Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5011
Re: Kerékpározás
Nekem sem lesz.
Ezzel rengeteg felesleges idegbajtól óvom meg.

Megyek is át a kábeles topicba szófosást tanulni:-)
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7562
Míg nem megy a xart hányás addig felesleges. Szerintem kezdd alapszinten, azaz a nagyhifista szófosással, hátha rávezet a xarthányásra, onnan meg már bajnok vagy!st81 írta: ↑2025.02.03., hétf. 19:39xart nem szeretnék hányni, de az idei szezonra is felkészülök a magam kocabringás módján![]()
Az alábbi versenyek izgatnak: Balatonfondo (Balatonfüred), Tour de Zalakaros, Brigetio (Péliföldszentkereszt).
Ha megrendeznék, örülnék egy Csákvár és Velencei-tó maratonnak is.
Van aki megméretteti magát idén valamelyik versenyen?

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Nekem még csak most kezdődik a felkészülés,mert új melóhelyen vagyok és nagyon nincs időm/energiám bringázni. Meglátom mi lesz, kellene már az adrenalin. Számomra a mecseki versenyek szimpatikusak, Zsoltiék (Keszerice)nagyon jól szervezik őket. Az egész csapat szereti egyébként, szinte az összesen indulunk, az összetettet nyerni szoktuk a végén, de a dobogó tuti. Szerintem inkább a szezon második felére választok valamit.
Addig HFBZK
Pärt készülj 
Addig HFBZK

xart nem szeretnék hányni, de az idei szezonra is felkészülök a magam kocabringás módján
Az alábbi versenyek izgatnak: Balatonfondo (Balatonfüred), Tour de Zalakaros, Brigetio (Péliföldszentkereszt).

Japán vonal: Accuphase, Denon
egy versenyorientált csapat edzője nem fog tömegsportszerű tréningek szervezésével foglalkozni. Erre valók az amatőr és/vagy egyéb természetjáró egyesületek,szervezetek, facebook-csoportok.
aki maszekban ír edzéstervet, azok esetleg. De ők meg nem fognak tudni rendesen felkészíteni versenyezni. A footbalisták se egyedül rúgják a bőrt a sámsoni határban és futnak versenyt Buksival, ki hozza vissza

de csak azért írtam le, hogy a valóság azért más, mint az idealizált állapotok

de ez ránk nem vonatkozik. rám főleg nem

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Véleményem szerint, az a jó edző, aki megbeszéli a sportolóval (ha kell, a szülőket bevonva), hogy mi az edzés célja. Lehet "csak" tömegsport, egy fittebb állapot elérése, magasabb célok, stb. Ehhez az elérendő célhoz tervezze meg az edzést. Ha a fiatal szervezete nem alkalmas kiemelkedő teljesítményre/ élsportra/ bajnoki címekre , akkor közölje a családdal. (és ha továbbra is ragaszkodnak hozzá,akkor ne vállalja el) Hát úgy nagyvonalakban ennyi.
Emlékszem gyerekkoromban az én edzőm folyamatosan képezte magát, kereste a fejlesztéseket. Nem véletlenül vilt annyi bajnokunk, válogatottunk. Már '85-ben kötelezően együtt nyújtott a csapat minden edzés után. Pedig akkoriban még nem volt annyira elterjedve.
Emlékszem gyerekkoromban az én edzőm folyamatosan képezte magát, kereste a fejlesztéseket. Nem véletlenül vilt annyi bajnokunk, válogatottunk. Már '85-ben kötelezően együtt nyújtott a csapat minden edzés után. Pedig akkoriban még nem volt annyira elterjedve.
Sajnos az edzők java, főleg akik versenyfelkészítéssel foglalkoznak, szó szerint a véres hugyig hajtja a sportolót, a legelmebetegebbek (magyar is van ilyen, nagy nevű) U17-eseket is, és szerinte ez tök rendben van. Én az ilyen senkiháziakat nem tartom semmire, mindegy, hogy hány bajnokot nevelt ki. Ami még durvább, amikor a szülő viszi el a gyereket az ilyenekhez, mert ott már van bajnok, ahol meg felépítik a gyerekeket rendesen, ott nincs. Ahol meg megmondják, hogy sajnos a gyerek rostösszetétele alkalmatlanná teszi a komoly állóképességi versenysportra, nah az maga az ördög.
A szabadidősportolót meg ismerjük, mindig mindent középen akar csinálni, teljesítmény, pulzus, tempo, pedálfordulat, minden, ami már messze nem könnyű, de annyira nem is kemény, hogy fájjon úgy igazán, de edzés végére jól kipaszíroz. Jön a stagnálás, a betegségek, a sérülések, a terhelhetetlenség, a folyamatos kicsavartság érzés, stb... Aztán kiderül, hogy mivel mindig tempot megyünk, hogy a Stravan jól nézzen ki, igazából gyorsan nem is tudunk menni, meg lassan se, hisz mi sportolók vagyunk, nem hétvégi kocabringás...
Szerintetek mitől jó edző?
- asebestyen
- V.I.P.
Nem tudom, ki mire készül... Én és talán Vinkler is az egészséges, mozgásképes, energikus idős(ebb) korra.AAttila írta: ↑2025.02.02., vas. 19:51Na igen. Akik komolyan gondolják a sportolást és edzővel készülnek,ott jellemzően a sportoló inkább "túltolná" az adagokat és az edzőnek szinte vissza kell fognia a tanítványt.De ők építik fel a felkészülést, érthető, hogy nem örülnek,ha borítjuk a kiírtakat. Ehhez is komolyan kell hozzáállni, mert akkor lesz meg a kívánt eredmény.
![]()
Sajnos az edzők java, főleg akik versenyfelkészítéssel foglalkoznak, szó szerint a véres hugyig hajtja a sportolót, a legelmebetegebbek (magyar is van ilyen, nagy nevű) U17-eseket is, és szerinte ez tök rendben van. Én az ilyen senkiháziakat nem tartom semmire, mindegy, hogy hány bajnokot nevelt ki. Ami még durvább, amikor a szülő viszi el a gyereket az ilyenekhez, mert ott már van bajnok, ahol meg felépítik a gyerekeket rendesen, ott nincs. Ahol meg megmondják, hogy sajnos a gyerek rostösszetétele alkalmatlanná teszi a komoly állóképességi versenysportra, nah az maga az ördög.
A szabadidősportolót meg ismerjük, mindig mindent középen akar csinálni, teljesítmény, pulzus, tempo, pedálfordulat, minden, ami már messze nem könnyű, de annyira nem is kemény, hogy fájjon úgy igazán, de edzés végére jól kipaszíroz. Jön a stagnálás, a betegségek, a sérülések, a terhelhetetlenség, a folyamatos kicsavartság érzés, stb... Aztán kiderül, hogy mivel mindig tempot megyünk, hogy a Stravan jól nézzen ki, igazából gyorsan nem is tudunk menni, meg lassan se, hisz mi sportolók vagyunk, nem hétvégi kocabringás...
Szerintetek mitől jó edző?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Viszonylag magas az edzésfegyelmem, nem nagyon van gond és általában előre megbeszélünk mindent. Nyáron már reális lehet, hogy belefűzök egy fellegvárat is.AAttila írta: ↑2025.02.02., vas. 19:51
Na igen. Akik komolyan gondolják a sportolást és edzővel készülnek,ott jellemzően a sportoló inkább "túltolná" az adagokat és az edzőnek szinte vissza kell fognia a tanítványt.De ők építik fel a felkészülést, érthető, hogy nem örülnek,ha borítjuk a kiírtakat. Ehhez is komolyan kell hozzáállni, mert akkor lesz meg a kívánt eredmény.
![]()

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Na igen. Akik komolyan gondolják a sportolást és edzővel készülnek,ott jellemzően a sportoló inkább "túltolná" az adagokat és az edzőnek szinte vissza kell fognia a tanítványt.

- Vinkler
- Adminisztrátor
A sóvárgás jele volt a kép. Neki is elküldtem.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Újrakezdés utáni első 50-es!
.

.
- pärt
- Hazajáró lélek
Hú, ez de ismerős.

- Vinkler
- Adminisztrátor
Igazándiból a tárcsás manapság már nem is annyira kérdés, mert nem nagyon van más, a Di lehet, de az meg annyival nem több árban, mint amivel többet ad másban.
- pärt
- Hazajáró lélek
Remek. Most már én is összezavarodtam. 

( És nem is gondoltam.
)
- asebestyen
- V.I.P.
Én 1 szóval sem írtam olyat, hogy Te csacsiságokat írnál vagy hogy bármelyik állításod ne tűrne ellenvetést.pärt írta: ↑2025.01.31., pén. 10:47Jaj ne már! Ha csacsiságokat írok, tételesen szétszedheted, elvégre csak egy vélemény volt.asebestyen írta: ↑2025.01.31., pén. 10:15
Nem értek hozzá. Próbálom itt megtanulni a dolgokat, de mindig összezavartok.Én nem érzem, hogy olyat és úgy állítottam volna, ami nem tűr ellenvetést.
Ahhoz képest, hogy az itteni törzshomokozósok közül valószínűleg most éppen egyikünket sem érint, hogy hol vegyen új vagy használt gépet, elég szépen eltársalgunk a témáról. Na igen, a kilométerhiány. Ideje, hogy tavaszodjon!![]()

( És nem is gondoltam.

- pärt
- Hazajáró lélek
Jaj ne már! Ha csacsiságokat írok, tételesen szétszedheted, elvégre csak egy vélemény volt.asebestyen írta: ↑2025.01.31., pén. 10:15
Nem értek hozzá. Próbálom itt megtanulni a dolgokat, de mindig összezavartok.

Ahhoz képest, hogy az itteni törzshomokozósok közül valószínűleg most éppen egyikünket sem érint, hogy hol vegyen új vagy használt gépet, elég szépen eltársalgunk a témáról. Na igen, a kilométerhiány. Ideje, hogy tavaszodjon!

Szerk.
Ha konyhaideológia megjegyzést esetleg magadra vetted: hát ne tedd!

- asebestyen
- V.I.P.
Nem értek hozzá. Próbálom itt megtanulni a dolgokat, de mindig összezavartok.pärt írta: ↑2025.01.31., pén. 10:12Ezt a kategóriát még elég sokan kínálják, mégsem árulnak mellé konyhaideológiát. Szóval nem hiszem, hogy ennek különesebb relevanciája van.asebestyen írta: ↑2025.01.31., pén. 09:08Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes!![]()
Tárcsás, 12-es, villanyváltós gépet pedig az vegyen, akinek tárcsás, 12-es, villanyváltós gépre van szüksége és képes kifizetni. Ami ezen szempontokon túl érvként elhangzik mellettük/ellenük, az nem igazán technikai vita, inkább arról árulkodik, mennyire képes tábor és ellentábor az egymás eltérő igényeit megérteni.
- pärt
- Hazajáró lélek
Ezt a kategóriát még elég sokan kínálják, mégsem árulnak mellé konyhaideológiát. Szóval nem hiszem, hogy ennek különesebb relevanciája van.asebestyen írta: ↑2025.01.31., pén. 09:08Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes!![]()
Tárcsás, 12-es, villanyváltós gépet pedig az vegyen, akinek tárcsás, 12-es, villanyváltós gépre van szüksége és képes kifizetni. Ami ezen szempontokon túl érvként elhangzik mellettük/ellenük, az nem igazán technikai vita, inkább arról árulkodik, mennyire képes tábor és ellentábor az egymás eltérő igényeit megérteni.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Szerintem már csak ilyet szabadna.asebestyen írta: ↑2025.01.31., pén. 09:08Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes!![]()

- asebestyen
- V.I.P.
Különben is, aki a szegény embernek 12s, tárcsafékes, ne adj isten villanyváltós kerékpárt akar eladni, az bármire képes!