Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szigony »

revox írta:
2025.01.30., csüt. 00:47
szigony írta:
2025.01.29., szer. 23:50

Most csak így idézném Revoxot.
Írd már le, mik ezek pontosan, nincs kedvem guglizni. A Quadokat régebben a Merlin forgalmazta (én meg merlinótista voltam), nekem is van quad cdp99 cd. Ezek kisebb rendszerekben nem nagyon villantanak, de nagyokban kiderül, hogy ez csak a semlegessège, nem húz semerre. A rossz hìr, nálam a nagy rendszerben Kondo ezüstökkel megy és megköszöni. De van olcsóbb alternatíva is,... van benne potenciál.

Szóval, mi van és hány drót kellene és mik? Meg mennyiből szeretnéd megúszni?
QUAD QMP mono, QUAD Artera Play pre, dac, cd + Harbeth M30.2 40th. Nekem pont az tetszik, hogy "nem nagyon villantanak", de ha van olyan ajánlásod amivel tovább finomítható azt szívesen venném. Korábban írtam, hogy nekem a középtartomány , emberi hang, ének minél természetesebb és valósághűbb megszólalása a legfontosabb. Természetesen ha már cserélnék akkor a jelenleginél transzparensebb megszólalás lenne még elvárás. Most sem vagyok elégedetlen és hiányérzetem sincs, de kb 8-10éve nem cseréltem főbb komponenst és gondoltam foglalkoznék egy kicsit a kábelekkel. Ezek valóban nagyon alap drótok. Mogami 2534 XLR új ára 20.000Ft, Mogami 3103 4800Ft/m, Supra Lorad 2.5 32.000Ft/db
5db tápkábel kellene. Ezekre kb 100eFt/db gondolnék. IC: 150eFt körül. Hangfalkábel 2 x.1.5m 180-200.000Ft. Ha ennyiért sincs magic akkor nem ásnám bele magam jobban. A rendszeremet és az anyagi lehetőségeimet figyelembe véve ez a maximum amit erre a kérdésre szánnék, de csak akkor ha telesen egyértelmű pozitív változásokat hozna azokon a területeken amit említettem.
Először mindenképpen össze szeretném hasonlítani a mostani kábelezéssel, hogy választ kapjak arra amit tőled idéztem.
Off: A Final Lab Daruma a QUAD Artera Play alatt is jól működik. Tegnap vettem még egyet a CA 851N alá.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3539

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

szigony írta:
kaef2 írta:
2025.01.29., szer. 08:59
szigony írta:
2025.01.28., kedd 22:41
Az alábbi rendszer kábelezéséhez kérnék tőletek ajánlásokat. Hamarosan elkészül az új állványom. A készülékek is másként lesznek elhelyezve. Részben ezért másrészt kíváncsiságból szeretnék más kábeleket is kipróbálni. kb 10 éve használok Mogami xlr, hsz valamint Supra Lorad 2.5 kábeleket. Puritan psm 136 - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N -Harbeth M30.2 40th.
Az alábbi kábelek közül érdemes lenne kipróbálnom valamit? Van valakinek ezekkel tapasztalata?
Anyagi lehetőségeimet figyelembe véve Oyaide, Acrolink, Neotech, vonalon nézelődnék. Tápkábelek kb ebből a kategóriából. Oyaide Tunami V2 esetleg Vondita, Acrolink Leggenda 4030, Neotech NEP 3001G, hsz: Oyaide Tunami Nigo V2, Neotech NES 3002G. ic: Neotech Nemoi 1220
Sajnos csak a Neotech lehetne kipróbálni saját rendszerben.
Esetleg más ajánlás? Ha ezzel az árkategóriával sem érdemes foglalkozni akkor mélyebben nem ásnám bele magam.
Többször hallottam egy nagyon komoly rendszert Nordost Odin 2 kábelezéssel. Nem vitatom, hogy oda már ez kell. Az én jóval szerényebb rendszerembe keresnék jól illeszkedő kábelezést. Amennyiben szükséges paraméter akkor nekem a középtartomány, ember hang, ének minél valósághűbb megszólalása a legfontosabb.
Köszönöm az ajánlásokat véleményeket :smile53:
Mielőtt elkezd az ember kísérletezni javaslom elővenni egy üres papírt, egy tollat és elkezdeni összeírni címszavakban, miért is szeretnék változtatni, mit szeretnék a változtatással elérni.

Tanulságos lehet.

2008-tól a Pennában mi voltunk az Oyaide, Acrolink, Audio Revive, SAEC nevű japán gyártók hazai disztribútorai, nem nagyon lehet ár/érték arányban egyikük kábelével sem melléfogni. De ebben a mostani esetben, ha már a kiváló Puritan a tápelosztót használod, tennék egy kísérletet az ő legdrágább tápkábelükkel (Ultra a neve ha jól emlékszem), talán lesz belőle az importőrnek kipórbálható készlete is. A tápszűrő előtt (oda olyan kellene, aminek 20A -es IEC csatlakozója van, Te ezt tudod, de az esetleges érdeklődők számára írom) és utána is. Tudok adni egy 880 sorozatú Siltechet adni kipróbálásra, ami 20A-es, nálam azzal megy a 156-os Puritan. Eladni nem akarom, de szívesen odaadom, hogy megtapasztald egy több milliós tápkábel hatását. Van belőle normál IEC csatlakozós is, ha azt is kipróbálnád valamikor.

Köszönöm szépen a válaszod és a felajánlásod a 880-as Siltechre :smile53:
Egy pillanatig nem vitatom ezen kábelek tudását és lehet, hogy itt jön meg igazán a varázslat, de sajnos ez nem fér bele a költségvetésembe. Olyat pedig nem szeretnék kipróbálni amit nem tudok megvenni, de nagyra értékelem a lehetőséget. Ha egy Puritan Ultimate lett volna szó azt örömmel elfogadtam volna. Bár itt is az 5db jóval több, mint amit erre szánnék.
Láttam a képeiden, hogy van nálad egy Harbeth M40.3. Nem a hangi adottságait szeretném megvitatni csak annyit kérdeznék, hogy milyen kábelezést ajánlanál hozzá?
Nem vagyok egy kísérletező típus. Ezért kérdezem inkább azokat akik nálam tapasztaltabbak, hogy merre érdemes elindulni.
A papírra csupán annyi kerülne, hogy a jelenlegi nekem nagyon tetsző hang megtartása mellet a kábelezéssel tudnék-e tovább finomítani a rendszer hangján és az apró finomságokat előcsalogatni a már említett kategóriába tartozó drótokkal. Szem előtt tartva a mostani teljesen alap kábelezés vs 5-10x áru szett ár/érték arányát.
" az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi"
Lényegében erre szeretném megkapni a választ a saját rendszeremre és ízlésemre vonatkozóan.
Érdemes lehet olyan dolgokat is kipróbálni, amit az ember nem tud megvenni. Tanulságos lehet a vágyak behatárolása kapcsán.

A többi felvetésre nem tudok rövid választ adni, de ha felhivsz valamikor szívesen elmondom mit gondolok.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4304
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

szigony írta:

Írd már le, mik ezek pontosan, nincs kedvem guglizni. A Quadokat régebben a Merlin forgalmazta (én meg merlinótista voltam), nekem is van quad cdp99 cd. Ezek kisebb rendszerekben nem nagyon villantanak, de nagyokban kiderül, hogy ez csak a semlegessège, nem húz semerre. A rossz hìr, nálam a nagy rendszerben Kondo ezüstökkel megy és megköszöni. De van olcsóbb alternatíva is,... van benne potenciál.

Szóval, mi van és hány drót kellene és mik? Meg mennyiből szeretnéd megúszni?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Hozzászólás Szerző: szigony »

kaef2 írta:
2025.01.29., szer. 08:59
szigony írta:
2025.01.28., kedd 22:41
Az alábbi rendszer kábelezéséhez kérnék tőletek ajánlásokat. Hamarosan elkészül az új állványom. A készülékek is másként lesznek elhelyezve. Részben ezért másrészt kíváncsiságból szeretnék más kábeleket is kipróbálni. kb 10 éve használok Mogami xlr, hsz valamint Supra Lorad 2.5 kábeleket. Puritan psm 136 - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N -Harbeth M30.2 40th.
Az alábbi kábelek közül érdemes lenne kipróbálnom valamit? Van valakinek ezekkel tapasztalata?
Anyagi lehetőségeimet figyelembe véve Oyaide, Acrolink, Neotech, vonalon nézelődnék. Tápkábelek kb ebből a kategóriából. Oyaide Tunami V2 esetleg Vondita, Acrolink Leggenda 4030, Neotech NEP 3001G, hsz: Oyaide Tunami Nigo V2, Neotech NES 3002G. ic: Neotech Nemoi 1220
Sajnos csak a Neotech lehetne kipróbálni saját rendszerben.
Esetleg más ajánlás? Ha ezzel az árkategóriával sem érdemes foglalkozni akkor mélyebben nem ásnám bele magam.
Többször hallottam egy nagyon komoly rendszert Nordost Odin 2 kábelezéssel. Nem vitatom, hogy oda már ez kell. Az én jóval szerényebb rendszerembe keresnék jól illeszkedő kábelezést. Amennyiben szükséges paraméter akkor nekem a középtartomány, ember hang, ének minél valósághűbb megszólalása a legfontosabb.
Köszönöm az ajánlásokat véleményeket :smile53:
Mielőtt elkezd az ember kísérletezni javaslom elővenni egy üres papírt, egy tollat és elkezdeni összeírni címszavakban, miért is szeretnék változtatni, mit szeretnék a változtatással elérni.

Tanulságos lehet.

2008-tól a Pennában mi voltunk az Oyaide, Acrolink, Audio Revive, SAEC nevű japán gyártók hazai disztribútorai, nem nagyon lehet ár/érték arányban egyikük kábelével sem melléfogni. De ebben a mostani esetben, ha már a kiváló Puritan a tápelosztót használod, tennék egy kísérletet az ő legdrágább tápkábelükkel (Ultra a neve ha jól emlékszem), talán lesz belőle az importőrnek kipórbálható készlete is. A tápszűrő előtt (oda olyan kellene, aminek 20A -es IEC csatlakozója van, Te ezt tudod, de az esetleges érdeklődők számára írom) és utána is. Tudok adni egy 880 sorozatú Siltechet adni kipróbálásra, ami 20A-es, nálam azzal megy a 156-os Puritan. Eladni nem akarom, de szívesen odaadom, hogy megtapasztald egy több milliós tápkábel hatását. Van belőle normál IEC csatlakozós is, ha azt is kipróbálnád valamikor.

Köszönöm szépen a válaszod és a felajánlásod a 880-as Siltechre :smile53:
Egy pillanatig nem vitatom ezen kábelek tudását és lehet, hogy itt jön meg igazán a varázslat, de sajnos ez nem fér bele a költségvetésembe. Olyat pedig nem szeretnék kipróbálni amit nem tudok megvenni, de nagyra értékelem a lehetőséget. Ha egy Puritan Ultimate lett volna szó azt örömmel elfogadtam volna. Bár itt is az 5db jóval több, mint amit erre szánnék.
Láttam a képeiden, hogy van nálad egy Harbeth M40.3. Nem a hangi adottságait szeretném megvitatni csak annyit kérdeznék, hogy milyen kábelezést ajánlanál hozzá?
Nem vagyok egy kísérletező típus. Ezért kérdezem inkább azokat akik nálam tapasztaltabbak, hogy merre érdemes elindulni.
A papírra csupán annyi kerülne, hogy a jelenlegi nekem nagyon tetsző hang megtartása mellet a kábelezéssel tudnék-e tovább finomítani a rendszer hangján és az apró finomságokat előcsalogatni a már említett kategóriába tartozó drótokkal. Szem előtt tartva a mostani teljesen alap kábelezés vs 5-10x áru szett ár/érték arányát.
" az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi"
Lényegében erre szeretném megkapni a választ a saját rendszeremre és ízlésemre vonatkozóan.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

na. hogy valami történjen is. bár ötvenszer megbánom, elég lusta vagyok, de... ha van itt debreceni heedas ember, elslattyogok hozzá valami dróttal. Vz-m nincs, csak egy kb Vx hangú "non series" régi ajdejónótom (ez Vz alatt van), vagy KSL LP, vagy LPz. azok meg fölötte.Ami árban befér egy ilyen rendszerszemléletbe, az a Hitachi SAX 102 interkonnekt. Lehet azt is elviszem. (nem kel meglepődni. 1985-ös kiadású kábel, ami valami bazi tiszta rézből készült, amit későb sok, nevesebb kábelgyártó ellesett. Mellé a bekötése is olyan, ahogy a trükkösebb drótokat is kötik, pl AN,.. árnyék az egyik végén a testre kötve, másik végén visszavágva)

nem tudok semmit jósolni, nem is akarok, de egye fene. Az összes madzagot nem akarom kibontani, meg úgyis csak egy IC csere van terítéken.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
2025.01.29., szer. 21:55
revox írta:
2025.01.29., szer. 21:30
MrCollector írta:
2025.01.29., szer. 20:24

Tegnap volt nálam egy zenész hölgy ismerősöm meghallgatni 1-2 csúcs fejhallgatót,
Ez más, de ha volt dolgod sok zenésszel, tudod, ha Őket leülteted jól összerakott 1mill forint elé, attól is sírvafakadnak. De a zenét tudják értelmezni akár egy Sokolon is. Pl Csalog Gábor lehet nem tud róla (vagy igeb, passz), valamikor rámlőcsölték,hogy rakjak neki össze motyót. Nem írnám le mi volt,,de nem kell nagy dologra gondolni és kifejezetten szerette.

Persze, van másik oldal is. Egyik ismerősöm kiemelkedő név nélkül, axxem a Budapesti Filharmónikásoknál bazsevált, otthon meg full Kondoval és Avantgarde Trioval. De szerintem a váladztásának nem sok köze volt ahhoz, hogy zenél.
Félre ne menjen, minden tiszteletem a muzsikusoké, de őket hifiről kérdezni felesleges. Annak idején, pl Kurtág nem a hifi miatt volt barátja Csontosnak (bár értette, mit művel a Merlinnel), hanem a két lábon járó zenei lexikont látta benne.

De ez elég OFF, engedjük el, mert kivágnak, mint macskát ... :smile53:

ON-oljuk be, drótokat se használt túl drágát... Már Csalog
Amit hallgatott fejhallgatós rendszert az kb. 3.5-4.5 millió volt kábelestül (fejhallgatótól függően), de a PC nélkül amiről szólt. Szerintem ezt a hangot pár 10millió alatt nem hallod hangfalas rendszerből. Na és ott még bejátszik az akusztika is.
Nyilván ő is hallgat zenét otthon, de inkább nem is gondolok bele, hogy min. :rolleyes:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ez OK.
én arra céloztam, amit írsz is, hogy amit itthon hallgatnak, más. De lehet akkor is sírvafakadna, ha az otthoni cuccát, már-ha van, ami nem egy tivoli rádió kínai koppintása, hanem rendes kéthangfalas rendszer, valaki beállítaná normálisan, márcsak a sztereótól besegglne, ami nem azt jelenti, hogy van ami bal hangfalról szól és van ami a jobbról :D Aki nem sokat ad a hifire, vagyis nem tudja pontosan, mi a célja a sztereónak, azokat éri meglepetés. ha meg megtámasztják ilyen szintű cuccal, teljesen kardjukba dőlnek. Ha úgy vesszük, én is zenéltem, csak bulikat csináltam, ahol voltak koncertek is. kb 17-18 évesen, meg utána valameddig. Ütött, vágott, harapott a cucc,p (otthon is) aztán egyszer betévedtem Szegeden az Audiolinbe (Auditorium lerakat). Semi extra, valami kis Rotel, egy Nakamichi Dr magnó, kis, szerintem jm lab doboz és egy Tracy Chapman kazetta... És akkor még nemRevox leseggelt, hogy ott zenélnek a szobában és ja, majdnem rívva fakadt... :D
ezen át kel esni, ahogy a drága drótélményen is...

egyébként a Jokesz idézete arról szól nagyvonalakban, hogy ne hangokat hallgassunk, vagy várjunk el a hifitől, hanem a zenét próbáljuk értelmezni. Persze, ez a rövid verzió, van benne sok, mély és velős :cheers1:
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.29., szer. 22:38
Block írta:
2025.01.29., szer. 19:48
Kíváncsi lennék ,hogy heedalnátok át két kardinális problémát,...ami a madzag egyfelől,a másik ugye a végén a hangfal. De jó lenne hallani a két véleményt a másik rendszeréről,...Aztán az is lehet,hogy a közös nevező már nem csak a
heed lenne,hanem a Radnay kábelek is,...chord meg lecserélné a Spendort egy Enigmára.
Volt nálam Enigma, meg Thesis lánc, meg sokminden más, kicsit régen volt ez,
az Enigmát én nem tudom kihúzni középre, nekem nincs akkora szobám, a sarok közelében meg nem jó; a Spendor egy jó állvánnyal, sarok közelében, 'beindítja' az egész szobát,
akkor, emlékszem, az a Thesis lánc a sima tápdrótot szerette, nem ízlett neki az a pár jobb drót, amivel megkínáltam.
Radnai kábelekről én még akkor nem is hallottam.
Naim-feeling volt ilyen téren.

Ez amolyan pszicho-dolog.
Nevezetesen, hogy az egész net, meg a Naim fórum, meg a Kossuth Rádió teli van azzal, hogy a Naim csak a sima tápdrótokat szereti, meg a saját hangfalvezetékeit. Erre lehet legyinteni. Ne tegyétek. A hatás annyira erős, hogy a sokat próbált vén rókák is elhiszik / elhitték. Mert kipróbálták, és az xy kábel, bizony nem tetszett, mert 'kibillentette' a hangot.
Én is kipróbáltam, nekem sem tetszett. 'Kibillentette'. Beálltam a sodorba.
Hogy mi volt a valóság, és hogy mi történt, azt én nem tudom. Egyszerűen azért, mert nem volt elfogulatlan nekiindulás. Igaz is lehetett.
Prekoncepció, így hívják. Senki sem menekül előle.

És most jön az, hogy ha valaki, aki azt mondta volna akkor, a Naim korszak csúcsán, hogy figyu, ez a hang egy kalap sz@r nekem, (ezt pl. most én is mondanám, ma,), te amúgy egy jó fej vagy, de így a kábelek terén (vagy pl. forráskészülékeknél) sajna egy mm-t sem hiszek neked, mert ezt a hangot eszed, akkor, bizony, teljesen igaza lett volna.
De most a Spendorral a sarokban a Radnai kábellel, most hihető! :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:
2025.01.29., szer. 22:34
SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 22:29

Nyugodj meg, attól hogy nálad nem sok minden hallható meg, vannak akiknél meg nagyon. Inkább örülj neki, hogy te jól elvagy vele. De ne felejtsd el, hogy másnak meg pont arra van szüksége, hogy ilyen "ellevők" helyett halljanak végre mást is, ami reményt ad, hogy van még lehetőség feljebb. Magyarán: íttélj csak lefele, ha felfele meg nem tudsz ne azt terjeszd, hogy itt aztán vége, és hagyd meg azt a világot akkor másnak....
Számodra meg az értő olvasási képesség fejlesztését javaslom
soha !! nem terjesztettem azt a te szavaiddal élve hogy
ha felfele meg nem tudsz ne azt terjeszd, hogy itt aztán vége,
annyit írtam hogy NEKEM, meg NÁLAM, esetleg máshol se..
azt is írtam, hogy összekötő kábellel már volt nálam is otthon is wow hatás, amit máshol használt, tehát hangfal meg hálózati kábel esetén még nem sikerült kitapasztalni.
ennyike
A pár utóbbi HSz-ből pedig inkább ez jött le, de legyen igazad, én értettem biztos félre....

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Block írta:
2025.01.29., szer. 19:48
Kíváncsi lennék ,hogy heedalnátok át két kardinális problémát,...ami a madzag egyfelől,a másik ugye a végén a hangfal. De jó lenne hallani a két véleményt a másik rendszeréről,...Aztán az is lehet,hogy a közös nevező már nem csak a
heed lenne,hanem a Radnay kábelek is,...chord meg lecserélné a Spendort egy Enigmára.
Volt nálam Enigma, meg Thesis lánc, meg sokminden más, kicsit régen volt ez,
az Enigmát én nem tudom kihúzni középre, nekem nincs akkora szobám, a sarok közelében meg nem jó; a Spendor egy jó állvánnyal, sarok közelében, 'beindítja' az egész szobát,
akkor, emlékszem, az a Thesis lánc a sima tápdrótot szerette, nem ízlett neki az a pár jobb drót, amivel megkínáltam.
Radnai kábelekről én még akkor nem is hallottam.
Naim-feeling volt ilyen téren.

Ez amolyan pszicho-dolog.
Nevezetesen, hogy az egész net, meg a Naim fórum, meg a Kossuth Rádió teli van azzal, hogy a Naim csak a sima tápdrótokat szereti, meg a saját hangfalvezetékeit. Erre lehet legyinteni. Ne tegyétek. A hatás annyira erős, hogy a sokat próbált vén rókák is elhiszik / elhitték. Mert kipróbálták, és az xy kábel, bizony nem tetszett, mert 'kibillentette' a hangot.
Én is kipróbáltam, nekem sem tetszett. 'Kibillentette'. Beálltam a sodorba.
Hogy mi volt a valóság, és hogy mi történt, azt én nem tudom. Egyszerűen azért, mert nem volt elfogulatlan nekiindulás. Igaz is lehetett.
Prekoncepció, így hívják. Senki sem menekül előle.

És most jön az, hogy ha valaki, aki azt mondta volna akkor, a Naim korszak csúcsán, hogy figyu, ez a hang egy kalap sz@r nekem, (ezt pl. most én is mondanám, ma,), te amúgy egy jó fej vagy, de így a kábelek terén (vagy pl. forráskészülékeknél) sajna egy mm-t sem hiszek neked, mert ezt a hangot eszed, akkor, bizony, teljesen igaza lett volna.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

lacy írta:
2025.01.29., szer. 22:13

amúgy nem vagyok egyedül a szkeptikus nézetemmel,
Akadnak, akiknek valamiért örömet okoz a kekeckedés, de aztán ráunnak és elhajóznak a naplementében. :smile49:

Ja, nem illik az idézésben átírkálni a hozzászólásokat. :nonononono:

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 22:29

Nyugodj meg, attól hogy nálad nem sok minden hallható meg, vannak akiknél meg nagyon. Inkább örülj neki, hogy te jól elvagy vele. De ne felejtsd el, hogy másnak meg pont arra van szüksége, hogy ilyen "ellevők" helyett halljanak végre mást is, ami reményt ad, hogy van még lehetőség feljebb. Magyarán: íttélj csak lefele, ha felfele meg nem tudsz ne azt terjeszd, hogy itt aztán vége, és hagyd meg azt a világot akkor másnak....
Számodra meg az értő olvasási képesség fejlesztését javaslom
soha !! nem terjesztettem azt a te szavaiddal élve hogy
ha felfele meg nem tudsz ne azt terjeszd, hogy itt aztán vége,
annyit írtam hogy NEKEM, meg NÁLAM, esetleg máshol se..
azt is írtam, hogy összekötő kábellel már volt nálam is otthon is wow hatás, amit máshol használt, tehát hangfal meg hálózati kábel esetén még nem sikerült kitapasztalni.
ennyike

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:
2025.01.29., szer. 22:13
Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 22:06
Khmmm...
Miért nem választasz inkább olyan hobbit, ahol nincsen szűkség fülekre ?
Vagy ha ezt szereted valamiért mégis... gondolkodik.gif
Miért traktálsz minket avval egy kábeles topicban, hogy a kábelek között nincsen hallható különbség ?
hát bunkóskodhatsz nyugodtan de egyelőre a vélemény szabad és a kinyilvánítása is
meg ez a fórum is megengedi, hogy bárki regisztrált tagként bármelyik témához hozzászóljon
amúgy nem vagyok egyedül a szkeptikus nézetemmel, de ne te mondd már meg hogy én hol és mit tegyek.
ja igen: hol van az előírva - kérlek idézd ide a szabályzatból - hogy az adott témában kizárólag pozitív kicsengésű illetve rajongó, nyalizó és lelkendező hozzászólásokat kell és lehet írni?
Ha esetleg tudsz ilyet akkor örökre száműzöm magam ebből a topicból
ha meg em , akkor kéretik neked is tudomásul venni, hogy vannak másként gondolkodók és ezen véleményüknek hangot is adhatnak.
ha nem tetszik, akkor ne olvasd el ezeket.
további jó kábelnyalogatást 31_1_21.gif

