Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.02.06., csüt. 11:43

Még réges-régen, elég sokan kerestek Audio Note-ok miatt és amikor jöttek az ilyen-olyan tuningtervekkel és kérdésekkel, én valójában semmit nem értek ezekhez(műszakilag), csak sok módosítást láttam, hallottam és elég kevés olyat,ami jobb lett,mint volt. Másnak más lett, vagy egy jellemzőben esetleg jobb, de megölt másik 10-et és általában az egyensúly felborult (és sokszor meg is szűnt audio note-nak lenni). Ezért van az,hogy az a legjobb,ha már a tervezési fázisban kimaxolják a dolgokat, már aki maxolni akar.
Van ugyebár az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass !

Az AN kifejezetten győztes csapat, és nagyon - nagyon ki van találva az utolsó porcikájáig, hogy miből áll össze.
És prémium termék, ahogy az Avantgarde is.
Szerintem a cuccok legnagyobb hányada nincsen ilyen szinten kimaxolva, egy alsó - vagy középkategóriás hifi komponens vélhetően egész gyenge minőséggel van bedrótozva, ott valszeg gyakoribb lehet a pozitív változást hozó sikeres átkábelezés...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.02.06., csüt. 13:59
SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 13:21

Szerintem meg de... Majd kábelezz át Avantgardokat spz vel... De ha meghallgatod őket még gyári állapotban, kívül a 2 kábellel, már akkor hallhatod mi miért volt/van. :)
volt ilyen gondolatom,de elengedtem. öreg vagyok már az izgalmakhoz

amúgy Carboncopy pont erről írt, hogy ebből indult ki,ha kívül a gyári Avantgarde drótot rommáverte a PowerR, akkor bent is tarolni fog. láttam és hallottam is átkábelezettet. ha működik,otthon biztos jobban kijönne, de nekem ott és akkor nem adott hozzá sokat. De ebben biztos szervesen benne volt,hogy nem az enyémet húztuk át és nem otthon hallgattam.

ellenpélda,amikor a 47Lab Phono Cube MC előerősítő át lett húzva kondo ezüsttel, az lépett egy nagyot...
Csak ezt a 2őt hallgatta össze? De mindegy mert mindenképp becsapta magát, (téged is ?) ezzel a rommáveréssel. Pont csak a lényeget nem hallotta, nem figyelte.... :(

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 13:46
Az Avantgarde esetében amit nem tudunk még, hogy hogy szólt volna a cucc, ha kap még egy kis időt - mondjuk két hetet - és nem kapja szét két nap múlva Carbon.
ezek a dolgok bejáratással, mert erre gondolsz, nem sokat változnak. egy frissen betett madzag azonnal mutatja,merre tolódik az irány, utána az főleg csak finomodik. Persze,az első 1-2 óra kritikus,ott még nagy változások jöhetnek, de pár nap alatt lenyugszik a buli.

mostanában,hogy tákoltam Prysmian drótból elosztókat, az első félóra volt veszélyes a nagy rendszeren, a kicsin szinte semmi. Pedig ott 2,5-ös tömör villanyvezetékekről volt szó. Nyilván,mire lenyugszik teljesen, az időbe telik, de az első pár óra meghozza a végleges hang 90%-át. Lehet az a 10% még elég borzalmas dolgokat művel,de azt valahogy, tapasztalati úton már ki lehet ejteni, fejben modellezve a végeredményt.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.02.06., csüt. 13:21

Szerintem meg de... Majd kábelezz át Avantgardokat spz vel... De ha meghallgatod őket még gyári állapotban, kívül a 2 kábellel, már akkor hallhatod mi miért volt/van. :)
volt ilyen gondolatom,de elengedtem. öreg vagyok már az izgalmakhoz

amúgy Carboncopy pont erről írt, hogy ebből indult ki,ha kívül a gyári Avantgarde drótot rommáverte a PowerR, akkor bent is tarolni fog. láttam és hallottam is átkábelezettet. ha működik,otthon biztos jobban kijönne, de nekem ott és akkor nem adott hozzá sokat. De ebben biztos szervesen benne volt,hogy nem az enyémet húztuk át és nem otthon hallgattam.

ellenpélda,amikor a 47Lab Phono Cube MC előerősítő át lett húzva kondo ezüsttel, az lépett egy nagyot...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.06., csüt. 12:03

Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár ember.
Ó, hát az mindig benne van a pakliban. :rolleyes: :napsut:

Tanulságos írás volt, és Carboncopy stílusa magával ragadó... :smile53:

Azért csak zárójelben és halkan jegyzem meg, hogy egy erősítő vagy orsós magnó, vagy egy szélessávú hsz esetében talán ilyen problémáktól nem kell tartanunk, mint a három út időbeli kis szétcsúszása...

