szigoruan szwsz 3x,Mogami 2497 vs Cardas Iridium: 2 lemezt használtam,Nick Cave "Live at KCRW" és Ben Webster "King of tenors"...a Nick Cave olyan unplugged féle vlmi,koncsertfelvétel,kis teremben,150 fő volt jelen.. a lemezboriton megjegyzések"no rehearsals,no cameras (ez volt mert vlki rögzitette,24 óráig elérhető volt az interneten a video felvétele a koncert után),no overdubs"Voyager írta: ↑2025.01.24., pén. 15:10Én annyira nem kedvelem, ha a témától eltérünk egy adott topikban, viszont amíg itt közvetlenül a lemezjátszó kábelezésével kapcsolatos az eszmecsere, egy-egy rövid kitérő még szerintem belefér.dixie-chicken írta: ↑2025.01.24., pén. 09:55semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is
https://en.wikipedia.org/wiki/Live_from_KCRW
B1 oldal:People ain't no good,Into my arms,God is in our house...a Cardasnál szép kerek, lágy hangzás,de rövidek a zongora lecsengései,Warren Ellis hegedűhangja is,sima,olajozott,annak ellenére hogy itt van,hogy amplifikált,nincs meg a "kaparás a hangjában"...alapjáraton szépen elfedi a finom lemezzajokat,a taps nagyon fura,"csőböl érkezik"..a kórus alig észlelhető,ahol van...a pengetett gitárhangnak nincs meg a "pengetése"...
Ben Webster:
https://en.wikipedia.org/wiki/King_of_the_Tenors
A1:a felvétel elején,ban egy erős szallagzaj...ezt a Cardas finoman,gyakorlatilag eltünteti...a sax lágy,kerek hangja megvan,de nem érezni az "F" betűket az alaphangog után,vannak pillanatok amikor a sax "recseg",durva hangja van,ez nincs meg...
A Cardasnál minden egyenes,húztak egy egyenes vonalat vonalzóval,egy sikban mozog minden...3 hetet vársz egy részletre,majd a következőre,ismét 3 hetet kell várni

A Mogami 2497,egyszerű,lényegretörő,nem lágyit,de mindent megmutat,nem durva formában,ami a Cardasnal eltünt,itt megvan...
no hard feelings,just my 2 cents..egy butyuta véleménye,amely volt egy pár Nick Cave koncerten,és nem az utolsó sorbol nézi a koncertet,hanem az első sorokbol