Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 14:33
Köszönöm a játékban tevékenyen résztvevőktől az eddigi ajánlatokat,és,kérem hogy senki sem fogja vissza magát,és ha van további javaslat,ajánlat azt kéretik leírni.
Azért is kérnék konkrét típust és gyártót,mert ez így igazán érdekes.
Van egyébként kábelezés ügyben valami ami még +-ban érdekel,és ez talán többeknek is hasznos infó lesz,de hogy ez mi is,azt csak az összegzés,tehát a játék után írom le.
Hát akkor legyen konkrétabban.
Én az árát, és a józan gondolkodást szem előtt tartva, a ValhallA Ag-Pt RXF kábelcsalád mellett tettem le a voksom. Ezek Ákos kábelei közül ugy az alsóközép kategóriát képviselik. Már rég nincsenek gyártásban, de mivel rengeteg forog közkézen, így az apróban szinte mindig fellelhetők.
Generációtól függően a tápkábelek kb. 150e/1,5m/db.
Összekötő kábel szintén generáció függő, kb. 180-200e/ 1m-es pár.
Hangfalkábel 2x2,5m kb. 300-350e(2m-est még nem láttam, de lehet, hogy van).
A digitális kábelre nem nagyon tudok mit mondani, mert nekem ilyesmim nincs, de kb. fele(90-100e/m) lehet az összekötőnek. Bevallom, nem néztem utána.
Mivel ezeket Ákostól, a "turkálójából" is be lehet szerezni(rend szerint felújítottan), ahol viszonylag stabil ára van mindennek, és ehhez az árképzéshez a legtöbben igazodnak is, így elég jól behatárolhatók az ársávok. Nem mellesleg, az egyik legértékállóbb kábelek Ákos produktumai!
Ettől szinte csak feljebb van, a ValhallA termékpalettán, de én ezt a kategóriát lőttem be magamnak, és nagyon nem csalódtam.
Utóbb megtudtam más, "fekete öves" ValhallA tulajdonosoktól, és Ákos is elmondta, hogy az Ag-Pt RXF, az egyik legjobb ár/érték arányú sorozat.
Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve velük, maximálisan beváltották a reményeimet, de az esetleges feljebb lépést márkán belül, nem zárnám ki.
Ha erre kerül a sor, akkor a jelenlegieket Ákos beszámitja a drágább modellbe, így az eladásán sem kell feltétlen törnöm magam.
Tudtommal ezt nem sokan csinálják.
Viszont a ValhallA kábeleknek van egy negatív tulajdonsága, amit nem árt, ha tudnak az érdeklődők, ezekkel nem lehet rendszert hangolni!
Annyira semlegesek, nagy felbontásúak, torzítatlanok, hogy a fentire alkalmatlanok.
Végül néhány gondolat a kábelekről.
Korábban rengeteg olcsó(30-60e) összekötő, és hálózati kábelt kipróbáltam, jelenleg visszagondolva azt mondom, hogy felesleges időtöltés volt. Sajnos mind csak ilyen-olyan, de leginkább semmilyen. Élettelenek, színezettek, zavarosak.
Persze, tudom, sokaknak csak ilyenekre futja, de akkor azzal kell szembe nézniük, hogy folyton csak keresni fogják a rendszerükbe leginkább illő kábelt, jobbra-balra ugrálva, és ha netán megtalálják is, azt egy esetleges készülékcsere felborít.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech