Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

kaef2 írta:
2025.02.07., pén. 07:59
revox írta:
2025.02.06., csüt. 20:54

És előtte hallottad eredeti àllapotban a Kondo Gaku Oh monoblokkokkal? Mert én voltam beállítani, ott történtek dolgok... Régen jártam arra, majd megnézem.

Nirvana àtkábekezést egyszer láttam, egy Audio Innovations S1000 phono preampot(akkor ez volt az AI teteje). Ütött, vágott, harapot, első félórában irigykedve hallgattam, mire rájöttem, hogy csak az lett belőle kiölve, amiért készült. Az enyèm gyári állapitban volt, az zenélt, a piszkált hifizett.
Egyébként a Te idődben még kiforratlanabb volt az AA, akár dobhatott is rajta.

Ettől még működhet, de kicsit szkeptikus vagyok, de ez az én gondom...

Cserébe, modt kedvet kaptam betenni az ezüstöt a kis FAL-ba. Jó lett, de kidobja, hogy rézcsévés a hangszóró :D
A Nirvanat kb 200 órát kellett minimum járatni, ahhor hogy szépen kisimuljon és elkezdjen úgy szólni, ahogy kevés más kábel tud, belső kábelként. Az Audience belső kábele miután kicserélésére került rá a NIrvana, már könnyebben járódott, ott elég volt 80-100 óra is.

Nem tudom és nem is igazán érdekel, hogy Ákosnál hogy szólhatott több, mint egy (két?) évtizeddel ezelőtt egy Kondo erősítő.
A mostani rendszere mindenben más és minden bizonnyal jobban szól a mono blokk PSE 300B-vel és jobban is tetszene az itt olvasgatók többségének, mint bármi, amit valaha hallott és talán attól is jobban, mint bármelyik Kondo rendszer úgy általában (legalábbis az én izlésem szerint).

Nagyon átgondolt, nagyon egységes rendszer, amit mostanában csak LP-ről hallgat a gazdája.

A 211-es sztereó végfoka nálam volt egy jó félévig és a Djabe is demózott az erősítőivel külföldön.
az az előfok akkor már használatban volt vagy 2 éve, csak bejáródott),mikor én hallgattam,annak csak ártott az átkábelezés. Azért az audio innovations csapatából lett később audio note, border patrol és a Quad II Classic felélsztésében is benne volt a kezük. Tök kezdő banda,akiket egy hazai pákász azonnal leüberel :D Ők nem tudom,milyen szerelőkábelt használtak, de a jelkábelek ezüst audio note-ok voltak eredetileg. Ezt az egész hóbelevancot saját kútfőből lecserélni, most tökmindegy mire fejlövés. Az,hogy történetesen Nirvana volt, ezt ne vedd magadra, csak erről eszembejutott a sztori. Nem tudom ,miért kell felhorkanni, ha valaki úgy gondolja, hogy a szerinted szent tehén nem is annyira szent, vagy nem mindenhol. :smile53:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A logikai bukfencre felhívnám a figyelmed az általam meg nem nevezett személy rendszerével kapcsolatban, hogy Te a saját Avantgarde-odat és Kagekidet hoztad példának, amit sokan nem tudnak, hogy az a Trio még nem az a Trio volt (főleg a Rel szub nem AA szub, amit használtál hozzá), ami pl a megnemnevezetté. Amikor (igen kedvező áron :smile53: ) árultad, nekem is szóltak, tudván,hogy tölcsérbuzi vagyok, de megköszöntem a telefonálónak és maradtam egy kisebb, új modellnél,ami már a kiforrott időszakból volt. AZ AA kb 2002-2010 között volt a csúcson, ott jönnek a jó hangok. De megnemnevezett emberünk rendszere így is legalább egy évtizeddel fiatalabb,mint a Tied volt, vagyis jóval több. És a slussz poén, hogy a maiak még jobbak, bár sokan nem ezt terjesztik. Nem Kageki, hanem Neiro és Neiro V2 raboskodott nálam egy ideig (ugye a Kageki a Neiro öszvértrafós kivitele). Az egyik, hogy fantasztikusan jó erősítők lennének mai napig, de a tölcsérekhez otrombán illeszkednek a saját 7-8 PSE Wattjukkal. másodsorban egy mai Kondo, bármelyik, jobb hangot produkál. Emberünk M1000 előfoka és Gaku Oh végfokai már egy modernebb időből valók, talán már az un KSL technológiát alkalmazták ezeknél (előtte volt régi Ongakuja, majd a nagyon ritka Fuji), ami jelentsen is bármit, de egyet biztos,hogy új fejlesztési koncepció. De ez csak mellékszál, nem annyira érdekes.
De mindettől eltekintve, teljesen mindegy, ki mondja, csak azt hiszem el,amit hallok.

