Az hogy neked mi a "szint" a Te dolgod, sem engem és valószínűsíthetően Palit sem érdekli.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
A lényeget pont nem érted.revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 20:47
az, hogy milyen zene szólal meg, a kábelnek indifferens. egy jó kábel egy jó rendszerben teljesen műfajfüggetlenül jól szól.
...
...
lehet itt a bizonyítványt magyarázni stílusfüggőséggel, meg lehet ragozni, hogy mi került a lemezre, ez mind melléduma. Lehet van, aki megeszi, bízom benne, hogy nem mindenki.
röviden: a felvetett probléma nem valid
Mint korábban már párszor leírtam, a drót elején nem ül ott a portás és nem válogat, hogy "te mehetsz, te nem"![]()
ui: a témát továbbrágni felesleges![]()
Nem arról van szó, hogy a drótok műfajfüggőek. Ők ezt nem valószínű, hogy tudják.
A portás a lánc legvégén ül, és bizony q..vául válogat.
Arról van szó, hogy te mire mondod, hogy jó hang, és hogy te mire mondod, hogy jó drót.
Az hangi ízlésedről. Meg az enyémről. Itt lehet a difi. Mert ezek a diszjunkt halmaztól szerintem csak kicsit különböznek. Ez az ízléskülönbség módfelett félrevezetheti azt, aki mást szeretne.
Chopin az ettől még Chopin marad, persze. De egy nem helyénvaló rendszerrel / kábellel ezek az emberek, akik egy másik hang-idea 'bekötöttjei', akár elszaladhatnak Chopin-től, mert részükre rosszul fog szólni. A másik brigád meg mondjuk örül.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:53revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:00Úgy hitelsebb, hogy London?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
Hátha itt is lesz, aki így gondolja.
De az sem baj, ha nem.![]()
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."és röpködnek az egyetértő lájkok, miközben csak egy kis pöcsfényezést láttunk, meg londonozást...
Lassan adok egy krumpliorrt...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ha már London.revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:12ez csak művészi megnyilvánulása ellenvéleményemnek, és jelzi, attól, hogy London, még nem esünk hasra. Továbbá az ilyen elszólások sokszor jobban szólnak az ego-ról. Krumpliorr csak jelzi, hogy ez a bejegyzés nkabb muris, mint komolyan kellene venni.
de máskor akkor máshogy fogalmazok, sorry![]()
de nem érdekes. tőlem győzködnphetitek egymást bármiről, Ti nem fogtok előrébb jutni. de, ha megnézem a becsülhető átlagéletkort, a topic nagy hányada túl van azon, hogy már újat tudjon, akarjon befogadni, így ez nekem inkább egy kis vetéledőnek tűnik, mint őszinte érdeklődésnek, egy-két kivételtől eltekintve.
ha a stílussal rám céloztál, mire leírtam, legalább annyira röhögtem, mint amikor a sminkes eposzt olvastam és hozzá a sok bólogatást. szerintem vicces volt (mernék fogadni, kik röhögték magukat könnyesre, nekem az megérte). kel egy kis humorérzék
egy trabantos ferrádiszkeptikusnak mi helye a ferrádis topicban? hogy elmondja napi háromazor, hogy a ferrádi egy lehúzás?Voyager írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:46Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de szerintem egy nagyon lényeges dolgot teljesen figyelmen kívül hagysz. Itt a probléma leginkább az, hogy néhányan a hobbihoz és a fórumhoz méltatlan stílusban fogalmazzák meg a mondanivalójukat.revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:29azt nem tudom, javasolni lehet e valamit?
nem kap senki krumpliorrt, ezt megígérem...
mi lenne, ha azok, akiket nem érdekelnek a drótok, vagy szerintük ez hülyeség, OK, meg van értve. És ha ez megtörtént, fogják a bringát és tolják máshova és akkor nem kell a modiknak körömrágva lefeküdni...
nekem kb mindegy, vélhetően sok újat nem mond már senki drótok terén, bár SM Acrolinkes véleménye érdekes lehet. NyiIlván nem nekem kell, de, ha valaki akar olcsón jó drótot, ha tényleg jó, legaláb tudom ajánlani. De, majd max megbeszéljük priviben és a töbiek elesnek az infótól... de legaláb sminkelni megtanulnak. Amúgy a simnk egy randa nőt is fel tud dobni, xal még párhuzamnak se az igazi. Vagy így lett az igazi?![]()
na, box![]()
Teljesen mindegy, hogy kábelhívő, vagy szkeptikus szól hozzá. Szerintem mindkettő véleménynek helye van a témában, különben ez az egész egy nagy buborékká válna ahol mindenki egyetért mindenben.
de nem érdekes. tőlem győzködnphetitek egymást bármiről, Ti nem fogtok előrébb jutni. de, ha megnézem a becsülhető átlagéletkort, a topic nagy hányada túl van azon, hogy már újat tudjon, akarjon befogadni, így ez nekem inkább egy kis vetéledőnek tűnik, mint őszinte érdeklődésnek, egy-két kivételtől eltekintve.
ha a stílussal rám céloztál, mire leírtam, legalább annyira röhögtem, mint amikor a sminkes eposzt olvastam és hozzá a sok bólogatást. szerintem vicces volt (mernék fogadni, kik röhögték magukat könnyesre, nekem az megérte). kel egy kis humorérzék

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
10 évig árultam Naimet, 2004-től kezdve, voltam kétszer is a gyárban. Vannak Naim kábeleim még mindig, miközben Naimet már nagyon régen nem használok. Darvas Lacinak is én szállítottam a Naim rendszeréhez a Hi-Line összekötő és tápkábeleket, Amig a Focallal nem egyesültek nagyon visszafogottak voltak kábelezés terén, nem véletlenül.MrCollector írta: ↑2025.02.01., szomb. 20:57Mi lenne, ha ugyan ezt egy kábelgyártó ismerősödtől kérdeznéd meg?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."![]()
Az angolok, már, ha az illető is az, egyébként fura népség. A Naim-ről még ma is az a szektájukon belüli vélemény, hogy a gyárilag hozzácsomagolt filléres tápkábellel szól a legjobban. Ami szerintem nem igaz, tapasztalatból írom. Mostanára meg annyit változott a helyzet, hogy a Naim is csinál "prémium" kábeleket. Akkor hogy is van ez?
Azt is furcsa olvasni egy KÁBELES topikban, hogy többen a jó (és ez nem feltétlenül jelenti, hogy nagyon DRÁGA) kábelek használata ellen kardoskodnak. És még furcsább olyantól olvasni akinek DRÁGA kábelezése van. Kérdem én, de miért?
A Focalos egyesülés hozta el a mostani kábelválasztékot, aminek már inkább tisztán kereskedelmi, mintsem mérnöki meggyőződés oka van.
Egy szóval sem írtam, hogy a kábelezés ne lenne fontos.
Másodlagosan, miután a rendszer alapjellemzői rendben vannak.
Amíg a Pennában dolgoztam az alábbi kábeleket árultuk, elég jól ismerem mindegyiket: Nirvana Audio, Audience, Kimber, Acrolink, Oyaide, Acoustic Revive, SAEC, Yamamoto, Audio Replas, Gotham, stb és biztosan van még olyan, amit el is felejtettem. Nekem ezek mellett volt és van még Audio Note angol és japán is, Vz is és KSL is, Audio Consulting, Chord, Wireworld, Puritan, Siltech, Crystal Cable, Neotech, Kácsa, stb. Járt nálam többféle Sabo Audio kábel is az Audio Expo idején és mostanában is, XLR, RCA és USB is és szeretem őket. Mint ahogy szeretem a Máthé Kálmán - féle Natural Distortion USB kábelt is, van ilyenem is.
Tehát valamiféle kábelellenességgel megvádolni, túlzásnak tűnik, de ha jól esik és ettől jobban szól a rendszer otthon, csak nyugodtan.
revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:00Úgy hitelsebb, hogy London?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."és röpködnek az egyetértő lájkok, miközben csak egy kis pöcsfényezést láttunk, meg londonozást...
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de szerintem egy nagyon lényeges dolgot teljesen figyelmen kívül hagysz. Itt a probléma leginkább az, hogy néhányan a hobbihoz és a fórumhoz méltatlan stílusban fogalmazzák meg a mondanivalójukat.revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:29azt nem tudom, javasolni lehet e valamit?
mi lenne, ha azok, akiket nem érdekelnek a drótok, vagy szerintük ez hülyeség, OK, meg van értve. És ha ez megtörtént, fogják a bringát és tolják máshova és akkor nem kell a modiknak körömrágva lefeküdni...
nekem kb mindegy, vélhetően sok újat nem mond már senki drótok terén, bár SM Acrolinkes véleménye érdekes lehet. NyiIlván nem nekem kell, de, ha valaki akar olcsón jó drótot, ha tényleg jó, legaláb tudom ajánlani. De, majd max megbeszéljük priviben és a töbiek elesnek az infótól... de legaláb sminkelni megtanulnak. Amúgy a simnk egy randa nőt is fel tud dobni, xal még párhuzamnak se az igazi. Vagy így lett az igazi?![]()
na, box![]()
Teljesen mindegy, hogy kábelhívő, vagy szkeptikus szól hozzá. Szerintem mindkettő véleménynek helye van a témában, különben ez az egész egy nagy buborékká válna ahol mindenki egyetért mindenben.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Rock60 írta: ↑2025.02.01., szomb. 19:39Nem nehéz megérteni, úgy rossz a hasonlat, ahogy van.![]()
Már mint hogy a jó kábelezés egy rendszerben, csak annyit ér, mint nőkön a smink.
De aki így gondolja, hogy az csak smink, az dobálja ki a rendszeréből a VallhalA tápkábeleit, a WW Platinum IC - it, stb, stb...
azt nem tudom, javasolni lehet e valamit?
nekem kb mindegy, vélhetően sok újat nem mond már senki drótok terén, bár SM Acrolinkes véleménye érdekes lehet. NyiIlván nem nekem kell, de, ha valaki akar olcsón jó drótot, ha tényleg jó, legaláb tudom ajánlani. De, majd max megbeszéljük priviben és a töbiek elesnek az infótól... de legaláb sminkelni megtanulnak. Amúgy a simnk egy randa nőt is fel tud dobni, xal még párhuzamnak se az igazi. Vagy így lett az igazi?
na, box
nekem kb mindegy, vélhetően sok újat nem mond már senki drótok terén, bár SM Acrolinkes véleménye érdekes lehet. NyiIlván nem nekem kell, de, ha valaki akar olcsón jó drótot, ha tényleg jó, legaláb tudom ajánlani. De, majd max megbeszéljük priviben és a töbiek elesnek az infótól... de legaláb sminkelni megtanulnak. Amúgy a simnk egy randa nőt is fel tud dobni, xal még párhuzamnak se az igazi. Vagy így lett az igazi?

