tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 11:40
kaef2 írta: ↑2025.02.04., kedd 11:34
tunerman írta: ↑2025.02.04., kedd 10:59
Nem vetted észre, hogy a HiFi termékeket tesztelik, kivül-belül fotózzák és műszeres beméréseket végeznek el rajtuk?
És persze közben kérdések merülnek fel, ami leírnak a teszt cikkekben?
Aztán ezeket a gyártó/képviselet vagy megválaszolja - vagy nem?
Megaztán ezek tesztek nyilvánosan megjelennek és a "köz" által olvashatók?
(Szóval - a nem válasz is válasz)
TJ.
1981-től kb 2013-ig voltam az előfizetője a Stereophile-nak, Hifi News and Record Review-nak, Hifi Choicenak, a The Listenerenek, itt van a polcomon a Sound Practices összes kiadása kötve-fűzve, de nem emlékszem olyan tesztre, ami azon morfondírozott volna, hogy a belső kábelezést, hogyan lehetne másképpen csinálni vagy hogy a gyártó miért is úgy kábelezett, ahogy.
De ha küldesz egy ilyen teszthez linket, nagyon szívesen elolvasom és reagálok rá.
Lezárva a témát, szerintem mindig lehet új kérdést feltenni, aztán vagy válaszolnak rá - vagy nem...
TJ.
De ezek fejlesztői, és nem felhasználói kérdések. A felhasználói kérdések a következők:
- mennyibe kerül?
- hány wattos?
- van-e belőle nagyobb/komolyabb?
- lesz-e belőle komolyabb, ha igen, akkor mikor?
- milyen színekben van?
- ki lehet-e kapcsolni a kijelzőt?
- meghajt-e XYZ hangfalat, javasolható-e hozzá?
- mit lehet vezérelni távirányítóról
- hány/milyen bemenetei vannak
- van-e szimmetrikus csatlakozása
- ki lehet-e otthon próbálni, mennyi ideig?
- mennyire melegszik?
- mennyi garancia van rá?
- mire vonatkozik a garancia?
- visszahozhatom-e, ha mègsem tetszik? Mennyi ideig?
A belső kialakítás csak azokat a fejlesztőket érdekli, akik látnak benne jóságot/nemjóságot, és egyáltalán ez foglalkoztatja őket.
Az ilyen irányú kérdéseket szerintem privátban lehet és illik kérdezni a gyártótól. Már csak azért is, mert egy privát válasz tartalmát az őszinteségétől függetlenül megilleti a továbbra is privát mivolta -külön titoktartási szerződés nélkül is-, a jog szerint is. -Úgy tudom, de legalábbis minimum így gondolom.
Nyilvánosan kérdezni ilyesmiket szerintem max diy fórumom lehet, ha van róla topic.