak megspórol az ember egy tápkábelt….

Ráadásul sokkal macerásabb megcsinalni úgy, hogy ne zavarják egymást…

Valszeg inkább választom a két tápot mint az egybe megoldást mert jobb a végeredmény…..

"Az igazi barát szemből támad."
Szerintem arra a két eszközre kevés a max. 4 Amperes táp.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.02.15., szomb. 20:08-kor.
Ok: Elbénázott idézés javítása
Ok: Elbénázott idézés javítása
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Mert egymás mellett van a két névnap márciusban

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
TMP = Gál TAMÁS
Elnézést kérek tőle, nem tudom hogyan sikerült elírni

Elnézést kérek tőle, nem tudom hogyan sikerült elírni

Zajelnyomásra tervezett?cables írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:10Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Sosem találnám ki kinek a kábele lehet ez a tudományos cucc

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Természetesen csak akkor oké ha a tápegység erre képes.mishow írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:11Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Nyílván lehet játszadozni a DC vezetékkel mert kétségtelen,hogy annak a minősége fontos.
Ezt nem is kérdőjeleztem meg.
Illetve ha 2 külön tápegységről megy a delej az a legideálisabb.
De néha kompromisszumokra kényszerülünk.
Hisz az egész hifizés az.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- mishow
- V.I.P.
Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Az ég világon semmi baj nem lesz.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Sziasztok!
Elektronikában jártas hobbitársak véleményét szeretném kérni:
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
A pc-ben lévő SoTm lan+usb kártyát lehet kívülről is tápolni.
A HDplex tápomon már csak 1 szabad 9V-om maradt így Y kábellel oldottam meg.
2 éve műxik.
Hidd el nem ezen múlik.
- mishow
- V.I.P.
A helyedben felhívnám Gál Zoltánt (TMP) és a konkrét adatok ismeretében átbeszélném vele, mit javasol. Ismerve a segítőkészségét és a rugalmasságát, el tudom képzelni, hogy készít neked egy két kimenetes tápot, vagy átalakítja a meglévőt. Az Y kábelt nem erőltetném.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábelről
Ráadásul - ha a Long féle kísérlet eredményét jól értem, ezzel akár komoly hangminőség javulást is elérhetsz.
----
Én semmiképp sem gondolom jó megoldásnak az Y kábeles kettős táplálást.
A lineáris tápegységek DC tápkábelei látszólag igen egyszerű feladatot látnak el, de ez nem így van. Szinte érthetetlenül nagy mértékben befolyásolják ezek a kábelek a hangzást. Erről lehet olvasni ebben a Long Audio teszt leírásban:
https://longkft.hu/audioblog/switch-tap ... rtenetek/
Én semmiképp sem gondolom jó megoldásnak az Y kábeles kettős táplálást.
A lineáris tápegységek DC tápkábelei látszólag igen egyszerű feladatot látnak el, de ez nem így van. Szinte érthetetlenül nagy mértékben befolyásolják ezek a kábelek a hangzást. Erről lehet olvasni ebben a Long Audio teszt leírásban:
https://longkft.hu/audioblog/switch-tap ... rtenetek/
Erre én is kíváncsi lennék elvi szinten - mármint a közös tápra - elég teljesítmény esetén, de szerintem a max 4 A - es táp nagyon ki lenne csavarva, nem maradna elég tartalék.
Hasonló készülékeim vannak - router és modem - azoknak a gyári kapcsitápjuk egyenként 2.5 Amperes...
Azokat már 2 db 4 Ampres líneáris tápról etetem.
Sziasztok!
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
Köszönöm.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
>>> = ebből következik.fülelek írta: ↑2025.02.14., pén. 17:31Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.![]()
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Nem túl régen, itt a Fórumon ( is ) olvashattunk róla, hogy a fémek hővezető képessége arányban áll azok elektromos vezető képességével.
Talán ezen az összefüggésen az sem változtat, hogy ha a hővezető képesség javulását a Cryo kezelésnek köszönhetjük...

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5133
Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.

- Csatolmányok
-
- cryocopper.png (52.98 KiB) Megtekintve 1162 alkalommal
Csak a szokásos odasz...ok hsz
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Re: Sommer SC ORBIT 240 MKII kábel vélemény
Nekem szimpatikus. 2x4mm2, OFC réz, megbízható pro gyártó.

Hasonló pro vonal, de nekem jobban tetsző felépítése van ennek: https://www.van-damme.com/vandamme_prod ... ker-cable/ Van mindenféle vastagságban, itt is 2x4mm2-est választanék.
Itt lehet rendelni: https://www.facebook.com/vandamme.hu/about vagy szokott lenni használt is a fórumon.
+1
Linn K20
https://www.linn.co.uk/speakers/accessories/k20
Szokott lenni használt is a fórumon.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6187
Re: Sommer SC ORBIT 240 MKII kábel vélemény
A kérdés átkerült a helyére.
Legközelebb ha lehet ott kérdezz ahol kellene.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Sommer SC ORBIT 240 MKII kábel vélemény
Sziasztok!
Aki ismeri a Sommer SC ORBIT 240 MKII kábelt, mondana róla véleményt? Köszönöm!
Aki ismeri a Sommer SC ORBIT 240 MKII kábelt, mondana róla véleményt? Köszönöm!
Kifejtenéd ?

-
- Fórumlakó
- Értékelés: 361
A gondolkodás nem megerőltető...