Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4321
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

K P írta:
2025.02.09., vas. 13:29
revox írta:
2025.02.09., vas. 08:51
Jók a minimál elosztók, de én csak madzag nélkül veszem és Prysmian, duplán szigetelt, 3x2,5-es tömör villanyszerelő dróttal szerelem, lényegében meghosszabbítva a falban lévő drótot.
Szándékosan nem speckábel gyártó drótját, akinek lehet "hangzásideálja". Azt az utolsó méterre bízom.
Nekem és még jópár ismerősömnek ez tűnik a legjobb megoldásnak. Egyébként bedrótoztam így két rendszert 10ezer forintból (se, vagyis 10se volt) :smile53:
Ezt hogy kell elképzelni? Veszel egy olcsó elosztót, és átkábelezed Prysmian- nal dugóig?
Szerelhető elosztót és drótot. Ez megy a falban is, így lényegében kb, mintha a fali aljzatba dugnám be és csak az egy szem tápkábel a változó,nem kell annyit xarakodni, mi van előtte. Csak nem tudtam, KT mut hadznált, de megtaláltam, Kopp.

http://halfnote.hu/blogs/revox/prysmian-takolas
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Voyager írta:
2025.02.09., vas. 12:49
cables írta:
2025.02.09., vas. 11:01
Én most kryo hűttettem egy Legrand forgatható 3-as elosztót, de még nem teszteltem mit hoz hangban a kryo, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Nem tesz kárt a szigetelőanyagokban (műanyagokban) az extrém alacsony hőmérséklet?
Csak szétmállik a műanyag a hidegtől…gondolom nem szerelték szét ezt a néhány száz forintos toldót a fém alkatrészeire ?
"Az igazi barát szemből támad."

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2874
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

revox írta:
Jók a minimál elosztók, de én csak madzag nélkül veszem és Prysmian, duplán szigetelt, 3x2,5-es tömör villanyszerelő dróttal szerelem, lényegében meghosszabbítva a falban lévő drótot.
Szándékosan nem speckábel gyártó drótját, akinek lehet "hangzásideálja". Azt az utolsó méterre bízom.
Nekem és még jópár ismerősömnek ez tűnik a legjobb megoldásnak. Egyébként bedrótoztam így két rendszert 10ezer forintból (se, vagyis 10se volt) :smile53:
Én ezért használok sok helyen Neotech SOCP madzagokat. Az ugyanúgy egy sima pvc szigetelesu tőmör huzal, mint a Prysmian, csak OCC, szoval nem töredezett az anyaga. Így aztán karakterre ugyanaz, hogy nem akar csinálni semmit, viszont mindenből többet kapsz: tisztább, levegősebb hang, nagyobb felbontás (de nem műfelbontás), és emellett jobb, dinamikusabb mélytartomány, nagyobb skálájú középtartomány. Tehát szélesebb az egész, nincs annyira összenyomva a hang, mint a sima villanybolti rézkábelnél.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: K P »

revox írta:
Ezt hogy kell elképzelni? Veszel egy olcsó elosztót, és átkábelezed Prysmian- nal dugóig?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

cables írta:
2025.02.09., vas. 11:01
Én most kryo hűttettem egy Legrand forgatható 3-as elosztót, de még nem teszteltem mit hoz hangban a kryo, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Nem tesz kárt a szigetelőanyagokban (műanyagokban) az extrém alacsony hőmérséklet?
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Hozzászólás Szerző: cables »

Legrand 3-as elosztó.jpg
Legrand 3-as elosztó.jpg (28.62 KiB) Megtekintve 1046 alkalommal

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
Értem és van is benne logica... :smile29:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Én minden estre vélek valamilyen ellentmondást felfedezni bizonyos készülékek és kábelek árfekvése - ami valszeg nem véletlen - és ezek között a full alapszintű cuccok között.
Ha már olcsó, én többet kinézek az Aldi/Lidl elosztóiból, persze ez csak szubjektív észrevétel.
Szerencsére nekem ilyesmikre nincsen szűkségem... :party:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Van benne réz érintkező és semmi cicoma. Cserébe szól"
Én ezt használtam minden rendszerben. Magyar gyártő is javallja.
https://www.ikea.com/hu/hu/p/koppla-3-u ... -80412016/
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.08., szomb. 23:20
revox írta:
2025.02.08., szomb. 23:04

Ma viszont megtudtam, KürthyT milyen elosztókat vett a Prysmianhoz... Kopp (germany)

Még nem szedtem szét, de nem is annyira érdekes.
Lehet, hogy nincs is benne semmi, belenézel és Kopp - ansz... :D
Van benne réz érintkező és semmi cicoma. Cserébe szól :D
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.08., szomb. 23:04

Ma viszont megtudtam, KürthyT milyen elosztókat vett a Prysmianhoz... Kopp (germany)

Lehet, hogy nincs is benne semmi, belenézel és Kopp - ansz... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.08., szomb. 11:43
revox írta:
2025.02.07., pén. 22:18

Meg nem is érdekelnek a túlbonyolított megoldások, az ösvény szótól meg kiver a víz :napsut:
Ja, nem is ösvény, rosszul kérdeztem a múltkor, standard hálózat... :napsut:
Betört már a múltkor - nyáron gondolkodik.gif - behúzott új 2.5 - es rézdrót ?
Hol van már a nyári hó :)
De be. Ma viszont megtudtam, KürthyT milyen elosztókat vett a Prysmianhoz... Kopp (germany)

Ami érdekesebb,kivettem a CD-ből az ezüstöt es 47Lab 0,4-est tetten be IC-nek. Meglepően értelmesen szól... igaz, még csak egy ma vadászott Àgoston Frió/Varázsszőnyeggel küldtem meg ...
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Még annyit fűznék hozzá a témához, hogy mindenki átlássa a kérdést, hogy a többszintes idézésekkel nem csak az a baj, hogy fölöslegesen jelenik meg kétszer - háromszor ugyan az a hozzászólás, vagy hogy többszörösen terhelik a szervert.
Ha például egy négyszintes hozzászólás utolsó beíróját idézném és nem akarom - mert hogy nem akarom - a négy szintet tolni magam előtt, akkor törölhetek ki mindent, amire nincsen szükség, ami nem lenne annyi, ha mindenki figyelne erre egy kicsit.

Mondhatni, az időmbe belefér, de csak eszembe jut néha, hogy ezt azok is megtehetnék, akik rendszeresen, szemrebbenés nélkül tolják maguk előtt a hegyet. :angry:

Rock60
Őslakos
Őslakos

sutemenyx írta:
2025.02.08., szomb. 19:53

Hát azért ha van egér, azzal azért nagyon sokkal egyszerűbb és gyorsabb.
Nekem sincsen, nem is hiányzik, :ohnoohnoohno: az lenne csak a macera ölemben a laptoppal... :D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2874
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2025.02.08., szomb. 19:02
Rock60 írta:
2025.02.07., pén. 16:17
Elég lenne az utolsó szintet idézni. / Azt sem kötelező az egészet.../
denesdr írta :
Viszont mobilon néha elég macerás törölgetni a hsz részeit.

Rock60 Írta :
Megnéztem a " Fórummal kapcsolatos észrevételek " - ben, hogy Alex Aston milyen instrukciókkal látta el a telefonnal " küszködőket ".
Elolvasva és átböngészve azt látom, hogy az alkalmazott felület és Alex Aston által leírt módszer lényegét tekintve csontra megegyezik a laptopon lévővel.
Tehát a telefonon semmivel sem bonyolultabb és macerásabb az idézések bármilyen jellegű szerkesztése a PC - hez képest.
A gombok tényleg kisebbek... :D
Hát azért ha van egér, azzal azért nagyon sokkal egyszerűbb és gyorsabb.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Őslakos
Őslakos

Rock60 írta:
2025.02.07., pén. 16:17
denesdr írta :
Viszont mobilon néha elég macerás törölgetni a hsz részeit.

