10 évig árultam Naimet, 2004-től kezdve, voltam kétszer is a gyárban. Vannak Naim kábeleim még mindig, miközben Naimet már nagyon régen nem használok. Darvas Lacinak is én szállítottam a Naim rendszeréhez a Hi-Line összekötő és tápkábeleket, Amig a Focallal nem egyesültek nagyon visszafogottak voltak kábelezés terén, nem véletlenül.MrCollector írta: ↑2025.02.01., szomb. 20:57Mi lenne, ha ugyan ezt egy kábelgyártó ismerősödtől kérdeznéd meg?kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16A Facebookon egy London mellett élő, ismert előfok gyártó barátomnak írtam, a kábelek fontossága kapcsán.
Hátha itt is lesz, aki így gondolja.
De az sem baj, ha nem.![]()
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."![]()
Az angolok, már, ha az illető is az, egyébként fura népség. A Naim-ről még ma is az a szektájukon belüli vélemény, hogy a gyárilag hozzácsomagolt filléres tápkábellel szól a legjobban. Ami szerintem nem igaz, tapasztalatból írom. Mostanára meg annyit változott a helyzet, hogy a Naim is csinál "prémium" kábeleket. Akkor hogy is van ez?
Azt is furcsa olvasni egy KÁBELES topikban, hogy többen a jó (és ez nem feltétlenül jelenti, hogy nagyon DRÁGA) kábelek használata ellen kardoskodnak. És még furcsább olyantól olvasni akinek DRÁGA kábelezése van. Kérdem én, de miért?
A Focalos egyesülés hozta el a mostani kábelválasztékot, aminek már inkább tisztán kereskedelmi, mintsem mérnöki meggyőződés oka van.
Egy szóval sem írtam, hogy a kábelezés ne lenne fontos.
Másodlagosan, miután a rendszer alapjellemzői rendben vannak.
Amíg a Pennában dolgoztam az alábbi kábeleket árultuk, elég jól ismerem mindegyiket: Nirvana Audio, Audience, Kimber, Acrolink, Oyaide, Acoustic Revive, SAEC, Yamamoto, Audio Replas, Gotham, stb és biztosan van még olyan, amit el is felejtettem. Nekem ezek mellett volt és van még Audio Note angol és japán is, Vz is és KSL is, Audio Consulting, Chord, Wireworld, Puritan, Siltech, Crystal Cable, Neotech, Kácsa, stb. Járt nálam többféle Sabo Audio kábel is az Audio Expo idején és mostanában is, XLR, RCA és USB is és szeretem őket. Mint ahogy szeretem a Máthé Kálmán - féle Natural Distortion USB kábelt is, van ilyenem is.
Tehát valamiféle kábelellenességgel megvádolni, túlzásnak tűnik, de ha jól esik és ettől jobban szól a rendszer otthon, csak nyugodtan.