chord_ írta: ↑2025.01.27., hétf. 16:59
pjm írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:04
SoundMania írta: ↑2025.01.27., hétf. 13:02
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Csodálkoztak a dolgaidon
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Érdekes még az is,hogy valamiért a készülèkek,azok összessége,tehát maga a rendszer,olyan másodlagos ha a drótokról van szó,pedig a miérteket,és az estleges konszenzust az vinné előrébb,ha tudnánk azt is hogy hol és milyen körülmények közt mondjuk azt amit a próbált kábelekről,de ez valamiért a háttérbe szorul,és mindenki(kivétel persze akad) mondja a magáét ezen ismeretek hiányában is,és így nincs se gondolkodás azon amiről mások írnak,hogy pl miért is lehet ez vagy az,ha nem csak az van hogy az egyik valahol jó,a másik meg a sz@rt sem ér,ez meg így minden,csak nem megértésre,vagy gondolkodásra is késztető infó.
Nagyon elcseszett az a hifis világ,ahol ez így működhet,és tök olyan érzése van az embernek ha ezt a topikot is olvassa,hogy baromira ferdén ülünk a lovon ha ezek az igazán fontos dolgok említve sincsenek.
Én pl kíváncsi lennék SM rendszerére-is,de hiába is kérdeztem-tük már többször eddig,erre nem jött válasz,pedig szerintem az lenne az elsődleges,hogy ha véleményezünk egy kábelt,akkor tudassuk már azt is hogy milyen rendszerben is itéltetik az úgy meg,ahogyan,szerintem.
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.Tehát az hogy én egy olcsó erősítőt bedrótozok egy hiper szuper dróttal,attól az még ugyanaz a hang lesz,max kicsit szebb,kicsit nekünk jobban tetsző,de a jobb erősítő hangját így sem tudja majd elérni,mert az olyan dolgokban jobb,ami egyszerűen nem érhető el semmilyen drótozással sem.
Ez utóbbit csak azért,mert a ferdén ült lovon közlekedve egyesek már már azt is hangoztatják,hogy előrébb visznek a "jobb" drótozások mint egy egy készülékcsere jobb minőségűre,de ez egy baromira téves vélemény,hit,vagy nevezzük akárminek is,szerintem.
Ezzel persze nem azt mondom hogy nem érdemes jobb kábelekre vadászni,mert miért is ne,de a jobb hang a készülékekben,és a kerek egész rendszerben van,a kábelek csak ezt a jobbságot hivatottak nekünk tetszőbben tolmácsolni,előadni,tehát még véletlenül sem működik a sz@rból vár építés csak a drótokkal.