Majd meghallgatom emberünk rendszerét, ha arra járok. Amikor váltott (gyártásba kezdett) Clarinet-ra, nagyon nem érdekelt a hifi, kimaradt az életemből. Még az se érdekel, ha jobbnak hallod a Kondo cucoktól,még az is lehet, hogy tényleg jobb (bár amiket mostanában írtál, számomra teljesen mindegy,mit hallassz jónak, hallottam a Hóbaglyot). Bár ezt nehéz elképzelni, de legyen döntetlen. De nem ezt megyek el meghallgatni, ha elmegyek, csak régen találkoztam az "emberrel" és számorma érthetetlen okokból, ahogy Te itt Kondo vs Clarinet vetélkedőt rittyentettél, Ő biztos nem fog (ezt a részt tényleg nem értem gondolkodik.gif ). Jelzem,hogy azt az embert barátomnak tekintem, jó lenne nem xarnál bele a ventillátorba (és kényszrítsz egy halom OFF-ba), főleg,hogy csöppet sem érdekel, mi a jobb hifi, az Övé vagy a Kondo. :smile53:

egyébként az a vicces, kiindulva "megnemnevezett" átkábelezéséből, elgondolkodtam halványan ezen, de idővel biztos elengedem...

írj még 20 oldalt, nagyon várjuk. nem mindenki most kezdte a szakmát, nem mindenkit lehet szédíteni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3586

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.02.07., pén. 09:17
kaef2 írta:

A Nirvanat kb 200 órát kellett minimum járatni, ahhor hogy szépen kisimuljon és elkezdjen úgy szólni, ahogy kevés más kábel tud, belső kábelként. Az Audience belső kábele miután kicserélésére került rá a NIrvana, már könnyebben járódott, ott elég volt 80-100 óra is.
Végül is miért lett kicserélve a Nirvana az Audience - re ?

Hogy viszonyulnak ezekhez a Clarinet kábelei ?
A Nirvanat olyan 1997-től importálta a Penna, az Audience csak később jött, olyan 2001 táján és a hangfalba való belső kábelük pedig csak 2003 táján. Vagyis amikor megvettem a Triót, és amikor át lett kábelezve a Nirvanara, akkor nem volt még Audience. Amikor a Nirvana belekerült, akkor az összes többi kábel AN Vz vagy SPz volt nálam. Az AN V kábelt próbáltam belső kábelnek a Trioban de nem vált be, utána került bele a Nirvana hook-up, amikor tudtunk végre rendelni a vastagabb verzióból. Amiket itthon sokan használtak, az a vékonyabb nIrvana hook-up volt, amiről kevesen tudtak az a vastagabb verziója. Időközben aztán az AN Vz kábeleket is kicseréltem apránként Acrolinkekre, azt követően ahogy a Pennában elkezdtük importálni.

Amikor 10 év használat után egy svájci megvette a Triokat, akkor az Audience-szel kapta meg és azóta is azzal használja. A gyári tartókereteket teljesen kiszedte és a tölcséreket más keretre és más módon szerelte fel.

A Clarinet kábelek teljesen más kategóriában játszanak, mint akár a Nirvana, vagy az Audience (és az Ákos rendszerében a Vz-nél is jobban működnek).

Kép

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:

Végül is miért lett kicserélve a Nirvana az Audience - re ?

Hogy viszonyulnak ezekhez a Clarinet kábelei ?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.06., csüt. 20:54
kaef2 írta:
2025.02.06., csüt. 17:48
Ha már Avantgarde.

Ebben az Avantgarde Trio rendszerben minden hangsugárzó belső kábel ki van cserélve a magyar Clarinet Audio ezüst kábeleire (az elektronikák is Clarinet Audio gyártmányok) és nagyon jól szólnak.

Kép

Kép

Anno én is kicseréltem az én Trioimban, előbb a Nirvana kábeleire, aztán az Audience belső kábeleire és kb 7 évig használtam így a Kondo-féle eredeti Kagekival, meg az Accuphase SACD transzporttal, DAC-kal.

Kép
És előtte hallottad eredeti àllapotban a Kondo Gaku Oh monoblokkokkal? Mert én voltam beállítani, ott történtek dolgok... Régen jártam arra, majd megnézem.

Nirvana àtkábekezést egyszer láttam, egy Audio Innovations S1000 phono preampot(akkor ez volt az AI teteje). Ütött, vágott, harapot, első félórában irigykedve hallgattam, mire rájöttem, hogy csak az lett belőle kiölve, amiért készült. Az enyèm gyári állapitban volt, az zenélt, a piszkált hifizett.

Cserébe, modt kedvet kaptam betenni az ezüstöt a kis FAL-ba. Jó lett, de kidobja, hogy rézcsévés a hangszóró :D

Nem tudom és nem is igazán érdekel, hogy Ákosnál hogy szólhatott több, mint egy (két?) évtizeddel ezelőtt egy Kondo erősítő.
A mostani rendszere mindenben más és minden bizonnyal jobban szól a mono blokk PSE 300B-vel és jobban is tetszene az itt olvasgatók többségének, mint bármi, amit valaha hallott és talán attól is jobban, mint bármelyik Kondo rendszer úgy általában (legalábbis az én izlésem szerint).

Nagyon átgondolt, nagyon egységes rendszer, amit mostanában csak LP-ről hallgat a gazdája.

A 211-es sztereó végfoka nálam volt egy jó félévig és a Djabe is demózott az erősítőivel külföldön.

Kép

Kép

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.02.06., csüt. 17:48
Ha már Avantgarde.

Ebben az Avantgarde Trio rendszerben minden hangsugárzó belső kábel ki van cserélve a magyar Clarinet Audio ezüst kábeleire (az elektronikák is Clarinet Audio gyártmányok) és nagyon jól szólnak.

Kép

Kép

Anno én is kicseréltem az én Trioimban, előbb a Nirvana kábeleire, aztán az Audience belső kábeleire és kb 7 évig használtam így a Kondo-féle eredeti Kagekival, meg az Accuphase SACD transzporttal, DAC-kal.

Kép

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 18:08
revox írta:
2025.02.06., csüt. 17:41

Amúgy Kürthytő llestem el. Neki,mint forgalmazónak, attól függően,milyen szintű rendszerben, milyen kábelezéssel kellett bemutatni a kis FAL-at jött ez a megoldás.
9méter ksl spz :D volt huzata.
Ja, igen.
Tominál a Mega - FAL-ba milyen kábelt húztatok ?
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

chord_ írta:
2025.02.06., csüt. 18:58
revox írta:
2025.02.06., csüt. 12:03

Háttérinfó,ami nekem összeállt és már dereng is, hogy akkor Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár ember :D De a lényegi mondanivalót ez egyébként nem befolyásolja
Jómagam nagyon hasonlóan jártam.
A Spendor hangváltó-hangszórók közötti kábeleket cserélgettem át. Mekkora szerencse, hogy nem forrasztások voltak, hanem saruk.
Nem lett jó.
Ráadásul tónusprobléma lett, felhang-kezelési másság, ami az egész BBC vonal értelme, az lett oda.
Visszaraktam a régit, rögtön jó lett megint.

