Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6189

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Nem értem mi a cél pont a Heed-el kapcsolatos belső kábelezés téma ily fokú kibontásának?
Gyakorlatilag bármely más brand-re is rámehetnétek... Vagy ez csak azért van mert a gyártó konkrétan jelen is van a fórumon?
Ha valakit annyira érdekel ez miért nem keresi meg őt direktben? gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2662

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2025.02.04., kedd 15:46
revox írta:
2025.02.04., kedd 15:23

Azt nem tudom, ki tud rá válaszolni, főleg, hogy a képet látva,én csak egy erősítőbelsőt látok és lövésem sincs,mi az (de azt már pengeéles logikával összrekatam, hogy egy Heed belső lehet). :smile53:
Öööö...
Van egy Studer orsós, egy Aiwa kazis deck, egy 47Lab és egy Cables erősítő, valamint a Poloskás, ebben a sorrendben.
feldobhatnák egy pár Naka videót,ahol a haveromnak szervizelik a 680-ast,meg a 2db 700-asát...van kábelsaláta,rendesen... ;) ...szólnak ?...igen...jól szólnak ?...igen... :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.02.04., kedd 15:46
revox írta:

Azt nem tudom, ki tud rá válaszolni, főleg, hogy a képet látva,én csak egy erősítőbelsőt látok és lövésem sincs,mi az (de azt már pengeéles logikával összrekatam, hogy egy Heed belső lehet). :smile53:
Öööö...
Van egy Studer orsós, egy Aiwa kazis deck, a Poloskás, egy 47Lab és egy Cables erősítő.
De megnézem még egyszer... :smile49:
Az egész belső kábelezés történetet talán odáig érdemes visszavezetni, hogy valaki (már nem emlékszem ki és lusta vagyok megkeresni) szóbahozta a a sminkes idézetemet követően a Naimet, én elmagyaráztam a Naim kábelezéssel kapcsolatos (általam ismert) konstrukciós elveit, majd ezt követően tunerman betett egy Naim belső fotót, majd később egy Heed Lagrange belső fotót, mindkettőt valamiféle elrettentő példaként.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:

Öööö...
Van egy Studer orsós, egy Aiwa kazis deck, egy 47Lab és egy Cables erősítő, valamint a Poloskás, ebben a sorrendben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.04., kedd 16:05-kor.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2662

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2025.02.04., kedd 15:13
Rock60 írta:
2025.02.04., kedd 14:48
sutemenyx írta:
2025.02.04., kedd 12:02

De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- van-e belőle nagyobb/komolyabb?
- lesz-e belőle komolyabb, ha igen, akkor mikor?
- milyen színekben van?
- ki lehet-e kapcsolni a kijelzőt?
- meghajt-e XYZ hangfalat, javasolható-e hozzá?
- mit lehet vezérelni távirányítóról
- hány/milyen bemenetei vannak
- van-e szimmetrikus csatlakozása
- ki lehet-e otthon próbálni, mennyi ideig?
- mennyire melegszik?
- mennyi garancia van rá?
- mire vonatkozik a garancia?
- visszahozhatom-e, ha mègsem tetszik? Mennyi ideig?
Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...
Nagy általánosságban lehet hogy nem, de az itt és ehhez hasonló felületeken pallérozódott olvasók és fórumtagok már biztosan nem immunisak pl. egy erősítő belső látványára. / Fenntartva azt, hogy a hang az első./
Különösen egy értékhatár felett a többségünk szerintem nem vágyik egy olyan darabra, amelyik úgy néz ki belül, mint ha gránáttalálat ért volna egy spagettigyárat. :D
Legtöbben azt szeretik, ha szép rendezett látvány tárul a szemük elé és ehhez kérdezni sem kell senkitől semmit, elég megguglizni a kiszemelt darabot.
az etikát kihagytad. amúgy az emlegetett jogi formula a levéltitok.

nekem az tetszik,amikor beszélgetek egy kereskedővel/gyártóval,stb... és a helyett,hogy az övé mitől jó, arról beszél órákat, etikusan, a másé miért xar, kielemezve annak belső tartalmát, műszaki megoldásait (amit lehet nem ért,miért az,ami), hangját és persze az üzlet és árpolitikát. hála Istennek, ilyet vadászva is csak ritkán találunk itthon.

