Aszpirin írta: ↑2025.01.31., pén. 23:34
... Ugyanakkor a két napja átmozgatott thread nem a kábeles témábtól jutott el a formátumháborúig, hanem egy attól teljesen független felvetésből.
Mellesleg nagyon nem rögtön volt az, amire utalsz és több oldalnyi offolás volt, amit nagyon nem kis munkával takarítottam ki.
Igen, köszönet érte, messzire nyúlt a kezdet.
Bocs, de muszáj volt visszanézzem, feleleveníteném...
Akkor kanyarodott el a téma, mikor Luxor felvetette, hogy mekkora pöcegödör is ez a topic, pl. lám, most is a drága kábelek előnyeiről győzködi SM a fórumtársakat, pedig anélkül is milyen boldog pl. Ő is.... /01.26. 22:54 /
Erre válaszolta SM, hogy a rendszerében lévő drága kábelek ( is ) segítették ahhoz, hogy a gyenge felvételek is élvezhetőek legyenek és ha Luxor és pályatársai felvételi oldalon jobban összeszednék magukat és egyenletesen jó minőséget gyártanának, nem kellene ennyire kihegyezni a hifit a jó hangért.
Innen indult a több oldalnyi relativizálás és magyarázkodás - itt-ott egy kis SM ekézéssel fűszerezve - hogy miért is nem lehet, vagy miért nem kell jó felvételeket/lemezeket gyártani, tisztelet a kivételnek.
Chord jött még a " kirekesztés "elméletével, mármint hogy akinek nincsen CD játszója, az lemarad sok mindenről az LP - hez képest.
/ Itt volt a másik elkanyarodás a Kábel - től./
Akkor írtam, hogy néha elgondolkozok rajta, hogy vennem kellene egy CD játszót...
TJ. erre válaszolta, hogy nekem a CD 100 - at javasolja ezért, meg ezért.