az spx-t hamisították és mai napig hamisítják. Ez a színének elsötétedése alapján valóban SP-nek tűnik és azt nem is nyúlták. Ahogy fel van tekerve és nem rúgja szét magát,szintén arra utal,hogy eredeti.juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:38Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
Itt van például ez (persze nem tudom, hogy az AN-SP az király-e) el tudjátok dönteni, hogy ez eredeti?
https://www.hifidiprinzio.it/it/cavi/ca ... x-2mt.html
ami itt nem OK a lenti leírás,ahol megakadt a szeme a 13 elemi szálon,ami az SPa,de utána láttam,hogy pár sorral fölötte SPa dróto emleget. Az Sp axxem 15 szálas,vagy 16, de semmiképp nem 13. de a fotókon midnegyiken SP kábel van. Ezek után,hogy azt küldik e,ami a fotón van,más kérdés. ha megbízható az oldal és vannak értékelések, ez szerintem eredeti Sp drót. DE nagyon jók ahamisítványok, de ezen látszik,hogy régi AN kábel. új korukban kcisit fényesebb a szigetelésük és idővel így beplattyan a színe (erre nincs jobb szavam
de ahogy fel van tekerve,az is azt jelzi,hogy nem a merev szigetelővel ellátott hamisítványról van szó. de az örödg nem alszik. ilyenkor ré kell guglizni, hogy valahol említenek e egyáltalán AN Sp fake drótot, de szeritnem csak az SPX-et és a Vx-et fogja dobni