Jó lenne ez de a nyeregcső szöge vajon milyen indokból olyan lapos?? Számomra ez akkora negatívum, nem értem, nem tetszik, a világból ki lehet vele kergetni. Miért nem lehetett azt 73 fokosra hagyni pédának okáért.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Érdekes ez a "szarvasbogár" kormány. Ezt hogy lehet állítani?
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
igen. ezért leginkább nem írok inkább már sehová semmit, mert (bár van némi és valós tapasztalat mögötte) mindig van, akinek fáj - pedig a bölcsek köve lehet, senkinél sincs...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8923
Mostanában elég sok Colnago Y1Rs videóba ütközök. Elég menő ez az új design. Kíváncsi leszek a többiek mikor húznak merészebbet.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Viszonylag küszködős vele, mert nem teljesen úgy kell beállítani, mint egy hagyományos nyerget. Az 3.4. Alkalomra már kb 98%-osan megy, de ezt nehezebb. Ezt nem csak, hogy általában nem vízszintesre kell belőni, de a kormánytávolsággal is sokkal többet kell játszani. Erre jön a magasság is. Nem lehetetlen, nyilván ezer nyerget állítottam már be magamra, ettől függetlenül gondoltam, mint érdekességet megosztom a többekkel a tapasztalataimat, esetleg elfogadok tanácsokat is, vagy ahogy part írja arra használom a fórumot, amire való.asebestyen írta: ↑2025.02.08., szomb. 09:57Nem tudom, miért szenvedsz az állítgatással, feltöltesz csak ide 1 képet a nyeregről (lehet elég ha csak lerakod az asztalra és ott lefotózod) és a testület megmonnnya mit hogy és mit.Vinkler írta: ↑2025.02.08., szomb. 07:59
Alapból 1-el ment hátrébb, aztán a görgőzés vége felé elkezdett fájni a jobb térdem, és állítani még rajta 0,5-öt. El is múlt.
Az első 35-40 percet viszont sikerült szinte mozdulatlanul végigtekerni, ami elég jó, hiszen a többivel eddig már 20 perc után szenvedés kezdett lenni, itt szinte meg sem mozdultam. 40 perc után elkezdtem egy pici nyomást érezni elöl is. Nem fáj, csak amikor érzed. Mert egyébkent annyira kényelmes. Egy hajszálnyival vízszintesebb felületű SMP is jó lehet, vagy elöl puhább.
Viszont érdekes, hogy már csak 83,5-ön ülök.Hiába nah, fantasztikus hogy itt 1-1 képből, telefonos hangfelételről bármit beállítanak a srácok bicajtól a hifiig mikron, ezred % pontossággal!
Onnantól már csak ronthatsz rajta, de ki az a hülye aki elállítaná. Azér egy HiFi magazin az első kerék alá.... nem tudom... úgyis mondják majd ha úgy kell...

Rengeteg cikket olvastam és videot néztem meg a témában, a fittengeken is meggyűlik sokak baja az SMP nyergekkel, de olyanok is vannak, akik erre álltak rá. Mindenesetre így malac testtel egyelőre ez tűnik a legjobb választásnak.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4991
Végülis lehet úgy is fórumozni, hogy mindenki teszi a kis ügyeit, de nem oszt meg semmit róla senkivel, avagy megoszt, de mindenki igyekszik lehetőleg nem reagálni rá, hiszen nincs diplomája a témáról, meg nem akar belemászni senki érzékenységébe. Lesz is akkora békesség hirtelen, mint egy etruszk kriptában éjfélkor.asebestyen írta: ↑2025.02.08., szomb. 09:57
Nem tudom, miért szenvedsz az állítgatással, feltöltesz csak ide 1 képet a nyeregről (lehet elég ha csak lerakod az asztalra és ott lefotózod) és a testület megmonnnya mit hogy és mit.Hiába nah, fantasztikus hogy itt 1-1 képből, telefonos hangfelételről bármit beállítanak a srácok bicajtól a hifiig mikron, ezred % pontossággal!
Onnantól már csak ronthatsz rajta, de ki az a hülye aki elállítaná. Azér egy HiFi magazin az első kerék alá.... nem tudom... úgyis mondják majd ha úgy kell...
Adott példánál maradva: Vinkler nem említi meg a nyeregválasztási dilemmáját, nem rak fel képet, nem számol be az állítgatás, finomhangolás folyamatáról. Mi többiek pedig nem állítjuk párhuzamba saját tapasztalatainkkal, nem vélelmezzük, hogy úgy jó vagy sem, nem tippelgetjük a módosítások mértékét, meg úgy általában nem anekdotázunk a téma kapcsán. A végeredmény ugyanaz lesz ez esetben, mint ha mégis megtennénk a fentieket: Vinkler beállítja a nyerget a neki megfelelő módon, és mit sem számít, hogy ebben mennyire volt benne - ha ugyan egyáltalán valamennyire - a mi véleményünk. Ha teljesen másra jutott, mint amiket itt olvasott, az is jó, ha meg egybevág a saját tapasztalata a másokéval, úgy is jó. Azért locsogunk itt -sokszor a semmiről - mert szeretjük a témát, és a sarki kisboltossal nem lehet ilyen jókat beszélgetni róla.
Lehet, hogy csak félkomolyan csípkelődsz, de keresd vissza a legutóbbi hozzászólásaidat; elég vitriolosak, és mindegyik ugyanebbe az irányba mutat. Én sokkal jobban szeretem, amikor pl. edzésről, táplálkozásról, sportélettanról írtál/írsz - amik amúgy elég távol állnak az érdeklődésemtől - de ott azért érzem, hogy valami párbeszéd is lehet belőle. Ezekből nem.
Hiába nah, fantasztikus hogy itt 1-1 képből, telefonos hangfelételről bármit beállítanak a srácok bicajtól a hifiig mikron, ezred % pontossággal!
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7548
Nem tudom, miért szenvedsz az állítgatással, feltöltesz csak ide 1 képet a nyeregről (lehet elég ha csak lerakod az asztalra és ott lefotózod) és a testület megmonnnya mit hogy és mit.Vinkler írta: ↑2025.02.08., szomb. 07:59
Alapból 1-el ment hátrébb, aztán a görgőzés vége felé elkezdett fájni a jobb térdem, és állítani még rajta 0,5-öt. El is múlt.
Az első 35-40 percet viszont sikerült szinte mozdulatlanul végigtekerni, ami elég jó, hiszen a többivel eddig már 20 perc után szenvedés kezdett lenni, itt szinte meg sem mozdultam. 40 perc után elkezdtem egy pici nyomást érezni elöl is. Nem fáj, csak amikor érzed. Mert egyébkent annyira kényelmes. Egy hajszálnyival vízszintesebb felületű SMP is jó lehet, vagy elöl puhább.
Viszont érdekes, hogy már csak 83,5-ön ülök.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Vinkler
- Adminisztrátor
Viszont érdekes, hogy már csak 83,5-ön ülök.
meg 1.5-2cm-rel hátrébb - és de, látszik

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Azért így jobban mutat. Már nem optikailag, beállításnak

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor
1 cm-rel lejjebb, az nem látszik a képen.
Előtte
———-
Utána
Előtte
———-
Utána
Tegnap akartam írni, próbáld lentebb, egyenesebben, de ez mára okafogyottá vált, de egy plusz mellette... aztán, majd kiderül :)Vinkler írta: ↑2025.02.05., szer. 21:23Nem tökéletes ez a beállítás, a 2. Óra végére ezt lőttem be. Holnap folyt köv, majd beszámolok a véglegesről. Én is sokkal “vízszintsebbe” kezdtem, aztán mentem lejjebb, előrébb, aztán meg feljebb dőlésszögben. Holnap lejjebb is engedem a nyerget, mert ma 120-as fordulatnál jobban pattogtam, mint ahogy szerintem kellett volna, akkor viszont feljebb tudom húzni az elejét is. Az sem kizárt, hogy előrébb is húzom még egy picit. Totál felborít minden eddig ismert beállítást ez az SMP, de már így is kényelmesebb, mint eddig bármi.pärt írta: ↑2025.02.05., szer. 21:15Nálad jó nagy a lejtés. Megnéztem, nekem 3,5°, szemre jó, ha a fele lehet a tiédnek.
Érdekes, nem rémlik, hogy ekkora intervallumot jelöltek meg, egyértelműen a teljesen vízszintes ajánlásra emlékszem. Mondjuk már kb. 15 éve SMP-m van, lehet, hogy azóta változtattak az ajánláson.
Látszik, mennyire egyéni ez, csak ökölszbályok vannak, azon túl meg a hangolgatás.
Tényleg, bike fittingen a szögre adnak javaslatot vagy azt teljesen az ügyfélre bizzák?
Láttam, hogy a tiéd alig van megdöntve, de sokkal egyenesebb koncepció is, mint a Well.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Igen, ez a mostani eléggé kilóg a termékvonalukból. Az a koncepció, hogy a "kacsafarkat" hátul lecsapták, hogy könnyebb legyen előre-hátra helyezkedni. Hosszabb is jócskán. A régebbi nyergem a klasszikus SMP forma.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem tökéletes ez a beállítás, a 2. Óra végére ezt lőttem be. Holnap folyt köv, majd beszámolok a véglegesről. Én is sokkal “vízszintsebbe” kezdtem, aztán mentem lejjebb, előrébb, aztán meg feljebb dőlésszögben. Holnap lejjebb is engedem a nyerget, mert ma 120-as fordulatnál jobban pattogtam, mint ahogy szerintem kellett volna, akkor viszont feljebb tudom húzni az elejét is. Az sem kizárt, hogy előrébb is húzom még egy picit. Totál felborít minden eddig ismert beállítást ez az SMP, de már így is kényelmesebb, mint eddig bármi.pärt írta: ↑2025.02.05., szer. 21:15Nálad jó nagy a lejtés. Megnéztem, nekem 3,5°, szemre jó, ha a fele lehet a tiédnek.
Érdekes, nem rémlik, hogy ekkora intervallumot jelöltek meg, egyértelműen a teljesen vízszintes ajánlásra emlékszem. Mondjuk már kb. 15 éve SMP-m van, lehet, hogy azóta változtattak az ajánláson.
Látszik, mennyire egyéni ez, csak ökölszbályok vannak, azon túl meg a hangolgatás.
Tényleg, bike fittingen a szögre adnak javaslatot vagy azt teljesen az ügyfélre bizzák?