Rock60 Írta :
Megnéztem a " Fórummal kapcsolatos észrevételek " - ben, hogy Alex Aston milyen instrukciókkal látta el a telefonnal " küszködőket ".
Elolvasva és átböngészve azt látom, hogy az alkalmazott felület és Alex Aston által leírt módszer lényegét tekintve csontra megegyezik a laptopon lévővel.
Tehát a telefonon semmivel sem bonyolultabb és macerásabb az idézések bármilyen jellegű szerkesztése a PC - hez képest.
A gombok tényleg kisebbek... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.07., pén. 22:18

Meg nem is érdekelnek a túlbonyolított megoldások, az ösvény szótól meg kiver a víz :napsut:
Ja, nem is ösvény, rosszul kérdeztem a múltkor, standard hálózat... :napsut:
Betört már a múltkor - nyáron gondolkodik.gif - behúzott új 2.5 - es rézdrót ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Prysmian elosztó visszajelzés ma: "jó,maradt"
1 külön a digitnek, másik a többinek

AN OTO Phono SE(Signature?), E/D, cdt2+DAC 2?.1X, Funk Vector

Ennyire egyszerű és viccesen olcsó. Két elosztó kb 6ezres, de lehet csak 5...

ui: tudom, hogy van elosztó topic, de itt ajánlottam. Meg nem is érdekelnek a túlbonyolított megoldások, az ösvény szótól meg kiver a víz :napsut:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.02.07., pén. 15:54

Csak a jegyzőkönyv kedvéért jegyzem meg, hogy megint személyeskedsz, inszunálsz, a Kondo-Clarinet "vetélkedést" például beleképzeled a leírtakba. NIncs vetélkedés, főképpen hogy lassan 20 éve, hogy nincs Kondo és főképpen, hogy kb 30 éve ismerem Ákost (nálam hallotta először a Kagekit), az első japán nyelvű erősítő építő könyveket is tőlem vette, amikor Kondo halála után úgy döntött, hogy csinál valamit
Ott van az, de jó szépítés :D

De megint offolni kell. Jnkább elteszem.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Kondo meg sajnos van még. Csak nyitott fülekkel kell járni. Rossz hír, a Masaki tervezte Kondo elektronikák jobbak, mint a régiek. Tegyünk egy próbát, hozzon valaki egy Kagekit. Nem adom oda érte az Overturet. Ez nem Kondot minősíti, csak a fejlődés nem állt meg és pl Masaki tudott tervezni ezüsttrafós Neirot/Kagekit, az a neve Souga.És végre egy olyan csövest, ami elbír az Avantgardeokkal (overture).

Más irányból, tudom kik jelentkeztek a Merlin bezárás után, hogy vinnék a nemlétezö Kondo importöri jogokat. Meglepődnél a listán :D

Mikor milyen szelek fúnnak...
De örülök, hogy ilyen hamar a végére értúnk,jót dumáltunk :smile53:
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2025.02.07., pén. 10:24
kaef2 írta:
2025.02.07., pén. 07:59
revox írta:
2025.02.06., csüt. 20:54

És előtte hallottad eredeti àllapotban a Kondo Gaku Oh monoblokkokkal? Mert én voltam beállítani, ott történtek dolgok... Régen jártam arra, majd megnézem.

Nirvana àtkábekezést egyszer láttam, egy Audio Innovations S1000 phono preampot(akkor ez volt az AI teteje). Ütött, vágott, harapot, első félórában irigykedve hallgattam, mire rájöttem, hogy csak az lett belőle kiölve, amiért készült. Az enyèm gyári állapitban volt, az zenélt, a piszkált hifizett.
Egyébként a Te idődben még kiforratlanabb volt az AA, akár dobhatott is rajta.

Ettől még működhet, de kicsit szkeptikus vagyok, de ez az én gondom...

Cserébe, modt kedvet kaptam betenni az ezüstöt a kis FAL-ba. Jó lett, de kidobja, hogy rézcsévés a hangszóró :D
A Nirvanat kb 200 órát kellett minimum járatni, ahhor hogy szépen kisimuljon és elkezdjen úgy szólni, ahogy kevés más kábel tud, belső kábelként. Az Audience belső kábele miután kicserélésére került rá a NIrvana, már könnyebben járódott, ott elég volt 80-100 óra is.

Nem tudom és nem is igazán érdekel, hogy Ákosnál hogy szólhatott több, mint egy (két?) évtizeddel ezelőtt egy Kondo erősítő.
A mostani rendszere mindenben más és minden bizonnyal jobban szól a mono blokk PSE 300B-vel és jobban is tetszene az itt olvasgatók többségének, mint bármi, amit valaha hallott és talán attól is jobban, mint bármelyik Kondo rendszer úgy általában (legalábbis az én izlésem szerint).

Nagyon átgondolt, nagyon egységes rendszer, amit mostanában csak LP-ről hallgat a gazdája.

A 211-es sztereó végfoka nálam volt egy jó félévig és a Djabe is demózott az erősítőivel külföldön.
az az előfok akkor már használatban volt vagy 2 éve, csak bejáródott),mikor én hallgattam,annak csak ártott az átkábelezés. Azért az audio innovations csapatából lett később audio note, border patrol és a Quad II Classic felélsztésében is benne volt a kezük. Tök kezdő banda,akiket egy hazai pákász azonnal leüberel :D Ők nem tudom,milyen szerelőkábelt használtak, de a jelkábelek ezüst audio note-ok voltak eredetileg. Ezt az egész hóbelevancot saját kútfőből lecserélni, most tökmindegy mire fejlövés. Az,hogy történetesen Nirvana volt, ezt ne vedd magadra, csak erről eszembejutott a sztori. Nem tudom ,miért kell felhorkanni, ha valaki úgy gondolja, hogy a szerinted szent tehén nem is annyira szent, vagy nem mindenhol. :smile53:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A logikai bukfencre felhívnám a figyelmed az általam meg nem nevezett személy rendszerével kapcsolatban, hogy Te a saját Avantgarde-odat és Kagekidet hoztad példának, amit sokan nem tudnak, hogy az a Trio még nem az a Trio volt (főleg a Rel szub nem AA szub, amit használtál hozzá), ami pl a megnemnevezetté. Amikor (igen kedvező áron :smile53: ) árultad, nekem is szóltak, tudván,hogy tölcsérbuzi vagyok, de megköszöntem a telefonálónak és maradtam egy kisebb, új modellnél,ami már a kiforrott időszakból volt. AZ AA kb 2002-2010 között volt a csúcson, ott jönnek a jó hangok. De megnemnevezett emberünk rendszere így is legalább egy évtizeddel fiatalabb,mint a Tied volt, vagyis jóval több. És a slussz poén, hogy a maiak még jobbak, bár sokan nem ezt terjesztik. Nem Kageki, hanem Neiro és Neiro V2 raboskodott nálam egy ideig (ugye a Kageki a Neiro öszvértrafós kivitele). Az egyik, hogy fantasztikusan jó erősítők lennének mai napig, de a tölcsérekhez otrombán illeszkednek a saját 7-8 PSE Wattjukkal. másodsorban egy mai Kondo, bármelyik, jobb hangot produkál. Emberünk M1000 előfoka és Gaku Oh végfokai már egy modernebb időből valók, talán már az un KSL technológiát alkalmazták ezeknél (előtte volt régi Ongakuja, majd a nagyon ritka Fuji), ami jelentsen is bármit, de egyet biztos,hogy új fejlesztési koncepció. De ez csak mellékszál, nem annyira érdekes.
De mindettől eltekintve, teljesen mindegy, ki mondja, csak azt hiszem el,amit hallok.

Majd meghallgatom emberünk rendszerét, ha arra járok. Amikor váltott (gyártásba kezdett) Clarinet-ra, nagyon nem érdekelt a hifi, kimaradt az életemből. Még az se érdekel, ha jobbnak hallod a Kondo cucoktól,még az is lehet, hogy tényleg jobb (bár amiket mostanában írtál, számomra teljesen mindegy,mit hallassz jónak, hallottam a Hóbaglyot). Bár ezt nehéz elképzelni, de legyen döntetlen. De nem ezt megyek el meghallgatni, ha elmegyek, csak régen találkoztam az "emberrel" és számorma érthetetlen okokból, ahogy Te itt Kondo vs Clarinet vetélkedőt rittyentettél, Ő biztos nem fog (ezt a részt tényleg nem értem gondolkodik.gif ). Jelzem,hogy azt az embert barátomnak tekintem, jó lenne nem xarnál bele a ventillátorba (és kényszrítsz egy halom OFF-ba), főleg,hogy csöppet sem érdekel, mi a jobb hifi, az Övé vagy a Kondo. :smile53:

egyébként az a vicces, kiindulva "megnemnevezett" átkábelezéséből, elgondolkodtam halványan ezen, de idővel biztos elengedem...

írj még 20 oldalt, nagyon várjuk. nem mindenki most kezdte a szakmát, nem mindenkit lehet szédíteni
Csak a jegyzőkönyv kedvéért jegyzem meg, hogy megint személyeskedsz, inszunálsz, a Kondo-Clarinet "vetélkedést" például beleképzeled a leírtakba. NIncs vetélkedés, főképpen hogy lassan 20 éve, hogy nincs Kondo és főképpen, hogy kb 30 éve ismerem Ákost (nálam hallotta először a Kagekit), az első japán nyelvű erősítő építő könyveket is tőlem vette, amikor Kondo halála után úgy döntött, hogy csinál valami sajátot.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 976

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Voyager írta:
2025.02.07., pén. 12:52

Szerintem pont így jó a beszélgetés, hogy nem mindenki ugyanazt fújja. Nem kell buborékban élni, ahol például mindenki csak az általad megépített kábeleidet dicséri — még ha az nyilván csodákra is képesek.
Igen, és az is kristálytisztán lejött, hogy a 'nagymenőknél' is erősen különböznek a szemüvegek... hiába az 50× árkülönbség...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Voyager írta:
cables írta:
2025.02.07., pén. 12:06
Nem lenne jobb, ha ebben a topikban általános kábelezési elvekről vitatkoznánk, mintsem mindenki a saját favorizált kábeleit dicsőítené?
Szerintem pont így jó a beszélgetés, hogy nem mindenki ugyanazt fújja. Nem kell buborékban élni, ahol például mindenki csak az általad megépített kábeleidet dicséri — még ha az nyilván csodákra is képesek.
azért este óta nem sokat gazdagodott senki, szerintem erre célzott. De legalább tudjuk, hogy az Avantgardeot kell tuningolni, illetve nem kell :D

de akkor elemsélem,amiről este csak említést tettem:

elővettem a kis FAL-at, amiben eddig egy KSL SPc madzag volt. Mint említettem,van rajta két csatlakozópár, így van lehetőség bekötni egy másik drótot is. Volt otthon, még régi AN QSSC Sp kábelem (nem hamisítvány :rolleyes: ) és ebből betoltam azt a kb 35 centis darabot. Átcipeltem a nagy rendszerbe, ahol megküldtem egy ezüsttel jól megrakott erősítővel, ezüst tápdrótokkal és ezüst hangfalkábellel (ezüst IC-k)... ja,igen, a hangkarban is ezüst van, de sajna a hangszedő csak rézcsévés volt, az ezüst nincs itthon. Sokszor hallottam ezt a kis hangfalat már a nagy rendszerben is, de ez a 35 centis madzag új szintre emelte a prezentációját. De,ez egy egyutas szélessávú és ha nem jön össze,akkor se veszett sok. DE igen, itt működött. Már lusta voltam kipróbálni a kisebb rendszerben,ahol réz a drótozás, de emlékeim szerint,amikor Kürthy Tomi Ilyen dobozát próbáltuk réz kábelezéssel, az ezüst aljzatban, nekem nem tetszett, a rézzel jobban egyensúlyban volt a rendszer, bár fura,mert az a 35 centi ezüst is erősen hatott a hangképre, csak nekem kevésbé tetszett.
Az esti, első próba után, kissé szarkaksztikusan írtam, "így legalább megmutatja,hogy a hangszóró rézcsévés", de az volt a fura,miután kikötöttem, csak a fejemben maradt a hangja és inkább pozitív gondolatok születtek, mint negatív.

mire leírtam, nem is tudom, mit akartam ezzel mondani. Talán annyit, mindent a helyén kell kezelni és kábelrendszerben gondolkodni és lehetőleg nem mixelni.
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2278

Hozzászólás Szerző: cables »

Voyager írta:

Szerintem pont így jó a beszélgetés, hogy nem mindenki ugyanazt fújja.
Én azt hiszem ez így elbeszélgetés egymás mellett. Ráadásul nagyon rossz az idézések stílusa, csak azt a mondatot kéne idézni, amit vitatunk. Így áttekinthetetlen a sok szöveg!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”