Voyager írta: ↑2025.02.01., szomb. 22:52
revox írta: ↑2025.02.01., szomb. 22:21
Voyager írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:46
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de szerintem egy nagyon lényeges dolgot teljesen figyelmen kívül hagysz. Itt a probléma leginkább az, hogy néhányan a hobbihoz és a fórumhoz méltatlan stílusban fogalmazzák meg a mondanivalójukat.
Teljesen mindegy, hogy kábelhívő, vagy szkeptikus szól hozzá. Szerintem mindkettő véleménynek helye van a témában, különben ez az egész egy nagy buborékká válna ahol mindenki egyetért mindenben.
egy trabantos ferrádiszkeptikusnak mi helye a ferrádis topicban? hogy elmondja napi háromazor, hogy a ferrádi egy lehúzás?
de nem érdekes. tőlem győzködnphetitek egymást bármiről, Ti nem fogtok előrébb jutni. de, ha megnézem a becsülhető átlagéletkort, a topic nagy hányada túl van azon, hogy már újat tudjon, akarjon befogadni, így ez nekem inkább egy kis vetéledőnek tűnik, mint őszinte érdeklődésnek, egy-két kivételtől eltekintve.
ha a stílussal rám céloztál, mire leírtam, legalább annyira röhögtem, mint amikor a sminkes eposzt olvastam és hozzá a sok bólogatást. szerintem vicces volt (mernék fogadni, kik röhögték magukat könnyesre, nekem az megérte). kel egy kis humorérzék
Annak tényleg semmi értelme, hogy győzködjük egymást a kábelek fontosságáról. Mind tudjuk, hogy szükségesek, és lehetőleg legyenek a legjobbak! De annak sem látom értelmét, hogy megpróbáljuk elhitetni a másikkal, hogy attól lesz valakinek jobb, ha hallja vagy sem, hogy drágább kábelt vesz.
Szerintem nem árt, ha az ember sokféleképpen képes kifejezni magát, és egyáltalán nem baj az sem, ha tud saját magán nevetni. Még nagyobb jellemre vall azonban, ha valaki képes uralkodni magán, és veszi a fáradságot, hogy érthetően, másokat meg nem bántva fogalmazzon.
- egyébként nem rád céloztam -
na, alakulunk :)
egyébként már sokazor leírtam a véleményem a drótokról:
- a drót fontos. de lehet fontosabb. higy a drótokról is rendszeben gondolkodjunk.
- a drótok, a jobbak, minden rendszerben rudnak érvényesülni, de érdemes azért ezt reálisan átgondolni. És erre egy nagyon jó példa az Audio Note szintezése, ahol maguk is elmondják, higy a szintek keverése (így a drótoké is) nem nagyon javasolt, de 1-2 2 szint eltérést még képes a rendszer tolerálni (ez nem azt jelenti, hogy AN überalles, de a szintezéses logikájuk szerintem nagyon eltalált)
- Drágáb a maszag, mint a készülék? Igen, van, hogy előfordul. Nekem pl meggyőződésem, hogy az igényeimet a Quad CDjátazója kiszolgálja (ami a legmagasabb szintű volt a kínálatukban) nem tehet arról, hogy nem drága. Cserébe, holtbiztos, higy van tőe jobb, de nem is vészesen rossz. Viszont, hogy kiaknázzam a teljes tudását, ha az IC-t is hozzá kell számolni, kb 4szeresen van bedrótozva (de a készülékalátét is megérne egy misét...). Szóval van ilyen, de nem általános és nem is szoktam másnak ezt ajánlani, de, ha látom, hogy pénz nem számít, persze, vágjon bele, azok a drótok jó esetben egy életre szólnak, ha már megvan, nem kell rajta agyalni.
volt, aki küldött videót, egyszerű drótokkal. azt mondtam neki, hagyja úgy, szerintem nem szól rosszul.
SM elmélete megáll e? Sajnos igen. Nem baj, ha valalki elmegy máshova hallgatózni, hogy egy kicsit csiazolja az ismerethalmazt. Nem tudom, hol kennék, ha valamikor nem tévedek be a szegedi audiolinbe (minap meséltem, ott fertóztek meg). De az igazi pofon az volt, amikor az Auditorium összerakott egy Jadis rendszert a nagy J1-es tölcséres hangfalakkal. Asszem. az 4 utas. Minden utat egy-egy triódás Jadis monoblokk hajtott, felsőházas vdH madzagok és persze a front is a teteje volt. Leültem és egyszer megjelwnt a színpadon Antoni Carlos Jobim. de mé nem szólalt mwg, csak jelen volt. Hátborzongató élmény volt, ami azonnal beégett és sok évvel később csak Csontos tudta átmosni egy szintén tölcsérre alapozó rendszerrel. A fizikai megvalósulása a zenének kb azonos szintű volt. de a merlines prosukció valahogy mélyebben hatott a belsőmre. Mi volt nekem ekkor? A Jadist hallgatva kb reVox A78 és passz, de nagyon az alja. de igen, kb sejtettem. merre kell menni. Persze, mire odaértem, azért volt sok lépcsőfok, és ha őazinte akarok lenni, sose hittem, hogy valaha elérem azt, amitől elszálltam, mint egy combosabb adag hernyótól, de egyszer meglett. ha visszanézek, ezen most is meglepődöm, mert mindig csóró gyerek voltam, de úgy tűnik, kellően céltudatos.
visszatérve SM elméletére, próbáljtak ki tényleg bármit, amire adódik lehetőség. sose lehet tudni, mi indít be valamit.
én sajna messze vagyok, de szívesen mutatnék meg dolgokat, csak úgy.
na. jó, már nem is emlékszem az elejére a nagy tanmesézés végére

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu