Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3267

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2025.01.25., szomb. 20:04

Semmi értelmét nem látom...
Húbazz....

:smile51:
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1325

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2025.01.25., szomb. 19:53

Mindig a tapasztalatlanságot róvod fel itt mindenkinek, de Te is mindig csak a Vz-re hivatkozol, bármilyen kábelről is legyen éppen szó. Én ebben látok némi ellentmondást.
A Vz egy példa, vagy vehetjük szimbólumnak.
Egyrészről egy q.jó kábel, másrészről talán még a felfogható áron belül van, harmadrészt nagyon sok rendszerbe passzítható, ami nem mindegyik AN kábelről mondható el - elsősorban ezért ajánlja - negyedrészt nekem is van és SM több hozzászólása nekem célzott, ötödrészt van annál is jobb és SM is olyanokat használ már.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Alex_Aston írta:
2025.01.25., szomb. 19:42
A napokban felkerült ez az ismertető, nem értettem, hogy miért jött ez elő, mi szükség van erre.

De már kezdem sejteni....

viewtopic.php?p=2928071#p2928071
Semmi értelmét nem látom.
Ha valaki reagál a száműzötted hozzászólására akkor :

1. Ha nem idézi őt, akkor hiányos, értelmetlenné válik a párbeszéd Számodra.
2. Ha idézi, akkor meg úgy is látod, hiába törölted, nem vagy előrébb.
3. Ha nem látod az idézésben sem, akkor meg úgy is az 1. pont lép életbe.

4. Sosem tennék ilyet, engem érdekel, és/vagy szórakoztat... :smile49:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

SoundMania írta:
2025.01.25., szomb. 18:23
Shimano írta:
2025.01.25., szomb. 18:11
SoundMania írta:
2025.01.25., szomb. 16:45

Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek.
Most komolyan,miért kell ezt a degradáló hangnemet állandóan és állandóan,egy fennakadt lemez módjára ismételni? gondolkodik.gif Leírtad egyszer,leírtad kétszer,de basszus vedd már észre hogy már századjára ismétled ugyanazt,és ezt fárasztó "hallgatni" már.
Szerinted,ha nem hallanánk jónak ezeket a drótokat,akkor is,és csak azért is ezt hallgatnánk?,mert ugye mi szeretünk szenvedni!,ne már ember.
Szerinted mi nem hallgattunk más,sokkal drágábbakat is még?,tehát nincs semmilyen viszonyítási alapunk?,ne már ember,ez sem így van,mert igen,és tudjuk is hová helyezni ezután ezeket.
Szerinted süketek is lehetünk,mert csak ez lehet az oka annak hogy azt gondolod amit,de ez sem így van,és ezt csak úgy hallkan,hozzá biggyesztve még a fentiekhez. ;)
De tőlem jöhet a következő 100 fennakadt lemez is tőled,mert elfér itt,még akkor is ha már baromi unalmas,mert bírjuk. :smile29:
Van élet a vízé kettesek nélkül is a hifiben,és ezt nem csak én mondom,ha nem a tények alapján többen is,ideje lenne elgondolkodnod ezen is.
Ha erre most megint az jön tőled,hogy ok,de akkor is az a bajunk hogy nem hallottunk még igazán jó,és persze ez nálad a méreg drágát is jelenti drótozást,és ezért mondjuk,érezzük azt amit,hát arra már tényleg nem lesz érdemes további energiát és időt fecsérelni,mert minek is, gondolkodik.gif de mondjuk ez az eddigiekre is igaz,csak ez most kijött belőlem,de ígérem,utoljára,feléd.
Abban is biztos vagyok,hogy egy olyan hasonló csomagolású és hangú kábelt amit én faragtam össze most olcsón,azt sok más "gyártó" ,(és ez nem véletlenül idéző jeles),a saját nevük alatt tíz,vagy húsz szoros áron kínálja sok esetben.Megveszik a kész kábelt,felruházzák,saját cimke,és a hangja alapján beárazzák.Köszi,de ebből sem kérek,mert ezt én is meg tudom csinálni.
De tudom persze hogy vannak olyan gyártók is akik nem így tesznek,de azok meg olyan horror áron kínálják a jó hangot,amit én egyszerűen nem vagyok hajlandó megfizetni,és ezt több okból sem. ;)
Nevezd meg azt a 2 kábelt akkor légyszíves,
1 ami 20x-os áron nem jobb mint a saját magad készített
2 ami az eddigi legjobb hangú volt függetlenül attól, hogy soha nem adnál érte olyan rengeteg pénzt amibe kerül.
Köszi! :)
+1 Ha még azt is le tudnád írni, hogy hogyan viszonyulnak mondjuk a Vz-hez, az hab lenne a tortán! :)
Mindig a tapasztalatlanságot róvod fel itt mindenkinek, de Te is mindig csak a Vz-re hivatkozol, bármilyen kábelről is legyen éppen szó. Én ebben látok némi ellentmondást.
Volt már alkalmam többször is hallgatni egy olyan rendszert, amiben csak a hangfalkábel került kb. annyiba, mint az én komplett rendszerem. Most akkor hivatkozzak én is erre a kábelre, és sajnáljam le azt, aki még nem hallott ilyet? Ne haragudj, de én az ilyet óvodás nagyotmondó versenynek, és a vitapartner nem egyelő félként tekintésének tartom.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 18:57