Vagyis, ezek a régi .75-ös sodrott sima drótok nem 'bele lettek tervezve' a hangba, hanem ezekkel a drótokkal történt pl. akkoriban a hangváltó alakítása / tervezése / meghallgatása.
Ha beletennénk egy mai .75-ös drótkészletet, nagy valószínűséggel egy harmadik (sokadik) hang lenne.
Ha ez utóbbi véletlenül így lenne, akkor tényleg kíváncsi lennék a 'szakértő' mérnökcsapat indokaira, hogy ilyenkor mi is történik.

Nem vagyok a 'szakértő' mérnökcsapat tagja :smile29: , de a véleményem az, hogy ezelőtt 40-50 évvel a réz réz volt, ma pedig újrahasznosított szemét.
(ezüst, arany dettó)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

"Lehet, hogy Zoli 76 - nak Ti 2500 - asa van... : )"

Kizárt dolog, ugyanis a JBL-nek ilyen hangsugárzója nincs.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:
2025.02.06., csüt. 12:03

Háttérinfó,ami nekem összeállt és már dereng is, hogy akkor Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár ember :D De a lényegi mondanivalót ez egyébként nem befolyásolja
Jómagam nagyon hasonlóan jártam.
A Spendor hangváltó-hangszórók közötti kábeleket cserélgettem át. Mekkora szerencse, hogy nem forrasztások voltak, hanem saruk.
Nem lett jó.
Ráadásul tónusprobléma lett, felhang-kezelési másság, ami az egész BBC vonal értelme, az lett oda.
Visszaraktam a régit, rögtön jó lett megint.

Vagyis, ezek a régi .75-ös sodrott sima drótok nem 'bele lettek tervezve' a hangba, hanem ezekkel a drótokkal történt pl. akkoriban a hangváltó alakítása / tervezése / meghallgatása.
Ha beletennénk egy mai .75-ös drótkészletet, nagy valószínűséggel egy harmadik (sokadik) hang lenne.
Ha ez utóbbi véletlenül így lenne, akkor tényleg kíváncsi lennék a 'szakértő' mérnökcsapat indokaira, hogy ilyenkor mi is történik.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.06., csüt. 17:41

Amúgy Kürthytő llestem el. Neki,mint forgalmazónak, attól függően,milyen szintű rendszerben, milyen kábelezéssel kellett bemutatni a kis FAL-at jött ez a megoldás.
Ja, igen.
Tominál a Mega - FAL-ba milyen kábelt húztatok ?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ha már Avantgarde.

Kép

Kép

Kép

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 17:35
revox írta:
2025.02.06., csüt. 17:17

...válogathatok,hova dugom,amit dugok,... de ettől tovább nem merészkedek.
Miért mi kell még ??? :D :napsut:
:kapdelm:
legyen ez a végszó :D de annak elég jó :D
amúgy Kürthytő llestem el. Neki,mint forgalmazónak, attól függően,milyen szintű rendszerben, milyen kábelezéssel kellett bemutatni a kis FAL-at jött ez a megoldás. bár,én réz rendszrben használom és az ezüst még csak férle van téve,egyszer majd legyőzöm a lustaságom és beforrasztom az ezüstöt is. a csévén nem változtat, de Tamásnál hallottam,hogy más úgy a hangja. az a vicces,hogy réz rendszerben ott is a réz dugasz volt a nyerő. Ezzel nem értett mindenki egyet, én erre jutottam és annak a kis FAL-nak az új tulaja is.
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.06., csüt. 17:17

...válogathatok,hova dugom,amit dugok,... de ettől tovább nem merészkedek.
Miért mi kell még ??? :D :napsut:
:kapdelm:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 17:01
revox írta:
2025.02.06., csüt. 16:53
SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 16:47
Annak szólt aki nem csak az idejét akarja elb... szni
hanem a hangfalát is :D (bocs,magaslabda)
Ha tudod mire valók a drótok és, hogy a jók mit csinálnak, akkor tudod, hogy igazam van! És nem csak a hangsugárzókra igazak ezek!
nem értek a hangfalépítéshez, így hiába tudom esetleg, hogy nekem melyik drót teszik,...

az egyutasban gond nélkül cserélgetem... főleg,ha reverzibilis a dolog. pl a FAL-on két pár hangsugárzó terminál van. Az egyiket bekötöm rézzel, másikat ezüsttel és válogathatok,hova dugom,amit dugok, rendszertől függően. de ettől tovább nem merészkedek
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.02.06., csüt. 16:53
SoundMania írta:
Ha tudod mire valók a drótok és, hogy a jók mit csinálnak, akkor tudod, hogy igazam van! És nem csak a hangsugárzókra igazak ezek!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

wasiliy888 írta:
2025.02.06., csüt. 16:24
Jó lenne azt gondolni, hogy a prémium cuccokat ilyen szinten megtervezik, de ez sajnos, nagyon nincs így. Persze, nyilván számít, hogy melyik ársávban nézelődünk, de a 10 millió alatti, külföldi nagy márkáknál szerintem keveset lehet találni ilyet. Akkor már a kisebb, hazai gyártók, akik inkább odafigyelnek ezekre a részletekre.

Hangsugárzó váltónál a felhasznált alkatrészek szórása jóval nagyobb, mint egy kábel hasonló paraméterei, ami azt a hangszóróval összeköti. Egy jó minőségű kondi, tekercs, vagy ellenállás értéke a névlegeshez képest 1-2 százalékban eltér minimum az átfolyó áram, hő, stb. függvényében, ehhez még néhány pF, vagy tized, század ohmot hozzáad a kábel, ettől nem fog lényegesen eltérni a keresztfrekvencia.
:rolleyes:

tőlem, akár igaz is lehet. de valamiért az van ott,ami ott van :rolleyes:
zárójel, hogy egy tölcsér régen nem 10 milla alatti kategória,de ez sokat nem jelent. lehet csinálni trehány dobozt 100milláért is. nálunk beragadt, hogy valamikor 3 milla volt. de az régen volt és akkor azért adtak egy garzonlakást. relatíve nem is emeltek nagyon árat,mert a régi klasszik verziók megfelelője most csak 23-25mill, áfafüggően kb. az aktív és minden modern hájjal megkent szériák nyaldossák az eget, amire buknak a gazdak közel és távolkeleti népek. De ez már egy másik Avantgarde történelem, ami nem nagyon Avantgarde, csak a nevében (és talán semmi másban) :rolleyes:
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.06., csüt. 16:30
SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 16:21

Ha szigorúan csak a kábelekábeleket nézzük, akkor ha a rendszer rendben van, akkor nincs gond a cserével. Ha g9nd van valahol, akkor persze a képedbe nyomja. Ilyenkor lehet beszarni és visszarakni, vagy előremenekülni, de úgyis ezért lett nekiállva....
szerintem ezt most Rock egyel lentebb jól megfogta. én az a típus vagyok, hogy jobb félni,mint megijedni. az én tölcsérem úgy néz ki,mint amit most hoztak ki a boltból, pedig nem ma vettem. ha eddig jó volt, én szét nem berhelem, az holtbiztos, főleg,hogy nincs ilyen jellegű problémám :D Carboncopy esete csak beugrott,hogy volt már ilyen és tanmesének elmegy. Azt már nem is tudom, miért ugrott neki. Szerintem csak kalandvágyból (fúr-farag a fiúgyerek, Tamás műszaki ember, szeret fúrni). Ha meg tényleg jobb lenne, ha nem tudom, nem fáj :D
Naná, hogy jobb lenne. De neked nem kell nekiállni. Annak szólt aki nem csak az idejét akarja elb... szni vele, hanem jobb hangot akar. :)

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Hozzányúlni csak akkor érdemes/szabad szerintem, ha meg akarod tartani, bármiről legyen is szó, vagy úgy vissza lehet alakítani a gyári állapotra, hogy nem okoz se látható, se hallható problémát a belenyúlás. Mert amikor eladásra kerül mégis a cucc, sajnos hiába javít az átkábelezés, az mégis egy értékcsökkentő tényező lesz.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 16:21

Ha szigorúan csak a kábelekábeleket nézzük, akkor ha a rendszer rendben van, akkor nincs gond a cserével. Ha g9nd van valahol, akkor persze a képedbe nyomja. Ilyenkor lehet beszarni és visszarakni, vagy előremenekülni, de úgyis ezért lett nekiállva....
szerintem ezt most Rock egyel lentebb jól megfogta. én az a típus vagyok, hogy jobb félni,mint megijedni. az én tölcsérem úgy néz ki,mint amit most hoztak ki a boltból, pedig nem ma vettem. ha eddig jó volt, én szét nem berhelem, az holtbiztos, főleg,hogy nincs ilyen jellegű problémám :D Carboncopy esete csak beugrott,hogy volt már ilyen és tanmesének elmegy. Azt már nem is tudom, miért ugrott neki. Szerintem csak kalandvágyból (fúr-farag a fiúgyerek, Tamás műszaki ember, szeret fúrni). Ha meg tényleg jobb lenne, ha nem tudom, nem fáj :D
halfnote.hu

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Jó lenne azt gondolni, hogy a prémium cuccokat ilyen szinten megtervezik, de ez sajnos, nagyon nincs így. Persze, nyilván számít, hogy melyik ársávban nézelődünk, de a 10 millió alatti, külföldi nagy márkáknál szerintem keveset lehet találni ilyet. Akkor már a kisebb, hazai gyártók, akik inkább odafigyelnek ezekre a részletekre.

Hangsugárzó váltónál a felhasznált alkatrészek szórása jóval nagyobb, mint egy kábel hasonló paraméterei, ami azt a hangszóróval összeköti. Egy jó minőségű kondi, tekercs, vagy ellenállás értéke a névlegeshez képest 1-2 százalékban eltér minimum az átfolyó áram, hő, stb. függvényében, ehhez még néhány pF, vagy tized, század ohmot hozzáad a kábel, ettől nem fog lényegesen eltérni a keresztfrekvencia.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.06., csüt. 15:37
SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 14:42
Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 14:11

Van ugyebár az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass !

Az AN kifejezetten győztes csapat, és nagyon - nagyon ki van találva az utolsó porcikájáig, hogy miből áll össze.
És prémium termék, ahogy az Avantgarde is.
Szerintem a cuccok legnagyobb hányada nincsen ilyen szinten kimaxolva, egy alsó - vagy középkategóriás hifi komponens vélhetően egész gyenge minőséggel van bedrótozva, ott valszeg gyakoribb lehet a pozitív változást hozó sikeres átkábelezés...
Sajnos nem. :)
nem vagyok ebben biztos. ezek a dolgok azért úgy vannak kitalálva,hogy az oda betett kábelek, akár mérhető paraméterei is számítanak. Egy 100dB fölötti érzékenységnél, 3 vagy 4 utas Avantgardenál azért nem életbiztosítás a drótokat random cserélgetni. azokat az utakat össze kell jól "úsztatni" és mi van,ha ezt egy más parmaéteres, ámbár a való életben jobb hangú kábellel seggberúgjuk? Mivel én teljesen analfabéta vagyok, csak félve írom le, hogy mi van akkor, ha változik a futásidő, vagy mi van akkor, ha a váltók viselkedésébe bele van kalkulálva az oda bekötött madzagok jellemzői? pont elég,ha a váltási frekvenciát csak kicsit tolja el,máris más a sztori.

mindig azt mondom, mindent meg kell hallgatni, de annyi rosszul elsült "tuningot" láttam már, én e miatt nem bontom meg a tölcsért, nekem(!!!) jó az,ahogy van :rolleyes: azt nem meséltem az előbb,hogy láttam ilyet betenni,de láttam ugyanitt ezt kivenni is. ha valahol működik, az nagy szerencse :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.06., csüt. 15:37
Rock60 írta:

Az AN kifejezetten győztes csapat, és nagyon - nagyon ki van találva az utolsó porcikájáig, hogy miből áll össze.
Nem vagyok ebben biztos. ezek a dolgok azért úgy vannak kitalálva,hogy az oda betett kábelek, akár mérhető paraméterei is számítanak. Egy 100dB fölötti érzékenységnél, 3 vagy 4 utas Avantgardenál azért nem életbiztosítás a drótokat random cserélgetni. azokat az utakat össze kell jól "úsztatni" és mi van,ha ezt egy más parmaéteres, ámbár a való életben jobb hangú kábellel seggberúgjuk? Mivel én teljesen analfabéta vagyok, csak félve írom le, hogy mi van akkor, ha változik a futásidő, vagy mi van akkor, ha a váltók viselkedésébe bele van kalkulálva az oda bekötött madzagok jellemzői? pont elég,ha a váltási frekvenciát csak kicsit tolja el,máris más a sztori.
Ilyesmire gondoltam, ezeknek a prémium cuccoknak nagyon össze lehetnek lőve az alkotó elemei.
Lehet, hogy egy másik kábelhez - ha jobb, ha nem - újra optimalizálni kellene a keresztváltót. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 14:42
Rock60 írta:
revox írta:
2025.02.06., csüt. 11:43

Még réges-régen, elég sokan kerestek Audio Note-ok miatt és amikor jöttek az ilyen-olyan tuningtervekkel és kérdésekkel, én valójában semmit nem értek ezekhez(műszakilag), csak sok módosítást láttam, hallottam és elég kevés olyat,ami jobb lett,mint volt. Másnak más lett, vagy egy jellemzőben esetleg jobb, de megölt másik 10-et és általában az egyensúly felborult (és sokszor meg is szűnt audio note-nak lenni). Ezért van az,hogy az a legjobb,ha már a tervezési fázisban kimaxolják a dolgokat, már aki maxolni akar.

Szerintem a cuccok legnagyobb hányada nincsen ilyen szinten kimaxolva, egy alsó - vagy középkategóriás hifi komponens vélhetően egész gyenge minőséggel van bedrótozva, ott valszeg gyakoribb lehet a pozitív változást hozó sikeres átkábelezés...
Sajnos nem. :)
nem vagyok ebben biztos. ezek a dolgok azért úgy vannak kitalálva,hogy az oda betett kábelek, akár mérhető paraméterei is számítanak. Egy 100dB fölötti érzékenységnél, 3 vagy 4 utas Avantgardenál azért nem életbiztosítás a drótokat random cserélgetni. azokat az utakat össze kell jól "úsztatni" és mi van,ha ezt egy más parmaéteres, ámbár a való életben jobb hangú kábellel seggberúgjuk? Mivel én teljesen analfabéta vagyok, csak félve írom le, hogy mi van akkor, ha változik a futásidő, vagy mi van akkor, ha a váltók viselkedésébe bele van kalkulálva az oda bekötött madzagok jellemzői? pont elég,ha a váltási frekvenciát csak kicsit tolja el,máris más a sztori.

mindig azt mondom, mindent meg kell hallgatni, de annyi rosszul elsült "tuningot" láttam már, én e miatt nem bontom meg a tölcsért, nekem(!!!) jó az,ahogy van :rolleyes: azt nem meséltem az előbb,hogy láttam ilyet betenni,de láttam ugyanitt ezt kivenni is. ha valahol működik, az nagy szerencse :smile53:
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.06., csüt. 14:06

mostanában,hogy tákoltam Prysmian drótból elosztókat, az első félóra volt veszélyes a nagy rendszeren, a kicsin szinte semmi. Pedig ott 2,5-ös tömör villanyvezetékekről volt szó. Nyilván,mire lenyugszik teljesen, az időbe telik, de az első pár óra meghozza a végleges hang 90%-át. Lehet az a 10% még elég borzalmas dolgokat művel,de azt valahogy, tapasztalati úton már ki lehet ejteni, fejben modellezve a végeredményt.
Ok, eddig jelkábelekről beszéltünk, de most már bejött a táp is...

És, erről jutott eszembe, hogy mi van a sok száz óráig járódó ösvényeddel ?
Megszoktátok már egymást fél év alatt ? :D / Vagy több... gondolkodik.gif /

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”