na, box

halfnote.hu
halfnote.hu
de máskor akkor máshogy fogalmazok, sorry
ez csak művészi megnyilvánulása ellenvéleményemnek, és jelzi, attól, hogy London, még nem esünk hasra. Továbbá az ilyen elszólások sokszor jobban szólnak az ego-ról. Krumpliorr csak jelzi, hogy ez a bejegyzés nkabb muris, mint komolyan kellene venni.tonee73 írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:03Az ugye megvan, hogy a személyeskedés kerülendő?revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:00Úgy hitelsebb, hogy London?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
Lassan adok egy krumpliorrt...![]()
de máskor akkor máshogy fogalmazok, sorry

halfnote.hu
halfnote.hu
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6174
Az ugye megvan, hogy a személyeskedés kerülendő?revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:00Úgy hitelsebb, hogy London?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
és röpködnek az egyetértő lájkok, miközben csak egy kis pöcsfényezést láttunk, meg londonozást...
Úgy hitelsebb, hogy London?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."

halfnote.hu
halfnote.hu
-
- Beköltözött
- Értékelés: 417
Mi lenne, ha ugyan ezt egy kábelgyártó ismerősödtől kérdeznéd meg?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."

Az angolok, már, ha az illető is az, egyébként fura népség. A Naim-ről még ma is az a szektájukon belüli vélemény, hogy a gyárilag hozzácsomagolt filléres tápkábellel szól a legjobban. Ami szerintem nem igaz, tapasztalatból írom. Mostanára meg annyit változott a helyzet, hogy a Naim is csinál "prémium" kábeleket. Akkor hogy is van ez?
Azt is furcsa olvasni egy KÁBELES topikban, hogy többen a jó (és ez nem feltétlenül jelenti, hogy nagyon DRÁGA) kábelek használata ellen kardoskodnak. És még furcsább olyantól olvasni akinek DRÁGA kábelezése van. Kérdem én, de miért?
Olyan van, hogy egy nyolc centis egyutas nem lesz azok kedvence, akik bazi hangosan szeretik hallgatni a metált, hadd lengjen a gatya szára, de ez nem minőségi mutató, csak mennyiségi. Nekem van 8centisem is. Gond nélkül tudok vele Motörhead koncertet is hallgatni és értelmezhető is, de a házat nem bontja le (de nem is kell mindig)
Chopin 1956-ból, Edit Piaf passz, régen, Hendrix 1968-ból, Lou Reed 1971-ből, Budapest Ragtima Band kb 1985-ből (passz, meg nem nézem), Bauhaus 1978-ból, Nittzer Eb 1987-ből, Depeche Mode 1991-ből, Nine inch Nails 1994-ből, Eric Clapton unplggedja tkm tudja mikori, Shamen 1991-ből (ez már majdnem tuctuc), Tone Loc kb 1987-ből, Ugrojunk, a csemballós lemezed kb 2015(nem jegyeztem meg, ki az). Ligeti György., Einstürzende Neubauten, PY Harvey, Psychopomos, Patty Smith, Shostakovich, Tom Waits, Sőrés Zsolt, Merzbow, Liszt, Kurtág, Rubinstein (Chopin, jóhogy), Monti csárdás, Hobo Vadászat, CPG (LP!!!
), Madonna, Oasis, Pink Floyd, Joy Division, és a fene tudja, meddig lehetne sorolni a muzsikusokat.
Ami közös bennük, műfajukban kiemelkedőt alkottak. És ami közös bennük, az pl a rendszer (és persze kábelezés) amin jobb helyeken meg is tudnak szólalni helyesen.
lehet itt a bizonyítványt magyarázni stílusfüggőséggel, meg lehet ragozni, hogy mi került a lemezre, ez mind melléduma. Lehet van, aki megeszi, bízom benne, hogy nem mindenki.
Mint korábban már párszor leírtam, a drót elején nem ül ott a portás és nem válogat, hogy "te mehetsz, te nem"
ui: a témát továbbrágni felesleges
az, hogy milyen zene szólal meg, a kábelnek indifferens. egy jó kábel egy jó rendszerben teljesen műfajfüggetlenül jól szól.chord_ írta: ↑2025.02.01., szomb. 08:58Mi volt itt az elkanyarodás?
Arról volt szó pont, hogy kábel-ügyben hogyan vagy miért lehet hinni vagy nem hinni olyan embernek, aki soha nem hallgatja meg azt a zenét, amit én. Példákkal, nevekkel, felvételekkel, konkrétan, hogy mindenki értse.
Szerintem a kábeles vitákban ez a rész kiemelten fontos lenne.
Lett volna..
Olyan van, hogy egy nyolc centis egyutas nem lesz azok kedvence, akik bazi hangosan szeretik hallgatni a metált, hadd lengjen a gatya szára, de ez nem minőségi mutató, csak mennyiségi. Nekem van 8centisem is. Gond nélkül tudok vele Motörhead koncertet is hallgatni és értelmezhető is, de a házat nem bontja le (de nem is kell mindig)
Chopin 1956-ból, Edit Piaf passz, régen, Hendrix 1968-ból, Lou Reed 1971-ből, Budapest Ragtima Band kb 1985-ből (passz, meg nem nézem), Bauhaus 1978-ból, Nittzer Eb 1987-ből, Depeche Mode 1991-ből, Nine inch Nails 1994-ből, Eric Clapton unplggedja tkm tudja mikori, Shamen 1991-ből (ez már majdnem tuctuc), Tone Loc kb 1987-ből, Ugrojunk, a csemballós lemezed kb 2015(nem jegyeztem meg, ki az). Ligeti György., Einstürzende Neubauten, PY Harvey, Psychopomos, Patty Smith, Shostakovich, Tom Waits, Sőrés Zsolt, Merzbow, Liszt, Kurtág, Rubinstein (Chopin, jóhogy), Monti csárdás, Hobo Vadászat, CPG (LP!!!

Ami közös bennük, műfajukban kiemelkedőt alkottak. És ami közös bennük, az pl a rendszer (és persze kábelezés) amin jobb helyeken meg is tudnak szólalni helyesen.

Mint korábban már párszor leírtam, a drót elején nem ül ott a portás és nem válogat, hogy "te mehetsz, te nem"

ui: a témát továbbrágni felesleges

halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
Ámen!ELEX írta: ↑2025.02.01., szomb. 19:06Az a baj, hogy itt van ez a jobb sorsra érdemes fórum, de mint mindenhol a itt is a "tömeg" közutálatának célpontjai akármit is posztolnak, rögtön jön a "népharag", a kigúnyolás. Ugyanakkor az istenített megmondóemberek akármekkora baromságokat posztolnak, hajlong a nép....
Kellő nyitottsággal, toleranciával sok információ leszűrhető mindenki posztjából.
Mások kigúnyolását pedig kerülni kellene, mert az mindig az érvek hiányából ered.
Bízom benne, hogy ezt többen helyénvalóan értelmezik és a jövőben ennek szellemében zajlik majd a kommunikáció a fórumon.
Ideje lenne végre el sem kezdeni írni azokat a hozzászólásokat, amelyek másokat lekicsinylően, anyagi lehetőségeiket és igényeiket figyelmen kívül hagyva fogalmazódnak. Sokan tudnánk diplomákat villogtatni, rébuszokban beszélni vagy lekezelő stílust felvenni, de ennek semmi értelme.
- Voyager
- V.I.P.
Úgy látszik, hogy néhányan nagyon eltérően értelmezzük az idézetet. Számomra ez hasonlat arra világít rá, hogy a kábelezés a hifi rendszerben hasonló szerepet tölt be, mint a smink egy nő megjelenésében. Önmagában a rendszer (vagy a nő szépsége) már alapvetően adott, de a megfelelő kábelek (mint a jó smink) finomhangolhatják az összhatást, kiemelhetik az erősségeket, és még lenyűgözőbbé tehetik az élményt.
Ugyanakkor arra is utal, hogy hosszú távon, a mindennapi zenehallgatás során a kábelezés hatása talán kevésbé kell, hogy lényeges legyen, mint az alapvető rendszer minőség ahogy a smink is másodlagossá válik egy tartós kapcsolatban a személyiség és belső értékek mellett. Azaz a kábelezés fontos tényező, de nem pótolja az alapvetően jó rendszerkomponenseket.
Amikor hazahozok egy készüléket, nem szoktam azonnal a legjobb kábelemet használni, és nem is kezdek rögtön a tökéletes kábel keresésébe. Mellesleg szerencsés helyzetben vagyok, mert hozzáférek olyan kábelekhez is, amelyeket az áruk miatt valószínűleg soha nem vásárolnék meg, de nagy előnyt jelent, hogy ezekkel pontosabban fel tudom mérni, mire képes a készülék az aktuális rendszeremben. Ezután a hobbim iránti szenvedély és a számomra ésszerű, gazdaságilag megfelelő megoldások mérlegelésével hozom meg a döntésemet.
Nem ragoznám de semmit se fogtál fel a hasonlatból.Rock60 írta: ↑2025.02.01., szomb. 19:39Nem nehéz megérteni, úgy rossz a hasonlat, ahogy van.![]()
Már mint hogy a jó kábelezés egy rendszerben, csak annyit ér, mint nőkön a smink.
De aki így gondolja, hogy az csak smink, az dobálja ki a rendszeréből a VallhalA tápkábeleit, a WW Platinum IC - it, stb, stb...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nem nehéz megérteni, úgy rossz a hasonlat, ahogy van.

Pontosan.
Az egymást túllicitáló személyeskedések és gúnyolódások hangulata egy felnőtt felügyelet nélküli óvoda homokozójára emlékeztetnek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.01., szomb. 19:30-kor.
Ez hatványozottan igaz (és szerintem jóval nagyob mértékben, mint a kábelezésre) a szobaakusztikára. Tudom, hogy ez a kábelezés topikja, de a kiemelt kijelentésekhez hasonló "igazságokat" olvasva ez mindig eszembe jut, ha hifiről van szó.ELEX írta: ↑2025.02.01., szomb. 19:06Egy csúcs rendszernél meg Istentől való vétek a rendszer képességeit elfedni egy silány kábelezéssel. Nyilván azzal is jól fog szólni, mert mindenen áttör a rendszer minősége, de sose tudjuk meg, hogy mire is képes, ha nincs egy mindent átengedő, nem elfedő, kozmetikázó (sminkelő) kábelezés.
Megaztán van itt egy hangadó, akinek gyakorlatilag senki nem ismeri a rendszerét (van egyáltalán neki?

- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2531
Az elsőhöz annyit tennék hozzá, hogy épp elég kihívás az, hogy a kábel a rendszer talán legkevésbé kiszámítható hatású eleme, ami képes a rendszer egyéb pontjain végrehajtott tetszőleges változtatásra a legváratlanabb dolgokat produkálni - szóval tendenciákról lehet beszélni, de a szentenciákkal csak óvatosan! Éppen ezért a magam részéről a szó, amit a rendszerépítés során leginkább keresek az az optimális.
….
A második mondathoz részemről nincs mit hozzátenni

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2025.02.01., szomb. 19:37-kor.
Ezt a nagyon rossz hasonlatot csak az tarthatja nagyon jónak és frappánsnak, aki bármikor, szemrebbenés nélkül kicserélné szeretett prémium kábelét valami gyengébbre, vagy soha nem volt alkalma megtapasztalni a kábelek közötti óriási különbséget.
A jó kábelek a rendszer fontos és állandó elemei, nem alkalmi fegyelemfelkeltő eszközök.
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 724
Az a baj, hogy itt van ez a jobb sorsra érdemes fórum, de mint mindenhol a itt is a "tömeg" közutálatának célpontjai akármit is posztolnak, rögtön jön a "népharag", a kigúnyolás. Ugyanakkor az istenített megmondóemberek akármekkora baromságokat posztolnak, hajlong a nép.
Gondolkodni, elfogadni, megérteni kellene. De ez láthatóan nem működik - itt sem.
Tudomásul kellene venni, hogy a kábelezés azonos fontosságú, mint a rendszer többi eleme. Se nem fontosabb, se nem elhanyagolhatóbb.
Egy gyengébb rendszernél teljességgel felesleges egy ultra minőségű kábelezés. Oda meg kell azt találni, ami diszkréten elrejti a rendszer hibáit, kiemeli az előnyeit.
Egy csúcs rendszernél meg Istentől való vétek a rendszer képességeit elfedni egy silány kábelezéssel. Nyilván azzal is jól fog szólni, mert mindenen áttör a rendszer minősége, de sose tudjuk meg, hogy mire is képes, ha nincs egy mindent átengedő, nem elfedő, kozmetikázó (sminkelő) kábelezés.
Arra kérnék mindenkit, hogy ne előítéletekkel olvassák a posztokat, próbálják értelmezni azokat mielőtt zsigerből reagálnak.
Kellő nyitottsággal, toleranciával sok információ leszűrhető mindenki posztjából.
Mások kigúnyolását pedig kerülni kellene, mert az mindig az érvek hiányából ered.