Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

MrCollector írta:
2025.01.29., szer. 20:24
revox írta:
2025.01.29., szer. 20:10
chord_ írta:
2025.01.29., szer. 19:59

A rendszerek 'művészi képessége' az itt boszorkányüldözés alatt sínylődik.
Szóval, csak óvatosan... sok támogatód nem lesz... :)
Nem vagyok annyira ijedős. Kb 30 éve hangzott el egy frappáns mondat az első hazai hififórumon, amit nem volt nehéz megérteni, befogadni. Régen, még az első weblapomon kint is volt nyitólapon, afféle cégérként.

az üstdobos szuszogása vagy a logikával terhelt gondolatok felismerése legfeljebb hifis, de semmiképpen nem zenei/művészeti kategóriák, csupán a befogadás minimális szintjét képviselik, amelyet - egy kedves mosoly kíséretében - meg kell hagyni az "igazság" és a "mindent értés" magabiztos képviselőinek..." (Jokesz Antal alias Antiskating)
Már bocsánat, de ez így szerintem egy,... nem tudom mit írjak, hogy ne legyen sértő.
Tegnap volt nálam egy zenész hölgy ismerősöm meghallgatni 1-2 csúcs fejhallgatót, nyilván megfelelő elektronikával és nem mellesleg kábelezéssel (ami közül volt ami drágább volt, mint a készülékek). Lényeg, hogy ő rengeteg élő koncerten járt, illetve eleve ismeri a hangszerek hangját. Már az első hangoknál leesett az álla. Nem akarta elhinni, hogy milyen részleteket kihallott a zenékből. Volt olyan amin lényegében sírt. Azt mondta, hogy (fejhallgatón!!!) lényegében olyan érzése volt, mint egy koncertteremben.
Tehát azért mert valakinek nincs olyan rendszere, vagy füle, ami alkalmassá teszi a zene legmélyebb részleteinek megismerésére, még nem kell azt állítani, hogy arra semmi szükség. Pont ezektől lesz a zene ZENE.
Szerintem annyi bőven elég lett volna, hogy nem érted a mondatot :rolleyes:

Ugorj neki mégegyszer ;)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

ANDS írta:
2025.01.29., szer. 10:44
lacy írta:
2025.01.28., kedd 22:55
….

volt részem már kábelcserében de számomra olyan tetemes változást pl se a hangfal se a hálózati kábel nem hozott. ….
Azért ennek az ellenkezőjét bármikor bebizonyítom neked (nem is lakunk messze egymástól, ha jól emlékszem). A hangfal cseréjével elég nagy változást tudok kimutatni. Mellesleg, szerintem minden komponens cseréje hallható egy rendszerben, a tápkábeleké is.
Az más kérdés, hogy a változtatás előtti hang tetszik jobban, vagy a változtatás utáni…
bocs a hangfalnál rövidítettem :) az hangfalkábel akart lenni :rolleyes:

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 08:31

Sajnos ez a sok maszlag csak a tapasztalatlanságod bizonyítja. Vagy kur.. vára szerencsétlen vagy hogy mindig rosszba nyultál bele.
Zenészekkel (zenecsinálókkal) nehéz ilyenben közös nevezőre jutni.
végül is csak alig (mondjuk ha a gyerekkort nem számítom, bár már akkor is hallgattam zenét csak hát az akkori eszközök ugye) úgy 45 éve van a hifi mánia nálam
de tudom ha nem hiszek abban amiben a többség, akkor
1. szar a rendszerem és/vagy a fülem
2. nem volt eddig jó cucc ..ami bármi lehet nálam hogy halhassam
3. nem jó a rendszerem felbontóképessége-hangja-szinergiája
4. bármi egyéb és még van hogy hülye is vagyok

ennyike

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Block írta:
2025.01.29., szer. 19:48
"Szóval, a Heed, az valami olyat tud, ami nem való mindenkinek."
.......ezt értem,..és ezzel egyet is értek......

