Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Autós topik autósoknak
....Simon Templar autója... :)
Na egy péntek esti romantika
nekem nagyon bejön ez az autó:

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8880
A téli abroncs azért hangosabb sokkal, mint a nyári.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Az csak 150-160 között búg, utána szépen kisimul és csak a kipu és a motor hangja varázsol. Nyugodtan tolhatja 240-ig

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3256
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5960
Ja, ezt benéztem valahogy a táblázatban. Na, akkor arra kell vigyáznom, hogy nehogy 240 km/h-nál gyorsabban hajtsak

(lehet vele

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A V sebességindex 240, a W pedig 270 km/h, szóval azzal nem lesz gondod azt garantálom!
A sport futómű ilyen, nekem évtizedek óta átépített sportfutóműves autóim voltak, vannak, tudom miről beszélsz, de mondjuk Bajna-Héreg szerű utakon álom. Próbáld ki, érdemes elautózni arra!
Nekem ezzel a Vredestein-el baromi rossz tapasztalataim vannak, de majd meglátod, lehet neked bejön.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kis kiegészítés.Aszpirin írta: ↑2025.02.06., csüt. 12:15Rendben.
Egyelőre még nincs elég tapasztalatom vele, mert az autóval összesen kb 450 km-t mentem eddig (ebből úgy 420-425 körül lehet a téligumival megtett táv, mert ahogy elhoztam a Reitter Ferenc utcából, rögtön vittem a gumishoz, ami Budaörsön van, a Diego mellett), azt is kizárólag száraz úton (az viszont volt fagypont alatt is aznap, amikor 8-ra kellett vinnem a kipufogótuningra).
Sajnos eddig is lényegében csak autópályás és budapesti tötymörgős tapasztalatom van, illetve egyszer voltam Szentendrén, de oda is az M0-n mentem a szentenderei útig...
Eddig korrektnek tűnnek a Hankook gumák (elöl V, hátul W a sebességindexük, vagyis vigyáznom kell, hogy 210 km/h fölött ne menjek velük), egyetlen dolgot vettem észre, hogy kb 150 km/h környékén nagyon behangosodnak, aztán 160 fölött ismét lecsendesednek (az autóval rendkívül könnyű akár akaratlanul/figyelmetlenségből is elérni ezeket a sebességeket, még talán jó is, hogy hallom, amikor 150-nél tartok
) Száraz tapadás megfelelő előrehaladásnál/fékezésnél is, ill. nem akarnak kicsúszni oldalra a körforgalmakból kihajtásnál, mint a BMW-men a Contik anno, stb.
De mint írtam, nedves, pláne jeges, havas úton még semmi tapasztalatom velük.
Nem kérdezted ugyan, de.... a Performance csomag (?) miatt még a szokásosnál is sportosabbra van hangolva a Mustang futóműve, most tudtam meg igazán, milyen sz..ok tudnak lenni a budapesti utak, a fekvőrendőrök pedig nagy ellenségekAmin ezek a gumik nem változtatnak egy fikarcnyit sem (nyilván márcsak a perességük miatt sem).
Kb ennyi egyelőre, majd a szezon végén összegzem a tapasztalataimat, bár akkor sem lesz még teljes, inkább a jövő szezon mondja majd meg, hogy mit tudnak valójában.
Nem kérdezted ezt sem, de a leszedett (Y sebességindexű) nyári Vredestein Giugiaro-k (DOT alapján 2023-asok) még 6 mm-es profilmélységűek, szóval még 2-3 szezont visznek szerintem, de persze azokkal semmi tapasztalatom (az a kb 25 km, amit megtettem velük, semmiféle tapasztalatszerzésre nem volt elég). A nyáron tuti visszakerülnek, akkor amúgy is több lesz a mozgás a Mustanggal, mert pl. a 35 éves érettségi találkozómra azzal megyek majd, és Erdélyben lesz... majd azokról is beszámolok, még ha nem is újak, de talán releváns lesz a tapasztalat velük.
A V sebességindex 240, a W pedig 270 km/h, szóval azzal nem lesz gondod azt garantálom!

A sport futómű ilyen, nekem évtizedek óta átépített sportfutóműves autóim voltak, vannak, tudom miről beszélsz, de mondjuk Bajna-Héreg szerű utakon álom. Próbáld ki, érdemes elautózni arra!
Nekem ezzel a Vredestein-el baromi rossz tapasztalataim vannak, de majd meglátod, lehet neked bejön.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Rendben.
Egyelőre még nincs elég tapasztalatom vele, mert az autóval összesen kb 450 km-t mentem eddig (ebből úgy 420-425 körül lehet a téligumival megtett táv, mert ahogy elhoztam a Reitter Ferenc utcából, rögtön vittem a gumishoz, ami Budaörsön van, a Diego mellett), azt is kizárólag száraz úton (az viszont volt fagypont alatt is aznap, amikor 8-ra kellett vinnem a kipufogótuningra).
Sajnos eddig is lényegében csak autópályás és budapesti tötymörgős tapasztalatom van, illetve egyszer voltam Szentendrén, de oda is az M0-n mentem a szentenderei útig...
Eddig korrektnek tűnnek a Hankook gumák (elöl V, hátul W a sebességindexük, vagyis vigyáznom kell, hogy 210 km/h fölött ne menjek velük

De mint írtam, nedves, pláne jeges, havas úton még semmi tapasztalatom velük.
Nem kérdezted ugyan, de.... a Performance csomag (?) miatt még a szokásosnál is sportosabbra van hangolva a Mustang futóműve, most tudtam meg igazán, milyen sz..ok tudnak lenni a budapesti utak, a fekvőrendőrök pedig nagy ellenségek

Kb ennyi egyelőre, majd a szezon végén összegzem a tapasztalataimat, bár akkor sem lesz még teljes, inkább a jövő szezon mondja majd meg, hogy mit tudnak valójában.
Nem kérdezted ezt sem, de a leszedett (Y sebességindexű) nyári Vredestein Giugiaro-k (DOT alapján 2023-asok) még 6 mm-es profilmélységűek, szóval még 2-3 szezont visznek szerintem, de persze azokkal semmi tapasztalatom (az a kb 25 km, amit megtettem velük, semmiféle tapasztalatszerzésre nem volt elég). A nyáron tuti visszakerülnek, akkor amúgy is több lesz a mozgás a Mustanggal, mert pl. a 35 éves érettségi találkozómra azzal megyek majd, és Erdélyben lesz... majd azokról is beszámolok, még ha nem is újak, de talán releváns lesz a tapasztalat velük.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Vinkler
- Adminisztrátor
A feltöltött videóban már láttam, h rajta van a téli. Majd számolj be a tapasztalatokról.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Az nem Te vagy, hanem én

- Vinkler
- Adminisztrátor
Haverom elvitt egy körre…
.

.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Fuck yeah!Aszpirin írta: ↑2025.02.04., kedd 16:05A Mustang ma kapott egy kis kipufogó-tuningot.
Távirányítóval változtatható állású cutout szelepet építtettem be.
Íme egy videó róla. Két indítás van a videón, az első a teljesen zárt szeleppel (gyári hang), majd a távirányítóval kinyitom belülről a cutout szelepet, és a második indítás már nyitott szeleppel történik.
5 perccel a videó készítése előtt értem haza, vagyis a motor gyakorlatilag még üzemmeleg volt. Csak kis gázfröccsöket adtam, ezért nem üvölt és nem recseg, de talán így is jól hallható a különbség.
Szerintem jó lett a hangja...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A Mustang ma kapott egy kis kipufogó-tuningot.
Íme egy videó róla. Két indítás van a videón, az első a teljesen zárt szeleppel (gyári hang), majd a távirányítóval kinyitom belülről a cutout szelepet, és a második indítás már nyitott szeleppel történik.
5 perccel a videó készítése előtt értem haza, vagyis a motor gyakorlatilag még üzemmeleg volt. Csak kis gázfröccsöket adtam, ezért nem üvölt és nem recseg, de talán így is jól hallható a különbség.
.
youtu.be/cagIPeXShes
.
youtu.be/cagIPeXShes
- Vinkler
- Adminisztrátor
Vasárnapi romantika?
.

.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Legyen szombat esti romantika.
Január 27.-én lőttem, Csákváron a Csuta cukrászda előtt.
1962-es Mercedes-Benz 220 SE
Ha valaki ismeri a gazdáját, adja át őszinte csodálatomat a gyönyörű munkája iránt.
Január 27.-én lőttem, Csákváron a Csuta cukrászda előtt.
1962-es Mercedes-Benz 220 SE
Ha valaki ismeri a gazdáját, adja át őszinte csodálatomat a gyönyörű munkája iránt.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem, "sima" GT. az 500-as Shelby az a következő, azaz a végállomás

Talán így meglesz a fonal.
Ez egy GT500-as MuStang amit vettél? Kezdem elveszteni a fonalat.
Szerintem!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Csak szólok, hogy:
“A Hankook a 2025-ös FIA Rally Világbajnokság kizárólagos versenyabroncs beszállítója”
https://www.hankooktire-mediacenter.com ... 9a2abc7e62
Én tavaly vettem az egyik autómra Ventus S1 Evo3-at és eléggé bevált. Nekem mondjuk jobb lenne egy annál is vagányabb változat, (remélem lesz is), de amit tud, azt nagyon jól tudja és ami a lényeg, nagyon jól visszajelez! Simán érzed, mikor mondja azt, h elég volt, nem csak úgy eldobja a fogást.
“A Hankook a 2025-ös FIA Rally Világbajnokság kizárólagos versenyabroncs beszállítója”
https://www.hankooktire-mediacenter.com ... 9a2abc7e62
Én tavaly vettem az egyik autómra Ventus S1 Evo3-at és eléggé bevált. Nekem mondjuk jobb lenne egy annál is vagányabb változat, (remélem lesz is), de amit tud, azt nagyon jól tudja és ami a lényeg, nagyon jól visszajelez! Simán érzed, mikor mondja azt, h elég volt, nem csak úgy eldobja a fogást.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nyilván nem érdekel, de a válasz a kérdésedre: a HNDA007 az ún. "egyénileg választott rendszám", aminek az ára 112ezer forint és el tudod vele adni (egyszerűen "szériásítani" lehet a rendszámot egy lemondó nyilatkozattal), a HONDA07 viszont "egyedi rendszám", ami 435ezer forint lett volna, és nem lehet lemondani róla, így esetleges eladás eladás előtt át kell rendszámoztatni a járgányt, mert ha nem rendszámoztatja át az eladó vagy a vevő (utóbbi vissza kell adja az egyedi rendszámot az eladónak), akkor át kell ruházni a rendszámot, és a vevő is ki kell fizesse a 435ezret. Szerintem innentől kezdve nyilvánvaló, hogy miért hiányzik az az O...
Az enyém MSGT500 lesz. Ez optikailag így néz k: MS (magyar címer) GT-500
(mellesleg az MS után a magyar címer egy jó kis fricska, de ehhez tudni kell, hogy MS az Erdélyben a Maros megyében, /konkrltean a szülővárosomban is/ kiadott reguláris román rendszámok első két betűje).
435ezret én sem adtam volna érte, főleg nem azokkal a feltételekkel, amivel jár, a de a fenti "csak" 112ezer volt, és eladhatom vele az autót (amit persze nem tervezek, de ki tudja, hátha szembejön egy Shelby jó árban - sajnos az SHGT500 és SHGT760 rendszámok már foglaltak, megnéztem

Piszológusnál :) még nem voltam, de lehet hogy totál hülye vagyok, mert ez már (majdnem) álmaim autója, pedig nem egy HNDA, bocs, Honda.

A 112ezer pedig - ilyen is van - nem vág haza.
Egyébként az (optikai) tuningosokat megérted? Elég sokat látunk belőlük fényképen ebben a topikban. Mert én azt nem annyira... (az is az autó egyediesítése, de én abban hiszek, hogy egy autó úgy kell kinézzen, ahogy a tervezői megálmodták).
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2698
Azért a dubaji rendszám árak se rosszak. Ha valami, akkor az a kivagyiság netovábbja.
https://telex.hu/zacc/2023/04/10/vegul- ... zam-hogy-p
youtu.be/g1rZ3iD7FNo
https://telex.hu/zacc/2023/04/10/vegul- ... zam-hogy-p
youtu.be/g1rZ3iD7FNo
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Számomra érthetetlen, hogy valaki pénzt ad ilyesmiért. Mit akar tudatni a világgal, vagy önmaga szórakoztatására? TOMI009. Akkor ő csak a 9. lett a tomisorban? :) Láttam olyat, hogy:
HNDA007. Az O kimaradt, vagy drága? Vicc.
Egy pszichológus megmondja.
HNDA007. Az O kimaradt, vagy drága? Vicc.
Egy pszichológus megmondja.

Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Hátha esetleg másnak is hasznos infó: ma, holnap, és holnapután lehet kérelmezni egyénileg kiválasztott illetve egyedi rendszámot az okmányirodákban a régi árakon (112.450 illetve 435.000). Jövő héttől brutálisan megdrágul mindkét típus (151.810 ill 587.250 Ft lesz).
Amit érdemes tudni (és az interneten nincs róla infó), hogy mindkettőt akár "jövőbeli" autóra is lehet igényelni, ugyanis személyre szól, nem autóra, és az igénylésekor csak személyes adatok kellenek. Amikor felrakod az autóra, akkor átrendszámozás kell majd, amit az átiratással együtt lehet intézni (az átiratáshoz képest nincs költsége) valamint a biztosítónak kell bejelenteni, ha használtautó ( biztosítást az átiratáshoz mindenképp a régi rendszámra kell kötni, majd áátiratás után bejelenteni az új rendszámot, Casco-t érdemes már az újjal megkötni, ha kell.
Amit érdemes tudni (és az interneten nincs róla infó), hogy mindkettőt akár "jövőbeli" autóra is lehet igényelni, ugyanis személyre szól, nem autóra, és az igénylésekor csak személyes adatok kellenek. Amikor felrakod az autóra, akkor átrendszámozás kell majd, amit az átiratással együtt lehet intézni (az átiratáshoz képest nincs költsége) valamint a biztosítónak kell bejelenteni, ha használtautó ( biztosítást az átiratáshoz mindenképp a régi rendszámra kell kötni, majd áátiratás után bejelenteni az új rendszámot, Casco-t érdemes már az újjal megkötni, ha kell.
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1498
Vasárnapi
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Ma kipróbálom,eddig se időm,se energiám nem volt ezzel foglalkozni,és remélem minden ok is vele.
A párom használja,és minden nap szinte egy azon úton megy vele,ő említette hogy furán viselkedik az autó mióta megjárta a szervizt,mert most azt érzi hogy jobban lassul az autó a gázpedál elengedése után mint eddig,és ezért is ugrott be ez a motorfék dolog,de ezek szerint ezen ez nem állítható.
Majd nyomok egy pár erőteljesebb fékezést rajta ha én is ezt érzem,de remélem csak vaklárma az egész.
Fékolajcsere volt rajta,plusz a diagnosztika.
Köszi,akkor nem verem szét a tapipadot egy mé nem találom már meg végre ezt a menüpontot miatt.Vinkler írta: ↑2025.01.24., pén. 20:56ncs ilyen szoftverfrissítés t-roc-ra tudtommal, egy sima karbantartásnál, pedig a hibatároló törlése nem jár ilyen jelenséggel. A régebbi modelleken lehetett ezt be/kikapcsolni menüből, a facelifteseken nem.
Egyébként ahogy hozzáérsz a fékpedálhoz, kb bekapcsol a motorfék, akkor is, ha utána nem fékezel.

Ma kipróbálom,eddig se időm,se energiám nem volt ezzel foglalkozni,és remélem minden ok is vele.
A párom használja,és minden nap szinte egy azon úton megy vele,ő említette hogy furán viselkedik az autó mióta megjárta a szervizt,mert most azt érzi hogy jobban lassul az autó a gázpedál elengedése után mint eddig,és ezért is ugrott be ez a motorfék dolog,de ezek szerint ezen ez nem állítható.
Majd nyomok egy pár erőteljesebb fékezést rajta ha én is ezt érzem,de remélem csak vaklárma az egész.
Fékolajcsere volt rajta,plusz a diagnosztika.