Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

003.jpg
003.jpg (51.47 KiB) Megtekintve 1457 alkalommal
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 19:44
Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 18:30
Technológiai kirekesztés ???
Ki rekeszt ki kit ?
Komolyan nem értem...Én rekesztelek ki Téged, vagy Te engem ? gondolkodik.gif
Tényeken miért kell vitázni?
Próbáltam elmagyarázni, hogy vannak garmadával felvételek, amelyek LP-n soha nem jelentek meg. Ezekből ti, LP hallgatók kimaradtok. Kizáródtok. Kirekesztődtök. Nem azért, mert nem tetszenének, hanem mert nincsenek. Nem léteznek.
Mintha állandóan a RetróRádió menne nálatok.

Visszafelé szerencsére nem igaz. Mert még gramofon-felvételt is adtak ki CD-n.

Vagyis, ha én mondjuk rádöbbennék, hogy Savall az nekem egy tévedés volt, de Furtwangler, ott az igazság, csak meg kellett érjek hozzá agyilag, nó problém, van CD felvétel elegendő. Beteszem a futóműbe, és hajrá.
Ellenben,
ha mondjuk ti, rádöbbennétek, hogy egy Monteverdi Vespro, egy Savall-féle, az mégis csak q.vajó zene, vagy mondjuk egy Il Pomo d'Oro féle Vivaldi, akkor csak álldigálnátok az LP bolt előtt, és az eladó húszadszor mondaná, hogy ezek nincsenek, és nem is voltak, és nem is lesznek, lehet szépen hazamenni.

Tehát, nekem a Furtwangler-féle kanyar még jöhet, nektek a Savall-féle kanyar, az soha.
Nem én tehetek erről, higgyétek el.
Így van! A zene lényege az, hogy eljusson hozzánk, és megérintse azt, ami bennünk van – a formátum csak egy eszköz erre.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 18:30

Ki rekeszt ki kit ?
Tényeken miért kell vitázni?
Próbáltam elmagyarázni, hogy vannak garmadával felvételek, amelyek LP-n soha nem jelentek meg. Ezekből ti, LP hallgatók kimaradtok. Kizáródtok. Kirekesztődtök. Nem azért, mert nem tetszenének, hanem mert nincsenek. Nem léteznek.
Mintha állandóan a RetróRádió menne nálatok.

Visszafelé szerencsére nem igaz. Mert még gramofon-felvételt is adtak ki CD-n.

Vagyis, ha én mondjuk rádöbbennék, hogy Savall az nekem egy tévedés volt, de Furtwangler, ott az igazság, csak meg kellett érjek hozzá agyilag, nó problém, van CD felvétel elegendő. Beteszem a futóműbe, és hajrá.
Ellenben,
ha mondjuk ti, rádöbbennétek, hogy egy Monteverdi Vespro, egy Savall-féle, az mégis csak q.vajó zene, vagy mondjuk egy Il Pomo d'Oro féle Vivaldi, akkor csak álldigálnátok az LP bolt előtt, és az eladó húszadszor mondaná, hogy ezek nincsenek, és nem is voltak, és nem is lesznek, lehet szépen hazamenni.

Tehát, nekem a Furtwangler-féle kanyar még jöhet, nektek a Savall-féle kanyar, az soha.
Nem én tehetek erről, higgyétek el.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 17:52
Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 17:32
chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 16:59

...Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Úgy érted, hogy CD - t, vagy stream - et kelleni hallgatni ahhoz, hogy legyen egy közös nevező ?
Másképpen nem lehet beszélni készülékről, kábelről ?
Srry, én is LP - t hallgatok... Ez most gáz ? gondolkodik.gif
Nem gáz, nem kritika, hanem csak annyi, hogy nincs, nem lehet eszmecsere zenéről. Mármint velem. A zene pedig egy közös nevező, nem?
Azért, mert 'technológiai kirekesztés' történik nálatok. A komolyzenében bizonyosan.
Azért, mert pl. nálam nagyon kevés CD lenne, aminek az LP verzióját elő lehetne ásni valahonnan.
Példa?, hát, mondjuk Vivaldiról, akit kb. mindenki ismer, megfeneklene mindenféle eszmecsere - mert az LP-sek automatikusan kizáródnak azokból a csak CD-n megjelent felvételekből, amelyek előadói / megközelítési minősége messze meghaladja az LP-n régebben megjelent felvételeket. (hangminőségben is, szerintem.) Ez konkrétan az egész Early Music-ra igaz, és pont ez az a komolyzenei terület, ahol mesés felfutás történt a '90-es évek közepétől. Ha csak a barokkot nézzük, fantasztikus felvételek születtek.
Bach-tól emerre-felé, azt a részt én nem ismerem, de csodálkoznék, ha nem születtek volna a 30 év alatt ott is remek dolgok, csodás felvételek.

