Húbazz....

A Vz egy példa, vagy vehetjük szimbólumnak.
Semmi értelmét nem látom.Alex_Aston írta: ↑2025.01.25., szomb. 19:42A napokban felkerült ez az ismertető, nem értettem, hogy miért jött ez elő, mi szükség van erre.
De már kezdem sejteni....
viewtopic.php?p=2928071#p2928071
Mindig a tapasztalatlanságot róvod fel itt mindenkinek, de Te is mindig csak a Vz-re hivatkozol, bármilyen kábelről is legyen éppen szó. Én ebben látok némi ellentmondást.SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:23Nevezd meg azt a 2 kábelt akkor légyszíves,Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:11Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek.SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45
Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Most komolyan,miért kell ezt a degradáló hangnemet állandóan és állandóan,egy fennakadt lemez módjára ismételni?Leírtad egyszer,leírtad kétszer,de basszus vedd már észre hogy már századjára ismétled ugyanazt,és ezt fárasztó "hallgatni" már.
Szerinted,ha nem hallanánk jónak ezeket a drótokat,akkor is,és csak azért is ezt hallgatnánk?,mert ugye mi szeretünk szenvedni!,ne már ember.
Szerinted mi nem hallgattunk más,sokkal drágábbakat is még?,tehát nincs semmilyen viszonyítási alapunk?,ne már ember,ez sem így van,mert igen,és tudjuk is hová helyezni ezután ezeket.
Szerinted süketek is lehetünk,mert csak ez lehet az oka annak hogy azt gondolod amit,de ez sem így van,és ezt csak úgy hallkan,hozzá biggyesztve még a fentiekhez.![]()
De tőlem jöhet a következő 100 fennakadt lemez is tőled,mert elfér itt,még akkor is ha már baromi unalmas,mert bírjuk.![]()
Van élet a vízé kettesek nélkül is a hifiben,és ezt nem csak én mondom,ha nem a tények alapján többen is,ideje lenne elgondolkodnod ezen is.
Ha erre most megint az jön tőled,hogy ok,de akkor is az a bajunk hogy nem hallottunk még igazán jó,és persze ez nálad a méreg drágát is jelenti drótozást,és ezért mondjuk,érezzük azt amit,hát arra már tényleg nem lesz érdemes további energiát és időt fecsérelni,mert minek is,de mondjuk ez az eddigiekre is igaz,csak ez most kijött belőlem,de ígérem,utoljára,feléd.
Abban is biztos vagyok,hogy egy olyan hasonló csomagolású és hangú kábelt amit én faragtam össze most olcsón,azt sok más "gyártó" ,(és ez nem véletlenül idéző jeles),a saját nevük alatt tíz,vagy húsz szoros áron kínálja sok esetben.Megveszik a kész kábelt,felruházzák,saját cimke,és a hangja alapján beárazzák.Köszi,de ebből sem kérek,mert ezt én is meg tudom csinálni.
De tudom persze hogy vannak olyan gyártók is akik nem így tesznek,de azok meg olyan horror áron kínálják a jó hangot,amit én egyszerűen nem vagyok hajlandó megfizetni,és ezt több okból sem.![]()
1 ami 20x-os áron nem jobb mint a saját magad készített
2 ami az eddigi legjobb hangú volt függetlenül attól, hogy soha nem adnál érte olyan rengeteg pénzt amibe kerül.
Köszi! :)
+1 Ha még azt is le tudnád írni, hogy hogyan viszonyulnak mondjuk a Vz-hez, az hab lenne a tortán! :)
A nagy számok törvénye alapján biztos akad ilyen ember is.Voyager írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:57
Az emberek hajlamosak az önigazolásra, különösen, ha jelentős összeget költöttek valamire, legyen az drága kábel, eszköz vagy más hifi-alkatrész. Ez részben pszichológia, részben pedig a "placebo-hatás" egyik formája. Az élmény valódisága szubjektív, és sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy esetleg többet fizettek valamiért, mint amennyi tényleges értéket kaptak.
Másképpen: Vannak emberek akik nem lesznek soha arra hajlandóak, hogy beismerjék kegyetlenül mély torokra beszopták a pl. méregdrága kábelekkel.
Ez még határeset.ELEX írta: ↑2025.01.25., szomb. 09:55Sajnos a hifisták a létező összes gaztettet képesek elkövetni a vélt hangminőség javulás érdekében.istvan01 írta: ↑2025.01.24., pén. 14:44csak neked:
Nagy hiba lenne a túlterhelés és zárlat védelmi megoldásokat elbagatellizálni. Ez alapvetően a táplált készülékek sérülés enyhítését, érintéses baleset védelmet és égés-tűz kockázat csökkentését szolgálja. Mivel biztonsági kérdés, ezért soha sem szabad egyetlen védelmi módszerre hagyatkozni, többszintű és redundánsnak kell lenni.
Elrettentő példaként álljon itt ez a három kép, ami egy "jobb" biztosíték cserének a következménye.
Az 1A-es és 3A-es biztosíték helyére 20A-esek lettek berakva egy készülékbe. Mikor egy alkatrés meghibásodott, a biztosíték köszönte szépen, meg se rezzent, ellenben a a NYÁK igen széles vezetői elpárologtak, alatta az üvegszálas hordozó szénné égett. Egy helyen át is égett teljesen. Az összes alkatrész szinte felrobbant.
Biztos vannak ilyenek is....meg akik a több100ezres dd-ikkel vagy a 100. occo (diy) drótjaikkal, amiknek összeadva az árát már egy (bagy több) tisztességeset is vehetettek volna. :)Voyager írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:57Az emberek hajlamosak az önigazolásra, különösen, ha jelentős összeget költöttek valamire, legyen az drága kábel, eszköz vagy más hifi-alkatrész. Ez részben pszichológia, részben pedig a "placebo-hatás" egyik formája. Az élmény valódisága szubjektív, és sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy esetleg többet fizettek valamiért, mint amennyi tényleges értéket kaptak.Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:11Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek...SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Másképpen: Vannak emberek akik nem lesznek soha arra hajlandóak, hogy beismerjék kegyetlenül mély torokra beszopták a pl. méregdrága kábelekkel.
Hát a Tornado-nak egyáltalán nincs csokimázas hangja. Pont ellenkezőleg. A drágább Hurricane- nak már talán... De azt sem csokimázasnak nevezném.SoundMania írta: ↑2025.01.24., pén. 16:52Kb belépőszint.... :) Hurricane-t is kihagynám.... Talán a Dragon inkább. Tudom, sokaknak tetszik ez a csokimázas hangzás....white-tiger írta: ↑2025.01.24., pén. 14:47Mondjuk kíváncsi lennék, hogy egy AQ Tornado pl milyen szintet képvisel náladSoundMania írta: ↑2025.01.24., pén. 14:40
Hát igen! Jó lenne már összehasonlítani minden ilyet, mert addig semmit nem érdemes mondanotok róla. És igaz az is hogy ez a gyári új áron 250 sajnos nem egy magas szint. Hallgass meg egy használtan 400-500 ezresből egy jobbat és egyből megérted. Talán még durvább mit a vz valami olcsó mellett. De írhatom akárhányszor.... :(![]()
Az emberek hajlamosak az önigazolásra, különösen, ha jelentős összeget költöttek valamire, legyen az drága kábel, eszköz vagy más hifi-alkatrész. Ez részben pszichológia, részben pedig a "placebo-hatás" egyik formája. Az élmény valódisága szubjektív, és sokan nem szeretnek szembesülni azzal, hogy esetleg többet fizettek valamiért, mint amennyi tényleges értéket kaptak.Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:11Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek...SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Nevezd meg azt a 2 kábelt akkor légyszíves,Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 18:11Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek.SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45
Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Most komolyan,miért kell ezt a degradáló hangnemet állandóan és állandóan,egy fennakadt lemez módjára ismételni?Leírtad egyszer,leírtad kétszer,de basszus vedd már észre hogy már századjára ismétled ugyanazt,és ezt fárasztó "hallgatni" már.
Szerinted,ha nem hallanánk jónak ezeket a drótokat,akkor is,és csak azért is ezt hallgatnánk?,mert ugye mi szeretünk szenvedni!,ne már ember.
Szerinted mi nem hallgattunk más,sokkal drágábbakat is még?,tehát nincs semmilyen viszonyítási alapunk?,ne már ember,ez sem így van,mert igen,és tudjuk is hová helyezni ezután ezeket.
Szerinted süketek is lehetünk,mert csak ez lehet az oka annak hogy azt gondolod amit,de ez sem így van,és ezt csak úgy hallkan,hozzá biggyesztve még a fentiekhez.![]()
De tőlem jöhet a következő 100 fennakadt lemez is tőled,mert elfér itt,még akkor is ha már baromi unalmas,mert bírjuk.![]()
Van élet a vízé kettesek nélkül is a hifiben,és ezt nem csak én mondom,ha nem a tények alapján többen is,ideje lenne elgondolkodnod ezen is.
Ha erre most megint az jön tőled,hogy ok,de akkor is az a bajunk hogy nem hallottunk még igazán jó,és persze ez nálad a méreg drágát is jelenti drótozást,és ezért mondjuk,érezzük azt amit,hát arra már tényleg nem lesz érdemes további energiát és időt fecsérelni,mert minek is,de mondjuk ez az eddigiekre is igaz,csak ez most kijött belőlem,de ígérem,utoljára,feléd.
Abban is biztos vagyok,hogy egy olyan hasonló csomagolású és hangú kábelt amit én faragtam össze most olcsón,azt sok más "gyártó" ,(és ez nem véletlenül idéző jeles),a saját nevük alatt tíz,vagy húsz szoros áron kínálja sok esetben.Megveszik a kész kábelt,felruházzák,saját cimke,és a hangja alapján beárazzák.Köszi,de ebből sem kérek,mert ezt én is meg tudom csinálni.
De tudom persze hogy vannak olyan gyártók is akik nem így tesznek,de azok meg olyan horror áron kínálják a jó hangot,amit én egyszerűen nem vagyok hajlandó megfizetni,és ezt több okból sem.![]()
Ígérem hogy utoljára SM-nek,de erre a kommentre most késztetést érzek.SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45
Ez honnan, meg minek?SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:38Akkor légyszíves fejtsd ki a véleményed részletesebben, hogy miért nem értesz egyet az állításommal, ami tapasztalatokon alapul! Talán már kipróbáltad azokat a készülékeket jó kábelezéssel? És szerinted nem sokkal jobb vele mint a kanárikkal? Mert ha igen, akkor nem tudok egyéb magyarázatot, hogy nagy baj van a hallásoddal!tonya írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:20Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást,SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)![]()
SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:38Akkor légyszíves fejtsd ki a véleményed részletesebben, hogy miért nem értesz egyet az állításommal, ami tapasztalatokon alapul! Talán már kipróbáltad azokat a készülékeket jó kábelezéssel? És szerinted nem sokkal jobb vele mint a kanárikkal? Mert ha igen, akkor nem tudok egyéb magyarázatot, hogy nagy baj van a hallásoddal!tonya írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:20Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást,SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)![]()
Akkor légyszíves fejtsd ki a véleményed részletesebben, hogy miért nem értesz egyet az állításommal, ami tapasztalatokon alapul! Talán már kipróbáltad azokat a készülékeket jó kábelezéssel? És szerinted nem sokkal jobb vele mint a kanárikkal? Mert ha igen, akkor nem tudok egyéb magyarázatot, hogy nagy baj van a hallásoddal!tonya írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:20Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást,SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)![]()
Nemzetközileg elfogadott előírás és szabvány is.Rock60 írta: ↑2025.01.25., szomb. 05:27Akkor valószínűleg nagyon sok helyen nem teljesül, mert hogy a védőföldet nem duplázza szinte senki, az zicher.frankie írta: ↑2025.01.24., pén. 22:36
Tehát, ha nekiállunk tápkábelt fonni 2,5-es vezetékből és a fázist duplázzuk, akkor az előbb leírt szabály már nem teljesül.