Az emberek hajlamosak az önigazolásra, különösen, ha jelentős összeget költöttek valamire, legyen az drága kábel, eszköz vagy más hifi-alkatrész. Ez részben pszichológia, részben pedig a "placebo-hatás" egyik formája. Az élmény valódisága szubjektív, és sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy esetleg többet fizettek valamiért, mint amennyi tényleges értéket kaptak.

Másképpen: Vannak emberek akik nem lesznek soha arra hajlandóak, hogy beismerjék kegyetlenül mély torokra beszopták a pl. méregdrága kábelekkel.
A nagy számok törvénye alapján biztos akad ilyen ember is. gondolkodik.gif

Nehezen tudok elképzelni egy olyan szituációt, hogy csak azért tartsak meg egy, az árát nem igazoló hangú terméket, hogy a placebo hatásával vígasztalódjak.
Ha nem jön be, ott az Apró, vihetik...

Egyébként, akinek nem saját pénznyomdája van, az van annyira óvatos, a kereskedő és a magánszemély is van annyira rugalmas, hogy otthonában próbaidőre hallgatgathatja. Pl. a méregdrága kábelt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3267

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A napokban felkerült ez az ismertető, nem értettem, hogy miért jött ez elő, mi szükség van erre.

De már kezdem sejteni....

viewtopic.php?p=2928071#p2928071
Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

ELEX írta:
2025.01.25., szomb. 09:55
istvan01 írta:
2025.01.24., pén. 14:44
csak neked:
Nagy hiba lenne a túlterhelés és zárlat védelmi megoldásokat elbagatellizálni. Ez alapvetően a táplált készülékek sérülés enyhítését, érintéses baleset védelmet és égés-tűz kockázat csökkentését szolgálja. Mivel biztonsági kérdés, ezért soha sem szabad egyetlen védelmi módszerre hagyatkozni, többszintű és redundánsnak kell lenni.
Sajnos a hifisták a létező összes gaztettet képesek elkövetni a vélt hangminőség javulás érdekében.

Elrettentő példaként álljon itt ez a három kép, ami egy "jobb" biztosíték cserének a következménye.
Az 1A-es és 3A-es biztosíték helyére 20A-esek lettek berakva egy készülékbe. Mikor egy alkatrés meghibásodott, a biztosíték köszönte szépen, meg se rezzent, ellenben a a NYÁK igen széles vezetői elpárologtak, alatta az üvegszálas hordozó szénné égett. Egy helyen át is égett teljesen. Az összes alkatrész szinte felrobbant.
Ez még határeset. :D ;)

1737829007854.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 18:57
Shimano írta:
SoundMania írta:
Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek...
Az emberek hajlamosak az önigazolásra, különösen, ha jelentős összeget költöttek valamire, legyen az drága kábel, eszköz vagy más hifi-alkatrész. Ez részben pszichológia, részben pedig a "placebo-hatás" egyik formája. Az élmény valódisága szubjektív, és sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy esetleg többet fizettek valamiért, mint amennyi tényleges értéket kaptak.

Másképpen: Vannak emberek akik nem lesznek soha arra hajlandóak, hogy beismerjék kegyetlenül mély torokra beszopták a pl. méregdrága kábelekkel.
Biztos vannak ilyenek is....meg akik a több100ezres dd-ikkel vagy a 100. occo (diy) drótjaikkal, amiknek összeadva az árát már egy (bagy több) tisztességeset is vehetettek volna. :)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

SoundMania írta:
2025.01.24., pén. 16:52
white-tiger írta:
2025.01.24., pén. 14:47
SoundMania írta:
2025.01.24., pén. 14:40

Hát igen! Jó lenne már összehasonlítani minden ilyet, mert addig semmit nem érdemes mondanotok róla. És igaz az is hogy ez a gyári új áron 250 sajnos nem egy magas szint. Hallgass meg egy használtan 400-500 ezresből egy jobbat és egyből megérted. Talán még durvább mit a vz valami olcsó mellett. De írhatom akárhányszor.... :(
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy AQ Tornado pl milyen szintet képvisel nálad gondolkodik.gif
Kb belépőszint.... :) Hurricane-t is kihagynám.... Talán a Dragon inkább. Tudom, sokaknak tetszik ez a csokimázas hangzás....
Hát a Tornado-nak egyáltalán nincs csokimázas hangja. Pont ellenkezőleg. A drágább Hurricane- nak már talán... De azt sem csokimázasnak nevezném.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Shimano írta:
SoundMania írta:
Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek...

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kegyetlen az ürge.

Screenshot 2025-01-25 184139.png
Screenshot 2025-01-25 184139.png (469.71 KiB) Megtekintve 990 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
SoundMania írta:

Most komolyan,miért kell ezt a degradáló hangnemet állandóan és állandóan,egy fennakadt lemez módjára ismételni? gondolkodik.gif Leírtad egyszer,leírtad kétszer,de basszus vedd már észre hogy már századjára ismétled ugyanazt,és ezt fárasztó "hallgatni" már.
Szerinted,ha nem hallanánk jónak ezeket a drótokat,akkor is,és csak azért is ezt hallgatnánk?,mert ugye mi szeretünk szenvedni!,ne már ember.
Szerinted mi nem hallgattunk más,sokkal drágábbakat is még?,tehát nincs semmilyen viszonyítási alapunk?,ne már ember,ez sem így van,mert igen,és tudjuk is hová helyezni ezután ezeket.
Szerinted süketek is lehetünk,mert csak ez lehet az oka annak hogy azt gondolod amit,de ez sem így van,és ezt csak úgy hallkan,hozzá biggyesztve még a fentiekhez. ;)
De tőlem jöhet a következő 100 fennakadt lemez is tőled,mert elfér itt,még akkor is ha már baromi unalmas,mert bírjuk. :smile29:
Van élet a vízé kettesek nélkül is a hifiben,és ezt nem csak én mondom,ha nem a tények alapján többen is,ideje lenne elgondolkodnod ezen is.
Ha erre most megint az jön tőled,hogy ok,de akkor is az a bajunk hogy nem hallottunk még igazán jó,és persze ez nálad a méreg drágát is jelenti drótozást,és ezért mondjuk,érezzük azt amit,hát arra már tényleg nem lesz érdemes további energiát és időt fecsérelni,mert minek is, gondolkodik.gif de mondjuk ez az eddigiekre is igaz,csak ez most kijött belőlem,de ígérem,utoljára,feléd.
Abban is biztos vagyok,hogy egy olyan hasonló csomagolású és hangú kábelt amit én faragtam össze most olcsón,azt sok más "gyártó" ,(és ez nem véletlenül idéző jeles),a saját nevük alatt tíz,vagy húsz szoros áron kínálja sok esetben.Megveszik a kész kábelt,felruházzák,saját cimke,és a hangja alapján beárazzák.Köszi,de ebből sem kérek,mert ezt én is meg tudom csinálni.
De tudom persze hogy vannak olyan gyártók is akik nem így tesznek,de azok meg olyan horror áron kínálják a jó hangot,amit én egyszerűen nem vagyok hajlandó megfizetni,és ezt több okból sem. ;)
Nevezd meg azt a 2 kábelt akkor légyszíves,
1 ami 20x-os áron nem jobb mint a saját magad készített
2 ami az eddigi legjobb hangú volt függetlenül attól, hogy soha nem adnál érte olyan rengeteg pénzt amibe kerül.
Köszi! :)
+1 Ha még azt is le tudnád írni, hogy hogyan viszonyulnak mondjuk a Vz-hez, az hab lenne a tortán! :)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

SoundMania írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.01.25., szomb. 17:38
tonya írta:
2025.01.25., szomb. 17:20
SoundMania írta:
Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást, leborulok.gif
Akkor légyszíves fejtsd ki a véleményed részletesebben, hogy miért nem értesz egyet az állításommal, ami tapasztalatokon alapul! Talán már kipróbáltad azokat a készülékeket jó kábelezéssel? És szerinted nem sokkal jobb vele mint a kanárikkal? Mert ha igen, akkor nem tudok egyéb magyarázatot, hogy nagy baj van a hallásoddal!
Ez honnan, meg minek?
Az AVX doktor rendel. :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2025.01.25., szomb. 17:38
tonya írta:
SoundMania írta:
Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást, leborulok.gif
Akkor légyszíves fejtsd ki a véleményed részletesebben, hogy miért nem értesz egyet az állításommal, ami tapasztalatokon alapul! Talán már kipróbáltad azokat a készülékeket jó kábelezéssel? És szerinted nem sokkal jobb vele mint a kanárikkal? Mert ha igen, akkor nem tudok egyéb magyarázatot, hogy nagy baj van a hallásoddal!
Kép

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

tonya írta:
SoundMania írta:

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: frankie »

Rock60 írta:
2025.01.25., szomb. 05:27
frankie írta:
2025.01.24., pén. 22:36

Tehát, ha nekiállunk tápkábelt fonni 2,5-es vezetékből és a fázist duplázzuk, akkor az előbb leírt szabály már nem teljesül.
Vagy egy Hifi ösvénynek húzunk egy 5x4-es kábelt és a P+N-t duplázzuk a PE pedig marad az 5.szál, a leírt szabály ez esetben sem teljesül.
Akkor valószínűleg nagyon sok helyen nem teljesül, mert hogy a védőföldet nem duplázza szinte senki, az zicher. gondolkodik.gif
Ok, tudok 3x3 - as Neotech fonatról - 3 P, 3 PE, 3 N - de az a megoldás nem nevezhető nagyon elterjedtnek...

Ez a szabály nemzetközi, vagy csak a magyar leírás követeli meg ?
Az elméleten túl milyen gyakorlati jelentősége van, hogy a védőföld "csak" 2.5 m2, míg a fázis 5 m2 ?
Nemzetközileg elfogadott előírás és szabvány is.
Lássuk csak az ide vonatkozó szabványokat:

MSZ HD 60364-4-41 Biztonságtechnika – Áramütés elleni védelem
MSZ HD 60364-5-54 Villamos szerkezetek kiválasztása és szerelése – Földelő berendezések, védővezetők és védő egyenpotenciálra hozó vezetők.
Az első szabvány az EPH rendszer kialakításával kapcsolatban adja meg a műszaki instrukciókat, a második szabványban a kialakításhoz alkalmazott vezetékek típusát és megfelelő keresztmetszetét lehet megtalálni.

A védővezetőket olyan keresztmetszettel kell létesíteni, hogy meg tudjanak felelni az MSZ HD 60364-4-41-ben leírt követelményeknek. A szabvány lekapcsolási időket ad meg – például elosztó áramkörök esetében ez 5 másodperc. Ez azt jelenti, hogy a védővezetőknek a lekapcsolásig ellen kell tudniuk állni a rajtuk folyó áram mechanikus és termikus igénybevételeinek.
Ezért is fontos az azonos keresztmetszet.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

tonya írta:
SoundMania írta:
Hagyd fiam, csak éhesebbek jönnek!

Ismerjük a viccet ugye?

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

SoundMania írta:
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Shimano írta:
2025.01.25., szomb. 16:34
Rock60 írta:
2025.01.25., szomb. 14:11
Miért nem érdekel a hang változása a bejáratás folyamán ?
Nálam a gyári hsz, és a diy tápkábel is napi 4 - 5 óra üzemben kb 2 hét alatt tökéletesen bejáródott.
Utána már kevesebbet változtak, de 0 kilométeresen sem volt kibírhatatlan egyik sem.
Mert szeretem ha nyugi van,és most már végre az van.Volt mit járatni eddig is,mert jött az integrált helyett egy előfok + a monoblokkok hozzá,ezekhez kellett egy új ic pár,plusz egy szintén új tápdrót is,szóval most pihenek, :D és élvezem azt ami már összeállódni érződik.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve jöttek ezek a drótok most,majd kivesézem őket.A 4s11 már egy ideje képben volt,de eddig csak tolódott a meghallgatása a minek is ez ha a jelenlegi is jó jelige miatt,de most hogy bejött a képbe a G verzió,eljött az ideje ennek is.Kíváncsi vagyok rá,de most tényleg pihenek egy kicsit mielött befognám,és jól kifaggatnám.
Trollmájszter megérkezett! :D

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.01.25., szomb. 10:54
Egy határterület (mert ez a kérdés akár mehetett volna a lemezjátszós topicba is) kérdést szeretnék feltenni:
Lemezjátszó tápkábelt szeretnék cserélni. Belenézve látom, hogy a szokásos fázi/nulla/földelés kábelek mennek ki.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy nekem ez a kábel Heed Orbitba megy, ahol a kimeneti oldalon már csak két ér van, azaz a földelés nem megy át.
Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni?
Ne változtass a gyári bekötéshez képest!
A kábelen is csak akkor, ha már minden más helyre tettél valami igazán jót a rendszeredbe! Viszont akkor az Orbit elé és utána is jót tegyél.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.01.25., szomb. 16:34
Rock60 írta:
Shimano írta:
2025.01.25., szomb. 13:45

De ha valaki kíváncsi a bejáratás folyamatára,azaz kb arra hogy miként is változik a hangja,szívesen kölcsön adom.
Nálam a gyári hsz, és a diy tápkábel is napi 4 - 5 óra üzemben kb 2 hét alatt tökéletesen bejáródott.
Utána már kevesebbet változtak, de 0 kilométeresen sem volt kibírhatatlan egyik sem.
Mert szeretem ha nyugi van,és most már végre az van.Volt mit járatni eddig is,mert jött az integrált helyett egy előfok + a monoblokkok hozzá,ezekhez kellett egy új ic pár,plusz egy szintén új tápdrót is,szóval most pihenek, :D és élvezem azt ami már összeállódni érződik.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve jöttek ezek a drótok most,majd kivesézem őket.A 4s11 már egy ideje képben volt,de eddig csak tolódott a meghallgatása a minek is ez ha a jelenlegi is jó jelige miatt,de most hogy bejött a képbe a G verzió,eljött az ideje ennek is.Kíváncsi vagyok rá,de most tényleg pihenek egy kicsit mielött befognám,és jól kifaggatnám.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: frankie »

Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 14:20
Rock60 írta:
2025.01.25., szomb. 14:13
Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 12:49
... Most is éppen néhány IC- és hangsugárzókábelt járatok, valamint a 20 méteres, ösvényre szánt kábel is jelenleg a háztartási (nem hifi) hálózaton "dolgozik".
Milyen kábel lesz az ösvény ?
Jó kábel. :smile29:
NHxMH-J 3x2,5mm2 RM
https://elektroprofishop.hu/NHXMHJ-3X2- ... bel-0-61kV
Ez egy jó kábel!
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
Shimano írta:
2025.01.25., szomb. 13:45

De ha valaki kíváncsi a bejáratás folyamatára,azaz kb arra hogy miként is változik a hangja,szívesen kölcsön adom.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.25., szomb. 14:13
Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 12:49
... Most is éppen néhány IC- és hangsugárzókábelt járatok, valamint a 20 méteres, ösvényre szánt kábel is jelenleg a háztartási (nem hifi) hálózaton "dolgozik".
Milyen kábel lesz az ösvény ?
Jó kábel. :smile29:
NHxMH-J 3x2,5mm2 RM
https://elektroprofishop.hu/NHXMHJ-3X2- ... bel-0-61kV

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”