Van millió jó LP más területen, tudom, nem maradtok mezítláb, akár a komolyzenében is; amit viszont én szeretek, ott speciel nincs.
Lehet, hohy almát a körtével, nektek vagy hohy szokták mondani, de nekem ez nem gond.... Szakmailag nem értek a zenéhez, de hogy mi mennyire ragad meg azt tudom jól. És cd-ről valahogy nem tud megragadni egy Savall lemez sem. 1-1 számuk igen, de ennyi. Míg más valószínű számodra értéktelenebb dolog meg nagyonis megfog az LP-ről. Lehet ha Savall-t lp-ről tudnám hallgatni változna a helyzet, de most ez van. Annyival többet nyújt az lp, hogy azt kell hallgatnom! De ha már mimdenképp cd.... Mivel nics LP változata a Novus debreceni koncertjét muszáj cd-n hallgatnom és az pl nem annyira esik nehezemre. Vagy Hancock Miles Davis tribut lemeze. Vagy Moreira méhei sem... De te ezeket valószínű nem hallgatod. Még a hangjuk is egész tűrhető, kis aklimatizáció után....

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1323

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:
2025.01.27., hétf. 17:52

Nem gáz, nem kritika, hanem csak annyi, hogy nincs, nem lehet eszmecsere zenéről. Mármint velem. A zene pedig egy közös nevező, nem?
Azért, mert 'technológiai kirekesztés' történik nálatok. A komolyzenében bizonyosan.
Azért, mert pl. nálam nagyon kevés CD lenne, aminek az LP verzióját elő lehetne ásni valahonnan.
Ki rekeszt ki kit ?
Mint az állatkertben, ahol azon lehetne filozófálni, hogy a majmok vannak bezárva, vagy az emberek vannak kizárva ... :yingyang:
Mindenesetre érdekes, hogy csak most döbbentél rá, hogy nem egyforma formátumon tárolt muzsikát hallgatunk, én tudtam eddig is és nekem nem okozott problémát.
Már csak azért is tudtam, mert a többség e tekintetben a Te utadat járja, az analógot használók - bár vagyunk még egy páran - már lassan csodabogár számban mennek.

Ja, az az apróság meg pláne ne zavarjon, hogy sokan elektromos zenét, napi aktuálist és hard rock-ot hallgatnak méghozzá digitális formátumban, de a lényeg, hogy - a Te szempontodból - technológiai kirekesztés nem történik... :D :D
:kapdelm:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.01.27., hétf. 17:32
chord_ írta:

...Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Innentől pedig bármilyen eszmecsere, gyakorlatilag bármilyen drótról, készülékről, egyebekről, teljesen és nyilvánvalóan fölösleges. Számomra.
Hiszen az a dolog, az az egy, ami miatt itt a lihegés megy, a zene, ami közös lehetne, az sem stimmel.
Úgy érted, hogy CD - t, vagy stream - et kelleni hallgatni ahhoz, hogy legyen egy közös nevező ?
Példa?, hát, mondjuk Vivaldiról, akit kb. mindenki ismer, megfeneklene mindenféle eszmecsere - mert az LP-sek automatikusan kizáródnak azokból a csak CD-n megjelent felvételekből, amelyek előadói / megközelítési minősége messze meghaladja az LP-n régebben megjelent felvételeket. (hangminőségben is, szerintem.) Ez konkrétan az egész Early Music-ra igaz, és pont ez az a komolyzenei terület, ahol mesés felfutás történt a '90-es évek közepétől. Ha csak a barokkot nézzük, fantasztikus felvételek születtek.
Bach-tól emerre-felé, azt a részt én nem ismerem, de csodálkoznék, ha nem születtek volna a 30 év alatt ott is remek dolgok, csodás felvételek.

Van millió jó LP más területen, tudom, nem maradtok mezítláb, akár a komolyzenében is; amit viszont én szeretek, ott speciel nincs.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:04
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:02
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Csodálkoztak a dolgaidon hi.gif
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.
Hohy is érted ezt pontosan? Sosem kritizáltam senki zenei ízlését azt hiszem. A hanganyag minőségét viszont valóban. De ennek mi köze pl ahhoz, hogy Lp-t hallgatok?

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1323

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

pjm írta:
SoundMania írta:
Jelenleg úgy látom egy volt csak, aki ezt értette! A többiek nem tudom mit csinálnak a mai napig.....
Ez így igaz.
Pl. az, hogy LP-t hallgat, a zenei ízlésünket, mármint velem, diszjunkt halmazokká teszi.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3571

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:31
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 13:16
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 12:41

Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)
Írj valami eligazítást légyszi mit vársz.
Ezért hivatkoztam a lemezek közti különbségekre, gondolván ismersz közülük párat és egyszerűbb ha hallod és érted. De nem.... Na mindegy....
Így csak olyanokat tudnék írni ami marhára nem konkrét és szerintetek szubjektív. Hogy árad a zene, meg aurája van, meg kinyílik és magától értetődőek a zenei történések, stb.... De biztos nem ilyenekre gondolsz... Ezért jobb lenne ha ismernéd amiket írtam.... Magad fogalmazhatnád meg. Hogy szakmaibb legyen.
Konkrétumot, vagyis, hogy melyik album melyik trackjében gondolod úgy, hogy valami nem jó. Hogy akit érdekel, az meghallgathassa, hogy ugyanaz-e a véleménye.

A kiadványok mindig sokféle kompromisszum összességei. A technológiából, a hordozóból adódóan és persze az aktuális divatoknak megfelelően. Az LP-k mély hangja például sokszor monosított vagy neadjisten még le is van vágva belőle 50 Hz alatt, hogy ráférjen a lemezoldalra a felvétel.

Nem a véleményeddel van bajom (és általában soha senkiével sem), csak arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a túlzott általánosítás nem jó. Amikor az ember azt gondolja, hogy az Ő igaza az egyetlen igazság.
De Feri, melyik lemezekről? Amiket írtam az egész lemezekre vonatkozik! Mindegy hova teszed le a tűt! Elmesélem azt is hogy a Speakers Corner az eredeti szalagokról dolgozik és minden lemeze sokkal jobb hangú mint az eredeti példányok voltak! Nem kicsit! Nagyon! Nem tudom hogy érik el, de ha ők meg tudják csinálni akkor a többi miért nem? Ez tényleg ekkora agysebészeti tudást igényel?
De ott vannak az Opus3 lemezek is, amit az Ortofonnal össze lehet vetni és nagyon nagy a javulás ott is! Az egész lemezen végig. Itt sem csak 1 trackban van valami hiba!
Teljesen más dolgokról beszélünk, Feri!
Te is a magad igazát keresed, amit itt nem sokan értenek, meg én is, amit szintén nem értenek. Nem baj, azért toljuk csak! :)
Hagyjuk. Feladtam.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 13:16
SoundMania írta:
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 11:30

Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.

A magam részéről tehát megállapítom, hogy nem sikerült semmiféle konkrét problémát megemlíteni a kiadványok sz@rozása kapcsán.

Ez van.
Feri, nem vagyok jó megfoghatatlan dolgok jellemzésében. Mit vársz konkrétan? Ha azt írom, hogy több dinamikát, akkor mi lenne a válasz? Hogy ez nem konkrét, írjam meg mennyivel többet? :)
Ezért hivatkoztam a lemezek közti különbségekre, gondolván ismersz közülük párat és egyszerűbb ha hallod és érted. De nem.... Na mindegy....
Így csak olyanokat tudnék írni ami marhára nem konkrét és szerintetek szubjektív. Hogy árad a zene, meg aurája van, meg kinyílik és magától értetődőek a zenei történések, stb.... De biztos nem ilyenekre gondolsz... Ezért jobb lenne ha ismernéd amiket írtam.... Magad fogalmazhatnád meg. Hogy szakmaibb legyen.
Konkrétumot, vagyis, hogy melyik album melyik trackjében gondolod úgy, hogy valami nem jó. Hogy akit érdekel, az meghallgathassa, hogy ugyanaz-e a véleménye.

A kiadványok mindig sokféle kompromisszum összességei. A technológiából, a hordozóból adódóan és persze az aktuális divatoknak megfelelően. Az LP-k mély hangja például sokszor monosított vagy neadjisten még le is van vágva belőle 50 Hz alatt, hogy ráférjen a lemezoldalra a felvétel.

Nem a véleményeddel van bajom (és általában soha senkiével sem), csak arra szeretném a figyelmet felhívni, hogy a túlzott általánosítás nem jó. Amikor az ember azt gondolja, hogy az Ő igaza az egyetlen igazság.
De Feri, melyik lemezekről? Amiket írtam az egész lemezekre vonatkozik! Mindegy hova teszed le a tűt! Elmesélem azt is hogy a Speakers Corner az eredeti szalagokról dolgozik és minden lemeze sokkal jobb hangú mint az eredeti példányok voltak! Nem kicsit! Nagyon! Nem tudom hogy érik el, de ha ők meg tudják csinálni akkor a többi miért nem? Ez tényleg ekkora agysebészeti tudást igényel?
De ott vannak az Opus3 lemezek is, amit az Ortofonnal össze lehet vetni és nagyon nagy a javulás ott is! Az egész lemezen végig. Itt sem csak 1 trackban van valami hiba!
Teljesen más dolgokról beszélünk, Feri!
Te is a magad igazát keresed, amit itt nem sokan értenek, meg én is, amit szintén nem értenek. Nem baj, azért toljuk csak! :)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pjm »

Köszönöm, mester leborulok.gif

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2025.01.27., hétf. 13:11
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:08
pjm írta:

Amíg egyszer meg nem érted....
Ez most tényleg nem ellened szól, de megvannak a magam hülyeségei, pont elég annyi nekem. Nem csak a tied, a másoké sem érdekelnek. A hifi mókuskerék, oszt' annyi. Nekem. Rég nem akarok sem megérteni, sem egyetérteni a többiekkel. Néha beleállok finoman egy-két dologba, amiről sejtem, hogy pont nem az fogja értelmezni akinek válaszolok hanem más, de lényegtelen. Elvagyok én a magam hülyeségével, és nem csak a hifi van számomra.
Semmi gond! Ahogy írtam.... Ha nem jön el akkor nem jön el.... Csak kár csodálkozni....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
kaef2 írta:
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 11:25

Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.
De azt hittem ismered őket. Legalább párat...
Már nem veszek lemezeket csak azért, hogy megtudjam mennyire jó a hangja. Van elég és azoknak még a műsoranyaga is tetszik.
Furcsa, hogy lehetetlen konkrét válaszokat kapni... az viszont elszomorító, hogy a válaszokban valahogy muszáj odaszúrni valami egyhén dehonesztálót.

A magam részéről tehát megállapítom, hogy nem sikerült semmiféle konkrét problémát megemlíteni a kiadványok sz@rozása kapcsán.

Ez van.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 13:08
pjm írta:
SoundMania írta:
Ez most tényleg nem ellened szól, de megvannak a magam hülyeségei, pont elég annyi nekem. Nem csak a tied, a másoké sem érdekelnek. A hifi mókuskerék, oszt' annyi. Nekem. Rég nem akarok sem megérteni másokat, vagy egyetérteni vele. Lényegtelen, ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben. Néha beleállok finoman egy-két dologba, amiről sejtem, hogy pont nem az fogja értelmezni akinek válaszolok hanem más, de lényegtelen. Elvagyok én a magam hülyeségével, és nem csak a hifi van számomra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2025.01.27., hétf. 13:20-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
SoundMania írta:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
SoundMania írta:
kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 10:46

Sajnálom, ha nem tudod meghallgatni a mintát.
Úgy konkrétan lett volna miről beszélgetni. Amiket említettél nem konkrét beazonosítható albumok, hanem kiadók.

Beszélgethenénk mondjuk a szintén általam kiadott BJPP LP-ről is, de ha jól emlékszem, azt nem vetted meg.
Ugyan kiadókat írtam, de választhatod bármelyik lemezüket, hozzáférni eredeti kiadásban is amihez lehetne hasonlítanod.
Már nem veszek lemezeket csak azért, hogy megtudjam mennyire jó a hangja. Van elég és azoknak még a műsoranyaga is tetszik.

Ez van.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

kaef2 írta:
2025.01.27., hétf. 10:14

Ezt például milyennek találod?

https://we.tl/t-YWDpOrc5R9
Ez kivételesen jó, de sajnos több felvételed amiket elküldtél elég halk és "dinamikátlan", beszéltünk is róla telefonon annak idején

Azt mondtad nem lehet kivezérelni mert akkor torz lesz, ez miért nem torz ?
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
kaef2 írta:
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 10:24

Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....
Úgy konkrétan lett volna miről beszélgetni. Amiket említettél nem konkrét beazonosítható albumok, hanem kiadók.

Beszélgethenénk mondjuk a szintén általam kiadott BJPP LP-ről is, de ha jól emlékszem, azt nem vetted meg.

Ez van.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
SoundMania írta:
kaef2 írta:

Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.

Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?

Mivel csak LP-t esetleg cd-t hallgatok nem tudom mikor tudok erről bármit mondani. De ami példákat felhoztam, biztos ismered és te tudsz róluk.... Gondolom nem azt mondod, hogy mint "akvapark", hogy te sem hallod.....

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Srácok.
Tényleg úgy látjátok, hogy ennek van értelme?
Fog vinni ez bárhova is?
Eddig is volt bármi eredménye?
Pörög a topik, de véleményem szerint érdemi dolog az utóbbi 3-4 oldal óta nem történt, és nem is fog e "témában".
De ha ez nem gond, és van idő a semmire, engem persze nem zavar. :noproblemo:
Csak a Marantz! :-D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 10:37
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 10:34
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 10:32

Minimális lehet.... De itt ezeknél jelentős! Ismered őket? Te sem hallod mint Akvapark?
Persze, hogy nem. 4 éve nincs lemezjátszóm. Nekem megy anélkül is a zenehallgatás.
Azt hiszem ezek cd-n nem jelentek meg, így nem igazán hiszem hogy érdemben hozzá tudsz szólni.
Értem. Alászolgája. :goodluck:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
kaef2 írta:
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 09:48

Ezt most komolyan, tőlem kérdezed? Te sem tudod mitől lesz jó? Én csak annyit tudok, hogy az egyik rosszabbul szól sokkal mint a másik. Vegyünk egyszerű példákat, mint a Speakers Corner..... Vagy egy másik, kicsit szélsőségesebb talán, az Opus3 kontra Ortofon..... A kiindulópont mindegyiknél ugyanaz volt! A végeredmény jelentősen eltér.
Én tudom, hogy szerintem hogyan kellene szólni egy az élő előadás megszólalását megőrző felvételnek, ezért is adok ki és készítek, na meg veszek ilyeneket.

Nem véletlenül írtam az előző hsz-ben, hogy kérem, konkrétan írd le mit vársz el a felvételtől, ahhoz hogy ne sz@rozd le?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2025.01.27., hétf. 10:34
SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 10:32
pjm írta:
2025.01.27., hétf. 10:27
De az ugye meg van, hogy két azonos kiadású, és nyomású CD vagy LP között is lehet/van különbség?
Minimális lehet.... De itt ezeknél jelentős! Ismered őket? Te sem hallod mint Akvapark?
Persze, hogy nem. 4 éve nincs lemezjátszóm. Nekem megy anélkül is a zenehallgatás.
Azt hiszem ezek cd-n nem jelentek meg, így nem igazán hiszem hogy érdemben hozzá tudsz szólni.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”