de a meglepetés ellenpélda, mostanában jár hozzám egy srác (amúgy avx-en ismertem meg). érdeklődést mutat egy erősítő iránt (árulnak egyet hirdetőben), aminek a belső kábelezésére is odafigyelnek (csakhogy maradjunk ON).
de a lényeg, járt kereskedőknél és amikor az egyik megvárva a türelmi időt, felhívta, hogy mégis, akkor mennyire és hogy tetszett neki a halott produkció és félig már be volt csomagolva az áldozat persze,... emberünk bemondta, hogy járt egy helyen és hallott egy erősítőt és az kicsit átformálta az elképzeléseit. Megkérdezte kereskedőnk, mi volt ez, majd a válasz után annyit mondott (és itt már vártam mindenféle mocskolódást. az előítéletek), "ja, azt meg kell venni azonnal"

sajnálom, hogy elfelejtettem, ki volt, mert megérdemelne egy tapsot, úgy gondolom. ritka madár az ilyen
@revi:szerencsére a kereskedők többsége kezdi belátni,hogy téves "rádumálni" vlkit vlmire,mert "megboszzulhatja magát" (megjelenik a hirdetésrovatban),kezdenek egyre többen "nyiltabb lapokkal játszani"-szerencsére (én igy látom,érzékelem mostanság)...a jóindulató kereskedő sem tud igazán segiteni,ha a potenciális vevő,nem tudja elmondani,igazábol mit szeretne,és sokszor ez a (legnagyobb) gond...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Shimano írta:
2025.02.04., kedd 15:01
revox írta:
2025.02.04., kedd 14:37
revox írta:
2025.02.04., kedd 13:45

mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.

de én csak a műfordító vagyok, teljesen hidegen hagy a téma :smile53:
shimano jelezte,hogy rosszul értelmeztem. szerintem nem

nekem az "itteni Heed szakértők" eléggé egyértelmű,
Gyártó nincs oda írva, se tervező, se forgalmazó, hanem itteni Heed szakértők (idézőjelben, ami nekem arra is utal,az se baj,ha nem feketeöves szakember teszi ezt meg)

csak a nyelvtani helyesség és értő olvasás oltárán, még mindig nem a Heed érdekel, vagy a drótja :rolleyes:
Ha végig olvastad volna,tehát a többi kommentet is,akkor látod hogy nem a heed tulajok lettek említve mint válasz adókra,de engedjük el.Egyértelmű hogy csak a gyártó,tervező tudna erre a kérdésre választ adni,szerintem.
igazad van,ami hosszú és nem annyira érdekel, nem olvasom el. ezen is csak megakadt a szemem, mert ez még így, huszonhetedjére is nekem azt jelenti,ami oda van írva. milyen szmájli jó ide? keress egyet :D

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.04., kedd 14:48
sutemenyx írta:
tunerman írta:
2025.02.04., kedd 11:40

Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- milyen színekben van?
- mennyire melegszik?
Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...
Nagy általánosságban lehet hogy nem, de az itt és ehhez hasonló felületeken pallérozódott olvasók és fórumtagok már biztosan nem immunisak pl. egy erősítő belső látványára. / Fenntartva azt, hogy a hang az első./
Különösen egy értékhatár felett a többségünk szerintem nem vágyik egy olyan darabra, amelyik úgy néz ki belül, mint ha gránáttalálat ért volna egy spagettigyárat. :D
Legtöbben azt szeretik, ha szép rendezett látvány tárul a szemük elé és ehhez kérdezni sem kell senkitől semmit, elég megguglizni a kiszemelt darabot.
az etikát kihagytad. amúgy az emlegetett jogi formula a levéltitok.

nekem az tetszik,amikor beszélgetek egy kereskedővel/gyártóval,stb... és a helyett,hogy az övé mitől jó, arról beszél órákat, etikusan, a másé miért xar, kielemezve annak belső tartalmát, műszaki megoldásait (amit lehet nem ért,miért az,ami), hangját és persze az üzlet és árpolitikát. hála Istennek, ilyet vadászva is csak ritkán találunk itthon.

