"Bevánszorogtam": 106 km, majdnem 1 km szint, közel 30 km/h avg, mindez fagypont körül. Elmész ám Te, tudod hová...

"Bevánszorogtam": 106 km, majdnem 1 km szint, közel 30 km/h avg, mindez fagypont körül. Elmész ám Te, tudod hová...
még reggel is eszembejutott és valahogy elképzeltem a filmet és, hogy is fogalmazzak?
Viszont egyik sem kellemes...
9 életed van vazzeSzalon írta: ↑2025.02.09., vas. 22:39Csak kis leki/ego sérülés volt, meg néhány kis horzsolás. Amúgy lejtmenetben lassú első defekt… kanyar bejáratnál meg leért a felni az aszfaltra. Azt még összeszedtem, de a kanyart már nem tudtam bevenni, uh átszaltóztam a szalagkorláton bicajjal a lábamon és a vázzal levettem egy fát, amiből mint látható, a fa jött ki győztesen.
Én csak bevánszorogtam, nem befutottam, de hát ezek ilyen vánszorgós, éhezős rideok még az én amatőr hobbista szintemen is.
Pont tegnap volt a hírekben,hogy minden 4-dik fiatal elhízott.asebestyen írta: ↑2025.02.09., vas. 10:25Igazából az egészség felé kell csak menni, az meg hozza a teljesítményt is. Naturálban ez egy az egyben összefügg, az idióták meg csak erősődjenek a cuccaikkal, majd kifizetik az árát még 1x idősebb korban is, nem csak amikor megveszik. És igen, bringások közt is sok ilyen van.AAttila írta: ↑2025.02.09., vas. 09:48Szerintem, ha van önfegyelme az embernek,akkor el tudja érni a kitűzött célt. Nem kell céludőpontot megadni, hogy márpedig én 6 hónap múlva 10 kilóval kevesebb szeretnék lenni. Ez plusz nyomást helyez ránk. Felesleges, így van elég stressz helyzet az életünkben. De ha következetesen végezzük az edzést,légzést,nyújtást, stb, akkor úgyis elérjük, amit szeretnénk a végén. Ebbe belefér, hogy Neked a kajával van a legnagyobb kihívás és emiatt később érsz célba. Nekem a görgőzés. Nincs más lehetőségem,mint kint egy "lemezszerszàmosban". Tehát a -3, az ott is -3, csak nem esik ràm az eső/hó és nem fúj a szél. Persze hogy nem mindig van kedvem görgőzni, engem ez lassít.
De a lényeg, hogy csináljuk és boldogabbak leszünk utána.
(érdekes,az asszonyoknak ez a 90kg hogy be van csípődve)
Célokat lehet kitűzni és menni felé, de ezek úgyis módosulnak idővel. Pl én is voltam 72.5kg, és még régebben akartam még kevesebb is lenni, de nem volt tőle jobb semmi, viszont rosszabb volt, az egy amolyan csúcs vagy versenyforma nekem, ami nem tartható hosszabb távon, illetve a testsúly tartható csak az az állapot nem, amikor úgy vagyok a legkönnyebb, hogy közben a legerősebb is. Ennek hormonális háttere (is) van, amit most nem taglalok, mert nem szeretném megzavarni néhányak lelki békéjét ismét.
A lényeg, ha jó úton vagy, azt érezni fogod, mint Atti is, meg mi is, jól alszol, jól regenerálódsz, energikus vagy, alkalmazkodó a terheléshez, a környezeti változókhoz, stb, stb... És ez számít, az életminőség. Ha valaki életéhez az tesz hozzá, hogy amatőrben versenyezget, akkor hajrá! Én pl jól elversenyezgetek önmagammal, pontosan tudom, mit tudok, versenyen is pont azt futottam, amit tudtam hogy fogok tudni. Mikor megmérték előző edzőim kezdésképp bizonyos fitnesz paramétereim, legyen ez MAP például, 2W-os tűrésben voltam mindig ahhoz képest, amit beállítottam magamnak.
Csak kis leki/ego sérülés volt, meg néhány kis horzsolás. Amúgy lejtmenetben lassú első defekt… kanyar bejáratnál meg leért a felni az aszfaltra. Azt még összeszedtem, de a kanyart már nem tudtam bevenni, uh átszaltóztam a szalagkorláton bicajjal a lábamon és a vázzal levettem egy fát, amiből mint látható, a fa jött ki győztesen.
Persze, amennyiben be tudod bizonyítani, hogy ez garanciális probléma miatt keletkezett…
Hát… igazából a Dogma mellé jött télinek, de végülis mondhatom a másik Tarmac mellé is, bár amazt úgymond nyugdíjaztam…
Szerencsére nincs.marconi írta: ↑2025.02.09., vas. 19:16Nézetted nincs e neked inzulinrezisztanciád?Vinkler írta: ↑2025.02.09., vas. 08:56A feleségem problémázik a súlyom, pontosabban a túlsúlyom miatt. Neki 79 kg-os kerékpárosként (na jó nem, bevallotta, utána, mikor abbahagytam kb 90 kg-osan) voltam az igazi. Én most nem érzem jól magam! Próbálok lejjebb menni, de valamit nagyon elcseszek. Most a héten 2 kg-ot visszahíztam. Az a baj, hogy gasztrogengszterként nekem nehéz megállni, hogy ezt-azt ne egyek, igyak, pedig baromira meg kéne. Időközben új, sokkal nagyobb munkával és felelősséggel járó pozícióba kerültem a cégnél, de elhatároztam, hogy az edzésekből nem engedek! Egyszerűen bele kell férnie és jobban is érzem magam edzés után, még akkor is, ha előtte a pokolba kívántam egy húzós hét után, péntek este 7-kor elkezdeni görgőzni.
A számaim katasztrofálisak, az edző szerint teljesen rendben vannak, mondjuk a tendencia abszolút az Ő malmára hajtja a vizet, a fejlődés folyamatos, kivéve a vérnyomásomat. Az katasztrófális. Én az egészség visszanyerés, majd megőrzés érdekében kezdtem el újra tekerni. Csapatban már egyáltalán nincs kedvem tekerni (bár már ez sem igaz teljesen), nem motivál az, hogy lenyomjak valakit, vagy újra versenyezzek, az motivál, hogy most a fiammal jókat tekerjek a Pilisben, majd 80 évesen az unokáimmal is.![]()
Alaposan kell azt kivizsgálni, mert az elég nagy gátja a fogyásnak.
De az átlag is csak azért érdekel,hogy amíg távolodsz otthonról, tudd, meddig mehetsz,hogy a vacsira éppen hazaérj.pärt írta: ↑2025.02.09., vas. 19:07Ezért tartózkodom a méricskétől. Az országútimon van butaóra, látom mennyit megyek, milyen átlaggal. Engem ilyen mélységig érdekel, természetesen értem, hogy mást komolyabban.asebestyen írta: ↑2025.02.09., vas. 18:59Bármilyen mért adatnak akkor van értelme, ha kezdesz is vele valamit, anélkül csak egy szám, aminek önmagában nem sok jelentősége van, vagy inkább semmi.
Nézetted nincs e neked inzulinrezisztanciád?Vinkler írta: ↑2025.02.09., vas. 08:56A feleségem problémázik a súlyom, pontosabban a túlsúlyom miatt. Neki 79 kg-os kerékpárosként (na jó nem, bevallotta, utána, mikor abbahagytam kb 90 kg-osan) voltam az igazi. Én most nem érzem jól magam! Próbálok lejjebb menni, de valamit nagyon elcseszek. Most a héten 2 kg-ot visszahíztam. Az a baj, hogy gasztrogengszterként nekem nehéz megállni, hogy ezt-azt ne egyek, igyak, pedig baromira meg kéne. Időközben új, sokkal nagyobb munkával és felelősséggel járó pozícióba kerültem a cégnél, de elhatároztam, hogy az edzésekből nem engedek! Egyszerűen bele kell férnie és jobban is érzem magam edzés után, még akkor is, ha előtte a pokolba kívántam egy húzós hét után, péntek este 7-kor elkezdeni görgőzni.
A számaim katasztrofálisak, az edző szerint teljesen rendben vannak, mondjuk a tendencia abszolút az Ő malmára hajtja a vizet, a fejlődés folyamatos, kivéve a vérnyomásomat. Az katasztrófális. Én az egészség visszanyerés, majd megőrzés érdekében kezdtem el újra tekerni. Csapatban már egyáltalán nincs kedvem tekerni (bár már ez sem igaz teljesen), nem motivál az, hogy lenyomjak valakit, vagy újra versenyezzek, az motivál, hogy most a fiammal jókat tekerjek a Pilisben, majd 80 évesen az unokáimmal is.![]()
Ezért tartózkodom a méricskétől. Az országútimon van butaóra, látom mennyit megyek, milyen átlaggal. Engem ilyen mélységig érdekel, természetesen értem, hogy mást komolyabban.asebestyen írta: ↑2025.02.09., vas. 18:59Bármilyen mért adatnak akkor van értelme, ha kezdesz is vele valamit, anélkül csak egy szám, aminek önmagában nem sok jelentősége van, vagy inkább semmi.