"Olyan dolgok előjönnek, amelyek eleddig valahol szunnyadtak a pitek között. Valami meta-izé. egy másik világ, egy másik galaxis."
.........na ezt már nem értem. ...
De inkább arra lennék kíváncsi,hogy shimano érti-e,és ha érti,lehet,hogy ő el tudná ezt magyarázni.
Itt fel is vetődött bennem a kérdés,ha már így összeköt kettőtöket a "hi-fi folyó partján egy heed,....ti hallottátok már
egymás rendszerét? Na csak azért,mert shimano drótok után érdeklődött,és lehet,hogy nála is a Radnay kábelek jelentenék a
megoldást. Kíváncsi lennék ,hogy heedalnátok át két kardinális problémát,...ami a madzag egyfelől,a másik ugye a végén a hangfal. De jó lenne hallani a két véleményt a másik rendszeréről,...Aztán az is lehet,hogy a közös nevező már nem csak a
heed lenne,hanem a Radnay kábelek is,...chord meg lecserélné a Spendort egy Enigmára.
Érteni vélem,és egyszerűsítve.Én mikor először hallottam egy heed si+x2 erősítőt az elötte lévő sok sok más után,kb az ugrott be egyből,hogy basszus!,ha ez így csak frissen berakva és összekötve azzal ami éppen volt a fiókban így tud szólni,akkor mi a fenét hallgattam én eddig? gondolkodik.gif Olyan szinten megfogott az az előadásmód amit nyújtott,hogy azóta sem szabadulok tőle,de nem is áll szándékomban.
Én nem keresek drótokat mert van,a kérdés nem is ez miatt született.Nem hallottam chord rendszerét,de nem is kell mert kb megvan az hogy mire is számíthatnék ha hallanám.Az enigma meg megvan chordnak,mert ha máshol nem is,de Zsoltnàl biztosan hallgatta már.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

revox írta:
2025.01.29., szer. 20:10
chord_ írta:
revox írta:
2025.01.29., szer. 19:50

Majd elmerengek a leírtakon és a rendszerek muzikális, ill vagy "művészi" képességein
Nem vagyok annyira ijedős. Kb 30 éve hangzott el egy frappáns mondat az első hazai hififórumon, amit nem volt nehéz megérteni, befogadni. Régen, még az első weblapomon kint is volt nyitólapon, afféle cégérként.

az üstdobos szuszogása vagy a logikával terhelt gondolatok felismerése legfeljebb hifis, de semmiképpen nem zenei/művészeti kategóriák, csupán a befogadás minimális szintjét képviselik, amelyet - egy kedves mosoly kíséretében - meg kell hagyni az "igazság" és a "mindent értés" magabiztos képviselőinek..." (Jokesz Antal alias Antiskating)
Már bocsánat, de ez így szerintem egy,... nem tudom mit írjak, hogy ne legyen sértő.
Tegnap volt nálam egy zenész hölgy ismerősöm meghallgatni 1-2 csúcs fejhallgatót, nyilván megfelelő elektronikával és nem mellesleg kábelezéssel (ami közül volt ami drágább volt, mint a készülékek). Lényeg, hogy ő rengeteg élő koncerten járt, illetve eleve ismeri a hangszerek hangját. Már az első hangoknál leesett az álla. Nem akarta elhinni, hogy milyen részleteket kihallott a zenékből. Volt olyan amin lényegében sírt. Azt mondta, hogy (fejhallgatón!!!) lényegében olyan érzése volt, mint egy koncertteremben.
Tehát azért mert valakinek nincs olyan rendszere, vagy füle, ami alkalmassá teszi a zene legmélyebb részleteinek megismerésére, még nem kell azt állítani, hogy arra semmi szükség. Pont ezektől lesz a zene ZENE.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
revox írta:

Majd elmerengek a leírtakon és a rendszerek muzikális, ill vagy "művészi" képességein

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 949

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.29., szer. 18:51
revox írta:
2025.01.29., szer. 14:46

Zsolt készülékei összességében jól hallgathatók, akár vegyes stíluson is, de minden készülék egy kicsit egyszerűsít (ártól függetlenül, ez a trükkje), ami jól tud esni, de az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi.
Fentebb fapaci a lényegre tapintott: a nagyon jó rendszerek hangi diverzitása legalábbis elgondolkodtató.

Szóval, a Heed, az valami olyat tud, ami nem való mindenkinek. Valami belső zenei ajtót felnyit. Egy nagyon drága AN rendszer után pl. olyan, mint amikor először olvasószemüveget vesz fel az ember, nyilván, adott korban. Olyan dolgok előjönnek, amelyek eleddig valahol szunnyadtak a pitek között. Valami meta-izé. egy másik világ, egy másik galaxis.
Nem hifis dolgok, nem a konvencionális hifis paraméterekről van szó; nem lesz több basszus, sem magas, sem tér. Élethűség?, szerintem az sem. Ha nagyon meg kell fogalmazni, akkor megy a nemtudom-ok hosszú-hosszú szinonimasorozata, jómagam sem tudok jobb módszert, aránylag sok írás után sem.
A kábelek között ennek megfelelően itt szintén nagy szórás lesz. Főleg attól függően, hogy ki ül a székben. Amelyik kábel ezt a fenti dolgot erősíti, pl. nálam a Radnai-kábelek, azok lesznek a sztár-vezetékek. Más drótokat, előfordulhat, hogy 'kidob' a rendszer.
De.
Van olyan is ám, akinek ez nem lényeg, nem rezonál rá, nem hallja, nem érdekli, aki valami másra hajt, pl. a 'konvencionális' hifis értékekre, vagy a mittudoménmire. Nekik más rendszerük lesz, az bizonyos. És itt bejön a kb. 270-szer említett drót, a vz, meg a többi nagyágyú, amelyek közül azért pár jeleskedik sok hifis dologban, én elismerem, de a fent említett homályossághoz, ami az otthoni hang-szeretet alapját adja egyeseknek, nincs túl sok közük.
Kicsit unalmas tréningem volt most a görgőn és azon merengtem, miért vagyok ennyire megértő és toleráns pl itt is. Talán azért, mert vélhetően sose felejtem el, hogy egy MK29es magnótól hosszú út vezetett a Kondoig és a köztes lépcsőfokokban szintén azt éreztem, hogy itt a nirvána, az oszlop végének környéke...

halfnote.hu

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

"Szóval, a Heed, az valami olyat tud, ami nem való mindenkinek."
.......ezt értem,..és ezzel egyet is értek......

"Olyan dolgok előjönnek, amelyek eleddig valahol szunnyadtak a pitek között. Valami meta-izé. egy másik világ, egy másik galaxis."
.........na ezt már nem értem. ...
De inkább arra lennék kíváncsi,hogy shimano érti-e,és ha érti,lehet,hogy ő el tudná ezt magyarázni.
Itt fel is vetődött bennem a kérdés,ha már így összeköt kettőtöket a "hi-fi folyó partján egy heed,....ti hallottátok már
egymás rendszerét? Na csak azért,mert shimano drótok után érdeklődött,és lehet,hogy nála is a Radnay kábelek jelentenék a
megoldást. Kíváncsi lennék ,hogy heedalnátok át két kardinális problémát,...ami a madzag egyfelől,a másik ugye a végén a hangfal. De jó lenne hallani a két véleményt a másik rendszeréről,...Aztán az is lehet,hogy a közös nevező már nem csak a
heed lenne,hanem a Radnay kábelek is,...chord meg lecserélné a Spendort egy Enigmára.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2025.01.29., szer. 18:11
revox írta:
Shimano írta:
2025.01.29., szer. 12:31

Mishow-nak.Hiszek én mindenkinek,(na persze nem mindig)de legfőképp annak amit hallok,és ez így is van jól. ;)
Pjm-nek.
Elraktároztam magamban a javaslatokat,. ;) és köszönöm is szépen ezeket,érdekes is volt,tehát megérte.
Azért olyan gyors nem lehetek még ha nagyon akarnám is,hogy egy fél nap alatt lezongorázzak ennyi ajánlást, :D de szólok ha esetlegesen aktuálissá válik a részedről is felajánlott kábelek próbája.
ez ettől egyszerűbb. ne változtass semmin,ha ez így jó. Ez volt az első gondolatom, de nem volt kedvem ebbe a játékba beszállni, mert semmi értelme.

Zsolt készülékei összességében jól hallgathatók, akár vegyes stíluson is, de minden készülék egy kicsit egyszerűsít (ártól függetlenül, ez a trükkje), ami jól tud esni, de az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi. Előnye, hogy az ember megveszi, beköti és nem viszket a segge. Hátránya, hogy nincs tovább potenciál. De az első, sokszor felülkerekedik a másodikon és a lelki béke többet ér, mint a még jobb hang :cheers1: Persze,erre nem biztatok senkit, de aki itt megáll, az megáll és kész, szíve-joga :smile53:

általában SM-nek igazat adok, de szerintem ezt a Heed Vz kontra gatyamadzag dolgot elvesztené.. lehet nem, de szerintem igen.

lábjegyzet: Nemrég vázoltam a gördeszkás elméletet,miszerint minden rétege számít a lapnak. Ez most is így van, de a Heed elektronikák olyan erősen dominálnak egy rendszerben (főleg,ha minden Heed), a többi komponens hatása elenyésző mellettük. Vagyis, én így látom... :smile53:
Mivel van hidas ismerősöm, hallottam amiket végigjárt a rendszerével. Úgy kezdte mint shimano. Aztán egyszer - talán hogy hagyjam már békében vele :) - átvittem vz-t.... :)
Vz nem viszi el a hidak karakterét. De szerintem nagyon másét sem. Akinek az teccik, megmarad, csak minden sokkal jobb lesz. Si, si2, si3, Thesis.... Quasar, ott 8s Thesis... mindenféle tápok.... Mindegyiknél. Nincs miről beszélni... Nem biztosan állítom, de nem kizárt hogy érzékenyebb legalábbis ezen a szinten a kábelekre. Wwplatinumok is d7rván javították. Dps4 már kicsit "sok" volt... Vz annyira jó ott, hogy fiókban is van egy, hátha kell majd valahova! :) 1 vetélytársa lenne.... Az LP. :) azzal még jobb..... Nem olyan sokon múlt, az sem hogy az legyen.... Kb annyi az érzés, hogy huba.... Kijön most minden a cuccból amit csak tud. Occsó kábelek? Nane..... mégeccer soha. Nem kell többet virtual föld, meg semmi szirszaron sem gondolkodni. Cserélsz bármit, hallod egyből jó vagy nem... Nincs több görcs, meg semmi. Nem fárad el az agyad a zenehallgatásba, stb.... Semmi negatívum. De 1... A pénztárca laposabb. :)
Egyszrr lehet kerítek itt valakit és kipróbálom, ezen ne múljon. De amiket hallottam (neveket nem ismerem), az volt a benyomásom, ami, de, ha nem felejtem el és utamba akad...
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 949

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:

Zsolt készülékei összességében jól hallgathatók, akár vegyes stíluson is, de minden készülék egy kicsit egyszerűsít (ártól függetlenül, ez a trükkje), ami jól tud esni, de az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi.
Fentebb fapaci a lényegre tapintott: a nagyon jó rendszerek hangi diverzitása legalábbis elgondolkodtató.

Szóval, a Heed, az valami olyat tud, ami nem való mindenkinek. Valami belső zenei ajtót felnyit. Egy nagyon drága AN rendszer után pl. olyan, mint amikor először olvasószemüveget vesz fel az ember, nyilván, adott korban. Olyan dolgok előjönnek, amelyek eleddig valahol szunnyadtak a pitek között. Valami meta-izé. egy másik világ, egy másik galaxis.
Nem hifis dolgok, nem a konvencionális hifis paraméterekről van szó; nem lesz több basszus, sem magas, sem tér. Élethűség?, szerintem az sem. Ha nagyon meg kell fogalmazni, akkor megy a nemtudom-ok hosszú-hosszú szinonimasorozata, jómagam sem tudok jobb módszert, aránylag sok írás után sem.
A kábelek között ennek megfelelően itt szintén nagy szórás lesz. Főleg attól függően, hogy ki ül a székben. Amelyik kábel ezt a fenti dolgot erősíti, pl. nálam a Radnai-kábelek, azok lesznek a sztár-vezetékek. Más drótokat, előfordulhat, hogy 'kidob' a rendszer.
De.
Van olyan is ám, akinek ez nem lényeg, nem rezonál rá, nem hallja, nem érdekli, aki valami másra hajt, pl. a 'konvencionális' hifis értékekre, vagy a mittudoménmire. Nekik más rendszerük lesz, az bizonyos. És itt bejön a kb. 270-szer említett drót, a vz, meg a többi nagyágyú, amelyek közül azért pár jeleskedik sok hifis dologban, én elismerem, de a fent említett homályossághoz, ami az otthoni hang-szeretet alapját adja egyeseknek, nincs túl sok közük.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

ez ettől egyszerűbb. ne változtass semmin,ha ez így jó. Ez volt az első gondolatom, de nem volt kedvem ebbe a játékba beszállni, mert semmi értelme.

Zsolt készülékei összességében jól hallgathatók, akár vegyes stíluson is, de minden készülék egy kicsit egyszerűsít (ártól függetlenül, ez a trükkje), ami jól tud esni, de az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi. Előnye, hogy az ember megveszi, beköti és nem viszket a segge. Hátránya, hogy nincs tovább potenciál. De az első, sokszor felülkerekedik a másodikon és a lelki béke többet ér, mint a még jobb hang :cheers1: Persze,erre nem biztatok senkit, de aki itt megáll, az megáll és kész, szíve-joga :smile53:

általában SM-nek igazat adok, de szerintem ezt a Heed Vz kontra gatyamadzag dolgot elvesztené.. lehet nem, de szerintem igen.

lábjegyzet: Nemrég vázoltam a gördeszkás elméletet,miszerint minden rétege számít a lapnak. Ez most is így van, de a Heed elektronikák olyan erősen dominálnak egy rendszerben (főleg,ha minden Heed), a többi komponens hatása elenyésző mellettük. Vagyis, én így látom... :smile53:
Érdekes amit írsz,én ezen még nem filóztam,de nem nagyon hallgattam más rendszert hosszabb távon az utóbbi években,csak a full heedet,és csak ezzel is van olyan drótozási tapasztalatom ami.Nekem az jött le ezzel kapcsolatban,hogy hiába adod neki a "jobb" drótot ha már a szeretett hifi,akkor kapjon meg minden jót alapon,azt köszöni szépen de nem kéri,sőt sok esetben még ki is dobatja magából. :D Az si-si2-nél különösen érezhető volt ez,de lehet pl a thesis már másként viszonyul ehhez,de ezt még nem próbáltam,mivel thesis hiány van nálam. :D
Azt sem látom magam elött,hogy majd jól bedrótozunk egy si3-at,és eljő a csoda,mert nem fog,ebben biztos vagyok,és nem is kell ehhez egy thesis-el összemérni,mert bőven elég pl egy obelisk elő +monoblokkokkal.De tovább megyek,az si3 után elég csak meghallgatni a pre pm szettet ahhoz hogy elő sem vegyük azokat a csoda drótokat,mert annyival jobb ez utóbbi mindenben,stabilitás,dinamika,erő és energia,ritmus,életszerűség és stb,hogy egyszerűen ezt drótokkal még megközelíteni sem lehet,de nem is dolguk,feladatuk a drótoknak ez,szerintem.
De ettől persze próbàlkozni lehet,csak szólok előre hogy felesleges lesz,mert ugyan egy kellemes hangot lehet hogy ellehet majd érni a csoda drótokkal,de az még így is "fényévekre" lesz lemaradva pl az elő végfokok tudásától.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
Shimano írta:
pjm írta:
2025.01.29., szer. 09:34

