Amúgy van (lenne) is tartalék. A Philips CD 304-eseknek hasonló tápkábele van, bár ez a korábbi jobb még annál, de.. ha bekerült egy CD304-be egy rendes IEC aljzat, és a belső gyári kábel is cserélve lett mondjuk Neotech belső kábelre, akkor tapasztalatból mondom, hogy elég rendesen fellélegzett tőle a hang. Levegősebb, atmoszférikusabb lett. Ez a képen látható CD100 még az enyém volt tavaly ilyenkor, így elég sokat tudok róla. IEC aljzat semmilyen formában nem fér bele, mert a tér teljesen ki van töltve sajnos, de én egy alkalommal megpróbáltam beleerőszakolni egy rendesebb tápkábelt (Neotech), ám sajnos nem sikerült. A gyári kialakítású kábeltörő a gép házában egyszerűen nem engedte, hogy össze tudjam rakni, így inkább kiszedtem. Vékonyabb, rugalmas kábelekkel lehetne próbálkozni, de sok esetben szerintem nem lennének jobbak, mint ez. Én teszteltem külön ilyen Philips kábeleket és olyan közepesen egészjók voltak. Ahogyan a Volex Pencon gyártmányú PC tápkábelek is, kb ezek is olyanok.kaef2 írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:23(Többek álláspontja szerint) a világ legjobbjának tartott cd játszó csak megérdemelne valami nem ilyen gagyi kinézetű tápkábelt nem?? Öntött műanyag csatlakozókkal, sodrott vezetékkel és nem tömörrel, mintha nem illene egy ilyen nagy becsben tartott és ritka cd játszót használni?
Már legalábbis többek kábelközpontú gondolkodása szerint itt még nagy tartalékok lehetnének valami sok milliós tápkábel használatát is bevetve? Nem? Ha jól értem az érvelést.
![]()
----
Mellékes infó, hogy a képen tehát egy demó sorozatú CD 100 gép látható, ami még a sorozatgyártást megelőzte. Kísérleti fehér kerámichipes TDA1540-ek vannak benne, de a többi IC is még a prototipus szériából való. Benne van az összes tudomásom szerinti tunerman tuning (nonfb iv fokozat, vfet kimenet, szeparált nonfb tápkörök, lézerpanel tuning opampok, és jittercsökkentést célzó digitalis táp szűrő elemek), ezen felül még kizárólag BlackGate kondenzátorok találhatóak a gépben, ráadásul nagyrészt a legkomolyabb piros N és NX szériából. A kimeneti fokozatok egy részében pedig cserélve lettek a gyári ellenállások Audio Note ezüst tantálumokra. Illetve a kimenetre JCS ezüst kábelezés megy, a CDM futómű és a feldolgozó áramkör közötti egyszerű koax kábel pedig egy szál -már sokat emlegetett- Kondo VZ kábele lett cserélve. Szóval ez a gép a témábavágás szempontjából alaposan meg van csinálva.