Ez de jó lemez.Alap:))dixie-chicken írta: ↑2024.09.15., vas. 19:24Ash Ra Tempel "Schwingungen"...zseniális krautrock ('72)![]()
A megbízható újrakiadókkal, és igényes kiadásokkal semmi baj nincs nem is rájuk gondoltam nyilván :)dixie-chicken írta: ↑2024.12.25., szer. 18:12vannak megbizható (újra)kiadók,remastering mérnőkök,elérhető mesterszallagok...nem szabad an bloc,előre elitélni,mindent...GTomi írta: ↑2024.12.25., szer. 15:14Sok kiadó van, amik csinálják ezeket az utánnyomásokat, szép látványos borítóval, kérdéses ""master"", a borító fotókon a készítő neve mellett csak az szerepel, hogy photo: x... ezeket messze elkerültem, lehetőség szerint próbáltam az eredeti kiadó "remaster" vagy újranyomott kiadványát megvenni, ha már az eredetit nem tudtam megszerezni (vagy igazából nem is akartam) (amúgy cédében is ugyanez van)
![]()
a búzatáblában akad konkoly is azt szokták mondani,nem minden újrakiadás @ar,van köztük jó is,ez már le lett irva egy párszor,mintahogyan az elsőkiadásos példányok között is van @ar,és még aranyárban is mérik...sajnos van kockázat mind a 2 opciónálGTomi írta: ↑2024.12.25., szer. 15:14Sok kiadó van, amik csinálják ezeket az utánnyomásokat, szép látványos borítóval, kérdéses ""master"", a borító fotókon a készítő neve mellett csak az szerepel, hogy photo: x... ezeket messze elkerültem, lehetőség szerint próbáltam az eredeti kiadó "remaster" vagy újranyomott kiadványát megvenni, ha már az eredetit nem tudtam megszerezni (vagy igazából nem is akartam) (amúgy cédében is ugyanez van)
egy előnyük van,kiadnak olyan dolgokat is, ami sehol nem jelent meg. Joy Division koncertek, amiket valami klubban felvettek ezer éve és felvarrták. Vettem pár ilyet, mivel nincs mivel összevetni, de egyébként is olyan maga az alapanyag, mint amit egy mezei walkmannel vettek fel 40 éve és azóta áll a fiókban a kazetta... ezt már nagyon nem tudták elrontani, és. bár nem ezek a technikailag legjobb lemezek, valami megmaradt az élő koncert varázsából és hallgatható. De megmutatni a nagyon elvetemült, feketeöves hifistáknak merem csaksupravox írta: ↑2024.12.25., szer. 13:15Hát ja.revox írta: ↑2024.12.25., szer. 11:44Beszéltem erről az egyik hazai webshop tulajával. Egyértelműsítette, hogy ezek a reprintek már a PC-s lemezezéshez készülnek. Sokszor a master... nem jut eszembe a neve, xal a master "prés" is egy írott CD-ről készül, Isten tudja, milyen minőségben. Darabra mennek, sok a hibás, hullámos lemez is, a mellett, ha nem hullámzik, akkor se minőségi darab. De akad köztük ehető is... Én is vettem párat, kb fele-fele. Ami jól sikerült, legalább nincs szétszántva. De nem erőltetem vásárlásukat.
1-2 éve itt is körbeszaladt az a jutyubos video amiben egy újraindított csehszlovák vinil lemez gyártó céget mutatnak be.
Az írott cd-n jön a "master" majd azt betolták egy a földre lekúrt sima asztali pc-be és onnan meg valahogy "analógizálták"
Hát...sztem ennél van feljebb.
De tömegével ontották a lemezeket.
GZ Mediasupravox írta: ↑2024.12.25., szer. 13:15Hát ja.revox írta: ↑2024.12.25., szer. 11:44Beszéltem erről az egyik hazai webshop tulajával. Egyértelműsítette, hogy ezek a reprintek már a PC-s lemezezéshez készülnek. Sokszor a master... nem jut eszembe a neve, xal a master "prés" is egy írott CD-ről készül, Isten tudja, milyen minőségben. Darabra mennek, sok a hibás, hullámos lemez is, a mellett, ha nem hullámzik, akkor se minőségi darab. De akad köztük ehető is... Én is vettem párat, kb fele-fele. Ami jól sikerült, legalább nincs szétszántva. De nem erőltetem vásárlásukat.
1-2 éve itt is körbeszaladt az a jutyubos video amiben egy újraindított csehszlovák vinil lemez gyártó céget mutatnak be.
Az írott cd-n jön a "master" majd azt betolták egy a földre lekúrt sima asztali pc-be és onnan meg valahogy "analógizálták"
Hát...sztem ennél van feljebb.
De tömegével ontották a lemezeket.
Sajnos ilyenbe már én is többször felefutottam, és ha nem préselési hibával állunk szembe, amit azért a korrekt kereskedő általában kicserél, akkor sajnos csak a tehetetlen düh marad.supravox írta: ↑2024.12.25., szer. 10:31Picit más.
Páromtól megkaptam a The Cure Disintegration című dupla lp-t
Nyílván újranyomás 180g kisf...om.
Olyan szánalmasan topán szól.
Ha nem szeretném magát a zenét és nem ajándék lenne már dobnám a kandallóba
Ez az album megvan nekem egy első reprint verzióban.
Picit patzog serceg de fényévekkel jobb hallgatni.