Mert egymás mellett van a két névnap márciusban

Mert egymás mellett van a két névnap márciusban
Zajelnyomásra tervezett?cables írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:10Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Természetesen csak akkor oké ha a tápegység erre képes.mishow írta: ↑2025.02.15., szomb. 09:11Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Az ég világon semmi baj nem lesz.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Sziasztok!
Elektronikában jártas hobbitársak véleményét szeretném kérni:
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
A helyedben felhívnám Gál Zoltánt (TMP) és a konkrét adatok ismeretében átbeszélném vele, mit javasol. Ismerve a segítőkészségét és a rugalmasságát, el tudom képzelni, hogy készít neked egy két kimenetes tápot, vagy átalakítja a meglévőt. Az Y kábelt nem erőltetném.Vájtszemű írta: ↑2025.02.14., pén. 20:15Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábelről
Erre én is kíváncsi lennék elvi szinten - mármint a közös tápra - elég teljesítmény esetén, de szerintem a max 4 A - es táp nagyon ki lenne csavarva, nem maradna elég tartalék.
>>> = ebből következik.fülelek írta: ↑2025.02.14., pén. 17:31Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.![]()
Nem túl régen, itt a Fórumon ( is ) olvashattunk róla, hogy a fémek hővezető képessége arányban áll azok elektromos vezető képességével.
Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Csak a szokásos odasz...ok hsz
Nekem szimpatikus. 2x4mm2, OFC réz, megbízható pro gyártó.
A kérdés átkerült a helyére.
Kifejtenéd ?
Ezt egy tanult gépész, fém megmunkáló nem így tudja. Bizony van egy ilyen fogalom, hidegfolyatás, ami nagyon sok fém formálásnál működik. Olvadás nélkül, mechanikus feszültség lágyítja az anyagot. Ez jelenség a huzal vékonyító húzásnál is.sutemenyx írta: ↑2025.02.09., vas. 19:40
Sajnos ez fals informacio. A problema eppen az, hogy nem kerül folyékony állapotba, hanem végtelenül sok apró szegmensre nyíródik. Ha folyékony állapotba kerülne, akkor nem maradna benne mechanikai feszültség. Lásd Ohno Continious Casting (OCC) eljárás, ahol pontosan emiatt olvadékból húzzák a vezetéket, és így szerkezeti töredezettség sem alakul ki nagy mértékben.
Sajnos ez fals informacio. A problema eppen az, hogy nem kerül folyékony állapotba, hanem végtelenül sok apró szegmensre nyíródik. Ha folyékony állapotba kerülne, akkor nem maradna benne mechanikai feszültség. Lásd Ohno Continious Casting (OCC) eljárás, ahol pontosan emiatt olvadékból húzzák a vezetéket, és így szerkezeti töredezettség sem alakul ki nagy mértékben.pantera írta: ↑2025.02.09., vas. 19:02Hagyományos módon készült kábeleknél (húzás, hengerlés) a gyártás során a rendkívüli nyomás hatására a fém "kvázi folyékony" állapotba kerül (tudom nem túl tudományos, de szemléletes fogalmazás) a kristályok deformálódnak, szerkezetükben határfelületi feszültségek keletkeznek és maradnak,