Kis kiegészítés.Aszpirin írta: ↑2025.02.06., csüt. 12:15Rendben.
Egyelőre még nincs elég tapasztalatom vele, mert az autóval összesen kb 450 km-t mentem eddig (ebből úgy 420-425 körül lehet a téligumival megtett táv, mert ahogy elhoztam a Reitter Ferenc utcából, rögtön vittem a gumishoz, ami Budaörsön van, a Diego mellett), azt is kizárólag száraz úton (az viszont volt fagypont alatt is aznap, amikor 8-ra kellett vinnem a kipufogótuningra).
Sajnos eddig is lényegében csak autópályás és budapesti tötymörgős tapasztalatom van, illetve egyszer voltam Szentendrén, de oda is az M0-n mentem a szentenderei útig...
Eddig korrektnek tűnnek a Hankook gumák (elöl V, hátul W a sebességindexük, vagyis vigyáznom kell, hogy 210 km/h fölött ne menjek velük), egyetlen dolgot vettem észre, hogy kb 150 km/h környékén nagyon behangosodnak, aztán 160 fölött ismét lecsendesednek (az autóval rendkívül könnyű akár akaratlanul/figyelmetlenségből is elérni ezeket a sebességeket, még talán jó is, hogy hallom, amikor 150-nél tartok
) Száraz tapadás megfelelő előrehaladásnál/fékezésnél is, ill. nem akarnak kicsúszni oldalra a körforgalmakból kihajtásnál, mint a BMW-men a Contik anno, stb.
De mint írtam, nedves, pláne jeges, havas úton még semmi tapasztalatom velük.
Nem kérdezted ugyan, de.... a Performance csomag (?) miatt még a szokásosnál is sportosabbra van hangolva a Mustang futóműve, most tudtam meg igazán, milyen sz..ok tudnak lenni a budapesti utak, a fekvőrendőrök pedig nagy ellenségekAmin ezek a gumik nem változtatnak egy fikarcnyit sem (nyilván márcsak a perességük miatt sem).
Kb ennyi egyelőre, majd a szezon végén összegzem a tapasztalataimat, bár akkor sem lesz még teljes, inkább a jövő szezon mondja majd meg, hogy mit tudnak valójában.
Nem kérdezted ezt sem, de a leszedett (Y sebességindexű) nyári Vredestein Giugiaro-k (DOT alapján 2023-asok) még 6 mm-es profilmélységűek, szóval még 2-3 szezont visznek szerintem, de persze azokkal semmi tapasztalatom (az a kb 25 km, amit megtettem velük, semmiféle tapasztalatszerzésre nem volt elég). A nyáron tuti visszakerülnek, akkor amúgy is több lesz a mozgás a Mustanggal, mert pl. a 35 éves érettségi találkozómra azzal megyek majd, és Erdélyben lesz... majd azokról is beszámolok, még ha nem is újak, de talán releváns lesz a tapasztalat velük.
A V sebességindex 240, a W pedig 270 km/h, szóval azzal nem lesz gondod azt garantálom!

A sport futómű ilyen, nekem évtizedek óta átépített sportfutóműves autóim voltak, vannak, tudom miről beszélsz, de mondjuk Bajna-Héreg szerű utakon álom. Próbáld ki, érdemes elautózni arra!
Nekem ezzel a Vredestein-el baromi rossz tapasztalataim vannak, de majd meglátod, lehet neked bejön.