Mert meghallgatta azt amit javasoltunk? :nonononono:
Mishow-nak.Hiszek én mindenkinek,(na persze nem mindig)de legfőképp annak amit hallok,és ez így is van jól. ;)
Pjm-nek.
Elraktároztam magamban a javaslatokat,. ;) és köszönöm is szépen ezeket,érdekes is volt,tehát megérte.
Azért olyan gyors nem lehetek még ha nagyon akarnám is,hogy egy fél nap alatt lezongorázzak ennyi ajánlást, :D de szólok ha esetlegesen aktuálissá válik a részedről is felajánlott kábelek próbája.

Mivel van hidas ismerősöm, hallottam amiket végigjárt a rendszerével. Úgy kezdte mint shimano. Aztán egyszer - talán hogy hagyjam már békében vele :) - átvittem vz-t.... :)
Vz nem viszi el a hidak karakterét. De szerintem nagyon másét sem. Akinek az teccik, megmarad, csak minden sokkal jobb lesz. Si, si2, si3, Thesis.... Quasar, ott 8s Thesis... mindenféle tápok.... Mindegyiknél. Nincs miről beszélni... Nem biztosan állítom, de nem kizárt hogy érzékenyebb legalábbis ezen a szinten a kábelekre. Wwplatinumok is d7rván javították. Dps4 már kicsit "sok" volt... Vz annyira jó ott, hogy fiókban is van egy, hátha kell majd valahova! :) 1 vetélytársa lenne.... Az LP. :) azzal még jobb..... Nem olyan sokon múlt, az sem hogy az legyen.... Kb annyi az érzés, hogy huba.... Kijön most minden a cuccból amit csak tud. Occsó kábelek? Nane..... mégeccer soha. Nem kell többet virtual föld, meg semmi szirszaron sem gondolkodni. Cserélsz bármit, hallod egyből jó vagy nem... Nincs több görcs, meg semmi. Nem fárad el az agyad a zenehallgatásba, stb.... Semmi negatívum. De 1... A pénztárca laposabb. :)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Shimano írta:
pjm írta:
mishow írta:
2025.01.29., szer. 08:59

Szóval te nem nekünk hiszel, hanem a saját fülednek???? Ejjjj, nem lesz ez így jó :ohnoohnoohno:
Pjm-nek.

halfnote.hu

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

Shimano írta:
pjm írta:
mishow írta:

