Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

SoundMania írta:
2025.01.26., vas. 17:29
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.01.26., vas. 19:36

Szerintem úgy, hogy aki szerint grízes a Siltech, annak a Vz-ről szóló véleményében is megingott a hite.
De mi az összefüggés ? gondolkodik.gif
Nyilvánvalóan a világon semmi köze a kettőnek egymáshoz. :ohnoohnoohno:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

kaef2 írta:
2025.01.26., vas. 19:36
Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 18:53
pjm írta:
2025.01.26., vas. 18:45
Grízes Siltech? Már nem is annyira izgat a VZ gondolkodik.gif
Mi ez a baromság ? :smile51:
A netto kötözködésen kívül, hogy jön ide a Vz ? gondolkodik.gif
Szerintem úgy, hogy aki szerint grízes a Siltech, annak a Vz-ről szóló véleményében is megingott a hite.
Te (is) értetted leborulok.gif

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3518

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 18:53
pjm írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3518

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 18:03
SoundMania írta:

Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.
Van néhány Siltech és Crystal Cable idehaza, amikkel a My Reel Club felvételeket és a szalag digitalizálásokat csináljuk 2023 novembere óta, a DSD256 megjelenésekhez.

Kép

Kép

Kép

Nagyon szivesen maghallgatnám azokat a kábeleket sőt felvételkészítésben ki is próbálnám, amik nem olyan grízesek és nem szineznek annyira, mint a Siltech. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

pjm írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.
" Nem nagy szám."
Senki nem mondta, hogy világverő lenne, az egy olcsó drót - a Te értékrendedben mindenképpen.
Az árához képest nagyon jó, de a Siltech sokkal magasabb árkategória.

A teflon szigetelésű SOCT sem jobb, mint a SOCP, kicsit más...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3441

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

SoundMania írta:

Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

arzachel írta:
2025.01.26., vas. 17:50
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 13:56
zoli73 írta:
2025.01.26., vas. 10:59

Ha valakinek van tapasztalata, ötlete a megoldásra, javításra, azt megköszönném!
Én egy kínai koppintás IEC dugóval jártam hasonlóan. Kontakt hibát mutatott, nem volt rajta nehéz kábel. Szétszedtem, érintkezőt is ki lehet húzni belőle. Fogóval összébb nyomtam. Egyúttal elhatároztam, elegem van a kínai fake csatlakozókból. Olcsó, de még rugó ereje sincs elegendő.
Régi ezüstözött Magyar IEC.. leborulok.gif
NEeem. Van pár db kerámia házas magyar? IEC dugóm. Az nagyon messze van a hifi szinttől és 1mm2 nél erősebb vezetéket bekötni agyrém. De aki erre vágyik, legyen.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 13:56
zoli73 írta:

Ha valakinek van tapasztalata, ötlete a megoldásra, javításra, azt megköszönném!
Én egy kínai koppintás IEC dugóval jártam hasonlóan. Kontakt hibát mutatott, nem volt rajta nehéz kábel. Szétszedtem, érintkezőt is ki lehet húzni belőle. Fogóval összébb nyomtam. Egyúttal elhatároztam, elegem van a kínai fake csatlakozókból. Olcsó, de még rugó ereje sincs elegendő.
Régi ezüstözött Magyar IEC.. leborulok.gif
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 17:11
Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 16:27
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 13:27

De ha már kábeles. Van az ösvény elején egy 2,7m-es szakaszom ami eddigi mezei villanydrótját fogom cserélni Neotech SOCT12-vel ha jobb idő lesz odakint. Csináltam ezzel a dróttal egy furcsa próbát. A hangfalam kettős kábelezése magas oldalába eddigi 50cm pamut szigetelésű 4N-es ezüst helyére betettem ezt a 3m-es SOCT12. Nem vártam csodát, meg rondán karikában volt hagyva ez a merev 3m derót.
Azt mondtam, hűha, ez tud valamit, egyértelműen folyékonyabb lett a hang, egy kis alsó tartományú rekedtséggel. Ez utóbbi a bejáratás hiánya meg a karikázott többlet lehet.
Érdekes...
Azt a részét nem értem, hogy ha a magas ágba került a Neotech, hogy okozhatott - bármilyen okból - alsó tartományú rekedtséget ? gondolkodik.gif

Gondoltam én is korábban arra, hogy az ösvényt SOCP 12 - ből csinálom, de már hajlok inkább a Duelund DCA 12 - re, bár az sodrott...
Az alsó tartomány inkább közép, úgy hogy a magas alsó tartománya lehet. A váltás 2kHz.

Azonban ez a Neotech UP-OCC ezzel a 7N tisztasággal és kb 1m hosszúságú kristály hosszakkal (japán technológia), talán még kryo kezelve is, habár erről nem szól adatlap. Siltech is nem régóta lépett feljebb G3, G5, G7, G9 után S10 Monocrystal-ként jelzett nagy-hosszú kristály technológiára. Ha Siltech is ebbe az irányba fejleszt, akkor a Neotech jó irányba lépett. A két kábeles márka azonos kategóriában ár aránya 1/10 vagy még még több.

Persze ez csak spekuláció. Az viszont meglepő volt, hogy a hangfal kábel egyik hangváltó sávja egy 15%-nyi szakaszán cserélve értelmezhető hangzás javulást mutatott.
Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech. Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 16:27
istvan01 írta:

De ha már kábeles. Van az ösvény elején egy 2,7m-es szakaszom ami eddigi mezei villanydrótját fogom cserélni Neotech SOCT12-vel ha jobb idő lesz odakint. Csináltam ezzel a dróttal egy furcsa próbát. A hangfalam kettős kábelezése magas oldalába eddigi 50cm pamut szigetelésű 4N-es ezüst helyére betettem ezt a 3m-es SOCT12. Nem vártam csodát, meg rondán karikában volt hagyva ez a merev 3m derót.
Azt mondtam, hűha, ez tud valamit, egyértelműen folyékonyabb lett a hang, egy kis alsó tartományú rekedtséggel. Ez utóbbi a bejáratás hiánya meg a karikázott többlet lehet.
Érdekes...
Azt a részét nem értem, hogy ha a magas ágba került a Neotech, hogy okozhatott - bármilyen okból - alsó tartományú rekedtséget ? gondolkodik.gif

Gondoltam én is korábban arra, hogy az ösvényt SOCP 12 - ből csinálom, de már hajlok inkább a Duelund DCA 12 - re, bár az sodrott...
Az alsó tartomány inkább közép, úgy hogy a magas alsó tartománya lehet. A váltás 2kHz.

Azonban ez a Neotech UP-OCC ezzel a 7N tisztasággal és kb 1m hosszúságú kristály hosszakkal (japán technológia), talán még kryo kezelve is, habár erről nem szól adatlap. Siltech is nem régóta lépett feljebb G3, G5, G7, G9 után S10 Monocrystal-ként jelzett nagy-hosszú kristály technológiára. Ha Siltech is ebbe az irányba fejleszt, akkor a Neotech jó irányba lépett. A két kábeles márka azonos kategóriában ár aránya 1/10 vagy még még több.

Persze ez csak spekuláció. Az viszont meglepő volt, hogy a hangfal kábel egyik hangváltó sávja egy 15%-nyi szakaszán cserélve értelmezhető hangzás javulást mutatott.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2025.01.26., vas. 17:15-kor.

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:

Érdekes...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: frankie »

zoli73 írta:
Csak hogy visszatérjünk a topic témájához.
Az egyik, újszerű tápkábel készülékdugója(IEC) meglepően lazán, instabilan csatlakozik. Biztosan ezzel van a gond, mert több készülékhez is próbáltam, és már egy egyszerű portörlés alkalmával is képes kimozdulni.
Ez nem éppen megnyugtató, mert ez egy elég nehéz, és merev kábel, így folyton szemmel kell tartanom.
Kérdésem, más is találkozott már ilyen problémával? Megoldás? Azt még nem tudom, hogy mennyire bontható a dugó, hozzáférhetők-e az érintkezők, hogy alakítsak esetleg rajtuk.
Szia Zoli!

Nem tudom, hogy mennyire bontható a kábel. De mivel beszéltünk róla, így azt javaslom, hogy küld vissza a gyártónak átnézésre. Biztosan orvosolja. De előtte írj neki. A jövőbeni esetleges eladhatóság miatt sem buherálnám meg. Nem beszélve az alkalmazott anyagok szereléstechnikája miatt sem biztos, hogy jó ötlet szétkapni a kábelt.
Szerintem. 🙂
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 12:50
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 12:06

Ami azért túlzónak tűnik, de hátha. Van egy P-004e schukom, az ugye nem határozza meg a kihúzó erőt.
Habár lehet, ezt nem is erre érti, hanem a csatlakozón belül a kábel köpeny megfogás szorosságára. Igy a 30kg húzó erőt azért a legtöbb csatlakozó tudja.
Februárban kapok egy C-004-et, azzal majd tesztelem. "
Mind a kettőre érti, én úgy értelmeztem.
" Kábelt-bilincs " és " pengetartó "
Fotót is mellékelnek itt, amin a kis csavaros végű villás egység látszik.

A P-004 - edet irigylem, nekem C - im vannak... :D
Március középere érkezik Kácsától Furu FI-48NCFR is. Karácsony környékén kifogytak, úgy tűnik csak negyed évente rendelnek be. Direkt hasonlítást nem tudok eszközölni a P-004e-vel, de javulást várok ahova az FI-48NCFR kerül.

Megszületett az elhatározás, beszerzek ezüst SOST12/16 derótokat, úgy tűnik tudnak valami, pedig Siltech G5-höz vagyok szokva IC és hangfal oldalon.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

istvan01 írta:
oyaide ezt írja a P-004/C-004 csatlakozójáról

"■ Contact point capable of withstanding a pulling load of 30 kg
The tensile strength of the blade holder and cable clamp is more than 30 kg, and even a slight pull will not cause the cable to come loose. This is also the result of careful consideration of safety."

Ami azért túlzónak tűnik, de hátha. Van egy P-004e schukom, az ugye nem határozza meg a kihúzó erőt.
Habár lehet, ezt nem is erre érti, hanem a csatlakozón belül a kábel köpeny megfogás szorosságára. Igy a 30kg húzó erőt azért a legtöbb csatlakozó tudja.
http://www.oyaide.com/en/products/power ... c004_p004e
Ez a szöveg egyértelműen a kábel rögzítéséről szól, és nem arról, hogy milyen nehéz kihúzni a csatlakozót az aljzatból. Konkrétan azt hangsúlyozza, hogy a kábel rögzítése olyan erős, hogy még jelentős húzóerő hatására sem lazul meg.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

SoundMania írta:
2025.01.26., vas. 12:10
white-tiger írta:
2025.01.26., vas. 11:42
"Nemtomm.... A tegezése az a nemtodd?! :)
Szóval, nem ránézésre, hanem mert hallottam már ilyet sokszor!
De ezek szerint ezt te nemtodd-tad. :)"

A gúnyolódás már komoly "kábel" színvonal... bravo.gif
Kezdjem én is a degradálást azzal hogy a stílus maga az ember...?

"Nem az a lényeg, hogy milyen kábeleim vannak. "

De! Pontosan ez a lényeg! Ha nem tudod megindokolni hogy milyenek vannak az adott rendszeredben és miért pont azok, akkor az egész amit írsz hiteltelenné válik.
Sőt , ha Te nem tudod megválaszolni azt a 2+1 kérdést amit itt másnak tettél fel, akkor is.

"Hanem, hogy meghallom a különbséget és értékelni is tudom!"

És senki más itt a fórumon... Itt senki nem hallott még semmit, sőt süket és a saját rendszerét is csak nézegeti mint a tv-t... :fekverohog:
Nos ahogy látom az egészből neked nem sok ment át, mint ahogy az sem, hogy nem gúnyolódás volt.
Az most jön: az indokaimat már sokszor írtam és céloztam rá. Ha ez neked kevés, nem tudok vele mit tenni. És igen nagyon úgy néz ki "tv-ztek"!
Tévedsz, minden átjött. Az is, hogy az indoklás helyett természetesen most sem válaszoltál, csak rögtön terelsz.
Na ez az, amivel viszont mindenki tud mit kezdeni. Az utolsó mondatoddal pedig mindenkit minősítettél.
De leginkább magadat. Részemről ennyi elég is volt.

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:

Mind a kettőre érti, én úgy értelmeztem.
" Kábelt-bilincs " és " pengetartó "
Fotót is mellékelnek itt, amin a kis csavaros végű villás egység látszik.

A P-004 - edet irigylem, nekem C - im vannak... :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Shimano írta:
2025.01.26., vas. 11:45
zoli73 írta:
2025.01.26., vas. 11:28
Shimano írta:
2025.01.26., vas. 11:18

Szedd szét,vedd ki az érintkezőket,és nyomd össze egy fogóval a megfelelő helyen őket.Az schurter szokott így kilazulni,de találkoztam már más dugótípusnál is ezzel.De gyógyítható ez ha nem akarod ez miatt lecserélni.
Az nem jó ha laza,érezni kell hogy fog rendesen mikor bedugod.
Így van, szerintem is stabilan, szorosan kell csatlakoznia. Van további két tápkábelem, amik ugyanilyen dugókkal vannak szerelve, azokkal semmi baj nincs, tehát egyedi esetről van szó.
Bevallom, még egyiket sem szedtem szét, nem tudom mennyire bontható. Talán majd délután kihúzom a helyéről, és tüzetesen szemügyre veszem.
Mindegyik a darabjaira is bontható.Az is előidézhet ilyen problémát,ha oldalirányban is mozgatva húzzák ki többször a készülékek fenekéből a dugót,mert ettől esetlegesen tud annyira szétnyílni az érintkezés,hogy az laza lesz utána már ha olyan anyagból van,ami nem annyira rugalmas,mint pl az schurter érintkezői.
Ha nem boldogulsz vele,küldj egy képet róla,és segítünk,segítek távgyógy módon. :D
Mivel ez egy újszerű dugó, az eröltetés, nem megfelelő kihúzás kizárva. Az "ellendarabja" is újnak mondható, a lemezjátszó külső tápjába, én építettem be kb. 3 hónapja, mert az elődje egy bedugásnál darabokra tört.
A baleset nem ezzel a kábellel történt, akkor ez még meg sem volt.
Biztosan ezzel a dugóval van valami, mert az összes többi tápkábelem szorosan, stabilan csatlakozik mindenhová, ez viszont mindenhol lötyög.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 11:49
zoli73 írta:
2025.01.26., vas. 11:28
Shimano írta:
2025.01.26., vas. 11:18

Szedd szét,vedd ki az érintkezőket,és nyomd össze egy fogóval a megfelelő helyen őket.
Az nem jó ha laza,érezni kell hogy fog rendesen mikor bedugod.
Bevallom, még egyiket sem szedtem szét, nem tudom mennyire bontható. Talán majd délután kihúzom a helyéről, és tüzetesen szemügyre veszem.
Térjünk... :D
Az a probléma, hogy nem csak az érintkezőknek kell(ene) szorulni, hanem magának az IEC házának is egy kicsit anyuciban.
Igazából ott kellene stabilan tartani a dugót, különösen egy nehezebb kábel esetén, az érintkezők szorulása már a ráadás.
Ha a dugó műanyag teste kopott meg annyira, hogy már nem tart, akkor hiába spannoljuk az érintkezőket, az már halottnak a puszi... sad.gif
Csere-bere. :smile49:
Ahány ház,annyi szokás alapon minden dugótípus más,van amelyiknek a háza is elég szoros ahhoz hogy tehermentesítsen,és van amelyik újkorában is lötyögős.Jelen esetben azt sem tudni hogy milyen dugóról is van szó,de ha az a probléma hogy könnyedén,netán magától a kábel súlyától is kicsúszik,akkor ott már az érintkezők sem elég stabilan fognak,szerintem.
Ahhoz meg hogy elkopjon a ház annyira hogy ez okozza a lötyögősséget,hát nem is tudom hogy hányszor kellene ehhez ki meg betuszkolni a dugót gondolkodik.gif ,de jó sokszor,ez valószínűsíthető.
De mint írta is a fórumtárs,van neki több ilyen dugója is,és azoknál nem tapasztalja ezt.Én szétszedném,és belenéznék,de mivel ez egy szabad ország-még,így mindenki úgy és azt tesz,amit akar.
Amúgy meg a szigszalag mindenre is jó,akár még tehermentesítésre is. :D Ez utóbbi persze inkább poén mint egy megoldási javaslat,szóval a fejemet kéretik a helyén hagyni,de akár... :smile29:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

white-tiger írta:
2025.01.26., vas. 11:42
"Nemtomm.... A tegezése az a nemtodd?! :)
Szóval, nem ránézésre, hanem mert hallottam már ilyet sokszor!
De ezek szerint ezt te nemtodd-tad. :)"

A gúnyolódás már komoly "kábel" színvonal... bravo.gif
Kezdjem én is a degradálást azzal hogy a stílus maga az ember...?

"Nem az a lényeg, hogy milyen kábeleim vannak. "

De! Pontosan ez a lényeg! Ha nem tudod megindokolni hogy milyenek vannak az adott rendszeredben és miért pont azok, akkor az egész amit írsz hiteltelenné válik.
Sőt , ha Te nem tudod megválaszolni azt a 2+1 kérdést amit itt másnak tettél fel, akkor is.

"Hanem, hogy meghallom a különbséget és értékelni is tudom!"

És senki más itt a fórumon... Itt senki nem hallott még semmit, sőt süket és a saját rendszerét is csak nézegeti mint a tv-t... :fekverohog:
Nos ahogy látom az egészből neked nem sok ment át, mint ahogy az sem, hogy nem gúnyolódás volt.
Az most jön: az indokaimat már sokszor írtam és céloztam rá. Ha ez neked kevés, nem tudok vele mit tenni. És igen nagyon úgy néz ki "tv-ztek"!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

oyaide ezt írja a P-004/C-004 csatlakozójáról

"■ Contact point capable of withstanding a pulling load of 30 kg
The tensile strength of the blade holder and cable clamp is more than 30 kg, and even a slight pull will not cause the cable to come loose. This is also the result of careful consideration of safety."

http://www.oyaide.com/en/products/power ... c004_p004e
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2025.01.26., vas. 12:12-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”