Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Voyager »

zoli73 írta:
2025.02.04., kedd 20:45
Megvan a trükkje. ;)
Egyébként a hatás viszonylag könnyen igazolható. Először rögzíteni kell egy számot a CD-ről egy capture eszközzel az audio kimeneten keresztül, még a festés előtt. Ezután ugyanígy fel kell venni ugyanazt a számot a festés után is, majd összehasonlítani a két felvételt.

Kíváncsi lennék, hogy ki melyik felvételt hallaná jobbnak. :D
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2025.02.04., kedd 20:32
Placebo-t általában kétféle ember szokott kiabálni, az egyik, aki alapjáraton szkeptikus mindennel szemben, de a fáradtságot nem veszi annak kipróbálására...
Itt írták a zöld színt, de már nincs meg az a hozzászólás. (egyébként érdemes elolvasni a hozzászólásokat)
https://immanuel60.hu/cd-filc/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2025.02.04., kedd 20:58-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

frenki485 írta:
2025.02.04., kedd 19:49
zoli73 írta:
2025.02.04., kedd 18:02
GTomi írta:
2025.02.04., kedd 17:03

Ezt a fajta cselekedet feladtam, mert többször is sikerül megcsúsznia a filc hegyének és sikerült az adathordozó felöli részre egy szép csíkot húznom, amitől az adott lemez "lejátszhatatlan" lett, a lakfilces rész eltávolításra tett erőfeszítésem még úgyse sikerült. :D lehet van vmi egyszerű trükk a befestésre, de nem néztem utána aztán.
Megvan a trükkje. ;)
Erre egy kiszuperált cd tokot használok, aminek kellően laza a közepe, hogy a lemezt forgatni lehessen benne. Természetesen az írott felével lefelé teszem bele, és ahol nyitott a tok éle, oda tartom neki a filcet a lemez élének, betámasztva a filc hegyét a nyitott rész sarkába, majd a másik kezemmel forgatom a lemezt. Így "baleset" nélkül, nagy bisztonsággal befesthető a lemez éle.
Így leírva talán nehezen érthető, de nekem ez már egy kifirrott praktika, begyakorolt mozdulatokkal. Sok száz lemezt befestettem már így hibátlanúl.
Nem tagadom, mire rájöttem erre a megoldásra, azért 1-2 lemezt összefirkáltam, de olyan csak egy sikerült, aminék az utolsó 2 track e miatt nem lejátszható.

A másik gondolatod, hogy "a stream mindent legyőz", szerintem nincs így.
Az elmúlt 1,5 évben nagyon sok fórumtársnál, és fórumon kívüli "tettestársnál" jártam, nagyon komoly rendszereket hallgattam, de ezeknek kb. csak a felében volt részben, vagy teljesen streamer a forrás.
A esetek másik felében Lp, és cd volt a forrás, sőt, több helyen kizárólag Lp.
De szerintem hagyuk ezt a formátumok versenyeztetését, ütköztetését, mert totál értelmetlen.
Személy szerint engen, kb. 1300db cd, és kb. 900db lp birtokaban nek érdekel semmilyen más formátum.
Hát... megette a fene ezt a Cd élfestést...
Van egy -szemre hibátlan, karcmentes -The Black Crowes CD-m, az első két számban ugrik, mint állat, de nemcsak az egyébként hibákra érzékeny Ethoszban, hanem más Cd lejátszómban is.
Megfestettem az élét, ahogy kell, hurrá, most aztán jó lesz... ja nem... uúgy ugrik, hablatyol...
Már ne legyen sértődés, de ez sztem woodoo, mint a Longaudio egyéb agymenései...
A többivel egyetértek (streaming...)!
Olyat nem írtam, hogy a gyárilag hibás, akadozó, ugráló, vagy durván karcos lemezeket kijavítja. Ahogy Voyager is írja, azokat polírozni kell, a gyári hibás, akadozó lemez helyett pedig venni kell másikat.
Van/volt nekem is olyan lemezem, nem is egy, ami már újonnan is akadozott, ugrált. Van amelyiken látszik valami préselési hiba, némelyiken semmi, de az élfestés ilyen komoly hibákon nálam sem segített.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2025.02.04., kedd 18:57
GTomi írta:
zoli73 írta:
2025.02.04., kedd 15:29

Fekete lakkfilccel be kell festeni a lemez élét
Ezt a fajta cselekedet feladtam, mert többször is sikerül megcsúsznia a filc hegyének és sikerült az adathordozó felöli részre egy szép csíkot húznom, amitől az adott lemez "lejátszhatatlan" lett, a lakfilces rész eltávolításra tett erőfeszítésem még úgyse sikerült. :D lehet van vmi egyszerű trükk a befestésre, de nem néztem utána aztán.
A festéssel kapcsolatban.
Vannak, akik szerint a CD-festés után a hang tisztább, fókuszáltabb és simább lesz, mintha javulna a dinamika és a részletek. Mások viszont úgy vélik, ez csak placebohatás, mert a CD-lejátszók hibajavító rendszerei nagyon jól működnek, így a festésnek alig vagy egyáltalán nincs hatása. Leggyakrabban zöld filcet használnak, de más színek is előfordulnak.

Én próbáltam már, de nem a toll hegyét hanem az oldalát használtam. (ja és a belső gyűrű festését is szokták javasolni)

Screenshot 2025-02-04 185151.png
Placebo-t általában kétféle ember szokott kiabálni, az egyik, aki alapjáraton szkeptikus mindennel szemben, de a fáradtságot nem veszi annak kipróbálására.
A másik típus, aki mindennek is a fizikai, lehetőleg mérésekkel alátámasztott magyarázatát követeli, és ennek hiányában teljesen elutasítóvá válik.
Nem tartozom egyik csoportba sem, az én szótáramból hiányzik az a szó, hogy placebo. Én ennél sokkal kíváncsibb vagyok, amire csak lehetőségem nyílik, azt kipróbálom, és nem hagyatkozom pusztán mások véleményére, tapasztalatára.
Aminek semmiféle hatását nem tapasztalom, azt elengedem, nem használom.
Viszont a cd élének befestése nagyon nem ilyen! Ennél sokkal elenyészőbb hatású beavatkozásoknak, praktikáknak, sokkal nagyobb viszhangja van, pedig egy filléres trükk az egész, és bizony, pl. egy jól sikerüt kábelcserével felérő hatással bír. Nem utolsó sorba rendszerfüggetlen, és mindenhol működik.
Már legalább 15+ éve alkalmazom, és olyanokkal beszélgetve, akik szintén alkalmazzák, a hatását mindenki pontosan ugyan olyannak írja le.
Folyékonyabb, természetesebb, jó értelemben véve, melegebb, kerekebb lesz a hang. Eltűnik mindenféle karcosság, bántó él, de nem lesz sem lagymatag, nem veszít az elevenségből, felbontásból sem. Negatív hatását még ennyi idő után sem tapasztaltam, pedig van néhány duplikált lemezem, amiből csak az egyik festett, így folyamatosan van kontroll, ha kell, de a festetleneket már nem hallgatom, mert annyira zavaróan rideg, darabos, nyers.
Bevallom, én még más javasolt színről nem hallottam, csak a feketéről, az egykori Hifi Piac egyik korai számában mutatták be a cd festést, cd köszörüléssel kombinálva, de Ők is a fekete lakkfilcet javasolták. Sőt, van valami Japán cég, aki kimondottan erre a célra gyárt egy stiftet(az is fekete), a közelmúltban árult itt is valaki ilyet.
Ebben a Hifi Piacos cikkben avval magyarázták a "működését" hogy ettől sokkal pontosabb, stabilabb lesz a kiolvasás, ezáltal a hibajavító rendszernek sokkal könnyebb dolga lesz, és a hangminőség is javul.
Negatív tapasztalattal én még nem találkoztam, pedig már eléggé beleástam magam ebbe a témába.
Ellenben a cd belső élének, a belső gyűrűnek a befestését semmiképpen nem ajálom!
Ugyanis ezt a cd játszók jelentős része nem tolerálja.
A legtöbbnél záródási hibát, nem megfelelő reteszelést okoz, sok esetben a tengelycsokra szorulhat a lemez.
Többször, több cd játszónál próbálkoztam ezzel, volt olyan, amelyiket szét kellett szedni, mert nem tudta kiadni a lemezt, megszorult az egész mechanika.
Nem éri meg próbálkozni vele, mert egyrészről a lejátszónk "testi épségét" kockáztatjuk, másrészről, tapasztalatom szerint, ellentétben a külső él festésével, ennek semmilyen hatása nincs.

Ui.: A cd-k fagyasztása is melegen, akarom mondani hidegen ajálott.
Növeli az elevenséget, dinamikát, felbontást, a fókuszáltságot.
Ui.2: A fent említett "cd köszörülés", ami annyit tesz, hogy az élét 45°-ban lecsiszolják, majd ezt a felületet festik be a lakkfilccel, ezt még a 90' években találták ki, de később elmaradt, mert kiderült, hogy a pozitív hatás csak a festésnek köszönhető.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

frenki485 írta:
2025.02.04., kedd 19:49
Van egy -szemre hibátlan, karcmentes -The Black Crowes CD-m, az első két számban ugrik, mint állat, de nemcsak az egyébként hibákra érzékeny Ethoszban, hanem más Cd lejátszómban is.
Megfestettem az élét, ahogy kell, hurrá, most aztán jó lesz... ja nem... uúgy ugrik, hablatyol...
Már ne legyen sértődés, de ez sztem woodoo, mint a Longaudio egyéb agymenései...
Zöld festékkel kell, de a belső élét (és az sem mindegy, hogy milyennel). Na! :D

A karcos más téma, azt tessék polírozni.

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
2025.02.04., kedd 18:02
GTomi írta:
zoli73 írta:

Megvan a trükkje. ;)
Erre egy kiszuperált cd tokot használok, aminek kellően laza a közepe, hogy a lemezt forgatni lehessen benne. Természetesen az írott felével lefelé teszem bele, és ahol nyitott a tok éle, oda tartom neki a filcet a lemez élének, betámasztva a filc hegyét a nyitott rész sarkába, majd a másik kezemmel forgatom a lemezt. Így "baleset" nélkül, nagy bisztonsággal befesthető a lemez éle.
Így leírva talán nehezen érthető, de nekem ez már egy kifirrott praktika, begyakorolt mozdulatokkal. Sok száz lemezt befestettem már így hibátlanúl.
Nem tagadom, mire rájöttem erre a megoldásra, azért 1-2 lemezt összefirkáltam, de olyan csak egy sikerült, aminék az utolsó 2 track e miatt nem lejátszható.

Az elmúlt 1,5 évben nagyon sok fórumtársnál, és fórumon kívüli "tettestársnál" jártam, nagyon komoly rendszereket hallgattam, de ezeknek kb. csak a felében volt részben, vagy teljesen streamer a forrás.
De szerintem hagyuk ezt a formátumok versenyeztetését, ütköztetését, mert totál értelmetlen.
Személy szerint engen, kb. 1300db cd, és kb. 900db lp birtokaban nek érdekel semmilyen más formátum.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
zoli73 írta:
GTomi írta:
2025.02.04., kedd 11:30
Amikor a lejátszóba beteszek egy cd-t, nem minden esetben olvassa be elsőre, de mikor letörlöm a cd-t (szemüvegtörlő pl.), akkor utána igen.
A cd felülete nem koszos, nem karcos, lehet ez Telarc, vagy Chesky...
Ez mi ez ilyenkor?
A festéssel kapcsolatban.
Vannak, akik szerint a CD-festés után a hang tisztább, fókuszáltabb és simább lesz, mintha javulna a dinamika és a részletek. Mások viszont úgy vélik, ez csak placebohatás, mert a CD-lejátszók hibajavító rendszerei nagyon jól működnek, így a festésnek alig vagy egyáltalán nincs hatása. Leggyakrabban zöld filcet használnak, de más színek is előfordulnak.

