Ne haragudj, de ilyeneket még itt magyarázni kell?!zoli73 írta: ↑2025.01.24., pén. 17:28Abból miféle tapasztalatokat lehet leszűrni, ha másnál meghallgatok egy ilyen kábelt?SoundMania írta: ↑2025.01.24., pén. 17:05Nem tudom úgy venni! Kérj kölcsön, vagy hallgass meg valakinél egyet. De más kábelekre is igaz.... Pl egy Shellben cseréltünk tegnap kábelt a gyáriról egy kb 50-60ezer forintosra. Nagyon jól lehetett hallani. Pedig ezüstkábeles karról volt szó. Jelentősen tisztábban szól, jobb a tér, a részletgadagság, az érthetőség. Vz-vel a birtokodban ilyeneket még neked kell elmagyarázni, hogy a diy kábelekkel nagyon megfenekletek? Látod Cables is azt mondja ért a kábelekhez, mégsem tud egy szintnél jobbat csinálni. Akkor ti mire számítatok? Kivételese. Alább egyet kell értenem (az utolsó mondatának a másidik fele kivételével) Wasiliy888-cal.... :)Rock60 írta: ↑2025.01.24., pén. 16:07
Mivel nincsen 400 - 500 ezrem egy használt tápkábelre, ezért tök mindegy hányszor írod le. Ezt is leírtam már szépen és csúnyán, de írhatom akárhányszor, nem megy át...
Azt is leírtam már, de akkor még egyszer :
Elhiszem, hogy nagyon jó egy ilyen tápkábel, úgy hogy engem nem kell győzködnöd.
Vedd úgy, hogy meghallgattam már.![]()
Egy számomra idegen környezetben(akusztika), idegen készülékekből álló rendszert meghallgatni, ami tartalmaz egy(vagy több) ilyen kábelt, tapasztalat szerzésnek úgy általánosságban igen hasznos lehet(volt több ilyenben részem a közelmúltban), de hogy ebből 1db konkrét kábel teljesítményét kihallani, az számomra elképzelhetetlen, hogyan kivitelezhető.
Az már sokkal előbbre mutatóbb, ha saját rendszerbe illesztve tudjuk megfülelni.
Bár ilyenkor felmerül a kérdés, amit Rock60 is feszegetett, hogy mire megyek az így szerzett tapasztalataimmal, ha a büdös életben nem engedhetek meg magamnak, még akár egy darab ilyen kábelt sem. Egy rendszer szintű mennyiségről meg már ne is beszéljünk.
Tapasztaltabbaknak bőségesen elég ha másnál meghallgatnak valamit a saját rendszerükből! A tapasztalatlanoknak szükséges az otthoni meghallgatás. És annyira mész vele ha meghallgatsz valami sokkal jobb dolgot mint amit valaha is meg tudsz venni, hogy mutatja a jó irányt!!!!!
De gondolom ezekkel az információkkal is sokan nem tudnak mit kezdeni!