Szóval te nem nekünk hiszel, hanem a saját fülednek???? Ejjjj, nem lesz ez így jó :ohnoohnoohno:
Pjm-nek.
A válaszom inkább Mishow reakciójára volt válasz. Értsd, nem hallgathatsz úgy a füledre, hogy még nem hallottad.
A feldobott játékban úgy vettem részt, hogy sejtettem, nem fogsz futni a boltba vásárolni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
2025.01.29., szer. 12:30
Szóval annyit azért a lakás "upgrade"-hez, hogy jobb Hi-Fi elrendezéshez általában nagyobb lakás kell, mert a hallgató szoba mérete is fontos. Az a jó, ha elmehet a hang szanaszét, nincsenek visszaverődések.
A témát átvittem oda, ahova való, a zenehallgató szoba topikba.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Valami nagyon kikívánkozik belőlem:
nem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy az átlag (magyar?) (Fapacit plagizálva) "hifistának" nincs igazán lehetősége a lakásában/házában abszolút első prioriéást adni a hifinek, és mindent alárendelni. Nem feltétlenül van csak zenehallgatásra és semmi másra nem használt helyiség, vagy ha van, akkor nem akkora, hogy (cables-t plagizálva) "szanaszét tudjon menni a hang" és ne legyenek visszaverődések. Ha nappaliba vagy - horribile dictu, mint nálam - hálószobába - kényszerül a drága hifi-cucc, akkor el kell fogadni, hogy ezeknek a helyiségeknek az elsődleges funkciójuk NEM a hifizés, ezért esztétikai, funkcionális avagy családibéke-megtartási okokból nem lehet bármit megtenni, még ha a szakember azt is javasolná.
Egyszerűen kompromisszumot kell kötni. A kompromisszum viszont nem sokaknak megy ebben a hobbiban. A jó hang hajszolása ilyen körülmények között is - elvezet a milliós kábelekig, ezós cuccokig, stb. kinek-kinek a beállítottsága, olykor hite és vérmérséklete alapján. Mert a szobaakusztika rendbetételére nincs lehetőség olyan mértékben, ahogy a helyzet megkívánná. A gond csak ott kezdődik, amikor az ilyen figuráknál a kábelfétis (vagy ezo-fétis, de az nem ide tartozik) oda fokozódik, hogy mintegy kábel-messiásként hirdetik a kábel-vakhitüket a kábelek mindenhatóságáról, sőt, még kábelszakértővé, majd egyszemélyes kábelmanufaktúrává (ill. ezocucc-manufaktúrává) is válnak - ismerős a helyzet? :D

(én bizony nem egy fórumtársnál jártam (beleértve magamat is), ahol enyhén szólva nem ideálisak az akusztikai körülmények, köztük olyannál is, aki a fórumon megmondóember kábel-ügyben)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
cables írta:
Szóval annyit azért a lakás "upgrade"-hez, hogy jobb Hi-Fi elrendezéshez általában nagyobb lakás kell, mert a hallgató szoba mérete is fontos. Az a jó, ha elmehet a hang szanaszét, nincsenek visszaverődések.
Ahhoz egyébként mekkora szoba kell, hogy biztosan elmenjen a hang "szanaszét", és ne legyenek visszaverődések?
Ölég nagy.jpg
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
Ahhoz egyébként mekkora szoba kell, hogy biztosan elmenjen a hang "szanaszét", és ne legyenek visszaverődések?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
mishow írta:
Shimano írta:
2025.01.28., kedd 20:53
Játéknak jó volt, némileg tanulságos is, de én jól elvagyok ezekkel a pro drótokkal is
Pjm-nek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

juliush írta:
2025.01.29., szer. 11:29
arzachel írta:
2025.01.29., szer. 10:51
Darvas L. alaptétel: High-End Audio a lakáscserével kezdődik...
...a megfelelően megválasztott Partner oldalán! ;)
(Juliush 1. sz. kiegészítése)
01.jpg
01.jpg (88.44 KiB) Megtekintve 875 alkalommal
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3988

Hozzászólás Szerző: juliush »

arzachel írta:
2025.01.29., szer. 10:51
...a megfelelően megválasztott Partner oldalán! ;)
(Juliush 1. sz. kiegészítése)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

lacy írta:
2025.01.28., kedd 22:55
….

volt részem már kábelcserében de számomra olyan tetemes változást pl se a hangfal se a hálózati kábel nem hozott. ….
Azért ennek az ellenkezőjét bármikor bebizonyítom neked (nem is lakunk messze egymástól, ha jól emlékszem). A hangfal cseréjével elég nagy változást tudok kimutatni. Mellesleg, szerintem minden komponens cseréje hallható egy rendszerben, a tápkábeleké is.
Az más kérdés, hogy a változtatás előtti hang tetszik jobban, vagy a változtatás utáni…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”