első AN rendszerem (kb 25 éve), élén a TD150-el (vdH MM1) Akinek jó a szeme, a jobb hangfal középmély magasságában megbújik egy 3Wattos Philips, csöves erősítő az ókorból

kis "tuning" után még mindig a Thorens a felső polcon, igaz, itt a TT1 megy...
Én is csak nosztalgiázok, ezeken az elfeledett, vagy sokak által nem is ismert készülékekkel... reVox A78 MK2 erősítővel üzemelt, aminek a phonoja egész jól szólt. Még ekkor iskolába jártam, talán első évfolyam. Nekem ezek vették el a szüzességem. Volt előtte hifim, de innen számolom azt a szakaszt, ami elindított az agyatlan útonfrenki485 írta: ↑2025.01.28., kedd 20:18Nos igen, ez most dícséret a 150-esnek, vagy leszólás a LP-12-nek...revox írta: ↑2025.01.28., kedd 19:44A 150 a 13 karral fajsúlyosan szólt, nagy stabilitással és nagyon jó ritmussal. A 160 nekem valami tőben lecsavarhato (cserélgethető), látszólag modernebb volt, de hangra nekem kicsit könnyedebb, véknyabb. De igen, elég régen volt.
Azt csak csendben merem elnondani és biztos nem lehet egyforma, de a Thorens mellett vettem egy új AN TT1+Arm2-t. S2 trafóval és Eroicával (a klasszik alap MC szett. Ez ment utána, a 150est eltettem). Aztán egyszer került hozzám egy LP12. Haver átjött, hallgatuk egy darabig, azt hitte a 150es szólEgyébként tényleg hasonló hangja volt, de a felépítést,ha megnézzük, elég sokban hasonlít.
![]()
De jó a gondolatmenet, szoktak rajta morfondírozni, hogy a skótok (nagy bölcsességükben...) honnan merítettek az Lp 12 megalkotásánál: a TD150-ből, vagy az Acoustic Research-ből ...
De manapság kit érdekel már ez, nem ?
Nos igen, ez most dícséret a 150-esnek, vagy leszólás a LP-12-nek...revox írta: ↑2025.01.28., kedd 19:44A 150 a 13 karral fajsúlyosan szólt, nagy stabilitással és nagyon jó ritmussal. A 160 nekem valami tőben lecsavarhato (cserélgethető), látszólag modernebb volt, de hangra nekem kicsit könnyedebb, véknyabb. De igen, elég régen volt.
Azt csak csendben merem elnondani és biztos nem lehet egyforma, de a Thorens mellett vettem egy új AN TT1+Arm2-t. S2 trafóval és Eroicával (a klasszik alap MC szett. Ez ment utána, a 150est eltettem). Aztán egyszer került hozzám egy LP12. Haver átjött, hallgatuk egy darabig, azt hitte a 150es szólEgyébként tényleg hasonló hangja volt, de a felépítést,ha megnézzük, elég sokban hasonlít.
A 150 a 13 karral fajsúlyosan szólt, nagy stabilitással és nagyon jó ritmussal. A 160 nekem valami tőben lecsavarhato (cserélgethető), látszólag modernebb volt, de hangra nekem kicsit könnyedebb, véknyabb. De igen, elég régen volt.
Én már alig emlékszem rájuk, hogy melyik mivel volt jobb, de élveztem őket, és a mai napig szeretem a Thorenseketrevox írta: ↑2025.01.28., kedd 19:07Nekem az első lemezjátszó td150 mk2 volt, amin tp13a kar volt (vdH MM1), ami nem volt rossz. De volt 160am is, csam eladásra, aminek teljesen más karja volt, ami azért érezhetően elmaradt így a 150estől.frenki485 írta: ↑2025.01.28., kedd 18:32Ki tudja...
A másik városi legenda szerint a régi (függesztett váz, TD150/160, stb...) Thorensek gyári karjai sz@rok voltak.
Aztán sokan Rega karra cserélték őket, mert hogy azok a Rega futóművön nem voltak jók, bezzeg a Thorenseken...
A még tanultabb hifisek meg kidobták a Regat és SME-re váltottak...![]()
https://www.turntableguy.co.za/product/ ... turntable/
![]()
Nekem az első lemezjátszó td150 mk2 volt, amin tp13a kar volt (vdH MM1), ami nem volt rossz. De volt 160am is, csam eladásra, aminek teljesen más karja volt, ami azért érezhetően elmaradt így a 150estől.frenki485 írta: ↑2025.01.28., kedd 18:32Ki tudja...
A másik városi legenda szerint a régi (függesztett váz, TD150/160, stb...) Thorensek gyári karjai sz@rok voltak.
Aztán sokan Rega karra cserélték őket, mert hogy azok a Rega futóművön nem voltak jók, bezzeg a Thorenseken...
A még tanultabb hifisek meg kidobták a Regat és SME-re váltottak...![]()
Ki tudja...
Vtat simán. A hangszedő teteje párhuzamos a tányérral (állítható a karmagasság). Egyébként sok PU esetén nem árt minimális lejtés, de ez már fülre megy.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 18:18A gémeskút miatt volt magas a tető, ugye ?revox írta: ↑2025.01.28., kedd 16:36https://www.audio-markt.de/en/market/to ... 6676113740
Akár... mikor nekem volt,csináltattam hozzá egy modernebb pofájú tetőt, ez a szögben hajló füstüveg elég ódivatú. viszont a víztiszta plexitetővel, ha azt mondják, 1 éves gép,simán elhiszem.
Vájót nem használtam, leszereltem
Ez a tető magas, mert egy magas felépítésű karral használtam eredetileg,ahhoz készült, de így is fényéveket vert a régi tetőre
Tényleg, már két oldallal korábban is kérdezni akartam, azon hogy állítottad be a VTA-t - ha már a kúpos karok is fejvakarást okoznak itt-ott ?![]()
Egyébként, ha már Towshend Avalon, és merev felépítés, akkor ott a T Rock I is, ha találni eladót.
A ma fellelhető példányok valszeg már mind átestek a - szükséges - hajtás upgraden, azok a masinák ma is referencia hangot nyújtanak, egészen magas szintig, relatíve kevés pénzért.![]()
Ár/érték arányban szerintem a lehető legjobb vétel...![]()
A gémeskút miatt volt magas a tető, ugye ?revox írta: ↑2025.01.28., kedd 16:36https://www.audio-markt.de/en/market/to ... 6676113740
Akár... mikor nekem volt,csináltattam hozzá egy modernebb pofájú tetőt, ez a szögben hajló füstüveg elég ódivatú. viszont a víztiszta plexitetővel, ha azt mondják, 1 éves gép,simán elhiszem.
Vájót nem használtam, leszereltem
Ez a tető magas, mert egy magas felépítésű karral használtam eredetileg,ahhoz készült, de így is fényéveket vert a régi tetőre
Ebből vedd meg az egyiket.vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:12Voyager írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:44Minek? Úgyse hallja, nem?SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 15:33Majd mielőtt megvennél dolgokat érdemes lesz kideríteni, hogy a kinézett karhoz mennyire passzol a kinézett hangszedő.
Tényleg nem![]()
Én vagyok a hülye, hogy idejöttem.
Úgy kell nekem![]()
audio note TT1 és TT2, a régebbi AN modifikált Regákkal. Hallottam jól is szólni, meg nem jól is. A jót Qvortrup mutatta, TT2, talán IQ3 hangszedővel (MM). Többek között, valami metált is zúzott vele, meglepően ehető volt. Bár a körítés akkor volt 5-6, lehet 8 milla
Nagyon-nagyon régen (még a régi AVX idejében) amikor nekem akartad adni ajándékba az Ariston-t
1. Bocsika, ha hatszor idézed ezt a mondatomat, akkor hatszor vagdalkoztam, ha hétszer, akkor hétszer, vagy Nálad hogy működik ez ?KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 12:03
1. „Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs ...”
Látod, látod ... Megint csak vagdalkozol, ismeretek nélkül.
2. Nekem - és az olvasottak alapján még jó pár embernek - a zene, az élmény a fontos, nem a gép. A kütyüzés összegét egyéb élményszerzésre szórom el a saját értékrendem szerint: családdal töltött idő, programok, és egyéb, a zenehallgatáson kívüli hobbik. És senkit nem győzködök arról, hogy az a helyes, de nekem ez a fontossági sorrend.
3. Amúgy béke, csak erősen más szempontjaink vannak. Ettől is szép az élet.
Még egy gép, amiről szintén nem " ránézésre ítélkezek és devasztálok " a Heybrook TT2.SoundMania írta: ↑2025.01.28., kedd 10:18Ha az ára miatt belefér, részemről is +1....
Jó futómű. A karba viszont nagyon el kell találni a hangszedőt!
„Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs ...”Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 11:48Igazából SM-nek szólt a válasz, talán privátban kellett volna...KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.
Nekem egy ős - a maga korában a gyártó legjobbja - cseh lemezjátszóm van, azon kívül pár másikat hallottam a gyártó újabb típusaiból, de eszembe sem jut minősíteni őket. Persze a pár megmondóember szerint én vagyok a tök süket, hiszen teljesen eltérő környezetben (szoba), eltérő hangszedőkkel, elektronikákkal, na pláne drótokkal véletlenül sem tudom megítélni, hogy nálam hogy szólnának.
![]()
De, ha már voltál szíves belém állani :
Azért, mert a Rega 2 - t nem hallottam face to face a 160 - as Thorens - sel szemben, nem jelenti azt , hogy egyáltalán nem ismerem a két márkát.
316 és 320 - as Thorens-em volt és pár ismerősömnek a régebbi érából volt ez is, az is, és más modellek is, Rega 2, 3 - ak is zsákszámra, tehát volt alkalmam hallgatni őket bőven és hangzásképükről véleményt kialakítani kb '80 óta.
Ezért abban egészen biztos vagyok, hogy jobban tudom, hogy mennyire ismerem őket, mint Te, de ha soha nem hallottam volna egyiket sem, akkor is leírhatnám, hogy melyik tetszik jobban, remélem...
A maga korában legjobb cseh lemezjátszó - Tesla NZ 440 - nekem is volt, elmúlt...
A teljesen eltérő környezettel takarózni sokak kedvenc elfoglaltsága, így kívánva relativizálni bizonyos nehezen megkerülhető tényeket.
Bizonyos termékek sajnos jobbak - legyen az elektronika, vagy kábel - bizonyos cuccok sajnos gyengébbek.
Milyen vicces is lenne, ha azt próbálnám bizonygatni például, hogy az én 3000 ezer Euros erősítőm csak azért szól gyengébben a 6000 Euros-nál, mert előnytelen a környezet ( szoba ) ahol szólni kényszerűl szegény...
Agyrém...![]()
Igazából SM-nek szólt a válasz, talán privátban kellett volna...KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34
Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.
Nekem egy ős - a maga korában a gyártó legjobbja - cseh lemezjátszóm van, azon kívül pár másikat hallottam a gyártó újabb típusaiból, de eszembe sem jut minősíteni őket. Persze a pár megmondóember szerint én vagyok a tök süket, hiszen teljesen eltérő környezetben (szoba), eltérő hangszedőkkel, elektronikákkal, na pláne drótokkal véletlenül sem tudom megítélni, hogy nálam hogy szólnának.
Nem tudom, de a LINN gépekre a mai napig előszeretettel szerelnek Rega karokat. Nekem is volt ilyen próbálkozásom, de talán a rugós VTF miatt soha nem hallottam jobbnak, mint pl. az Acos vagy Pio PA 100 karral.
Ránézésre, sokan csak ránézésre ítélkeznek!Voyager írta: ↑2025.01.28., kedd 10:08Sajnos sokan nyomatják ezt a világhálón, nem csak itt ezen a fórumon. Ránézésre ítélkeznek, teljesen mindegy számukra, hogy a hozzászólásukkal devasztálnak.KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
A 147 az eredetivel is, de a 160 - as egy SME karral sokkal jobban tetszik megjelenésre is, mint valamelyik kis Rega valahányas a 250 - el, vagy 300 - al.
Nyilván a hang az elsődleges szempont, de nekem a Thorens-ekre jó ránézni, amit a Rega-ról egyáltalán nem mondhatok el.
Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs, de egyáltalán nem féltem a Thorens-t, persze drágább is...
Ugyanez a drótokkal stb. Fura egy hely ez, fura emberekkel.
Nem mindenki szupermen ... Van, aki csak zenét (lp-t és cd-t) hallgat otthon, nem drótot, kontaktust, biztit, hangkart, erősítőosztályokat, tudomisén mit. Kicsit szégyellem magam emiatt. Mea culpa.![]()
Thorensekkel valahogy mindig elkerültük egymást... Regákat azért ismerem. Egy Dualom is volt pár évig. Szebb volt mint a Rega, de nem volt jobb. Viszont drágább is volt. :)Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
A 147 az eredetivel is, de a 160 - as egy SME karral sokkal jobban tetszik megjelenésre is, mint valamelyik kis Rega valahányas a 250 - el, vagy 300 - al.
Nyilván a hang az elsődleges szempont, de nekem a Thorens-ekre jó ránézni, amit a Rega-ról egyáltalán nem mondhatok el.
Hogy egy 160/SME 3009 végül is hogy viszonyul a Rega 2 - 3/ 250 - hez fogalmam sincs, de egyáltalán nem féltem a Thorens-t, persze drágább is...
Ha az ára miatt belefér, részemről is +1....
Sajnos sokan nyomatják ezt a világhálón, nem csak itt ezen a fórumon. Ránézésre ítélkeznek, teljesen mindegy számukra, hogy a hozzászólásukkal devasztálnak.KLajos írta: ↑2025.01.28., kedd 09:34Tehát nem ismered sem a Thornes-eket, sem a Regákat, de azért véleményed van róluk.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 09:15Nálam ez erősen szubjektív, bevallom.
Ugyanez a drótokkal stb. Fura egy hely ez, fura emberekkel.
Nem mindenki szupermen ... Van, aki csak zenét (lp-t és cd-t) hallgat otthon, nem drótot, kontaktust, biztit, hangkart, erősítőosztályokat, tudomisén mit. Kicsit szégyellem magam emiatt. Mea culpa.