Az Avantgarde esetében amit nem tudunk még, hogy hogy szólt volna a cucc, ha kap még egy kis időt - mondjuk két hetet - és nem kapja szét két nap múlva Carbon.
Vagy, ahogy SM mondja, netán Spz - vel történt volna meg a műtét.

Örökre megválaszolatlan kérdések maradnak... sad.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.02.06., csüt. 12:03
revox írta:

de itt egy olvasmány, amin én sose merengtem el. néha talán,hogy mi lenne ha, de valójában ezt kb fél perc után elhesegettem és ezt olvasva beláttam,de jól is tettem, hogy semmit nem tettem :smile53:

https://carbon4copy.blogspot.com/2018/1 ... vonal.html
na,ezt én is most olvastam el újra és persze nem emlékeztem semmire.
Háttérinfó,ami nekem összeállt és már dereng is, hogy akkor Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár ember :D De a lényegi mondanivalót ez egyébként nem befolyásolja

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 11:30
dixie-chicken írta:
2025.02.06., csüt. 09:58

...de mondok egy szép ékes példát:adva volt egy Altec 19,minden rendben volt vele,a túlaj kitalálta hogy belső kábelcsere,na most...merthogy ezt irkálják egy páran,a zinterneten...a munka megkezdése elött,egy másik Altec 19-es túlaj,csak annyit mondott,hogy oké,csináljátok,de a régi kábeleket amikor szeditek ki,pontosan jelőljétek meg ,mi honnét-hova,milyen irányban volt eredetileg beszerelve....megtőrtént a belső kábelcsere....kb 1,5-2 hónap után,kiszedték az új kábeleket,és visszarakták a régi,eredetieket....

hajrá :cheers1:
Biztos ilyen is van, de látod Zoli 76 - nak meg milyen jól bejött a JBL 2500 Ti átkábelezése. :smile53:
/ Aztán lehet, hogy fű alatt visszatette a régit ? gondolkodik.gif :D /

Ez gondolom gép függő, melyik kamatozik és melyik nem a drótcseréből, de szerintem elsősorban drótfüggő.
Nem árt tudni, hogy milyen paraméterek javulásában bízunk, ezzel párhuzamosan nem árt ismerni a számításba jöhető kábelek hangját is, hiszen azon múlik elsősorban a műtét sikeressége.
"Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak."
A hír igaz, csak nem Zoli76, hanem Zoli73, és nem 2500Ti, hanem 5000Ti.
Amúgy tényleg bejött, és eszemben sincs visszacserélni.
Mikor téma volt, azt is írtam, hogy az eddigi ilyen beavatkozások közűl, ez az egyetlen sikertörténet, a korábbi három sem lett rosszabb, de sajnos jobb sem, szinte kidobott pénz volt a rájuk költött.
Tehát én is azt mondom, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy belevágjunk-e.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

revox írta:

de itt egy olvasmány, amin én sose merengtem el. néha talán,hogy mi lenne ha, de valójában ezt kb fél perc után elhesegettem és ezt olvasva beláttam,de jól is tettem, hogy semmit nem tettem :smile53:

na,ezt én is most olvastam el újra és persze nem emlékeztem semmire.
Háttérinfó,ami nekem összeállt és már dereng is, hogy akkor Carboncopy a hangfalon kívül PowerR kábeleket használt,nagy elégedettséggel. Ezért akarta belülre is azt tenni. Nehogy ez félremenjen és itt boszorkányüldözésbe kezdjen pár ember :D De a lényegi mondanivalót ez egyébként nem befolyásolja
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 11:30
dixie-chicken írta:

...de mondok egy szép ékes példát:adva volt egy Altec 19,minden rendben volt vele,a túlaj kitalálta hogy belső kábelcsere,na most...merthogy ezt irkálják egy páran,a zinterneten...a munka megkezdése elött,egy másik Altec 19-es túlaj,csak annyit mondott,hogy oké,csináljátok,de a régi kábeleket amikor szeditek ki,pontosan jelőljétek meg ,mi honnét-hova,milyen irányban volt eredetileg beszerelve....megtőrtént a belső kábelcsere....kb 1,5-2 hónap után,kiszedték az új kábeleket,és visszarakták a régi,eredetieket....

Biztos ilyen is van, de látod Zoli 76 - nak meg milyen jól bejött a JBL 2500 Ti átkábelezése. :smile53:

Ez gondolom gép függő, melyik kamatozik és melyik nem a drótcseréből, de szerintem elsősorban drótfüggő.
Nem árt tudni, hogy milyen paraméterek javulásában bízunk, ezzel párhuzamosan nem árt ismerni a számításba jöhető kábelek hangját is, hiszen azon múlik elsősorban a műtét sikeressége.
ez mindig egy kétélű fegyver. vagy így sül el, vagy úgy. de az az igazság, inkább azt látom többször,hogy balul sül el.
Még réges-régen, elég sokan kerestek Audio Note-ok miatt és amikor jöttek az ilyen-olyan tuningtervekkel és kérdésekkel, én valójában semmit nem értek ezekhez(műszakilag), csak sok módosítást láttam, hallottam és elég kevés olyat,ami jobb lett,mint volt. Másnak más lett, vagy egy jellemzőben esetleg jobb, de megölt másik 10-et és általában az egyensúly felborult (és sokszor meg is szűnt audio note-nak lenni). Ezért van az,hogy az a legjobb,ha már a tervezési fázisban kimaxolják a dolgokat, már aki maxolni akar.

halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

arzachel írta:
2025.02.06., csüt. 11:27
Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 11:02

Popori Ottónál volt már fóliázáson, azt megcsinálja bármikor, de annyira el van havazva a saját projektjével, hogy nem tud ennyit rááldozni a drága idejéből. sad.gif
Azért itt van meló az átkábelezéssel:http://www.troelsgravesen.dk/QUAD-ESL63.htm
Hali, Fx !

Igen, gondolom, tudta Otto, miért nem akar vele foglalkozni, de szerinte is érdemes lenne.
Nem értek a mérésekhez, de nem tudom, helyes - e úgy mérni bármilyen átvitelt, hogy a földre van téve a panel ? gondolkodik.gif

Sokkal rosszabb a hangja így, brumm, brumm, dörmög, dörmög...... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 11:02
dixie-chicken írta:
2025.02.06., csüt. 10:02

Mikor kezded átkábelezni az ESL63-ast ?

:kiss:
Én ahhoz Kuka vagyok, még egy normális pákám sincs, de ha valaki elvállalná, biztosan belevágnék. :rolleyes:
Popori Ottónál volt már fóliázáson, azt megcsinálja bármikor, de annyira el van havazva a saját projektjével, hogy nem tud ennyit rááldozni a drága idejéből. sad.gif
Azért itt van meló az átkábelezéssel:http://www.troelsgravesen.dk/QUAD-ESL63.htm
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2025.02.06., csüt. 10:01
cables írta:
2025.02.06., csüt. 09:41
Ez a mély hang téma egy totál félreértés. A jobb mély hang érzet az, amikor egy bőgő vagy basszus gitár hangja nem egybefolyó tompa brummogás, hanem elkülönül a beütés és a húr lecsengése. Ehhez az élményhez pedig épp jó magas hang átvitelre van szükség.
Tudom, hogy szőrszálhasogatás a részemről, de a következőképp fogalmaznám át!
A "mély hang" a hallható spektrum legalacsonyabb frekvenciájú, legnagyobb hullámhosszúságú tartományát jelenti, amely jellemezhető alsó határfrekvenciával, illetve amplitúdóval.
Amikor egy hangszer hangját értelmezzük, hangszínét a teljes hallható frekvenciatartományban vizsgáljuk. A mély tónusú hangszereknek, mint a nagybőgő is van a hangszínét, időbeli viselkedését befolyásoló magas frekvencia tartománybeli összetevőjük.
Tehát nem a "jobb mélyhanghoz", hanem a hiteles hangszerhanghoz kell a "jó magashang átvitel" legyen szó akár "mélyhangú" hangszerekről.
lájkba írtam,de talán itt a helye. szerintem ez nem szőrszálhasogatás, csak amit félszavakból értünk, mi, azok, akik ismerik ezt a jelenséget, egyértelmű. De így leírva azok számára is érthető lesz, akik most ismerkednek a hifi és madzagok erdejével :smile53:
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2025.02.06., csüt. 10:02

Mikor kezded átkábelezni az ESL63-ast ?

Én ahhoz Kuka vagyok, még egy normális pákám sincs, de ha valaki elvállalná, biztosan belevágnék. :rolleyes:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

cables írta:
teddysnow írta:
2025.02.05., szer. 21:10
dixie-chicken írta:
2025.02.05., szer. 20:17
[OFF - katt ide ha látni akarod]
és ez most jó hogy van egy mélykiemelés a hangjában,mármint általánositva a kérdést,az hogy a felhasználó pont úgy szereti,rendben van.. jaj.gif gondolkodik.gif
angyal
Nem mély emelés van, egy kábel nem tud erősíteni, hanem mélyebbre tud menni.
Ez a mély hang téma egy totál félreértés. A jobb mély hang érzet az, amikor egy bőgő vagy basszus gitár hangja nem egybefolyó tompa brummogás, hanem elkülönül a beütés és a húr lecsengése. Ehhez az élményhez pedig épp jó magas hang átvitelre van szükség.
sőt, a nem hallható tartomány lesugárzására a felharmonikusok miatt.

párszor gondoltam rá,hogy javaslom a dolgot, de túl hosszú ezen időzni...
de röviden:

már régen megfigyeltük, hogy egy jóféle ezüstdrót a közép és alsó tartományt is sokkal értelmezhetőbbé teszi. Ugyanezen dolgokat megfigyeltük supertweeterek alkalmazásánál (biztos van valami köze a felharmonikus átviteléhez az ezüstnek is). A kapott eredmény elég hasonlatos, de azért nem ugyanaz. Nem lehet kiváltani egy supertweeterrel egy jobb kábelrendszert,de valamit el lehet belőle csípni. Haveromnak pl réz kábelezése van és olcsóbb volt innen megvennie a LIVE supertweetert, mint milliókat költeni drótcserére. Nem akar, kész. Elég jó irtányba lépett a rendszer hangja (Avantgarde duo és model5 erősítő, elite rock+merlin táp+excalibur+hana SL, Meridian 206B, nagyrészt Kondo KSL Spc, ill a CD-hez KSL LPz, lemezjátszó karjában AN ezüst és kilóg egy an-V talán, lehet Vx, mindegy).

persze, az a legjobb,ha van ezüst is és tweeter is, de ne legyünk telhetetlenek.

Ami a vicces, ezt már mutattam sokszor, itt kb 25 ezer forint egy pár Batpure supertweeter (hivatkozzatok a halfnote.hu oldalra, ott láttátok, már jól ismernek) Azt be kell drótozni. Akinek kell normális "bedobozlás", az meg rámír és segítek ennek megoldásában. kb 12 ezres és értelmesen néz ki és ami a lényeg, lepróbálva, jól is szól, merthogy a tweeter is egy önálló részegység, amivel kell foglalkozni.

(aki nagyban gondolkodik, mi vettünk két pár LIVE-ot és akkor még volt 2 raktáron. van difi a 25ezer kontra 500ezer között, de ehhez nyilván mérlegelni kell) :smile53:

https://www.ceresaudio.fr/ceres_audio_006.htm (info@ceresaudio.fr talán a cím és Christian)

aki szeret fúr-faragni, itt a megoldás, nem titok. Akinek kell, küldök linket is a hosszú szárú banánaljzathoz. Nekünk van hozzá szerszám már, de max adok egy telszámot, nekem sok idő ezután mászkálni.

https://www.halfnote.hu/blogs/revox/rlc ... prototipus
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2660

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 09:16
dixie-chicken írta:
2025.02.06., csüt. 09:02
teddysnow írta:

.... a Tiéd,Te pénzed,Te szórakozásod,azt csinálsz vele amit akarsz :kiss:
Meg az Ő füle, Ő hallja, hogy jobb lett.
Nagyobb lett a tere, mélyebbre megy, stb, stb...
Miért kell ebbe kételkedni ? gondolkodik.gif
én nem kételkedek benne egyáltalán,elhiszem,amit leirt :smile53: mindenki úgy élvez ahogyan tud :D

mikor kezded átkábelezni az ESL63-ast ?

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4045

Hozzászólás Szerző: juliush »

cables írta:
Tudom, hogy szőrszálhasogatás a részemről, de a következőképp fogalmaznám át!
A "mély hang" a hallható spektrum legalacsonyabb frekvenciájú, legnagyobb hullámhosszúságú tartományát jelenti, amely jellemezhető alsó határfrekvenciával, illetve amplitúdóval.
Amikor egy hangszer hangját értelmezzük, hangszínét a teljes hallható frekvenciatartományban vizsgáljuk. A mély tónusú hangszereknek, mint a nagybőgő is van a hangszínét, időbeli viselkedését befolyásoló magas frekvencia tartománybeli összetevőjük.
Tehát nem a "jobb mélyhanghoz", hanem a hiteles hangszerhanghoz kell a "jó magashang átvitel" legyen szó akár "mélyhangú" hangszerekről.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
teddysnow írta:
dixie-chicken írta:
és ez most jó hogy van egy mélykiemelés a hangjában,mármint általánositva a kérdést,az hogy a felhasználó pont úgy szereti,rendben van.. jaj.gif gondolkodik.gif
angyal
szélesebb lett a tere és sub-os lett az alja. A mélyből egy reccenésnyit vissza kellet venni.
azon felül,amit már leirtam,személyszerint herótom van ha a mélytartomány "önnáló életet él" és felhivja magára a figyelmet...de ez az én extra hepciám...gondolom a reccenésnyi visszavételszüksége,nem véletlen...

de mondok egy szép ékes példát:adva volt egy Altec 19,minden rendben volt vele,a túlaj kitalálta hogy belső kábelcsere,na most...merthogy ezt irkálják egy páran,a zinterneten...a munka megkezdése elött,egy másik Altec 19-es túlaj,csak annyit mondott,hogy oké,csináljátok,de a régi kábeleket amikor szeditek ki,pontosan jelőljétek meg ,mi honnét-hova,milyen irányban volt eredetileg beszerelve....megtőrtént a belső kábelcsere....kb 1,5-2 hónap után,kiszedték az új kábeleket,és visszarakták a régi,eredetieket....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dixie-chicken 2025.02.06., csüt. 10:04-kor.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

kaef2 írta:
2025.02.06., csüt. 09:46

Nem hiszem, hogy ebben kételkedik, habár azzal sincs gond, ha igen.
Inkább abban van a nehézség, hogy a másik tapasztalata mennyire vonatkozik ránk? A kontextus, az értelmezhetőség hiánya a zavaró. Mert általában a vélemény közlőjének az eredmény a fontos (leverte, nem verte le) nem pedig az, hogy a körülményeket és a hallgató ízlését is megismerjük a vélemény magunkra vonatkozó érvényességének megitéléséhez, a saját ítéletét, tapasztalatát akarja közölni, azzal keveset foglalkozva, hogy mások eldönthessék, rájuk mi vonatkozhat ebből.
Nem kételkedni kell, hanem tisztában lenni azzal, hogy 100km-ről, monitor mögött ülve nincs ember, aki megmondja, hogy mivel mit kell csinálni, hogy olyan hangot/képet/érzést kapjon amire épp akkor számít.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3585

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.02.06., csüt. 09:16
dixie-chicken írta:
teddysnow írta:

Nem hiszem, hogy ebben kételkedik, habár azzal sincs gond, ha igen.
Inkább abban van a nehézség, hogy a másik tapasztalata mennyire vonatkozik ránk? A kontextus, az értelmezhetőség hiánya a zavaró. Mert általában a vélemény közlőjének az eredmény a fontos (leverte, nem verte le) nem pedig az, hogy a körülményeket és a hallgató ízlését is megismerjük a vélemény magunkra vonatkozó érvényességének megitéléséhez, a saját ítéletét, tapasztalatát akarja közölni, azzal keveset foglalkozva, hogy mások eldönthessék, rájuk mi vonatkozhat ebből.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2281

Hozzászólás Szerző: cables »

teddysnow írta:
dixie-chicken írta:
angyal

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
teddysnow írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

teddysnow írta:
dixie-chicken írta:
angyal
tökmindegy, mi a kábel,csak imhol- ni: https://ear.hu/?p=1291
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

teddysnow írta:
dixie-chicken írta:
angyal

..én a sima restaurálás hive vagyok...ennyi...

:smile49:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2025.02.05., szer. 21:57
https://pinkfishmedia.net/forum/threads ... ks.301201/ :yingyang:

/aki angolból nem olyan jó, ide másolja be szöveget, a karakterlimit miatt részletekben kocka.gif >
elvileg a gugli fordítónak ha beteszed a linket, lefordítja a komplett html lapot (nem kell a limittel bajlódni), csak néha belefut hitelesítési anomáliákba,akkor nem fog menni minden esetben. ezt megnézte,megy e, de nekem már az alap weblap se jelenik meg,csak hieroglifák. gondolom nálunk a security elkapja ezt a lapot.
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”