Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2640

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Voyager írta:
2025.01.24., pén. 15:10
dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 09:55
Voyager írta:
2025.01.24., pén. 09:05

Elnézést kérek, igazad van ez nem kábel topic.
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is
Én annyira nem kedvelem, ha a témától eltérünk egy adott topikban, viszont amíg itt közvetlenül a lemezjátszó kábelezésével kapcsolatos az eszmecsere, egy-egy rövid kitérő még szerintem belefér.
szigoruan szwsz 3x,Mogami 2497 vs Cardas Iridium: 2 lemezt használtam,Nick Cave "Live at KCRW" és Ben Webster "King of tenors"...a Nick Cave olyan unplugged féle vlmi,koncsertfelvétel,kis teremben,150 fő volt jelen.. a lemezboriton megjegyzések"no rehearsals,no cameras (ez volt mert vlki rögzitette,24 óráig elérhető volt az interneten a video felvétele a koncert után),no overdubs"

https://en.wikipedia.org/wiki/Live_from_KCRW

B1 oldal:People ain't no good,Into my arms,God is in our house...a Cardasnál szép kerek, lágy hangzás,de rövidek a zongora lecsengései,Warren Ellis hegedűhangja is,sima,olajozott,annak ellenére hogy itt van,hogy amplifikált,nincs meg a "kaparás a hangjában"...alapjáraton szépen elfedi a finom lemezzajokat,a taps nagyon fura,"csőböl érkezik"..a kórus alig észlelhető,ahol van...a pengetett gitárhangnak nincs meg a "pengetése"...

Ben Webster:

https://en.wikipedia.org/wiki/King_of_the_Tenors

A1:a felvétel elején,ban egy erős szallagzaj...ezt a Cardas finoman,gyakorlatilag eltünteti...a sax lágy,kerek hangja megvan,de nem érezni az "F" betűket az alaphangog után,vannak pillanatok amikor a sax "recseg",durva hangja van,ez nincs meg...

A Cardasnál minden egyenes,húztak egy egyenes vonalat vonalzóval,egy sikban mozog minden...3 hetet vársz egy részletre,majd a következőre,ismét 3 hetet kell várni :D

A Mogami 2497,egyszerű,lényegretörő,nem lágyit,de mindent megmutat,nem durva formában,ami a Cardasnal eltünt,itt megvan...

no hard feelings,just my 2 cents..egy butyuta véleménye,amely volt egy pár Nick Cave koncerten,és nem az utolsó sorbol nézi a koncertet,hanem az első sorokbol ;)

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

zoli73 írta:
2025.01.06., hétf. 17:14
sutemenyx írta:
2025.01.06., hétf. 15:52
zoli73 írta:
2025.01.06., hétf. 15:31

Mivel nekem ilyen van, így csak elfogultan tudok róla nyilatkozni. :D Technikai adatokkal nem untatlak, azokat már biztos megnézted, de azért egy figyelemre méltó megoldást megemlítenék, ez a meghajtása, az úgynevezett Vector Drive. Nem részletezem mi ez, inkább nézz utána. A kiviteli minősége igen tisztességes, precíz működésű, a tányércsapágy is igen pontos illesztésű, nem egy barkácsolt valami.
Három éve van meg, másodkézből vettem, de bontatlan újként, FX5X karral, és a hozzá extraként vásárolható Bo!ng(így írják) lábakkal.
Túl nagy összehasonlitási alapom nincs, más lemezjátszókkal. Előtte Linn Axis volt, Akito karral, majd utána Alphason Solo, szintén a Linn Akito karral, és Heed Orbit 2 táppal. Nos ezekhez képest az LSD nagyon más liga.
Ugyanazzal a Benz-Micro ACE L hangszedővel, egészen más szinten zenél. Az emlitett másik két lemezjátszó hozzá képest egy jó iparos, de nem több. Mindezt teljesen gyári kiépítésben, a mellé kapott telefontöltő szerű, külső táppal. Szerettem az Alphason-t is, de szerettem volna egy számomra elérhető árú, új lemezjátszót, ami ne legyen visszalépés. Már elsőre is nagyon meglepett, hogy mennyire kimunkált, mennyivel kifínomultabb hang, mint amit eddig hallgattam.
Jelenleg a Dixi által is használt MoFi MasterTrackerrel használom, mar vagy két éve nagy elégedettséggel, ami egyértelműen előrelépés volt a Benz-Microhoz képest, hiába MM.
A hangkarnak van egy különlegessége, ami abban áll, hogy a karon van egy előre-hátra csúsztatható gyűrű, amivel változtani lehet a kar effektív tömegét, így kb. bármilyen súlyú, és engedékenységű hangszedővel összelőhető. Mivel a MoFi teljesen máshogy érzi jól magát, mint a Benz, így ez a funkció nagyon hasznos volt, és remekül működik is.
A kar Rega geometriájú, de minden állítható rajta, VTA is, viszont a belső, és külső kábele igen alap kategóriás.
Felárért kérhető Gekko kábelezéssel, de ezt az előző gazdája nem kérte.
Volt is itt téma korábban(nem kérem, hogy keress vissza), hogy átkábeleztem a kart Cardas Clear belső kábellel, és szintén Cardas sarukkal, amit kivezettem két Furutech rca aljzatra. Jelentős javulást hozott, minden fillért megért.
Az LSD gyárilag üvegtányéros, és azon egy Achromat(mi más, ha már Funk Firm). Mivel a korábbi lemezjatszóimon nekem az Achromat nem tetszett, így ezen is próbáltam lecserélni, valami más alátétre, de nem sikerült semmivel sem felülmúlnom, csak ez működik rajta igazán.
Aztán egy hírtelen ötlettől vezérelve, csináltattam rá egy Acril tányért, ami minden alátét próbálkozáson túlmutat, ezen kívül használok rajta egy Orsonic DS-250 lemezleszoritót, ami az első olyan aminek hallom a hatását, a korábbi noname kínai, Pro-jeckt leszorítók csak voltak, és csak megszokásból használtam.
Természetesen a gyári, primitív tápegységét is kiváltottam, először a sokak által jól ismert, Microsoft tápegységre, majd egy TeraDak nevű lineáris tápra, amit megintcsak meghálált.
Ezeket csak azért írtam le, mert szerintem bőven van benne potenciál, még gyárilag is, de az általam elvégzett változtatások eléggé megdobtát a produkcióját.
Tudom, most sokan fintorognak, hogy ez így már egy "Kossuth Lajos bicskája", és ilyen formában, ha oda kerül a sor ez csak nyomott áron eladható. Lehet, de amire hang alapján lecserélném, arra belátható időn belül úgy sem lesz pénzem, igy elégedeten halgatom.
Ami még bakacslistás, amivel még szeretném majd kiegésziteni, az a Houdini, ezzel már kvázi teljes kiépítés lesz.
Ha valami kimaradt, kérdezz, ha tudok szívesen válaszolok!
Köszönöm a figyelmet!

Ui.: Az "LSD" láttán senkinek ne legyenek bűnös gondolatai, ez egy rövidítés Little Super Deck akar lenni.
Köszönöm! Nekem ez egy nagyon alapos leírás, pont egy ilyet szerettem volna olvasni. Igen a vector drive az lényegében egy ellentengelyes meghajtás, így nem kényszeríti a motor hajtás a tányért dőlésre. Így nem terheli a csapágyat oldalirányban, így az kicsit sem kényszerül súrlódásba és ezzel mikrorezonanciákba. A most meglévő Lurné J1-emben is ilyesmi megoldás van, csak ott nem 3pontos, hanem csak 2. Rock60 módosított Rock-ja dettó. Ha ez párosul egy amúgy nagyon precizen megmunkált csapágyházzal és golyóval, azaz tányérfelfüggesztéssel, akkor ott a meghajtásban már nincs hiba. Köszönöm, hogy kiemelted a kar extraképességét, ez valóban nagyon praktikus dolog. Szóval ennek jó gépnek kell lennie, na lehet megnézem magamnak komolyabban is :D
Viszont megnyugtatlak, a gyártó egészen biztosan nem véletlenül tette rá azt a bazinagy LSD feliratot :D És nálam ez pluszpont.
Igen, ez tényleg egy nagyon jó lemezjátszó, a gyártóról tudjuk, hogy nem ma kezdte a lemezjátszó tervezést, gyártást, igaz ma már más néven fut.
A tányércsapágya minőségi megmunkálású, mondom ezt úgy, hogy volt Linn-em is, akiről köztudott, hogy nagyon nagyra tartja a csapágyait. Simán van olyan, mint a Linn csapágya. A csapágyház érdekes rögzitésű, nem a szokásos, a felülről 3 facsavar, hanem teljesen át van engedve a plinten(ami MDF, Acril szendvics), és alul egy nagy, lapos anyával van rögzítve. A subplatter alapból alu, ami pl. a Regákhoz csak mint tuning alkatrész beszerezhető. Igen, a meghajtás elmés, és stabil.
A Rega-nál a Planar 6-tól alap az alu subplatter.
Csatolmányok
Kép 41.jpeg

