Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Egyébként ha saját rendszerben meghallgatható egy készülék és dönteni lehet, hogy megtartjuk-e vagy visszavisszük, addig a belső kábelezés lényegtelen a vevőnek aki a hangzás alapján dönt.
Van viszont egy pont, ahol kiderül, hogy a gyártó mennyire ért a kábelekhez: Ha van küső DC táp lehetőség cserélhető kábellel. Itt tapasztalatok szerint legtöbbször elvéreznek a gyári megoldások.
Van viszont egy pont, ahol kiderül, hogy a gyártó mennyire ért a kábelekhez: Ha van küső DC táp lehetőség cserélhető kábellel. Itt tapasztalatok szerint legtöbbször elvéreznek a gyári megoldások.
Ha egy Japán fórumon valaki feltesz egy Marantz erősítő belső fotót, akkor arra vajon jönni fog a fórum felületén válasz a gyártótól...?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3644
Az mennyire életszerű, hogy felkerül egy netes fórumra egy kép valamilyen termék belsőről, ami az ott jelen lévő pár emberben valamilyen kerdést figalmaz meg, majd erre a gyártó adjuramisten valaszol is?
Ha egy Japán fórumon valaki feltesz egy Marantz erősítő belső fotót, akkor arra vajon jönni fog a fórum felületén válasz a gyártótól...?
Csak a Marantz! :-D
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 11:40kaef2 írta: ↑2025.02.04., kedd 11:341981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
És persze közben kérdések merülnek fel, ami leírnak a teszt cikkekben?
Aztán ezeket a gyártó/képviselet vagy megválaszolja - vagy nem?
Megaztán ezek tesztek nyilvánosan megjelennek és a "köz" által olvashatók?
(Szóval - a nem válasz is válasz)
TJ.
De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.
Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- van-e belőle nagyobb/komolyabb?
- lesz-e belőle komolyabb, ha igen, akkor mikor?
- milyen színekben van?
- ki lehet-e kapcsolni a kijelzőt?
- meghajt-e XYZ hangfalat, javasolható-e hozzá?
- mit lehet vezérelni távirányítóról
- hány/milyen bemenetei vannak
- van-e szimmetrikus csatlakozása
- ki lehet-e otthon próbálni, mennyi ideig?
- mennyire melegszik?
- mennyi garancia van rá?
- mire vonatkozik a garancia?
- visszahozhatom-e, ha mègsem tetszik? Mennyi ideig?
A belső kialakítás csak azokat a fejlesztőket érdekli, akik látnak benne jóságot/nemjóságot, és egyáltalán ez foglalkoztatja őket.
Az ilyen irányú kérdéseket szerintem privátban lehet és illik kérdezni a gyártótól. Már csak azért is, mert egy privát válasz tartalmát az őszinteségétől függetlenül megilleti a továbbra is privát mivolta -külön titoktartási szerződés nélkül is-, a jog szerint is. -Úgy tudom, de legalábbis minimum így gondolom.
Nyilvánosan kérdezni ilyesmiket szerintem max diy fórumom lehet, ha van róla topic.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2968
kaef2 írta: ↑2025.02.04., kedd 11:341981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
1981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
"az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)"
Van.
A polgári neve: Huszti Zsolt, "nick" neve: huszti-zsolt. Lehet ugyanaz a két személy.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)"
Van.
A polgári neve: Huszti Zsolt, "nick" neve: huszti-zsolt. Lehet ugyanaz a két személy.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Itt biztosan érdemes tapogatózni.zizi8003 írta: ↑2025.02.04., kedd 08:23"Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél."
A 47lab nem a legjobb példa. Én egész közel lakom a TV toronyhoz és a Shigaraki dacomon kívül az összes eddigi 47lab elektronika begyűjtött egy halk rádióadót és valahogy mindig a jobb csatornában. A mostani erősítőmnél ezt végül úgy oldottam meg, hogy rájöttem mehetne akár akksiról is, azóta full csendes. A lényeg hogy Kimura nagyon tud varázsolni, de az elektronikáiban a drótozás keszekuszaságai nem biztos tervezett és mindig ugyanolyan keszekuszaságok és nem mindig olyan jó ha a zavarszűrést / árnyékolást kihagyod a cuccaidból...
A különböző zavarszűrések, árnyékolások, 'biztonságos' geometriák vs. hangminőség, ez egy feltehető kérdés. Egymás ellen is dolgozhat a kettő akár. nem tudom.
pl. a 230-as vezetékeknél nehéz elhinni, hogy a szálak nem zavarják egymást. Mégis szorosan egymás mellett szokás vezetni. Van kivétel, valamelyik sokmilliós AQ tápkábelnél pl. külön 'locsolócsőben' megy a két szál.
A sima öntött 'szg' vezetéknél a külső PVC eltávolítása után a két / három szál 'szétmegy'. A jól hallható javulásról aztán lehet teóriákat gyártani.
Amúgy mindenkinek javaslom, olykor-olykor betenni egy ilyet, csak úgy játszásból is, meg hogy lássuk, hol is tartunk a tápkábeleink területén.
Szerintem nem annyira rosszak, mint amilyen boszorkányüldöztetésben ragadtak a kábelezés 'felfutása' óta. pl. a tónushelyességgel sokkal kíméletesebben bánnak, mint sok spec. kábel a spec. csatlakozóival.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- tunerman
- V.I.P.

Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A köz érdekében?tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:10Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.
Azok az emberek akik Heed elektronikákat tervezik pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek. Azok az emberek akik bárhol csak a "végeredményt" megnézik, ezeket a belső információkat nem ismerik, viszont felmerülhetnek bennük kérdések a látottak alapján.
Ezeket a kérdésfelvetéseket senkitől sem lehet elvitatni, inkább az lenne szerintem - a köz érdekében - kívánatos, hogy az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
(Már ha van ilyen aktív nick az AVX-en.)
TJ.
A közt (szerintem) nem érdekli a Heed belső kábelezésének az oka vagy az okai, ha a köznek a Heed közel 200 országban meglévő pár tízezer (százezer) vásárlóját gondoljuk és nem ennek a topiknak pár emberét.
A Heed korrekt válasza az eszközeik működése, ahol a két éve gyártott erősítő ugyanúgy szól, mint ahogy az idén nyáron gyártott fog és hogy a 30 évvel ezelőtt gyértottat is tudják szervizelni.
Hogy ezen kik, hogyan akarnak kozmetikázni (sminkelni, ha tetszik), az már egy másik kérdés, ahhoz szerintem a Heed-nak már semmi köze.
Azok az emberek akik Heed elektronikákat tervezik pontosan tudják, hogy mit és miért tesznek. Azok az emberek akik bárhol csak a "végeredményt" megnézik, ezeket a belső információkat nem ismerik, viszont felmerülhetnek bennük kérdések a látottak alapján.
Ezeket a kérdésfelvetéseket senkitől sem lehet elvitatni, inkább az lenne szerintem - a köz érdekében - kívánatos, hogy az itteni Heed "szakértők" ezekre korrekten válaszoljanak.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Shimano » 04 feb. 2025 08:11
Komment:
Így gondolom én is,de biztosan vannak itt "értőbb" szakik is,akik máshogy vélekednek,és csak úgy ránézésre is tudják a tutit.
TJ.
Írtam neked pü-t
De amit írtál, hogy akkus tápolás segített az épp a vezetett zajról árulkodik.
Cables
De amit írtál, hogy akkus tápolás segített az épp a vezetett zajról árulkodik.
Cables
"Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél."
A 47lab nem a legjobb példa. Én egész közel lakom a TV toronyhoz és a Shigaraki dacomon kívül az összes eddigi 47lab elektronika begyűjtött egy halk rádióadót és valahogy mindig a jobb csatornában. A mostani erősítőmnél ezt végül úgy oldottam meg, hogy rájöttem mehetne akár akksiról is, azóta full csendes. A lényeg hogy Kimura nagyon tud varázsolni, de az elektronikáiban a drótozás keszekuszaságai nem biztos tervezett és mindig ugyanolyan keszekuszaságok és nem mindig olyan jó ha a zavarszűrést / árnyékolást kihagyod a cuccaidból...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
"Persze egy átgondoltabb drótozással még jobb lenne, vagy nem."
Inkább nem.
Nem hinném, hogy Attilánál gondosabban tervezné meg a HEED termékeit valaki is.
Inkább nem.
Nem hinném, hogy Attilánál gondosabban tervezné meg a HEED termékeit valaki is.
Hát a poloskatartás komoly elkötelezettséget igénylő, felelősségteljes feldat!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 820
Szagértőknek!
Ő még kapaszkodott, de volt társa, aki már nem egy enyhén viseletes erősítőben.
Lesz meló vele.
Ő még kapaszkodott, de volt társa, aki már nem egy enyhén viseletes erősítőben.
Lesz meló vele.
Azért az sem mindegy, hogy az a kábel valami relét vezérel, a csévélő motorhoz, netán a számlálóhoz és a háttérvilágításhoz viszi a delejt, vagy a húzómotorhoz...
Ez utóbbi felel meg szerintem minőségi elvárás szempontjából a lemezjátszó tápellátásáért felelős kábelének..
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél.
Szemlélet kérdése. A rendezett, kötegelt kábelezésnek van hátránya. A párhuzamosan futó, szorosan összezárt erek igen hatékonyan zavarják egymást, nagy az áthallás.
A 47lab se véletlenül nem kötegelte a belső vezetékeket, mint ahogy én is ezt az utat jártam a saját erősítőm építésénél.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nincs IGAZÁN. Nyitva hagytam egy kis ablakot :)
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
"De mitől is lett ez berakva példának?"
Az én szakmámban ezt úgy mondják: Tancélos.
Csak rosszul sült el.
Az én szakmámban ezt úgy mondják: Tancélos.
Csak rosszul sült el.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy ezeknél a magnóknál a kábelek jórésze valamilyen szervóhoz, motorhoz, érzékelő kapcsolóhoz megy, aminek teljesen mindegy, nincs igazan hangra gyakorolt hatása. A jelkábelek azért többnyire valamilyen árnyékolt madzagon mentek, azokat lehet akár cserélgetni.
Egy másik kor volt.
ADF990 Aiwa, kazettás. Volt nekem.
A a hangja ma nekem nem tetszene, OK.
De ez a kábel-őserdő, ezen már akkor elszörnyedtem.... itt a segítő szándékú átkábelezés, az egy húzós project lett volna.

ADF990 Aiwa, kazettás. Volt nekem.
A a hangja ma nekem nem tetszene, OK.
De ez a kábel-őserdő, ezen már akkor elszörnyedtem.... itt a segítő szándékú átkábelezés, az egy húzós project lett volna.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Kicsit lehet, hogy túl van vuduzva a belső kábelezés kérdése?
Ez egy Studer A80 magnó belső kábelezésének egy részlete.
A hetvenes, nyolcvanas évek legjobb LP-it nagyon esetben ezzel vették fel és ilyen magnóra keverték maszterelték is.
Például a PF DSOTM is egy 1 collos szalagos, 16 sávos Studer A80 magnóra lett felvéve. Van benne pár hosszú kábel.

Majd jön Elex,azaz ex Limar,(basszus hogy ezt miért nem tudtam
De tényleg jó az a vas,
Persze egy átgondoltabb drótozással még jobb lenne,vagy nem.
De mitől is lett ez berakva példának?Nem figyeltem,melózok.
Viszont a Lagrange - mert azt látjuk a képen, pontosabban a felét - nagyon jól szól!