Láttam, hogy a tiéd alig van megdöntve, de sokkal egyenesebb koncepció is, mint a Well.
- pärt
- Hazajáró lélek
Nálad jó nagy a lejtés. Megnéztem, nekem 3,5°, szemre jó, ha a fele lehet a tiédnek.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ez mind igaz a hagyományos nyeregre. Ott egyáltalán nem lejtettem soha, mindig vízszintben volt. Az SMP 2,5 cm-ig simán elmegy gyári ajánlásban. Most nyomtam le vele egy 1 órás görgőzést, kell még állítani, de nem sok állítás van már ebben a nyeregben.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1260
Szerintem max. 0,5 cm-nél nagyobb "lejtés" túlságosan megterheli a csuklót, kart, vállat. De nyilván nem vagyunk egyformák.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem. Ezért írtam, h teljesen más koncepció.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Teljesen más koncepció.
.
.
egyedül Sandra Bullock akarta, hogy a visszaeső bűnözők kapjanak nagyobb büntetést

halfnote.hu
halfnote.hu
és a világbékepärt írta: ↑2025.02.05., szer. 15:09Mindig könnybe lábadok az ilyesmi mondatoktól, mint a fenti is, amiben a zöld átállás definíciójának manifesztálódásáról mereng a tudálékos költő.revox írta: ↑2025.02.05., szer. 12:08nálam, a múlt hétről nyitva maradt a mártikás cikk... most olvastam bele a végébe és megakadt a szemem egy mondaton:
A zöld átállás (bármiképp is manifesztálódjon ez a definíció a jövőben) egyik legalapvetőbb és legkézenfekvőbb eszköze a kerékpár, amely viszont csak akkor lehet nyertese az előttünk álló változásoknak, hogyha a kereskedés alapvető feltételei tisztázottak és rendezettek.
mert a fél világ cseréli az autót egy Dogmára és azzal jár dolgoznijómán ez a zöld buli
![]()
![]()
Az átállást néhány fontosabb akadály is hátráltatja annál, mint hogy nincsenek az általuk vágyott módon rendszabályozva a nepperek. (Szerintem amúgy is inkább a kapacitás hiányzik az ellenőrzéshez, nem pedig valami újabb, betarthatatlan törvény/szabály.) Például nagyot lendítenének a rendes kerekpárutak a település egyik szélétől a másikig, és ha azon túl is van valami, az sem hátrány. És természetesen nem a semmiből tekervényesen és szar útfelületen a semmibe vezető meg a látványterv bringautakra gondolok, mert abból már éppen elég van most is.

halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Felnőttkorom hajnalán munkahelyemtől 22 km-re laktunk egy kis tyúxxaros faluban. 9 éven át, míg be nem költöztünk a városba, áprilistól szeptemberig országúti bringával jártam be, ha nem esett. Jó buli volt.