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 09:55
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.24., pén. 08:33
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ez már inkább kábeles téma,nekem nem gyere be a Cardas kábelezés,és nem csak a phono kábelük,a többi sem,múlt héten voltam meghallgatni egy másik rendszert:streamer-amp-hangszoró,az volt a kábelezés,kb 2 perc után megkszöntem a lehetőséget és eljöttem...erős deja vu érzésem van egy kb 12-13 éve menesztett lemezjátszómra,igy vlszinű van vlmi "zsigerem" velük szemben,igy inkább nem nyilatkoznék :smile53:
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is
Én annyira nem kedvelem, ha a témától eltérünk egy adott topikban, viszont amíg itt közvetlenül a lemezjátszó kábelezésével kapcsolatos az eszmecsere, egy-egy rövid kitérő még szerintem belefér.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

mishow írta:
2025.01.24., pén. 08:48
vazze írta:
2025.01.23., csüt. 17:48
Kis kiváncsiság, nosztalgia, esetleg offline zenehallgatás.
Annak idején én is kis híján elvesztem ebben az útvesztőbem de még idejében feladtam.
Most éppen ezért szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét.
Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.

Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek ;)

Köszönöm a tippet!
Kb pontosan ennyi a cél.
Ránézek ezekre
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2025.01.24., pén. 08:05

Így már tudok vele azonosulni. A BR12-ővel én is akarok majd egy próbát tenni, de most nem az a prioritás.
Mellesleg milyen a Mogami a Cardas-szal szemben (Nálad)?
ez már inkább kábeles téma,nekem nem gyere be a Cardas kábelezés,és nem csak a phono kábelük,a többi sem,múlt héten voltam meghallgatni egy másik rendszert:streamer-amp-hangszoró,az volt a kábelezés,kb 2 perc után megkszöntem a lehetőséget és eljöttem...erős deja vu érzésem van egy kb 12-13 éve menesztett lemezjátszómra,igy vlszinű van vlmi "zsigerem" velük szemben,igy inkább nem nyilatkoznék :smile53:
semmi gond,nekem OK lett volna itt is,da átkerült volna a másik topicba ott meg a pro kábelezés,elnézve az utóbbi idő beirásait,atkerült a persona non grata szintre ez a szegmens...hasznos infókat fogsz taláni a Steve Hoffman forumon velük kapcsolatban és van egy jó pár párhuzamosan futó technics téma is :smile53:

:smile49:
:car-motor:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.23., csüt. 23:44

a fentiek kb 2 hónap tesztelgetésnek a végeredménye...
Így már tudok vele azonosulni. A BR12-ővel én is akarok majd egy próbát tenni, de most nem az a prioritás.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

vazze írta:
2025.01.23., csüt. 17:48
Annak idején én is kis híján elvesztem ebben az útvesztőbem de még idejében feladtam.
Most éppen ezért szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét.
Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.

Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek ;)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Voyager írta:
2025.01.23., csüt. 18:37

Gratulálok!
Én általában nem szoktam egyszerre ennyi mindent megváltoztatni, mert így nehéz pontosan megállapítani, melyik változtatás milyen hatást eredményezett.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
2025.01.23., csüt. 13:55
nos,akkor egy kis update az 1300G-hez:
-a gyári cérnametélt phono kábel,ki lett cserélve Mogami 2497-sre
-a gyári lemezalátét,amely 3mm vastag,ki lett cserélve Oyaide BR-12-sre
- a gyári shellvezetékek,ki lettek cserélve Audio Technica AT6108-sra
Gratulálok!
Én általában nem szoktam egyszerre ennyi mindent megváltoztatni, mert így nehéz pontosan megállapítani, melyik változtatás milyen hatást eredményezett.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2025.01.23., csüt. 18:57
Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!
Én először a shell drótokat cseréltem és hallgattam 2 napig.
Aztán a mat.
Sztem dixie is így csinálta valahogy
Végül is a fejvezetékeken kívül, egyszerűen vissza tudja ellenőrzi a hatásokat.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2479

Hozzászólás Szerző: supravox »

Voyager írta:
dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Én először a shell drótokat cseréltem és hallgattam 2 napig.
Aztán a mat.
Sztem dixie is így csinálta valahogy
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
Gratulálok!

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
2025.01.23., csüt. 17:22
vazze írta:
2025.01.23., csüt. 15:43

Olyat keresek amit kiveszek a dobozból és működik.
Rega P2-t még semmiképp nem javaslom.
Legalább P3. De egy Systemdek llx900 sokkal sokkal jobb kiindulási alap!
Az biztos, hogy a Systemdek jobb - egyesek Linn-verőnek titulálják - mint a Rega P2-3, bár nem az a tipikus " kiveszem a dobozból és működik "...
/ Egyik függesztett rendszerű gép sem olyan./
De, ha nem akarod minden nap eldobozolni, akkor az nem akkora probléma.
:ohnoohnoohno:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2479

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:

...end game :D

Az oyaide járt nálam dixie kollégának köszönhetően.
Jól működik.
És az AT drótocskák is.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow írta:
2025.01.23., csüt. 16:52
vazze írta:
Vennék valami közepes árfekvésű lemezjátszót és érdeklődöm, hogy tudtok-e ajánlani valamit.
Rega P2 esetleg jó lehet?
Mi a cél? Kis nosztalgia? Lemezeid vannak, vagy azt is most kezdenél gyűjteni?
Mennyire gondolod tartósan beleállni, vagy inkább csak a kíváncsiság hajt?
Azért kérdezem, mert én ezeken túl vagyok, és a kezdeti hatalmas nekibuzdulás után már csak áll a polcon szegény Edwards TT1SE :(

Pár éve volt egy Michell Giro se-m meg kb 100db lemez amiből maradt pár darab. Vennék is párat amikor épp valami érdekesebbre bukkanok.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

vazze írta:
Hahó!

Segítséget szeretnék kérni!
Vennék valami közepes árfekvésű lemezjátszót és érdeklődöm, hogy tudtok-e ajánlani valamit.
Rega P2-t még semmiképp nem javaslom.
Legalább P3. De egy Systemdek llx900 sokkal sokkal jobb kiindulási alap!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

vazze írta:
Mi a cél? Kis nosztalgia? Lemezeid vannak, vagy azt is most kezdenél gyűjteni?
Mennyire gondolod tartósan beleállni, vagy inkább csak a kíváncsiság hajt?
Azért kérdezem, mert én ezeken túl vagyok, és a kezdeti hatalmas nekibuzdulás után már csak áll a polcon szegény Edwards TT1SE :(

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Hahó!

Segítséget szeretnék kérni!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

...end game :D

Csatolmányok
IMG_5718.JPG
IMG_5718.JPG (68.7 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal
IMG_5719.JPG
IMG_5719.JPG (82.85 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal
IMG_5720.JPG
IMG_5720.JPG (62.08 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal
IMG_5721.JPG
IMG_5721.JPG (66.47 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal
IMG_5722.JPG
IMG_5722.JPG (70.58 KiB) Megtekintve 1077 alkalommal

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

SoundMania írta:
2025.01.16., csüt. 07:49
Big írta:
2025.01.16., csüt. 07:17
Rock60 írta:
2025.01.16., csüt. 05:55

Az jó, hogy a végére ez is kiderült. :tutiok: :napsut: :party:
Egy ilyen gépen esztergálják azért fontos az átmérő, meg persze, hogy meglegyen a régi szíj, de a cérna is ráhúzhatő a sablonra.........................
20210210_111017.jpg

IMG_20211213_114515_resized_20211213_114837036.jpg
az a régi, jó nyúlott szíj..... :)
Azért van alternatíva ami nincs elnyúlva............
Tapasztalatom szerint nem is az elnyúlás a legnagyobb probléma az ilyen 30-40 éves lemezjátszóknál, hanem az elöregedés, megkeményedik, kifényesedik, elveszti a tapadóképességét, megrepedezik, elkopik.
IMG_20250116_163221-1.jpg
Ilyen az új:
IMG_20250116_171856-1.jpg
Én csináltattam már "a régi, jó nyúlott szíj"-ról mintát véve és tökéletesen teszi a dolgát ez igaz volt a CD fióknyitó szijra is amit először rendeltem Kínából, természetesen nem volt jó, de a gyártatott igen.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1187

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Big írta:
2025.01.16., csüt. 07:17
Rock60 írta:
Big írta:
2025.01.15., szer. 16:31

A mérőkúp az adott gumigyűrű átmérőjének megállapítására lett kitalálva.
Egy ilyen gépen esztergálják azért fontos az átmérő, meg persze, hogy meglegyen a régi szíj, de a cérna is ráhúzhatő a sablonra.........................
20210210_111017.jpg

az a régi, jó nyúlott szíj..... :)

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
Big írta:

20210210_111017.jpg
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Big írta:

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.15., szer. 14:21
Big írta:
2025.01.14., kedd 21:09

Nem viszonyítani kell hanem jól megnézni a képet a legalsó, legnagyobb méret 255 mm gondolom az minden normál kialakítású lemezjátszóhoz elegendő...
Most jól megnéztem, valóban 255... :smile53: :napsut:
Ha rákukkantasz az Origin Live oldalára láthatod, hogy 330 mm a legkisebb, 450 - 600 az átlag, a leghosszabb szíj 1190mm...
Szóval ja, sokkal magasabb torony fog kelleni a szakinak, amivel meg tudja mérni az 1190 mm-es szíjat :D
Nem egyszerű veled! A mérőkúp az adott gumigyűrű átmérőjének megállapítására lett kitalálva. Ha 255 az átmérő akkor a hossz 800,7 mm. :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”