Vagy egy Hifi ösvénynek húzunk egy 5x4-es kábelt és a P+N-t duplázzuk a PE pedig marad az 5.szál, a leírt szabály ez esetben sem teljesül.![]()
Ok, tudok 3x3 - as Neotech fonatról - 3 P, 3 PE, 3 N - de az a megoldás nem nevezhető nagyon elterjedtnek...
Ez a szabály nemzetközi, vagy csak a magyar leírás követeli meg ?
Az elméleten túl milyen gyakorlati jelentősége van, hogy a védőföld "csak" 2.5 m2, míg a fázis 5 m2 ?
Hagyd fiam, csak éhesebbek jönnek!tonya írta: ↑2025.01.25., szomb. 17:20Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást,SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)![]()
Mindenkinél, mindent jobban tudó fikázó mester köszönjük ezt az ismét lekicsinylő jellegű hozzászólást,SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)
Trollmájszter megérkezett!SoundMania írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:45Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:34Mert szeretem ha nyugi van,és most már végre az van.Volt mit járatni eddig is,mert jött az integrált helyett egy előfok + a monoblokkok hozzá,ezekhez kellett egy új ic pár,plusz egy szintén új tápdrót is,szóval most pihenek,és élvezem azt ami már összeállódni érződik.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve jöttek ezek a drótok most,majd kivesézem őket.A 4s11 már egy ideje képben volt,de eddig csak tolódott a meghallgatása a minek is ez ha a jelenlegi is jó jelige miatt,de most hogy bejött a képbe a G verzió,eljött az ideje ennek is.Kíváncsi vagyok rá,de most tényleg pihenek egy kicsit mielött befognám,és jól kifaggatnám.
Ne változtass a gyári bekötéshez képest!PgSpa írta: ↑2025.01.25., szomb. 10:54Egy határterület (mert ez a kérdés akár mehetett volna a lemezjátszós topicba is) kérdést szeretnék feltenni:
Lemezjátszó tápkábelt szeretnék cserélni. Belenézve látom, hogy a szokásos fázi/nulla/földelés kábelek mennek ki.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy nekem ez a kábel Heed Orbitba megy, ahol a kimeneti oldalon már csak két ér van, azaz a földelés nem megy át.
Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni?
Az a baj, hogy ilyen szintű kábelekkel, vajmi keveset mutatnak meg a készülékeid a hangminőségükből! De nyugodtan vacakolhatsz bejáratóeszközzel.... :)Shimano írta: ↑2025.01.25., szomb. 16:34Mert szeretem ha nyugi van,és most már végre az van.Volt mit járatni eddig is,mert jött az integrált helyett egy előfok + a monoblokkok hozzá,ezekhez kellett egy új ic pár,plusz egy szintén új tápdrót is,szóval most pihenek,és élvezem azt ami már összeállódni érződik.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve jöttek ezek a drótok most,majd kivesézem őket.A 4s11 már egy ideje képben volt,de eddig csak tolódott a meghallgatása a minek is ez ha a jelenlegi is jó jelige miatt,de most hogy bejött a képbe a G verzió,eljött az ideje ennek is.Kíváncsi vagyok rá,de most tényleg pihenek egy kicsit mielött befognám,és jól kifaggatnám.
Ez egy jó kábel!Voyager írta: ↑2025.01.25., szomb. 14:20Jó kábel.![]()
NHxMH-J 3x2,5mm2 RM
https://elektroprofishop.hu/NHXMHJ-3X2- ... bel-0-61kV
Mert szeretem ha nyugi van,és most már végre az van.Volt mit járatni eddig is,mert jött az integrált helyett egy előfok + a monoblokkok hozzá,ezekhez kellett egy új ic pár,plusz egy szintén új tápdrót is,szóval most pihenek,