chord_ írta: ↑2025.02.01., szomb. 08:58
Rock60 írta: ↑2025.02.01., szomb. 08:45
...
Chord jött még a " kirekesztés "elméletével, mármint hogy akinek nincsen CD játszója, az lemarad sok mindenről az LP - hez képest.
/ Itt volt a másik elkanyarodás a Kábel - től./
...
Mi volt itt az elkanyarodás?
Arról volt szó pont, hogy kábel-ügyben hogyan vagy miért lehet hinni vagy nem hinni olyan embernek, aki soha nem hallgatja meg azt a zenét, amit én. Példákkal, nevekkel, felvételekkel, konkrétan, hogy mindenki értse.
Szerintem a kábeles vitákban ez a rész kiemelten fontos lenne.
Lett volna..
az, hogy milyen zene szólal meg, a kábelnek indifferens. egy jó kábel egy jó rendszerben teljesen műfajfüggetlenül jól szól.
Olyan van, hogy egy nyolc centis egyutas nem lesz azok kedvence, akik bazi hangosan szeretik hallgatni a metált, hadd lengjen a gatya szára, de ez nem minőségi mutató, csak mennyiségi. Nekem van 8centisem is. Gond nélkül tudok vele Motörhead koncertet is hallgatni és értelmezhető is, de a házat nem bontja le (de nem is kell mindig)
Chopin 1956-ból, Edit Piaf passz, régen, Hendrix 1968-ból, Lou Reed 1971-ből, Budapest Ragtima Band kb 1985-ből (passz, meg nem nézem), Bauhaus 1978-ból, Nittzer Eb 1987-ből, Depeche Mode 1991-ből, Nine inch Nails 1994-ből, Eric Clapton unplggedja tkm tudja mikori, Shamen 1991-ből (ez már majdnem tuctuc), Tone Loc kb 1987-ből, Ugrojunk, a csemballós lemezed kb 2015(nem jegyeztem meg, ki az). Ligeti György., Einstürzende Neubauten, PY Harvey, Psychopomos, Patty Smith, Shostakovich, Tom Waits, Sőrés Zsolt, Merzbow, Liszt, Kurtág, Rubinstein (Chopin, jóhogy), Monti csárdás, Hobo Vadászat, CPG (LP!!!

), Madonna, Oasis, Pink Floyd, Joy Division, és a fene tudja, meddig lehetne sorolni a muzsikusokat.
Ami közös bennük, műfajukban kiemelkedőt alkottak. És ami közös bennük, az pl a rendszer (és persze kábelezés) amin jobb helyeken meg is tudnak szólalni helyesen.
lehet itt a bizonyítványt magyarázni stílusfüggőséggel, meg lehet ragozni, hogy mi került a lemezre, ez mind melléduma. Lehet van, aki megeszi, bízom benne, hogy nem mindenki.
röviden: a felvetett probléma nem valid

Mint korábban már párszor leírtam, a drót elején nem ül ott a portás és nem válogat, hogy "te mehetsz, te nem"
ui: a témát továbbrágni felesleges

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu