Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 06:49

A Pro Ject - et nem ismerem, de a kis Clearaudio phono-k, nekem nagyon nem jönnek be, kb a katasztrófális kategória nálam.
A kicsit "egyszerű" hangú futóműhöz - és egyébként is - jó választás lehet Palotás úr csöves phonója, saját árkategóriáján egyértelműen túlmutató gazdag hanggal.
Újonnan is jó ára van, de használtan is előfordul itt - ott.
Vannak itt többen, akik ezt a phonót használják/ták, az ahhoz passzoló hangszedőről Ők tudnának legtöbbet mondani...
A kis project fonókat én bátran tudom ajánlani, de hogy őszinte legyek, a clearaudioval itthoni tapasztalatom nincs, csak mástól hallottam. A Palotás féle fonóról dettó, de tény, hogy arról csak jót hallottam én is, szóval biztosan érdemes számításba venni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

dondusfi írta:
2025.01.26., vas. 07:15
DeProtector írta:
2025.01.25., szomb. 22:30
Szia.
A Clearaudio Nano Phono, vagy valamelyik Pro Ject Phonobox jó választás lehet.

A rega-n pontosan melyik kar van?
Annyit azért nem árt már előzetesen tudni, hogy karmagasság állításhoz alátét(ek) kell(enek) a kar alá, hacsak nem rega hangszedőt veszel.
Mivel a Shibata tűprofil borzasztó kényes a beállításra, azt engedd is el. Ha nincs a karon nagyon precíz antiskating, vta és azimuth állítás akkor ez nem is fog sikerülni (egyik sincs a regákon).
Szia!

Köszi szépen!
A hangkar a Rega RB220. Igen az oké hogy meg kell emelni, de hogy mindegyiket és hogy mennyivel az nincs meg. Regának van egy 2mm magasítója, az elég lehet vagy vmelyikhez több kell? gondolkodik.gif
Közben olvastam többet a Shibatáról, elengedtem 😃
Mérni kell, veszel egy sablont és azzal
https://octogonaudio.hu/termekek/octogo ... gI4hvD_BwE
Kb. így:
sg-11134202-7rcd6-lsp7f93lj29ff3.jpg
sg-11134202-7rcd6-lsp7f93lj29ff3.jpg (88.74 KiB) Megtekintve 620 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dondusfi írta:
2025.01.25., szomb. 20:51
Sziasztok!

4 év után újra van lemezjátszóm egy Rega Planar 2 személyében. Egyelőre ismerkedünk, szokom újra a fekete lemezeket 😀 Régen egy Luxman PD272-es pörgetőm volt. Más tervek miatt váltam meg tőle.
Viszont már most szemezgetek hangszedővel (MM) és előerősítővel.(nem szeretném túltolni)
Ajánlásokat szívesen fogadok. Vannak már kiszemelt áldozatok de bizonytalan vagyok bennük. 100ezer alatt (minél inkább😁) szeretnék maradni mind két esetben.(használt, új mindegy)
Kaptam ajánlás Nagaoka MP110, MP150, Goldringre E3, E4, 1006. Szimpatikusak: Shelter 201, AT-VM95SH, 540ML, 740ML.
Mi a helyzet a Rega hangszedőkkel? Elys2, Exact, vagy az új ND3?
Olvastam a tűkről. Microlinear Shibata stb. Talán az ML jobb lenne?
Jelen pillanatban a Wiim Ultra a phono erősítő.

Lemezeimnél felfedezhető többek között: Bikini, Republic, Queen, Pink, Metallica, Bonamassa, Beth Hart, Collins, Satriani, Vai….

Tippeket, ajanlásokat, ötleteket előre is köszönöm! leborulok.gif
Rega 2-höz nagyon javasolt kicserélni az ellensúly tengelyét a súlyjal együtt! A Rega MM hangszedői nagyon gyatrák, egyiket sem javasolnám. Sajnos abba a karba amiket érdemes pl betenni egy Denon 103r, vagy méginkább egy Rega Ania. Ha ezeket "túltolásnak" érzed, szerintem szenvedés lesz az LP-zés és hamar abbahagyod majd megint. Előfok így csak MC-s jöhet szóba, de az említett fonódat nem ismerem. Szerintem a legalapabb Heed Questqr mc változata, vagy feljebb egy Heed Quasar egy legolcsóbb táppal sokminden Projekt meg Clearaudio fosnál jobb sokkal. Én ezalatt a szint alatt nem javasolnám elkezdeni a lemezjátszózást!

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

DeProtector írta:
Szia.

Annyit azért nem árt már előzetesen tudni, hogy karmagasság állításhoz alátét(ek) kell(enek) a kar alá, hacsak nem rega hangszedőt veszel.
Mivel a Shibata tűprofil borzasztó kényes a beállításra, azt engedd is el. Ha nincs a karon nagyon precíz antiskating, vta és azimuth állítás akkor ez nem is fog sikerülni (egyik sincs a regákon).
Szia!

Köszi szépen!
A hangkar a Rega RB220. Igen az oké hogy meg kell emelni, de hogy mindegyiket és hogy mennyivel az nincs meg. Regának van egy 2mm magasítója, az elég lehet vagy vmelyikhez több kell? gondolkodik.gif
Közben olvastam többet a Shibatáról, elengedtem 😃
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

DeProtector írta:
dondusfi írta:

4 év után újra van lemezjátszóm egy Rega Planar 2 személyében...
Viszont már most szemezgetek hangszedővel (MM) és előerősítővel.(nem szeretném túltolni)
Ajánlásokat szívesen fogadok. Vannak már kiszemelt áldozatok de bizonytalan vagyok bennük. 100ezer alatt (minél inkább😁) szeretnék maradni mind két esetben.(használt, új mindegy)
A Pro Ject - et nem ismerem, de a kis Clearaudio phono-k, nekem nagyon nem jönnek be, kb a katasztrófális kategória nálam.
A kicsit "egyszerű" hangú futóműhöz - és egyébként is - jó választás lehet Palotás úr csöves phonója, saját árkategóriáján egyértelműen túlmutató gazdag hanggal.
Újonnan is jó ára van, de használtan is előfordul itt - ott.
Vannak itt többen, akik ezt a phonót használják/ták, az ahhoz passzoló hangszedőről Ők tudnának legtöbbet mondani...

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

dondusfi írta:
Sziasztok!

4 év után újra van lemezjátszóm egy Rega Planar 2 személyében. Egyelőre ismerkedünk, szokom újra a fekete lemezeket 😀 Régen egy Luxman PD272-es pörgetőm volt. Más tervek miatt váltam meg tőle.
Kaptam ajánlás Nagaoka MP110, MP150, Goldringre E3, E4, 1006. Szimpatikusak: Shelter 201, AT-VM95SH, 540ML, 740ML.

Lemezeimnél felfedezhető többek között: Bikini, Republic, Queen, Pink, Metallica, Bonamassa, Beth Hart, Collins, Satriani, Vai….

Szia.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Sziasztok!

Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ma délután (is) előkerültek a hanglemezek, és olyan jól szól a rendszer, hogy reflexből keresni kezdtem a lájk gombot, csak hogy "mentsem" a zenét.
:D
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Voyager írta:
2025.01.25., szomb. 14:33
PgSpa írta:
2025.01.25., szomb. 14:31
Egy határterület , de azért ide is beteszem a kérdést:
Lemezjátszó tápkábelt szeretnék cserélni. Belenézve látom, hogy a szokásos fázi/nulla/földelés kábelek mennek ki.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy nekem ez a kábel Heed Orbitba megy, ahol a kimeneti oldalon már csak két ér van, azaz a földelés nem megy át.
Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni?
"Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni"

Ha nem tudod "hova bekötni", akkor mi értelme a kérdésnek? Sajnos nem érthető a megfogalmazás.
Egyébként, ha a tápegység érintésvédelme nem kettős szigetelésű, akkor a tápkábel földelését mindenképpen be kell kötni.
Teljesen igazad van, kicsit hülye a kérdés, de én érzek egy nagy ellentmondást a lemezjátszóból kimenő földelés és az Orbit bejárata között. Ehhez a Heed ad egy rövid kábeldarabot, aminek a lemezjátszó felőli végén egy földelés nélküli villásdugó lengőaljzat van, a készülék felőli végén meg egy két villás IEC lengődugó. Tehát nincsen semmi értelme, akár kéteres kábelt is használhatnék. Mondjuk azt sem értem, hogy egy fakávás lemezjátszó, ahol nincs hova kötni a földelést, azaz igazából a motorját földeljük, milyen érintésvédelmi kategóriába tartozik?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.01.25., szomb. 14:31
Lemezjátszó tápkábelt szeretnék cserélni. Belenézve látom, hogy a szokásos fázi/nulla/földelés kábelek mennek ki.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy nekem ez a kábel Heed Orbitba megy, ahol a kimeneti oldalon már csak két ér van, azaz a földelés nem megy át.
Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni?
"Értelme van így a lemezjátszó oldalon bekötni a földelést a kébelbe, hiszen a végét úgyis el kell csípnem, mert nem tudom hova bekötni"

Ha nem tudod "hova bekötni", akkor mi értelme a kérdésnek? Sajnos nem érthető a megfogalmazás.
Egyébként, ha a tápegység érintésvédelme nem kettős szigetelésű, akkor a tápkábel földelését mindenképpen be kell kötni.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Hozzászólás Szerző: supravox »

Igen, ez tényleg egy nagyon jó lemezjátszó, a gyártóról tudjuk, hogy nem ma kezdte a lemezjátszó tervezést, gyártást, igaz ma már más néven fut.
A tányércsapágya minőségi megmunkálású, mondom ezt úgy, hogy volt Linn-em is, akiről köztudott, hogy nagyon nagyra tartja a csapágyait. Simán van olyan, mint a Linn csapágya. A csapágyház érdekes rögzitésű, nem a szokásos, a felülről 3 facsavar, hanem teljesen át van engedve a plinten(ami MDF, Acril szendvics), és alul egy nagy, lapos anyával van rögzítve. A subplatter alapból alu, ami pl. a Regákhoz csak mint tuning alkatrész beszerezhető. Igen, a meghajtás elmés, és stabil.
[/quote]
A Rega-nál a Planar 6-tól alap az alu subplatter.
[/quote
---‐----------------------------------------------------------------------------------
Na ne már.
Ez akkora truvájnak számít.hogy büszkének kell rá lenni???
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2655

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Voyager írta:
2025.01.24., pén. 15:10
dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 09:55
Voyager írta:
2025.01.24., pén. 09:05

Elnézést kérek, igazad van ez nem kábel topic.
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is
Én annyira nem kedvelem, ha a témától eltérünk egy adott topikban, viszont amíg itt közvetlenül a lemezjátszó kábelezésével kapcsolatos az eszmecsere, egy-egy rövid kitérő még szerintem belefér.
szigoruan szwsz 3x,Mogami 2497 vs Cardas Iridium: 2 lemezt használtam,Nick Cave "Live at KCRW" és Ben Webster "King of tenors"...a Nick Cave olyan unplugged féle vlmi,koncsertfelvétel,kis teremben,150 fő volt jelen.. a lemezboriton megjegyzések"no rehearsals,no cameras (ez volt mert vlki rögzitette,24 óráig elérhető volt az interneten a video felvétele a koncert után),no overdubs"

https://en.wikipedia.org/wiki/Live_from_KCRW

B1 oldal:People ain't no good,Into my arms,God is in our house...a Cardasnál szép kerek, lágy hangzás,de rövidek a zongora lecsengései,Warren Ellis hegedűhangja is,sima,olajozott,annak ellenére hogy itt van,hogy amplifikált,nincs meg a "kaparás a hangjában"...alapjáraton szépen elfedi a finom lemezzajokat,a taps nagyon fura,"csőböl érkezik"..a kórus alig észlelhető,ahol van...a pengetett gitárhangnak nincs meg a "pengetése"...

Ben Webster:

https://en.wikipedia.org/wiki/King_of_the_Tenors

A1:a felvétel elején,ban egy erős szallagzaj...ezt a Cardas finoman,gyakorlatilag eltünteti...a sax lágy,kerek hangja megvan,de nem érezni az "F" betűket az alaphangog után,vannak pillanatok amikor a sax "recseg",durva hangja van,ez nincs meg...

A Cardasnál minden egyenes,húztak egy egyenes vonalat vonalzóval,egy sikban mozog minden...3 hetet vársz egy részletre,majd a következőre,ismét 3 hetet kell várni :D

A Mogami 2497,egyszerű,lényegretörő,nem lágyit,de mindent megmutat,nem durva formában,ami a Cardasnal eltünt,itt megvan...

no hard feelings,just my 2 cents..egy butyuta véleménye,amely volt egy pár Nick Cave koncerten,és nem az utolsó sorbol nézi a koncertet,hanem az első sorokbol ;)

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Bécó »

zoli73 írta:
2025.01.06., hétf. 17:14
sutemenyx írta:
2025.01.06., hétf. 15:52
zoli73 írta:
2025.01.06., hétf. 15:31

Mivel nekem ilyen van, így csak elfogultan tudok róla nyilatkozni. :D Technikai adatokkal nem untatlak, azokat már biztos megnézted, de azért egy figyelemre méltó megoldást megemlítenék, ez a meghajtása, az úgynevezett Vector Drive. Nem részletezem mi ez, inkább nézz utána. A kiviteli minősége igen tisztességes, precíz működésű, a tányércsapágy is igen pontos illesztésű, nem egy barkácsolt valami.
Három éve van meg, másodkézből vettem, de bontatlan újként, FX5X karral, és a hozzá extraként vásárolható Bo!ng(így írják) lábakkal.
Túl nagy összehasonlitási alapom nincs, más lemezjátszókkal. Előtte Linn Axis volt, Akito karral, majd utána Alphason Solo, szintén a Linn Akito karral, és Heed Orbit 2 táppal. Nos ezekhez képest az LSD nagyon más liga.
Ugyanazzal a Benz-Micro ACE L hangszedővel, egészen más szinten zenél. Az emlitett másik két lemezjátszó hozzá képest egy jó iparos, de nem több. Mindezt teljesen gyári kiépítésben, a mellé kapott telefontöltő szerű, külső táppal. Szerettem az Alphason-t is, de szerettem volna egy számomra elérhető árú, új lemezjátszót, ami ne legyen visszalépés. Már elsőre is nagyon meglepett, hogy mennyire kimunkált, mennyivel kifínomultabb hang, mint amit eddig hallgattam.
Jelenleg a Dixi által is használt MoFi MasterTrackerrel használom, mar vagy két éve nagy elégedettséggel, ami egyértelműen előrelépés volt a Benz-Microhoz képest, hiába MM.
A hangkarnak van egy különlegessége, ami abban áll, hogy a karon van egy előre-hátra csúsztatható gyűrű, amivel változtani lehet a kar effektív tömegét, így kb. bármilyen súlyú, és engedékenységű hangszedővel összelőhető. Mivel a MoFi teljesen máshogy érzi jól magát, mint a Benz, így ez a funkció nagyon hasznos volt, és remekül működik is.
A kar Rega geometriájú, de minden állítható rajta, VTA is, viszont a belső, és külső kábele igen alap kategóriás.
Felárért kérhető Gekko kábelezéssel, de ezt az előző gazdája nem kérte.
Volt is itt téma korábban(nem kérem, hogy keress vissza), hogy átkábeleztem a kart Cardas Clear belső kábellel, és szintén Cardas sarukkal, amit kivezettem két Furutech rca aljzatra. Jelentős javulást hozott, minden fillért megért.
Az LSD gyárilag üvegtányéros, és azon egy Achromat(mi más, ha már Funk Firm). Mivel a korábbi lemezjatszóimon nekem az Achromat nem tetszett, így ezen is próbáltam lecserélni, valami más alátétre, de nem sikerült semmivel sem felülmúlnom, csak ez működik rajta igazán.
Aztán egy hírtelen ötlettől vezérelve, csináltattam rá egy Acril tányért, ami minden alátét próbálkozáson túlmutat, ezen kívül használok rajta egy Orsonic DS-250 lemezleszoritót, ami az első olyan aminek hallom a hatását, a korábbi noname kínai, Pro-jeckt leszorítók csak voltak, és csak megszokásból használtam.
Természetesen a gyári, primitív tápegységét is kiváltottam, először a sokak által jól ismert, Microsoft tápegységre, majd egy TeraDak nevű lineáris tápra, amit megintcsak meghálált.
Ezeket csak azért írtam le, mert szerintem bőven van benne potenciál, még gyárilag is, de az általam elvégzett változtatások eléggé megdobtát a produkcióját.
Tudom, most sokan fintorognak, hogy ez így már egy "Kossuth Lajos bicskája", és ilyen formában, ha oda kerül a sor ez csak nyomott áron eladható. Lehet, de amire hang alapján lecserélném, arra belátható időn belül úgy sem lesz pénzem, igy elégedeten halgatom.
Ami még bakacslistás, amivel még szeretném majd kiegésziteni, az a Houdini, ezzel már kvázi teljes kiépítés lesz.
Ha valami kimaradt, kérdezz, ha tudok szívesen válaszolok!
Köszönöm a figyelmet!

Ui.: Az "LSD" láttán senkinek ne legyenek bűnös gondolatai, ez egy rövidítés Little Super Deck akar lenni.
Köszönöm! Nekem ez egy nagyon alapos leírás, pont egy ilyet szerettem volna olvasni. Igen a vector drive az lényegében egy ellentengelyes meghajtás, így nem kényszeríti a motor hajtás a tányért dőlésre. Így nem terheli a csapágyat oldalirányban, így az kicsit sem kényszerül súrlódásba és ezzel mikrorezonanciákba. A most meglévő Lurné J1-emben is ilyesmi megoldás van, csak ott nem 3pontos, hanem csak 2. Rock60 módosított Rock-ja dettó. Ha ez párosul egy amúgy nagyon precizen megmunkált csapágyházzal és golyóval, azaz tányérfelfüggesztéssel, akkor ott a meghajtásban már nincs hiba. Köszönöm, hogy kiemelted a kar extraképességét, ez valóban nagyon praktikus dolog. Szóval ennek jó gépnek kell lennie, na lehet megnézem magamnak komolyabban is :D
Viszont megnyugtatlak, a gyártó egészen biztosan nem véletlenül tette rá azt a bazinagy LSD feliratot :D És nálam ez pluszpont.
Igen, ez tényleg egy nagyon jó lemezjátszó, a gyártóról tudjuk, hogy nem ma kezdte a lemezjátszó tervezést, gyártást, igaz ma már más néven fut.
A tányércsapágya minőségi megmunkálású, mondom ezt úgy, hogy volt Linn-em is, akiről köztudott, hogy nagyon nagyra tartja a csapágyait. Simán van olyan, mint a Linn csapágya. A csapágyház érdekes rögzitésű, nem a szokásos, a felülről 3 facsavar, hanem teljesen át van engedve a plinten(ami MDF, Acril szendvics), és alul egy nagy, lapos anyával van rögzítve. A subplatter alapból alu, ami pl. a Regákhoz csak mint tuning alkatrész beszerezhető. Igen, a meghajtás elmés, és stabil.
A Rega-nál a Planar 6-tól alap az alu subplatter.
Csatolmányok
Kép 41.jpeg

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 09:55
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 08:33
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ez már inkább kábeles téma,nekem nem gyere be a Cardas kábelezés,és nem csak a phono kábelük,a többi sem,múlt héten voltam meghallgatni egy másik rendszert:streamer-amp-hangszoró,az volt a kábelezés,kb 2 perc után megkszöntem a lehetőséget és eljöttem...erős deja vu érzésem van egy kb 12-13 éve menesztett lemezjátszómra,igy vlszinű van vlmi "zsigerem" velük szemben,igy inkább nem nyilatkoznék :smile53:
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is
Én annyira nem kedvelem, ha a témától eltérünk egy adott topikban, viszont amíg itt közvetlenül a lemezjátszó kábelezésével kapcsolatos az eszmecsere, egy-egy rövid kitérő még szerintem belefér.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2025.01.24., pén. 08:48
vazze írta:
2025.01.23., csüt. 17:48
Kis kiváncsiság, nosztalgia, esetleg offline zenehallgatás.
Annak idején én is kis híján elvesztem ebben az útvesztőbem de még idejében feladtam.
Most éppen ezért szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét.
Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.

Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek ;)

Köszönöm a tippet!
Kb pontosan ennyi a cél.
Ránézek ezekre
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2025.01.24., pén. 08:05

Így már tudok vele azonosulni. A BR12-ővel én is akarok majd egy próbát tenni, de most nem az a prioritás.
Mellesleg milyen a Mogami a Cardas-szal szemben (Nálad)?
ez már inkább kábeles téma,nekem nem gyere be a Cardas kábelezés,és nem csak a phono kábelük,a többi sem,múlt héten voltam meghallgatni egy másik rendszert:streamer-amp-hangszoró,az volt a kábelezés,kb 2 perc után megkszöntem a lehetőséget és eljöttem...erős deja vu érzésem van egy kb 12-13 éve menesztett lemezjátszómra,igy vlszinű van vlmi "zsigerem" velük szemben,igy inkább nem nyilatkoznék :smile53:
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is :smile53:

:smile49:
:car-motor:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.23., csüt. 23:44

a fentiek kb 2 hónap tesztelgetésnek a végeredménye...
Így már tudok vele azonosulni. A BR12-ővel én is akarok majd egy próbát tenni, de most nem az a prioritás.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

vazze írta:
2025.01.23., csüt. 17:48
Kis kiváncsiság, nosztalgia, esetleg offline zenehallgatás.
Annak idején én is kis híján elvesztem ebben az útvesztőbem de még idejében feladtam.
Most éppen ezért szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét.
Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.

Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek ;)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2025.01.23., csüt. 18:37

Gratulálok!
Én általában nem szoktam egyszerre ennyi mindent megváltoztatni, mert így nehéz pontosan megállapítani, melyik változtatás milyen hatást eredményezett.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.23., csüt. 13:55
nos,akkor egy kis update az 1300G-hez:
-a gyári cérnametélt phono kábel,ki lett cserélve Mogami 2497-sre
-a gyári lemezalátét,amely 3mm vastag,ki lett cserélve Oyaide BR-12-sre
- a gyári shellvezetékek,ki lettek cserélve Audio Technica AT6108-sra
Gratulálok!
Én általában nem szoktam egyszerre ennyi mindent megváltoztatni, mert így nehéz pontosan megállapítani, melyik változtatás milyen hatást eredményezett.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2025.01.23., csüt. 18:57
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!
Én először a shell drótokat cseréltem és hallgattam 2 napig.
Aztán a mat.
Sztem dixie is így csinálta valahogy
Végül is a fejvezetékeken kívül, egyszerűen vissza tudja ellenőrzi a hatásokat.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Hozzászólás Szerző: supravox »

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Én először a shell drótokat cseréltem és hallgattam 2 napig.
Aztán a mat.
Sztem dixie is így csinálta valahogy
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”