Rock60 írta: ↑2025.02.03., hétf. 08:42
denesdr írta: ↑2025.02.03., hétf. 06:55
Egyébként a mozgótömeg csökkentése érdekében gyakran használnak alumínium huzalt, még nagyon drága, "csúcskategóriás" hangszóróknál is. Hahó, hc ezüstfanok!
Akkor most örülsz ?
szerintem nem kell ez

ez is információ volt. de nyilván,akkor ezek szerint a japcsik, meg akik ezüstcsévét tudnak használni, megelőzték korukat és betörték ezt a vonalat. Ahogy régen, még Kondo idejében a kapcsolás miatt nem volt megoldható a Neiro vagy Kageki teljes ezüstrafózása (a Neiro Sivler se volt ezüst,csak az egyéb alkatrészek, de még a KSL technológiás Neirok se). eltelt 15 év és Masaki megoldotta, ez lett a Souga. Ez az innováció, az újítás. A világ fejlődik, legfeljebb elrobog mellettünk, ha kapaszkodunk a régi ismeretekbe.
DE amiért inkább tollat ragadtam, az a shellkábel. Egy jó shellkábel nem annyria olcsó. Nekem is van ledobozolva, bár, még nem használtam,mert ami shelles hangkarom van, eleve ezüsttel készül és a shellkábel is ezüst.
De! Sokak szeriteta Kondo AI karkábel az egyik legjobb karkábel. Se megereősíteni,se cáfolni nem tudom, nem rossz,az fix. Sajnos annak is felment az ára és 4 saruval kb 130ezer forint. De egy shellkészlet is majdnem 100ezer, de már lehet elérte. Aztán akkor jön a matek... Vagyis akinek fixcsapágyas karja van (nem pivot,amit el tud húzni egy kábel), nyugodtan meg tudja oldalni belső átkábelezés nélkül is a karkábelcserét és nem is kell akkor külön shellkábel.
Ezt régen úgy csináltuk,hogy a karra, általában alulra "eldugtuk" a kívül futó karkábelt és a kar végén hagytunk neki bőven hosszt, hogy engedje a kart szabadon mozogni. A kábel vége fel volt gyógyítva az interkonnektre (de ilyen kiszerelést lehetett is venni, lásd a csatolt kép). Ezt a "csonkot" valahogy rögzíteni kell és biztosítani a karnak a szabad mozgást. De ennyi eővel ki lehet vezetni RCA csatira is, de ezek mind egy.egy csatalkozási pont,ahol törik a kábel folytonossága.
Lehet ez jobb helyen lenne a lemezjátszóknál, de itt került elő. Meg nem is a legelegánsabb megoldás, de működik.
Egyébként ez nem shelles kar,itt idővel,amikor a fotó készült, már be volt építve a karkábel a karba,de előtte sokáig kint futott. De a "csonk" miatt talán demonstartive
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu