Voyager írta: ↑2025.02.07., pén. 12:52
cables írta: ↑2025.02.07., pén. 12:06
Nem lenne jobb, ha ebben a topikban általános kábelezési elvekről vitatkoznánk, mintsem mindenki a saját favorizált kábeleit dicsőítené?
Szerintem pont így jó a beszélgetés, hogy nem mindenki ugyanazt fújja. Nem kell buborékban élni, ahol például mindenki csak az általad megépített kábeleidet dicséri — még ha az nyilván csodákra is képesek.
azért este óta nem sokat gazdagodott senki, szerintem erre célzott. De legalább tudjuk, hogy az Avantgardeot kell tuningolni, illetve nem kell
de akkor elemsélem,amiről este csak említést tettem:
elővettem a kis FAL-at, amiben eddig egy KSL SPc madzag volt. Mint említettem,van rajta két csatlakozópár, így van lehetőség bekötni egy másik drótot is. Volt otthon, még régi AN QSSC Sp kábelem (nem hamisítvány

) és ebből betoltam azt a kb 35 centis darabot. Átcipeltem a nagy rendszerbe, ahol megküldtem egy ezüsttel jól megrakott erősítővel, ezüst tápdrótokkal és ezüst hangfalkábellel (ezüst IC-k)... ja,igen, a hangkarban is ezüst van, de sajna a hangszedő csak rézcsévés volt, az ezüst nincs itthon. Sokszor hallottam ezt a kis hangfalat már a nagy rendszerben is, de ez a 35 centis madzag új szintre emelte a prezentációját. De,ez egy egyutas szélessávú és ha nem jön össze,akkor se veszett sok. DE igen, itt működött. Már lusta voltam kipróbálni a kisebb rendszerben,ahol réz a drótozás, de emlékeim szerint,amikor Kürthy Tomi Ilyen dobozát próbáltuk réz kábelezéssel, az ezüst aljzatban, nekem nem tetszett, a rézzel jobban egyensúlyban volt a rendszer, bár fura,mert az a 35 centi ezüst is erősen hatott a hangképre, csak nekem kevésbé tetszett.
Az esti, első próba után, kissé szarkaksztikusan írtam, "így legalább megmutatja,hogy a hangszóró rézcsévés", de az volt a fura,miután kikötöttem, csak a fejemben maradt a hangja és inkább pozitív gondolatok születtek, mint negatív.
mire leírtam, nem is tudom, mit akartam ezzel mondani. Talán annyit, mindent a helyén kell kezelni és kábelrendszerben gondolkodni és lehetőleg nem mixelni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu