zoli73 írta: ↑2025.01.06., hétf. 15:31
Mivel nekem ilyen van, így csak elfogultan tudok róla nyilatkozni.

Technikai adatokkal nem untatlak, azokat már biztos megnézted, de azért egy figyelemre méltó megoldást megemlítenék, ez a meghajtása, az úgynevezett Vector Drive. Nem részletezem mi ez, inkább nézz utána. A kiviteli minősége igen tisztességes, precíz működésű, a tányércsapágy is igen pontos illesztésű, nem egy barkácsolt valami.
Három éve van meg, másodkézből vettem, de bontatlan újként, FX5X karral, és a hozzá extraként vásárolható Bo!ng(így írják) lábakkal.
Túl nagy összehasonlitási alapom nincs, más lemezjátszókkal. Előtte Linn Axis volt, Akito karral, majd utána Alphason Solo, szintén a Linn Akito karral, és Heed Orbit 2 táppal. Nos ezekhez képest az LSD nagyon más liga.
Ugyanazzal a Benz-Micro ACE L hangszedővel, egészen más szinten zenél. Az emlitett másik két lemezjátszó hozzá képest egy jó iparos, de nem több. Mindezt teljesen gyári kiépítésben, a mellé kapott telefontöltő szerű, külső táppal. Szerettem az Alphason-t is, de szerettem volna egy számomra elérhető árú, új lemezjátszót, ami ne legyen visszalépés. Már elsőre is nagyon meglepett, hogy mennyire kimunkált, mennyivel kifínomultabb hang, mint amit eddig hallgattam.
Jelenleg a Dixi által is használt MoFi MasterTrackerrel használom, mar vagy két éve nagy elégedettséggel, ami egyértelműen előrelépés volt a Benz-Microhoz képest, hiába MM.
A hangkarnak van egy különlegessége, ami abban áll, hogy a karon van egy előre-hátra csúsztatható gyűrű, amivel változtani lehet a kar effektív tömegét, így kb. bármilyen súlyú, és engedékenységű hangszedővel összelőhető. Mivel a MoFi teljesen máshogy érzi jól magát, mint a Benz, így ez a funkció nagyon hasznos volt, és remekül működik is.
A kar Rega geometriájú, de minden állítható rajta, VTA is, viszont a belső, és külső kábele igen alap kategóriás.
Felárért kérhető Gekko kábelezéssel, de ezt az előző gazdája nem kérte.
Volt is itt téma korábban(nem kérem, hogy keress vissza), hogy átkábeleztem a kart Cardas Clear belső kábellel, és szintén Cardas sarukkal, amit kivezettem két Furutech rca aljzatra. Jelentős javulást hozott, minden fillért megért.
Az LSD gyárilag üvegtányéros, és azon egy Achromat(mi más, ha már Funk Firm). Mivel a korábbi lemezjatszóimon nekem az Achromat nem tetszett, így ezen is próbáltam lecserélni, valami más alátétre, de nem sikerült semmivel sem felülmúlnom, csak ez működik rajta igazán.
Aztán egy hírtelen ötlettől vezérelve, csináltattam rá egy Acril tányért, ami minden alátét próbálkozáson túlmutat, ezen kívül használok rajta egy Orsonic DS-250 lemezleszoritót, ami az első olyan aminek hallom a hatását, a korábbi noname kínai, Pro-jeckt leszorítók csak voltak, és csak megszokásból használtam.
Természetesen a gyári, primitív tápegységét is kiváltottam, először a sokak által jól ismert, Microsoft tápegységre, majd egy TeraDak nevű lineáris tápra, amit megintcsak meghálált.
Ezeket csak azért írtam le, mert szerintem bőven van benne potenciál, még gyárilag is, de az általam elvégzett változtatások eléggé megdobtát a produkcióját.
Tudom, most sokan fintorognak, hogy ez így már egy "Kossuth Lajos bicskája", és ilyen formában, ha oda kerül a sor ez csak nyomott áron eladható. Lehet, de amire hang alapján lecserélném, arra belátható időn belül úgy sem lesz pénzem, igy elégedeten halgatom.
Ami még bakacslistás, amivel még szeretném majd kiegésziteni, az a Houdini, ezzel már kvázi teljes kiépítés lesz.
Ha valami kimaradt, kérdezz, ha tudok szívesen válaszolok!
Köszönöm a figyelmet!
Ui.: Az "LSD" láttán senkinek ne legyenek bűnös gondolatai, ez egy rövidítés Little Super Deck akar lenni.