Gyakorlatilag bármely más brand-re is rámehetnétek... Vagy ez csak azért van mert a gyártó konkrétan jelen is van a fórumon?
Ha valakit annyira érdekel ez miért nem keresi meg őt direktben?

feldobhatnák egy pár Naka videót,ahol a haveromnak szervizelik a 680-ast,meg a 2db 700-asát...van kábelsaláta,rendesen...
Az egész belső kábelezés történetet talán odáig érdemes visszavezetni, hogy valaki (már nem emlékszem ki és lusta vagyok megkeresni) szóbahozta a a sminkes idézetemet követően a Naimet, én elmagyaráztam a Naim kábelezéssel kapcsolatos (általam ismert) konstrukciós elveit, majd ezt követően tunerman betett egy Naim belső fotót, majd később egy Heed Lagrange belső fotót, mindkettőt valamiféle elrettentő példaként.
Öööö...
@revi:szerencsére a kereskedők többsége kezdi belátni,hogy téves "rádumálni" vlkit vlmire,mert "megboszzulhatja magát" (megjelenik a hirdetésrovatban),kezdenek egyre többen "nyiltabb lapokkal játszani"-szerencsére (én igy látom,érzékelem mostanság)...a jóindulató kereskedő sem tud igazán segiteni,ha a potenciális vevő,nem tudja elmondani,igazábol mit szeretne,és sokszor ez a (legnagyobb) gond...revox írta: ↑2025.02.04., kedd 15:13az etikát kihagytad. amúgy az emlegetett jogi formula a levéltitok.Rock60 írta: ↑2025.02.04., kedd 14:48Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...sutemenyx írta: ↑2025.02.04., kedd 12:02
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- van-e belőle nagyobb/komolyabb?
- lesz-e belőle komolyabb, ha igen, akkor mikor?
- milyen színekben van?
- ki lehet-e kapcsolni a kijelzőt?
- meghajt-e XYZ hangfalat, javasolható-e hozzá?
- mit lehet vezérelni távirányítóról
- hány/milyen bemenetei vannak
- van-e szimmetrikus csatlakozása
- ki lehet-e otthon próbálni, mennyi ideig?
- mennyire melegszik?
- mennyi garancia van rá?
- mire vonatkozik a garancia?
- visszahozhatom-e, ha mègsem tetszik? Mennyi ideig?
Nagy általánosságban lehet hogy nem, de az itt és ehhez hasonló felületeken pallérozódott olvasók és fórumtagok már biztosan nem immunisak pl. egy erősítő belső látványára. / Fenntartva azt, hogy a hang az első./
Különösen egy értékhatár felett a többségünk szerintem nem vágyik egy olyan darabra, amelyik úgy néz ki belül, mint ha gránáttalálat ért volna egy spagettigyárat.![]()
Legtöbben azt szeretik, ha szép rendezett látvány tárul a szemük elé és ehhez kérdezni sem kell senkitől semmit, elég megguglizni a kiszemelt darabot.
nekem az tetszik,amikor beszélgetek egy kereskedővel/gyártóval,stb... és a helyett,hogy az övé mitől jó, arról beszél órákat, etikusan, a másé miért xar, kielemezve annak belső tartalmát, műszaki megoldásait (amit lehet nem ért,miért az,ami), hangját és persze az üzlet és árpolitikát. hála Istennek, ilyet vadászva is csak ritkán találunk itthon.
de a meglepetés ellenpélda, mostanában jár hozzám egy srác (amúgy avx-en ismertem meg). érdeklődést mutat egy erősítő iránt (árulnak egyet hirdetőben), aminek a belső kábelezésére is odafigyelnek (csakhogy maradjunk ON).
de a lényeg, járt kereskedőknél és amikor az egyik megvárva a türelmi időt, felhívta, hogy mégis, akkor mennyire és hogy tetszett neki a halott produkció és félig már be volt csomagolva az áldozat persze,... emberünk bemondta, hogy járt egy helyen és hallott egy erősítőt és az kicsit átformálta az elképzeléseit. Megkérdezte kereskedőnk, mi volt ez, majd a válasz után annyit mondott (és itt már vártam mindenféle mocskolódást. az előítéletek), "ja, azt meg kell venni azonnal"
sajnálom, hogy elfelejtettem, ki volt, mert megérdemelne egy tapsot, úgy gondolom. ritka madár az ilyen
igazad van,ami hosszú és nem annyira érdekel, nem olvasom el. ezen is csak megakadt a szemem, mert ez még így, huszonhetedjére is nekem azt jelenti,ami oda van írva. milyen szmájli jó ide? keress egyetShimano írta: ↑2025.02.04., kedd 15:01Ha végig olvastad volna,tehát a többi kommentet is,akkor látod hogy nem a heed tulajok lettek említve mint válasz adókra,de engedjük el.Egyértelmű hogy csak a gyártó,tervező tudna erre a kérdésre választ adni,szerintem.revox írta: ↑2025.02.04., kedd 14:37shimano jelezte,hogy rosszul értelmeztem. szerintem nemrevox írta: ↑2025.02.04., kedd 13:45
mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.
de én csak a műfordító vagyok, teljesen hidegen hagy a téma![]()
nekem az "itteni Heed szakértők" eléggé egyértelmű,
Gyártó nincs oda írva, se tervező, se forgalmazó, hanem itteni Heed szakértők (idézőjelben, ami nekem arra is utal,az se baj,ha nem feketeöves szakember teszi ezt meg)
csak a nyelvtani helyesség és értő olvasás oltárán, még mindig nem a Heed érdekel, vagy a drótja![]()
az etikát kihagytad. amúgy az emlegetett jogi formula a levéltitok.Rock60 írta: ↑2025.02.04., kedd 14:48Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...sutemenyx írta: ↑2025.02.04., kedd 12:02De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- milyen színekben van?
- mennyire melegszik?
Nagy általánosságban lehet hogy nem, de az itt és ehhez hasonló felületeken pallérozódott olvasók és fórumtagok már biztosan nem immunisak pl. egy erősítő belső látványára. / Fenntartva azt, hogy a hang az első./
Különösen egy értékhatár felett a többségünk szerintem nem vágyik egy olyan darabra, amelyik úgy néz ki belül, mint ha gránáttalálat ért volna egy spagettigyárat.![]()
Legtöbben azt szeretik, ha szép rendezett látvány tárul a szemük elé és ehhez kérdezni sem kell senkitől semmit, elég megguglizni a kiszemelt darabot.
Ha végig olvastad volna,tehát a többi kommentet is,akkor látod hogy nem a heed tulajok lettek említve mint válasz adókra,de engedjük el.Egyértelmű hogy csak a gyártó,tervező tudna erre a kérdésre választ adni,szerintem.revox írta: ↑2025.02.04., kedd 14:37shimano jelezte,hogy rosszul értelmeztem. szerintem nemrevox írta: ↑2025.02.04., kedd 13:45mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.
nekem az "itteni Heed szakértők" eléggé egyértelmű,
Gyártó nincs oda írva, se tervező, se forgalmazó, hanem itteni Heed szakértők (idézőjelben, ami nekem arra is utal,az se baj,ha nem feketeöves szakember teszi ezt meg)
csak a nyelvtani helyesség és értő olvasás oltárán, még mindig nem a Heed érdekel, vagy a drótja![]()
Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...sutemenyx írta: ↑2025.02.04., kedd 12:02De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- milyen színekben van?
- mennyire melegszik?
shimano jelezte,hogy rosszul értelmeztem. szerintem nemrevox írta: ↑2025.02.04., kedd 13:45mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.
mindemellett,hogy nagyon nem érdekel a dolog, itt szerintem senki nem említette, hogy a gyártó, tervező (én azt se tudom,most ki tervez, de nem is érdekes) jelenjen meg. Vagyis ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy a jelenlévő tulajok és vagy szakértők nyilatkozhatnak.
Az mennyire életszerű, hogy felkerül egy netes fórumra egy kép valamilyen termék belsőről, ami az ott jelen lévő pár emberben valamilyen kerdést figalmaz meg, majd erre a gyártó adjuramisten valaszol is?
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 11:40kaef2 írta: ↑2025.02.04., kedd 11:341981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
És persze közben kérdések merülnek fel, ami leírnak a teszt cikkekben?
Aztán ezeket a gyártó/képviselet vagy megválaszolja - vagy nem?
Megaztán ezek tesztek nyilvánosan megjelennek és a "köz" által olvashatók?
(Szóval - a nem válasz is válasz)
TJ.
De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.
Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
kaef2 írta: ↑2025.02.04., kedd 11:341981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.
1981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
Itt biztosan érdemes tapogatózni.zizi8003 írta: ↑2025.02.04., kedd 08:23"Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél."
A 47lab nem a legjobb példa. Én egész közel lakom a TV toronyhoz és a Shigaraki dacomon kívül az összes eddigi 47lab elektronika begyűjtött egy halk rádióadót és valahogy mindig a jobb csatornában. A mostani erősítőmnél ezt végül úgy oldottam meg, hogy rájöttem mehetne akár akksiról is, azóta full csendes. A lényeg hogy Kimura nagyon tud varázsolni, de az elektronikáiban a drótozás keszekuszaságai nem biztos tervezett és mindig ugyanolyan keszekuszaságok és nem mindig olyan jó ha a zavarszűrést / árnyékolást kihagyod a cuccaidból...
A köz érdekében?tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:10Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.
Azok az emberek akik Heed elektronikákat tervezik pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek. Azok az emberek akik bárhol csak a "végeredményt" megnézik, ezeket a belső információkat nem ismerik, viszont felmerülhetnek bennük kérdések a látottak alapján.
Ezeket a kérdésfelvetéseket senkitől sem lehet elvitatni, inkább az lenne szerintem - a köz érdekében - kívánatos, hogy az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)
TJ.
Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.
Hát a poloskatartás komoly elkötelezettséget igénylő, felelősségteljes feldat!