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.29., szer. 22:06
Khmmm...
Miért nem választasz inkább olyan hobbit, ahol nincsen szűkség fülekre ?
Vagy ha ezt szereted valamiért mégis... gondolkodik.gif
Miért traktálsz minket avval egy kábeles topicban, hogy a kábelek között nincsen hallható különbség ?
hát bunkóskodhatsz nyugodtan de egyelőre a vélemény szabad és a kinyilvánítása is
meg ez a fórum is megengedi, hogy bárki regisztrált tagként bármelyik témához hozzászóljon
amúgy nem vagyok egyedül a szkeptikus nézetemmel, de ne te mondd már meg hogy én hol és mit tegyek.
ja igen: hol van az előírva - kérlek idézd ide a szabályzatból - hogy az adott témában kizárólag pozitív kicsengésű illetve rajongó, nyalizó és lelkendező hozzászólásokat kell és lehet írni?
Ha esetleg tudsz ilyet akkor örökre száműzöm magam ebből a topicból
ha meg em , akkor kéretik neked is tudomásul venni, hogy vannak másként gondolkodók és ezen véleményüknek hangot is adhatnak.
ha nem tetszik, akkor ne olvasd el ezeket.
további jó kábelnyalogatást 31_1_21.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

lacy írta:
2025.01.29., szer. 21:11

Az egyik ilyen hasznos példa, az pont az ő (cables) hálózati és IC kábele volt mikor nálam járt és kb nem történ nagyon hallható változás egyiknél sem.
Az IC-s próbánál voltak minimális érzetek, de ez is inkább az izgalom számlájára írható mint sem a drasztikus változáséra.
Nem hat rá(m) a kábel csere mármint a hálózati.
Az összekötő az más de .. de ott se.
Khmmm...
Tudod, hogy vannak olyan hobbik is, ahol nincsen szűkség fülekre ?
Vagy ha ezt szereted, akkor miért traktálsz minket - többször is nekifutva - egy kábeles topicban avval, hogy a kábelek között nincsen hallható különbség ? gondolkodik.gif
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.29., szer. 22:21-kor.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

revox írta:
2025.01.29., szer. 21:30
MrCollector írta:

Tegnap volt nálam egy zenész hölgy ismerősöm meghallgatni 1-2 csúcs fejhallgatót,
Ez más, de ha volt dolgod sok zenésszel, tudod, ha Őket leülteted jól összerakott 1mill forint elé, attól is sírvafakadnak. De a zenét tudják értelmezni akár egy Sokolon is. Pl Csalog Gábor lehet nem tud róla (vagy igeb, passz), valamikor rámlőcsölték,hogy rakjak neki össze motyót. Nem írnám le mi volt,,de nem kell nagy dologra gondolni és kifejezetten szerette.

Persze, van másik oldal is. Egyik ismerősöm kiemelkedő név nélkül, axxem a Budapesti Filharmónikásoknál bazsevált, otthon meg full Kondoval és Avantgarde Trioval. De szerintem a váladztásának nem sok köze volt ahhoz, hogy zenél.
Félre ne menjen, minden tiszteletem a muzsikusoké, de őket hifiről kérdezni felesleges. Annak idején, pl Kurtág nem a hifi miatt volt barátja Csontosnak (bár értette, mit művel a Merlinnel), hanem a két lábon járó zenei lexikont látta benne.

Amit hallgatott fejhallgatós rendszert az kb. 3.5-4.5 millió volt kábelestül (fejhallgatótól függően), de a PC nélkül amiről szólt. Szerintem ezt a hangot pár 10millió alatt nem hallod hangfalas rendszerből. Na és ott még bejátszik az akusztika is.
Nyilván ő is hallgat zenét otthon, de inkább nem is gondolok bele, hogy min. :rolleyes:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ELEX írta:
2025.01.29., szer. 21:39
SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 21:16
Szóval vagy meg kell magadnak próbálni irreálisan drága (de jó) dolgokat, vagy megbíznod valakiben...
Pl. ilyeneket?
Mindegyik a megfelelő helyen és funkcióban.
Fentről:
Odin phono
Odin2 digit
KSL-LPz phono (VzII ??)
Sakra RCA
Odin XLR
Odin power
Valhalla XLR (Ákos)
Valhalla power
stb. stb....
Nem kizárt.....nem Ákos féle Valhallából csak 2-3 olcsóbbat hallottam, de azok nem tetszettek. De ez kb általánosan igaz sok más hasonlóra is.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 722

Hozzászólás Szerző: ELEX »

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 21:16
Szóval vagy meg kell magadnak próbálni irreálisan drága (de jó) dolgokat, vagy megbíznod valakiben...
Pl. ilyeneket?
Mindegyik a megfelelő helyen és funkcióban.
Fentről:
Odin phono
Odin2 digit
KSL-LPz phono (VzII ??)
Sakra RCA
Odin XLR
Odin power
Valhalla XLR (Ákos)
Valhalla power
stb. stb....
Csatolmányok
20250129_212958.jpg

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Screenshot 2025-01-29 213553.png
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.28., kedd 23:40
lacy írta:
2025.01.28., kedd 22:55

azt is szoktam mondani, hogy azokat a hangokat, amik nincsenek rajta egy felvételen, semmilyen hangszínszabályzóval nem lehet rávarázsolni
Én meg azt szoktam mondani, hogy mi van rajta egy felvételen, azt csak akkor tudod meg, ha a rendszered komponensei és a kábelek is kiemelkedő képességűek.

Anélkül csak feltételezések, hipotézisek és tagadások örvényében fogsz vergődni.

Természetesen ami nincsen rajta a felvételen, az nincsen rajta.
Induljunk ki optimista módon abból, hogy pont elég, ami rajta van. gondolkodik.gif
A célunk az, hogy ami rajta van, abból minél többet hallhassunk, de ehhez minden komponensnek, a kábeleknek is toppon kell lennie... :smile53:
Hát ez is mekkora marhaság már
több okból is
Ha azt vesszük, hogy mindenem a te szavadjárása szerint a toppon van
vegyük ezt egy 10-es skálán 10-nek
ebben a skálában a 0, ha nem szól semmi ergo ez nem lesz
ugye tudjuk, hogy egy zenész fejében már kottaolvasáskor is "szól" a muzsika tehát akár Sokol rádión is élvezi ez lenne az 1
Az átlag hifi hangvisszadását és azért 6 fölé tenném
tehát mondjuk a többség, aki nem mjúzikszetört hallgat, egy kb 7-8-as minőséget hall
Na itt megint osztódik a lehetőség
1. elégedetten hallgatom ezt a - nekem hangban tetsző - rendszert
2. elkezdek fejleszteni - most az mindegy hogy mivel, és törekszem a 9 és/ vagy a 10-es szintre kerülni
viszont itt a 9-es szinthez is vagy 4-5 x-s befektetés kell a 10-eshez meg akár 100x vagy még több
és akkor a kérdés, hogy akarok-e vagy bárki más, ezért ennyi pluszt áldozni (főleg van-e ennyi plusz pénz erre)
vagy egyáltalán ha bele is ölöm a pénzt fogom-e hallani azokat a nüanszokat, amiért kiadok akár százszoros pénzeket?

Nekem nem hájend a zenehallgató készlet
De pl ha leülök és hallgatom, azt örömmel teszem, élvezem a produkciót, és nem keresem a nüanszokat
A másik kedvenc mondásommal élve, van aki eszközöket meg kábeleket hallgat én zenét :smile29:
pl vettem egy új ( na jó nekem új de igen keveset futott) hangszedőt a lejátszóba
Ortofon ez is, egy régi (de pár éve malfox által) felújított MC10S nem a magas kimenetű volt az előd, ennek a helyére került ez a másik kék MC. a hatás elementáris volt, ezt Gyuri barátom is tanúsíthatná, ha avx-s tag lenne de nem az :D
vett is magának egy ugyanilyen hangszedőt.
nekem ez a fejlesztés egyrészt elegendő volt -egyelőre de ki tudja
Az biztos, hogy 100x annyit nem fogok erre költeni mivel most is nagyon jól érzem magam zenehallgatás közben (máskor is de most épp erről van szó)
Persze vannak próbák kísérletek saját rendszerbe illesztve tudom a leginkább megítélni egy másik komponens milyenségét.
Ha nem ad többletet vagy olyan sokkal drágábban, akkor nem érdekel.
pár hónapja járt nálam egy kb 600e-s hangfalkábel, ezt se egyedül füleltem meg, azt kell mondjam nem volt katarzis. sőt.
arra jó volt, hogy megelégedve hallgassam továbbra is azt, ami van

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:

halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:
2025.01.29., szer. 21:11
SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 08:49
Az amit és amennyit ott Rudi írt, az pont igaz! Szerintem te mellényúltál azokkal a kipróbált dolgokkal, hogy nem ment át a hatás. Illetve egyszer tapasztaltam olyat, hogy hiába cseréltünk powerkábelt egy erősítőben, nem hallottunk változást. (az okát nem volt lehetőség kideríteni...)
Most roppant hangosan kellene hahotáznom ez tőled és persze tőle is akkora mellényúlás, hogy ordít
Az egyik ilyen hasznos példa, az pont az ő (cables) hálózati és IC kábele volt mikor nálam járt és kb nem történ nagyon hallható változás egyiknél sem.
Az IC-s próbánál voltak minimális érzetek, de ez is inkább az izgalom számlájára írható mint sem a drasztikus változáséra.
Amúgy Hivox-os hosszabbítós elosztós szűrős dugaljba van dugva az összes hifi még az LP játszó is, valamint az erősítőmnek is valami spec kábele van, amit egy másik erősítővel vettem-kaptam, de mikor azt eladtam, az anélkül a kábel nélkül ment máshoz, a drót maradt az új erősítőhöz. - ami most már nem annyira új :)
tehát ebben a környezetben lehet, hogy pont emiatt nem hat rá(m) a kábel csere mármint a hálózati.
az összekötő az más de .. de ott se
Nem Rudi drótjait dicsértem, hanem azt írtam, az és ott és annyi szöveg....
Szóval, akkor amit gondoltam.... Belenyúltál a fek.. ába a dolgokkal.... Hát van ipyen. Nem kizárt, hogy rossz már az alap is és nulláról kelene kezdeni elfelejtve az eddigieket, előítéleteket.... :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

lacy írta:
2025.01.29., szer. 20:58
SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 08:31

Sajnos ez a sok maszlag csak a tapasztalatlanságod bizonyítja. Vagy kur.. vára szerencsétlen vagy hogy mindig rosszba nyultál bele.
Zenészekkel (zenecsinálókkal) nehéz ilyenben közös nevezőre jutni.
végül is csak alig (mondjuk ha a gyerekkort nem számítom, bár már akkor is hallgattam zenét csak hát az akkori eszközök ugye) úgy 45 éve van a hifi mánia nálam
de tudom ha nem hiszek abban amiben a többség, akkor
1. szar a rendszerem és/vagy a fülem
2. nem volt eddig jó cucc ..ami bármi lehet nálam hogy halhassam
3. nem jó a rendszerem felbontóképessége-hangja-szinergiája
4. bármi egyéb és még van hogy hülye is vagyok

ennyike
Nem erről van szó, csak nem kérdezi meg az ember minden alkalommal mindenkitől, hogy mit mivel hallott ilyennek, mert amit szoktam írni, ki kell deríteni a komponensekről, hogy hol a világban a helyük és olyat kell választani ami a leg kiegyenlítettebb minél több helyen rendszerben stb... Szóval aminek a legkevesebb baja, problémája van. Van biztos, lehet hogy bóven, de elsőre szinte mindenki olcsót vesz. Aztán pär drágábbat, meg ugyanolyan drágát, csak másmilyet mert az előzőt megutálta stb.... Na ezek már a kóválygás. Azán megint kicsit drágábbat, de nem tudja hogy az drága de nem is jó.... Aztánbabbahagyja és ennyi tapasztalattal "majd ő tudja" hogy a drágább se jobb, stb... Kábelt se érdemes.... De kábelalátétet mindenképp, meg virtualföldet, meg mittomén mostanában mi a menő meg a divat... Ja, de! A biztosítékok!!!! :) Szóval vagy meg kell magadnak próbálni irreálisan drága (de jó) dolgokat, vagy megbíznod valakiben...

lacy
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 08:49
Az amit és amennyit ott Rudi írt, az pont igaz! Szerintem te mellényúltál azokkal a kipróbált dolgokkal, hogy nem ment át a hatás. Illetve egyszer tapasztaltam olyat, hogy hiába cseréltünk powerkábelt egy erősítőben, nem hallottunk változást. (az okát nem volt lehetőség kideríteni...)
Most roppant hangosan kellene hahotáznom ez tőled és persze tőle is akkora mellényúlás, hogy ordít
Amúgy Hivox-os hosszabbítós elosztós szűrős dugaljba van dugva az összes hifi még az LP játszó is, valamint az erősítőmnek is valami spec kábele van, amit egy másik erősítővel vettem-kaptam, de mikor azt eladtam, az anélkül a kábel nélkül ment máshoz, a drót maradt az új erősítőhöz. - ami most már nem annyira új :)
tehát ebben a környezetben lehet, hogy pont emiatt nem hat rá(m) a kábel csere mármint a hálózati.
az összekötő az más de .. de ott se

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
revox írta:
2025.01.29., szer. 20:10
chord_ írta:
2025.01.29., szer. 19:59

A rendszerek 'művészi képessége' az itt boszorkányüldözés alatt sínylődik.
Szóval, csak óvatosan... sok támogatód nem lesz... :)
Nem vagyok annyira ijedős. Kb 30 éve hangzott el egy frappáns mondat az első hazai hififórumon, amit nem volt nehéz megérteni, befogadni. Régen, még az első weblapomon kint is volt nyitólapon, afféle cégérként.

az üstdobos szuszogása vagy a logikával terhelt gondolatok felismerése legfeljebb hifis, de semmiképpen nem zenei/művészeti kategóriák, csupán a befogadás minimális szintjét képviselik, amelyet - egy kedves mosoly kíséretében - meg kell hagyni az "igazság" és a "mindent értés" magabiztos képviselőinek..." (Jokesz Antal alias Antiskating)
Már bocsánat, de ez így szerintem egy,... nem tudom mit írjak, hogy ne legyen sértő.
Tegnap volt nálam egy zenész hölgy ismerősöm meghallgatni 1-2 csúcs fejhallgatót, nyilván megfelelő elektronikával és nem mellesleg kábelezéssel (ami közül volt ami drágább volt, mint a készülékek). Lényeg, hogy ő rengeteg élő koncerten járt, illetve eleve ismeri a hangszerek hangját. Már az első hangoknál leesett az álla. Nem akarta elhinni, hogy milyen részleteket kihallott a zenékből. Volt olyan amin lényegében sírt. Azt mondta, hogy (fejhallgatón!!!) lényegében olyan érzése volt, mint egy koncertteremben.
Tehát azért mert valakinek nincs olyan rendszere, vagy füle, ami alkalmassá teszi a zene legmélyebb részleteinek megismerésére, még nem kell azt állítani, hogy arra semmi szükség. Pont ezektől lesz a zene ZENE.
Szerintem annyi bőven elég lett volna, hogy nem érted a mondatot :rolleyes:

Ugorj neki mégegyszer ;)
halfnote.hu

lacy
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.01.29., szer. 10:44
lacy írta:
2025.01.28., kedd 22:55
….

volt részem már kábelcserében de számomra olyan tetemes változást pl se a hangfal se a hálózati kábel nem hozott. ….
Azért ennek az ellenkezőjét bármikor bebizonyítom neked (nem is lakunk messze egymástól, ha jól emlékszem). A hangfal cseréjével elég nagy változást tudok kimutatni. Mellesleg, szerintem minden komponens cseréje hallható egy rendszerben, a tápkábeleké is.
Az más kérdés, hogy a változtatás előtti hang tetszik jobban, vagy a változtatás utáni…
bocs a hangfalnál rövidítettem :) az hangfalkábel akart lenni :rolleyes:

Lezárt

Vissza: “Hifi”