Rock60 írta: ↑2025.02.04., kedd 14:48
sutemenyx írta: ↑2025.02.04., kedd 12:02
tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 11:40
Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- van-e belőle nagyobb/komolyabb?
- lesz-e belőle komolyabb, ha igen, akkor mikor?
- milyen színekben van?
- ki lehet-e kapcsolni a kijelzőt?
- meghajt-e XYZ hangfalat, javasolható-e hozzá?
- mit lehet vezérelni távirányítóról
- hány/milyen bemenetei vannak
- van-e szimmetrikus csatlakozása
- ki lehet-e otthon próbálni, mennyi ideig?
- mennyire melegszik?
- mennyi garancia van rá?
- mire vonatkozik a garancia?
- visszahozhatom-e, ha mègsem tetszik? Mennyi ideig?
Szerintem a vásárlóréteg érdeklődési szintje a részletekkel kapcsolatban jelentősen eltérhet. Kaef kiegészítésével a fent felsorolt kérdések valszeg relevánsak, bár én a felét kihagynám...
Nagy általánosságban lehet hogy nem, de az itt és ehhez hasonló felületeken pallérozódott olvasók és fórumtagok már biztosan nem immunisak pl. egy erősítő belső látványára. / Fenntartva azt, hogy a hang az első./
Különösen egy értékhatár felett a többségünk szerintem nem vágyik egy olyan darabra, amelyik úgy néz ki belül, mint ha gránáttalálat ért volna egy spagettigyárat.
Legtöbben azt szeretik, ha szép rendezett látvány tárul a szemük elé és ehhez kérdezni sem kell senkitől semmit, elég megguglizni a kiszemelt darabot.
az etikát kihagytad. amúgy az emlegetett jogi formula a levéltitok.
nekem az tetszik,amikor beszélgetek egy kereskedővel/gyártóval,stb... és a helyett,hogy az övé mitől jó, arról beszél órákat, etikusan, a másé miért xar, kielemezve annak belső tartalmát, műszaki megoldásait (amit lehet nem ért,miért az,ami), hangját és persze az üzlet és árpolitikát. hála Istennek, ilyet vadászva is csak ritkán találunk itthon.
de a meglepetés ellenpélda, mostanában jár hozzám egy srác (amúgy avx-en ismertem meg). érdeklődést mutat egy erősítő iránt (árulnak egyet hirdetőben), aminek a belső kábelezésére is odafigyelnek (csakhogy maradjunk ON).
de a lényeg, járt kereskedőknél és amikor az egyik megvárva a türelmi időt, felhívta, hogy mégis, akkor mennyire és hogy tetszett neki a halott produkció és félig már be volt csomagolva az áldozat persze,... emberünk bemondta, hogy járt egy helyen és hallott egy erősítőt és az kicsit átformálta az elképzeléseit. Megkérdezte kereskedőnk, mi volt ez, majd a válasz után annyit mondott (és itt már vártam mindenféle mocskolódást. az előítéletek), "ja, azt meg kell venni azonnal"
sajnálom, hogy elfelejtettem, ki volt, mert megérdemelne egy tapsot, úgy gondolom. ritka madár az ilyen
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu