chord_ írta: ↑2025.02.06., csüt. 18:58Jómagam nagyon hasonlóan jártam.revox írta: ↑2025.02.06., csüt. 12:03
Háttérinfó,ami nekem összeállt és már dereng is, hogy akkor Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár emberDe a lényegi mondanivalót ez egyébként nem befolyásolja
A Spendor hangváltó-hangszórók közötti kábeleket cserélgettem át. Mekkora szerencse, hogy nem forrasztások voltak, hanem saruk.
Nem lett jó.
Ráadásul tónusprobléma lett, felhang-kezelési másság, ami az egész BBC vonal értelme, az lett oda.
Visszaraktam a régit, rögtön jó lett megint.
Vagyis, ezek a régi .75-ös sodrott sima drótok nem 'bele lettek tervezve' a hangba, hanem ezekkel a drótokkal történt pl. akkoriban a hangváltó alakítása / tervezése / meghallgatása.
Ha beletennénk egy mai .75-ös drótkészletet, nagy valószínűséggel egy harmadik (sokadik) hang lenne.
Ha ez utóbbi véletlenül így lenne, akkor tényleg kíváncsi lennék a 'szakértő' mérnökcsapat indokaira, hogy ilyenkor mi is történik.
Nem vagyok a 'szakértő' mérnökcsapat tagja
(ezüst, arany dettó)
TJ.