Ennyit írtál és ismét azt látom, hogy nem értesz semmit az egészből. Csak annyit szerettem volna hogy a rossz hangzású lemezeimet is élvezni tudjam. A rendszer fejlesztésével elértem, hogy sokkal több "jó hangú" lemezem lett. Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben... Kérem tőled, hogy a kollégáidat, a szakmabelieket noszogasd, hogy a vevői kör igényeit magasabb színvonalon elégítsék ki, mert az itt folyó diskurzusok nagyon nagy részének ott az oka. És amióta lemezgyártás folyik azóta ugyanez a pribléma. "megállt az idő" abban a témában. köszönöm ezirányú megértésed, törekvéseid és várjuk a pozitív fejleményeket! Üdvözlettel SM.Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 22:54Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt. Itt bizony megállt az idő, hiszen bármikor is néz be ide az ember, mindig ugyanaz megy, lassan két évtizede. Sokat tanakodtunk már, miért mindig a kábelek körül csapnak fel leginkább az indulatok. A választ továbbra sem tudom, de sokkal több visszafogottságra és realizmusra lenne szükség a témában, az inkriminált fórumtárs részéről meg jóval több tiszteletre és toleranciára azok irányában, akik nem tudnak/akarnak százezreket, netán milliókat kábelezésre költeni. Mellesleg én is közéjük tartozom, mégsem érzem áldozatnak, vagy vesztesnek magam.
Sokszor sokan leírtuk már és bizonyára unalmas, néhányaknak akár ellenszenves is lehet a nézet, de ragaszkodom hozzá, hogy az a rendszer, ami csak méregdrága kábelekkel válik zenehallgatásra alkalmassá, nagyon el van rontva. No meg az a hobbitárs, akinek ezek nélkül nem élvezhető az élmény, szintén bajban van.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1170
Re: Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
Kíváncs vagyok milyen 3-ra gondolsz, mert az 1 amit kérdeztem sem tudtál válaszolni!Luxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 20:46Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
- SoundMania
- V.I.P.
Ismered a régieket is? Amik még olcsóbbak voltak? Amit említettem.... A Ruby Hill nem egy ma indult dolog....kaef2 írta: ↑2025.01.26., vas. 19:34Van néhány Siltech és Crystal Cable idehaza, amikkel a My Reel Club felvételeket és a szalag digitalizálásokat csináljuk 2023 novembere óta, a DSD256 megjelenésekhez.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 18:03Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Nagyon szivesen maghallgatnám azokat a kábeleket sőt felvételkészítésben ki is próbálnám, amik nem olyan grízesek és nem szineznek annyira, mint a Siltech.![]()
- SoundMania
- V.I.P.
Hallottam. Voltak is. Utána egy darabig Kimberek voltak.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 18:03Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
- SoundMania
- V.I.P.
Leírtam róluk a véleményem. Összefüggéseiben nézd. Ha csak a socp-ot nézem, már 5cm képes volt visszafogni jelentősen egy komoly, jó hangú láncot. De legalább nem grízes a hangja mint a 10-15 évvel ezelőtti siltecheknek, meg régebbieknek. A fiatalabbakkal nem találkoztam. Szigetelés hatásoknál kb jasonlóra számítottam amit írtál.Rock60 írta: ↑2025.01.26., vas. 18:50" Nem nagy szám."SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29
Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.
Senki nem mondta, hogy világverő lenne, az egy olcsó drót - a Te értékrendedben mindenképpen.
Az árához képest nagyon jó, de a Siltech sokkal magasabb árkategória.
A teflon szigetelésű SOCT sem jobb, mint a SOCP, kicsit más...
Azzal sajna nagyon mellényúlsz, ezt teljesen biztosan állítom. Nem jó a teflonos ezüstjük. Az SOCP abban jó, hogy nem rossz igazan semmiben, és elég kiegyenlített, de azért nem a világ teteje. A basszus tartomány bizonytalansága nem azert volt mert hosszu volt, hanem mert tul vastag a 12awg belole. 14-est kell abbol hasznalni, a 12-es már elkeni a dolgokat. En ezeket eleg rendesen vegigprobalgattam egy idoben. SOST eloszor tetszeni fog, aztan majd 3nap mulva ki fogod venni.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2869
- Kapcsolat:
Tudnak valamit, de csak ré(s)zben. Ezüstben kevesbe, a teflonjuk pedig szörnyű kb.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 13:27Március középere érkezik Kácsától Furu FI-48NCFR is. Karácsony környékén kifogytak, úgy tűnik csak negyed évente rendelnek be. Direkt hasonlítást nem tudok eszközölni a P-004e-vel, de javulást várok ahova az FI-48NCFR kerül.Rock60 írta: ↑2025.01.26., vas. 12:50Mind a kettőre érti, én úgy értelmeztem.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 12:06
Ami azért túlzónak tűnik, de hátha. Van egy P-004e schukom, az ugye nem határozza meg a kihúzó erőt.
Habár lehet, ezt nem is erre érti, hanem a csatlakozón belül a kábel köpeny megfogás szorosságára. Igy a 30kg húzó erőt azért a legtöbb csatlakozó tudja.
Februárban kapok egy C-004-et, azzal majd tesztelem. "
" Kábelt-bilincs " és " pengetartó "
Fotót is mellékelnek itt, amin a kis csavaros végű villás egység látszik.
A P-004 - edet irigylem, nekem C - im vannak...![]()
De ha már kábeles. Van az ösvény elején egy 2,7m-es szakaszom ami eddigi mezei villanydrótját fogom cserélni Neotech SOCT12-vel ha jobb idő lesz odakint. Csináltam ezzel a dróttal egy furcsa próbát. A hangfalam kettős kábelezése magas oldalába eddigi 50cm pamut szigetelésű 4N-es ezüst helyére betettem ezt a 3m-es SOCT12. Nem vártam csodát, meg rondán karikában volt hagyva ez a merev 3m derót.
Azt mondtam, hűha, ez tud valamit, egyértelműen folyékonyabb lett a hang, egy kis alsó tartományú rekedtséggel. Ez utóbbi a bejáratás hiánya meg a karikázott többlet lehet.
Megszületett az elhatározás, beszerzek ezüst SOST12/16 derótokat, úgy tűnik tudnak valami, pedig Siltech G5-höz vagyok szokva IC és hangfal oldalon.
Azzal sajna nagyon mellényúlsz, ezt teljesen biztosan állítom. Nem jó a teflonos ezüstjük. Az SOCP abban jó, hogy nem rossz igazan semmiben, és elég kiegyenlített, de azért nem a világ teteje. A basszus tartomány bizonytalansága nem azert volt mert hosszu volt, hanem mert tul vastag a 12awg belole. 14-est kell abbol hasznalni, a 12-es már elkeni a dolgokat. En ezeket eleg rendesen vegigprobalgattam egy idoben. SOST eloszor tetszeni fog, aztan majd 3nap mulva ki fogod venni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt. Itt bizony megállt az idő, hiszen bármikor is néz be ide az ember, mindig ugyanaz megy, lassan két évtizede. Sokat tanakodtunk már, miért mindig a kábelek körül csapnak fel leginkább az indulatok. A választ továbbra sem tudom, de sokkal több visszafogottságra és realizmusra lenne szükség a témában, az inkriminált fórumtárs részéről meg jóval több tiszteletre és toleranciára azok irányában, akik nem tudnak/akarnak százezreket, netán milliókat kábelezésre költeni. Mellesleg én is közéjük tartozom, mégsem érzem áldozatnak, vagy vesztesnek magam.
Sokszor sokan leírtuk már és bizonyára unalmas, néhányaknak akár ellenszenves is lehet a nézet, de ragaszkodom hozzá, hogy az a rendszer, ami csak méregdrága kábelekkel válik zenehallgatásra alkalmassá, nagyon el van rontva. No meg az a hobbitárs, akinek ezek nélkül nem élvezhető az élmény, szintén bajban van.
Nem a konkrét kábelekről szól a hsz, hanem a véleményről
Ezt inkább ne!tonya írta: ↑2025.01.26., vas. 21:59Szerintem ezt lehet, hogy ki kellene próbálnod....talán segítene... többet ér bármilyen kábel cserénél...tapasztalat:DSoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik.
pálcika.jpg
Inkább évente legalább egyszer el kell menni fül-orr-gégészetre egy rendes fültisztításra, én a jövő héten a születésnapomon megyek megint. A szakrendelőkben akár ingyenesen is mehet egy hallásvizsgálattal egybekötve, magánorvosnál 25-30 ezer forintra jön ki.
Szerintem ezt lehet, hogy ki kellene próbálnod....talán segítene... többet ér bármilyen kábel cserénél...tapasztalat:DSoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
én meg azt nem értem, SM fórumtárs miért fektet ekkora enetgiát kábelekkel kapcsolatos értése hiteltelenítésébe utóbbi hónapkoban, évben?
Nem szoktam embereket minősíteni, terméket is ritkán, inkább csak módszereket, amiről selytem vagy tapasztalom a hatásukat. Ez most egy kivétel.
On.
OffLuxor Audio írta: ↑2025.01.26., vas. 20:46Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
én meg azt nem értem, SM fórumtárs miért fektet ekkora enetgiát kábelekkel kapcsolatos értése hiteltelenítésébe utóbbi hónapkoban, évben?
Nem szoktam embereket minősíteni, terméket is ritkán, inkább csak módszereket, amiről selytem vagy tapasztalom a hatásukat. Ez most egy kivétel.
On.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10962
- Kapcsolat:
Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
Szerintem úgy, hogy aki szerint grízes a Siltech, annak a Vz-ről szóló véleményében is megingott a hite.
Van néhány Siltech és Crystal Cable idehaza, amikkel a My Reel Club felvételeket és a szalag digitalizálásokat csináljuk 2023 novembere óta, a DSD256 megjelenésekhez.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 18:03Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29

Nagyon szivesen maghallgatnám azokat a kábeleket sőt felvételkészítésben ki is próbálnám, amik nem olyan grízesek és nem szineznek annyira, mint a Siltech.

Senki nem mondta, hogy világverő lenne, az egy olcsó drót - a Te értékrendedben mindenképpen.
" Nem nagy szám."SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29
Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.
Grízes Siltech? Már nem is annyira izgat a VZ 

Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.SoundMania írta: ↑2025.01.26., vas. 17:29
NEeem. Van pár db kerámia házas magyar? IEC dugóm. Az nagyon messze van a hifi szinttől és 1mm2 nél erősebb vezetéket bekötni agyrém. De aki erre vágyik, legyen.arzachel írta: ↑2025.01.26., vas. 17:50Régi ezüstözött Magyar IEC..istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 13:56Én egy kínai koppintás IEC dugóval jártam hasonlóan. Kontakt hibát mutatott, nem volt rajta nehéz kábel. Szétszedtem, érintkezőt is ki lehet húzni belőle. Fogóval összébb nyomtam. Egyúttal elhatároztam, elegem van a kínai fake csatlakozókból. Olcsó, de még rugó ereje sincs elegendő.![]()
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Régi ezüstözött Magyar IEC..istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 13:56Én egy kínai koppintás IEC dugóval jártam hasonlóan. Kontakt hibát mutatott, nem volt rajta nehéz kábel. Szétszedtem, érintkezőt is ki lehet húzni belőle. Fogóval összébb nyomtam. Egyúttal elhatároztam, elegem van a kínai fake csatlakozókból. Olcsó, de még rugó ereje sincs elegendő.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- SoundMania
- V.I.P.
Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech. Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 17:11Az alsó tartomány inkább közép, úgy hogy a magas alsó tartománya lehet. A váltás 2kHz.Rock60 írta: ↑2025.01.26., vas. 16:27Érdekes...istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 13:27
De ha már kábeles. Van az ösvény elején egy 2,7m-es szakaszom ami eddigi mezei villanydrótját fogom cserélni Neotech SOCT12-vel ha jobb idő lesz odakint. Csináltam ezzel a dróttal egy furcsa próbát. A hangfalam kettős kábelezése magas oldalába eddigi 50cm pamut szigetelésű 4N-es ezüst helyére betettem ezt a 3m-es SOCT12. Nem vártam csodát, meg rondán karikában volt hagyva ez a merev 3m derót.
Azt mondtam, hűha, ez tud valamit, egyértelműen folyékonyabb lett a hang, egy kis alsó tartományú rekedtséggel. Ez utóbbi a bejáratás hiánya meg a karikázott többlet lehet.
Azt a részét nem értem, hogy ha a magas ágba került a Neotech, hogy okozhatott - bármilyen okból - alsó tartományú rekedtséget ?![]()
Gondoltam én is korábban arra, hogy az ösvényt SOCP 12 - ből csinálom, de már hajlok inkább a Duelund DCA 12 - re, bár az sodrott...
Azonban ez a Neotech UP-OCC ezzel a 7N tisztasággal és kb 1m hosszúságú kristály hosszakkal (japán technológia), talán még kryo kezelve is, habár erről nem szól adatlap. Siltech is nem régóta lépett feljebb G3, G5, G7, G9 után S10 Monocrystal-ként jelzett nagy-hosszú kristály technológiára. Ha Siltech is ebbe az irányba fejleszt, akkor a Neotech jó irányba lépett. A két kábeles márka azonos kategóriában ár aránya 1/10 vagy még még több.
Persze ez csak spekuláció. Az viszont meglepő volt, hogy a hangfal kábel egyik hangváltó sávja egy 15%-nyi szakaszán cserélve értelmezhető hangzás javulást mutatott.
Azonban ez a Neotech UP-OCC ezzel a 7N tisztasággal és kb 1m hosszúságú kristály hosszakkal (japán technológia), talán még kryo kezelve is, habár erről nem szól adatlap. Siltech is nem régóta lépett feljebb G3, G5, G7, G9 után S10 Monocrystal-ként jelzett nagy-hosszú kristály technológiára. Ha Siltech is ebbe az irányba fejleszt, akkor a Neotech jó irányba lépett. A két kábeles márka azonos kategóriában ár aránya 1/10 vagy még még több.
Persze ez csak spekuláció. Az viszont meglepő volt, hogy a hangfal kábel egyik hangváltó sávja egy 15%-nyi szakaszán cserélve értelmezhető hangzás javulást mutatott.
Az alsó tartomány inkább közép, úgy hogy a magas alsó tartománya lehet. A váltás 2kHz.Rock60 írta: ↑2025.01.26., vas. 16:27Érdekes...istvan01 írta: ↑2025.01.26., vas. 13:27
Azt a részét nem értem, hogy ha a magas ágba került a Neotech, hogy okozhatott - bármilyen okból - alsó tartományú rekedtséget ?![]()
Gondoltam én is korábban arra, hogy az ösvényt SOCP 12 - ből csinálom, de már hajlok inkább a Duelund DCA 12 - re, bár az sodrott...