de a meglepetés ellenpélda, mostanában jár hozzám egy srác (amúgy avx-en ismertem meg). érdeklődést mutat egy erősítő iránt (árulnak egyet hirdetőben), aminek a belső kábelezésére is odafigyelnek (csakhogy maradjunk ON).
de a lényeg, járt kereskedőknél és amikor az egyik megvárva a türelmi időt, felhívta, hogy mégis, akkor mennyire és hogy tetszett neki a halott produkció és félig már be volt csomagolva az áldozat persze,... emberünk bemondta, hogy járt egy helyen és hallott egy erősítőt és az kicsit átformálta az elképzeléseit. Megkérdezte kereskedőnk, mi volt ez, majd a válasz után annyit mondott (és itt már vártam mindenféle mocskolódást. az előítéletek), "ja, azt meg kell venni azonnal"

sajnálom, hogy elfelejtettem, ki volt, mert megérdemelne egy tapsot, úgy gondolom. ritka madár az ilyen
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Hozzászólás Szerző: Shimano »

revox írta:
2025.02.04., kedd 14:37
revox írta:
akvapark írta:
2025.02.04., kedd 11:28
"az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)"
Van.
A polgári neve: Huszti Zsolt, "nick" neve: huszti-zsolt. Lehet ugyanaz a két személy. ;peace;
mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.

Gyártó nincs oda írva, se tervező, se forgalmazó, hanem itteni Heed szakértők (idézőjelben, ami nekem arra is utal,az se baj,ha nem feketeöves szakember teszi ezt meg)

csak a nyelvtani helyesség és értő olvasás oltárán, még mindig nem a Heed érdekel, vagy a drótja :rolleyes:
Ha végig olvastad volna,tehát a többi kommentet is,akkor látod hogy nem a heed tulajok lettek említve mint válasz adókra,de engedjük el.Egyértelmű hogy csak a gyártó,tervező tudna erre a kérdésre választ adni,szerintem.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:
tunerman írta:

Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- milyen színekben van?
- mennyire melegszik?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

revox írta:
akvapark írta:
Van.
A polgári neve: Huszti Zsolt, "nick" neve: huszti-zsolt. Lehet ugyanaz a két személy. ;peace;

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akvapark írta:
Van.

halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Egyébként ha saját rendszerben meghallgatható egy készülék és dönteni lehet, hogy megtartjuk-e vagy visszavisszük, addig a belső kábelezés lényegtelen a vevőnek aki a hangzás alapján dönt.
Van viszont egy pont, ahol kiderül, hogy a gyártó mennyire ért a kábelekhez: Ha van küső DC táp lehetőség cserélhető kábellel. Itt tapasztalatok szerint legtöbbször elvéreznek a gyári megoldások.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tunerman írta:

TJ.
Az mennyire életszerű, hogy felkerül egy netes fórumra egy kép valamilyen termék belsőről, ami az ott jelen lévő pár emberben valamilyen kerdést figalmaz meg, majd erre a gyártó adjuramisten valaszol is? gondolkodik.gif

Ha egy Japán fórumon valaki feltesz egy Marantz erősítő belső fotót, akkor arra vajon jönni fog a fórum felületén válasz a gyártótól...?
Csak a Marantz! :-D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

tunerman írta:
kaef2 írta:
2025.02.04., kedd 11:34
tunerman írta:
2025.02.04., kedd 10:59
Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
És persze közben kérdések merülnek fel, ami leírnak a teszt cikkekben?
Aztán ezeket a gyártó/képviselet vagy megválaszolja - vagy nem?
Megaztán ezek tesztek nyilvánosan megjelennek és a "köz" által olvashatók?
(Szóval - a nem válasz is válasz)
TJ.
1981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.

De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.

TJ.
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- milyen színekben van?
- mennyire melegszik?

A belső kialakítás csak azokat a fejlesztőket érdekli, akik látnak benne jóságot/nemjóságot, és egyáltalán ez foglalkoztatja őket.
Az ilyen irányú kérdéseket szerintem privátban lehet és illik kérdezni a gyártótól. Már csak azért is, mert egy privát válasz tartalmát az őszinteségétől függetlenül megilleti a továbbra is privát mivolta -külön titoktartási szerződés nélkül is-, a jog szerint is. -Úgy tudom, de legalábbis minimum így gondolom.

Nyilvánosan kérdezni ilyesmiket szerintem max diy fórumom lehet, ha van róla topic.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

kaef2 írta:
2025.02.04., kedd 11:34
tunerman írta:
Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
1981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.

De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
TJ.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Van.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Hozzászólás Szerző: chord_ »

zizi8003 írta:
2025.02.04., kedd 08:23
"Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél."

A 47lab nem a legjobb példa. Én egész közel lakom a TV toronyhoz és a Shigaraki dacomon kívül az összes eddigi 47lab elektronika begyűjtött egy halk rádióadót és valahogy mindig a jobb csatornában. A mostani erősítőmnél ezt végül úgy oldottam meg, hogy rájöttem mehetne akár akksiról is, azóta full csendes. A lényeg hogy Kimura nagyon tud varázsolni, de az elektronikáiban a drótozás keszekuszaságai nem biztos tervezett és mindig ugyanolyan keszekuszaságok és nem mindig olyan jó ha a zavarszűrést / árnyékolást kihagyod a cuccaidból...
Itt biztosan érdemes tapogatózni.
A különböző zavarszűrések, árnyékolások, 'biztonságos' geometriák vs. hangminőség, ez egy feltehető kérdés. Egymás ellen is dolgozhat a kettő akár. nem tudom.

pl. a 230-as vezetékeknél nehéz elhinni, hogy a szálak nem zavarják egymást. Mégis szorosan egymás mellett szokás vezetni. Van kivétel, valamelyik sokmilliós AQ tápkábelnél pl. külön 'locsolócsőben' megy a két szál.

A sima öntött 'szg' vezetéknél a külső PVC eltávolítása után a két / három szál 'szétmegy'. A jól hallható javulásról aztán lehet teóriákat gyártani.
Amúgy mindenkinek javaslom, olykor-olykor betenni egy ilyet, csak úgy játszásból is, meg hogy lássuk, hol is tartunk a tápkábeleink területén.
Szerintem nem annyira rosszak, mint amilyen boszorkányüldöztetésben ragadtak a kábelezés 'felfutása' óta. pl. a tónushelyességgel sokkal kíméletesebben bánnak, mint sok spec. kábel a spec. csatlakozóival.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2025.02.04., kedd 10:10
Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.

Azok az emberek akik Heed elektronikákat tervezik pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek. Azok az emberek akik bárhol csak a "végeredményt" megnézik, ezeket a belső információkat nem ismerik, viszont felmerülhetnek bennük kérdések a látottak alapján.

Ezeket a kérdésfelvetéseket senkitől sem lehet elvitatni, inkább az lenne szerintem - a köz érdekében - kívánatos, hogy az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)
TJ.
A köz érdekében?

A közt (szerintem) nem érdekli a Heed belső kábelezésének az oka vagy az okai, ha a köznek a Heed közel 200 országban meglévő pár tízezer (százezer) vásárlóját gondoljuk és nem ennek a topiknak pár emberét.

A Heed korrekt válasza az eszközeik működése, ahol a két éve gyártott erősítő ugyanúgy szól, mint ahogy az idén nyáron gyártott fog és hogy a 30 évvel ezelőtt gyértottat is tudják szervizelni.

Hogy ezen kik, hogyan akarnak kozmetikázni (sminkelni, ha tetszik), az már egy másik kérdés, ahhoz szerintem a Heed-nak már semmi köze.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.

Azok az emberek akik Heed elektronikákat tervezik pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek. Azok az emberek akik bárhol csak a "végeredményt" megnézik, ezeket a belső információkat nem ismerik, viszont felmerülhetnek bennük kérdések a látottak alapján.

Ezeket a kérdésfelvetéseket senkitől sem lehet elvitatni, inkább az lenne szerintem - a köz érdekében - kívánatos, hogy az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)
TJ.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

Írtam neked pü-t

De amit írtál, hogy akkus tápolás segített az épp a vezetett zajról árulkodik.
Cables

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

"Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél."

A 47lab nem a legjobb példa. Én egész közel lakom a TV toronyhoz és a Shigaraki dacomon kívül az összes eddigi 47lab elektronika begyűjtött egy halk rádióadót és valahogy mindig a jobb csatornában. A mostani erősítőmnél ezt végül úgy oldottam meg, hogy rájöttem mehetne akár akksiról is, azóta full csendes. A lényeg hogy Kimura nagyon tud varázsolni, de az elektronikáiban a drótozás keszekuszaságai nem biztos tervezett és mindig ugyanolyan keszekuszaságok és nem mindig olyan jó ha a zavarszűrést / árnyékolást kihagyod a cuccaidból...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Persze egy átgondoltabb drótozással még jobb lenne, vagy nem."
Inkább nem. gondolkodik.gif
Nem hinném, hogy Attilánál gondosabban tervezné meg a HEED termékeit valaki is. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4045

Hozzászólás Szerző: juliush »

ELEX írta:
2025.02.03., hétf. 21:09
Szagértőknek!
Ő még kapaszkodott, de volt társa, aki már nem egy enyhén viseletes erősítőben.
Lesz meló vele.
Hát a poloskatartás komoly elkötelezettséget igénylő, felelősségteljes feldat! :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”