Én próbáltam már, de nem a toll hegyét hanem az oldalát használtam. (ja és a belső gyűrű festését is szokták javasolni)
Screenshot 2025-02-04 185151.png
Screenshot 2025-02-04 185151.png (28.01 KiB) Megtekintve 998 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2025.02.04., kedd 17:04
Voyager írta:
2025.02.04., kedd 16:08
zoli73 írta:
Egyszer a székesfehérvári Media Marktban políroztattam fel két bolhapiacon várárolt, nagyon karcos lemezt. Valami 1000Ft körüli díjért/db, mondhatni újjá varázsolták.
Nem tudom, ma létezik-e még valahol ilyen, nem hinném.
Persze, hogy van ilyen szolgáltatás és nagyon profi munkát végeznek. (de lehet próbálkozni otthon is)
https://plandisoft.hu/cdpolirozas/
"Ezt a tevékenységünket jelenleg szüneteltetjük! Az utóbbi 3 évben egyetlen ilyen megrendelést sem kaptunk (...)"

Streaming mindent is legyőz.
Elnézést kérek, figyelmetlen voltam. Azt hittem, hogy még csinálják.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
zoli73 írta:
GTomi írta:
Amikor a lejátszóba beteszek egy cd-t, nem minden esetben olvassa be elsőre, de mikor letörlöm a cd-t (szemüvegtörlő pl.), akkor utána igen.

Ez mi ez ilyenkor?
Megvan a trükkje. ;)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ViXi78 írta:
2025.02.04., kedd 14:48
pali923 írta:
2025.02.03., hétf. 23:31
ViXi78 írta:
2025.02.03., hétf. 18:24
Azt honnan lehetne megtudni, hogy egy bizonyos távvezérlő melyik cd lejátszó(k)hoz való?
Ez így van, én is azt tapasztalom, hogy a Philips mechanikás cd-k, dvd-k távja kompatibilis egymással. Több Marantz és Arcam (meg 1 Creek) gépem volt, mindegyik működött mindegyikkel. Érdemes lenne keresgélni bármilyen távot ezen márkák közül, erősen valószínű, hogy működni fog. Pl. volt Arcam hm erősítőm is, aminek a távján nyilván volt hangerőszabályzó, és az is vitt mindent.
Én pont nem nem tapasztalom. Inkább az ellenkezője! Benne is vagyok egy szituációban. Szerettem volna hinni, hogy jó lesz, de nem lett. Már csak kíváncsiságból is feltettem a kérdést, hogy akkor a táv az melyik készülékhez lehetett eredetileg? Talán közelebb jutok "valamihez".

Amúgy böngésztem a készülékek SM oldalait. Viszonylag kevés készüléknek van benne a távvezérlője. Amiben láttam ott az SAA3006 chipet írta. "Ezek" meg elvileg viszik a malacot. Igaz már nagyon régen volt CD650 távom, de vitte a CD304-et. Valószínűleg a Marantz készülékeket is viszi. Abban is SAA3006 volt.
Az érintett RC 2064-es távban pedig SAA3010 lakik. Nem tudom, hogy ebben lehet e összefüggés(?).

Még az is érdekel, hogy esetleg a készüléken belül hol és mely pontokat kellene triggerelni, hogy így a szabályozható kimenet életre kelljen?
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem jelenleg ugyanolyan vagy nagyon hasonló jelszinten lehet, mert fülre én nem vettem észre semmit mikor kipróbáltam az analóg kimeneteket. Amúgy inkább futóműként van bekötve. Most technikailag nem tudom kipróbálni az analóg kimeneteket sajnos.
Az ebayen nézegetem az utángyártottakat, szerintem próbálj meg valahonnan kölcsönkérni egy RC63-at, annak elméletileg kezelnie kellene.

rc63 1.jpg
rc63 1.jpg (92.4 KiB) Megtekintve 787 alkalommal
rc63 2.jpg
rc63 2.jpg (217.71 KiB) Megtekintve 787 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

GTomi írta:
Józan paraszti ésszel azt mondanám, fogj össze pár darabot úgy, hogy alul-felül a szélsők címkés oldalai legyenek kifelé, oszt’ hajrá! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Voyager írta:
2025.02.04., kedd 16:08
zoli73 írta:
Egyszer a székesfehérvári Media Marktban políroztattam fel két bolhapiacon várárolt, nagyon karcos lemezt. Valami 1000Ft körüli díjért/db, mondhatni újjá varázsolták.
Persze, hogy van ilyen szolgáltatás és nagyon profi munkát végeznek. (de lehet próbálkozni otthon is)

"Ezt a tevékenységünket jelenleg szüneteltetjük! Az utóbbi 3 évben egyetlen ilyen megrendelést sem kaptunk (...)"

Streaming mindent is legyőz.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
GTomi írta:

Ez mi ez ilyenkor?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:

Ez mi ez ilyenkor?
Fekete lakkfilccel be kell festeni a lemez élét, és a problémás lemezek máris hibátlanul lejátszhatóvá válnak. Nem beszélve arról, hogy a hangminőség is jelentősen javul.
Belefutottam már olyanba, hogy egy frissen vásárolt cd-t, fel sem ismert a lejátszó, nemhogy beolvassa. Kipróbálva más készülékekben is(BD lejátszó, autórádió, PC), semmi sem játszotta le. Mihelyt befestettem az élét a lakkfilccel, máris boldogult vele a cd játszó, és az óta is hallgatható.
Ugyanez pl. DVD lemezek esetében is működik.
Az esküvői felvételeink(írott dvd) egy idő után lejátszhatatlaná váltak. Egyet gondolva, ezeknek az élét is befestettem hátha, ez kb. 4-5 éve volt, és az óta is lejátszhatók.
Nyilván van az a karcossági szint, amin már semmi sem segít, bár régebben, mikor még a fizikai formátumok jelentették a csúcsot, több helyen kínáltak szolgáltatásként cd polírozást. Egyszer a székesfehérvári Media Marktban políroztattam fel két bolhapiacon várárolt, nagyon karcos lemezt. Valami 1000Ft körüli díjért/db, mondhatni újjá varázsolták.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

pali923 írta:
2025.02.03., hétf. 23:31
ViXi78 írta:
Azt honnan lehetne megtudni, hogy egy bizonyos távvezérlő melyik cd lejátszó(k)hoz való?
Ez így van, én is azt tapasztalom, hogy a Philips mechanikás cd-k, dvd-k távja kompatibilis egymással. Több Marantz és Arcam (meg 1 Creek) gépem volt, mindegyik működött mindegyikkel. Érdemes lenne keresgélni bármilyen távot ezen márkák közül, erősen valószínű, hogy működni fog. Pl. volt Arcam hm erősítőm is, aminek a távján nyilván volt hangerőszabályzó, és az is vitt mindent.
Én pont nem nem tapasztalom. Inkább az ellenkezője! Benne is vagyok egy szituációban. Szerettem volna hinni, hogy jó lesz, de nem lett. Már csak kíváncsiságból is feltettem a kérdést, hogy akkor a táv az melyik készülékhez lehetett eredetileg? Talán közelebb jutok "valamihez".

Amúgy böngésztem a készülékek SM oldalait. Viszonylag kevés készüléknek van benne a távvezérlője. Amiben láttam ott az SAA3006 chipet írta. "Ezek" meg elvileg viszik a malacot. Igaz már nagyon régen volt CD650 távom, de vitte a CD304-et. Valószínűleg a Marantz készülékeket is viszi. Abban is SAA3006 volt.
Az érintett RC 2064-es távban pedig SAA3010 lakik. Nem tudom, hogy ebben lehet e összefüggés(?).

Még az is érdekel, hogy esetleg a készüléken belül hol és mely pontokat kellene triggerelni, hogy így a szabályozható kimenet életre kelljen?
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem jelenleg ugyanolyan vagy nagyon hasonló jelszinten lehet, mert fülre én nem vettem észre semmit mikor kipróbáltam az analóg kimeneteket. Amúgy inkább futóműként van bekötve. Most technikailag nem tudom kipróbálni az analóg kimeneteket sajnos.
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

pali923 írta:
2025.02.03., hétf. 23:27
Így a 21. században lehet, hogy más irányban lenne érdemes keresgélni a megoldást, mégpedig a 3d-s nyomtatóknál. Ha megtalálod, hogy melyik alkatrész törött el, már csak keresni kell valakit, aki tud nyomtatni. Nagy valószínűséggel olcsóbban meg tudod úszni, és alkatrészt sem kell hozzá keresgélni. Ma már csodákat tudnak csinálni, és nem is kerül sokba.
Jó tipp! 36_1_11.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2486

Hozzászólás Szerző: mishow »

GTomi írta:
Ez mi ez ilyenkor?
Nem kizárt, hogy maga a leolvasófej IS poros. A fedelet levéve érdemes lehet azt is megtisztogatni, puha (impregnált, de nem papír) törlőkendő ahhoz is jó lehet.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

GTomi írta:

Ez mi ez ilyenkor?
Csak egy tipp:
Én a CD-ket, különösen az utóbbi időben tömegével vásárolt használtakat, az alábbi törlőkendővel kezelem, ami a gyártás során a felszínen maradó több-kevesebb Mould Release Agent (MRA) anyag eltávolítására szolgál. És mellette eltávolítja azoknak a felületi karcoknak jelentős részét, amelyet ebbe az anyagba mart az idő és a használat. Csodákat tud tenni még egész ijesztő állapotúakkal is.
Lehet, hogy talán kevésbé hatékonyan, de hasonlót végzel a szemüvegtörlő kendővel.
https://www.russandrews.com/eu/reveel-54149990000/
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ez mi ez ilyenkor?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ViXi78 írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Ravic írta:
2025.02.02., vas. 15:02
Tudna valaki segíteni, honnan tudnék szerezni 2008-as Creek Destiny Cd lejátszóhoz komplett mechanikát? Letört valami a tálca nyitó fogaskerekek körül.
Így a 21. században lehet, hogy más irányban lenne érdemes keresgélni a megoldást, mégpedig a 3d-s nyomtatóknál. Ha megtalálod, hogy melyik alkatrész törött el, már csak keresni kell valakit, aki tud nyomtatni. Nagy valószínűséggel olcsóbban meg tudod úszni, és alkatrészt sem kell hozzá keresgélni. Ma már csodákat tudnak csinálni, és nem is kerül sokba.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Van itthon Philips CD304 a gyári távjával. Van Grundig RC9000 távvezérlőm is. A CD304 táv és a Grundig hibátlanul kezelni a Marantz CD-75-II-t. A CD304 készüléket is prímán kezeli ez a Grundig táv.

Az "új" RC 2064-et most kinyitottam. SAA3010 mikrokontroller van benne és a táv bele full eredeti. Van benne egy betegágy kék fekvő Philips kondi is. Ezt lehet érdemes lenne cserélni, de látszólag dolgozik a táv, ha telefon kameráján nézem.
A CD304 gyári távban az SM szerint SAA3006 mikrokontroller dolgozik. A Grundigot nem találtam meg SM-ben és nem is szeretném szétszerelni. Talán nem is a mikrokontroller fogja pontosan meghatározni, hogy megy vagy sem(?). gondolkodik.gif
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tonee73 írta:
2025.02.03., hétf. 19:02

Mi a CD játszó típusa?
Marantz CD 75-II

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6151

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

ViXi78 írta:
PHILIPS RC 2064.

Létezhet ilyen lista, amiben fel vannak sorolva? Esetleg valamilyen trükkel rá lehetne venni, hogy működtesse a készüléket?
Van rajta "volume" funkció és a készülékemnek van egy ilyen szabályozható analóg kimenete, de sajnos a gyári távja nincs meg. Van olyan távom, amivel szépen megy a gép, de azon meg nincs "volume" funkció. A csuda vigye el, túl egyszerűnek tűnt. :smile30:
Mi a CD játszó típusa?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”