A kérdések.pali923 írta: ↑2025.01.24., pén. 00:044 eres árnyékolás nélküli kábel lenne az alapanyag. Olvastam itt többször is olyat, hogy nem a fázist érdemes duplán bekötni ilyenkor, hanem a nullát vagy földvezetéket (vagy egyiket sem). A kérdésem alapvetően az, hogy ez igaz-e egyáltalán, vagy jobb a fázis duplán, vagy mindegy, vagy hallgassam meg így is úgy is, aztán meglátom?
Az is motoszkál bennem néha, hogy azok a mostanában divatos szalámi vastagságú kábelek vajon milyen vastag drótokon küldik a delejt. Vagy csak valami töltelékanyag van bennük szójából vagy ásványgyapotból demonstrációs célzattal - lásd még parasztvakítás és ezáltal elérhető magasabb ár?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Tökéletesen jogos kérdések, ami már bennem is felmerült,és ennek szerintem semmi köze ahhoz, hogy valaki kijárta-e a tyúkbélsulit.
Villanyszerelő-elmélet szerint biztosan elég mind a háromból egy.
LessLoss-nál biztosan, más gyártmánynál is előfordulhat, hogy a negatívot duplázzák, Süti is előszeretettel alkalmazza ezt a módszert DIY DC drótjainál.
Ott hármas fonást alkalmaz, abból kettő a negatív.
Van tippem az okokról de a megválaszolását meghagynám azoknak, akik tényleg értenek is hozzá.
A nagyon vastag tápkábelek legtöbbször a töltelékanyagok miatt olyan nagyon vastagok.
Nem flexeltem szét még egyet sem, de pár metszet képen úgy tűnt.
Egyszer volt nálam megfülelésre egy német 2x hüvelykujjnyi IC kábel, az többek között légzsákocskákkal volt tele.
Úgyhogy, ja.
Érdekes és jogos kérdések, engem is érdekelne főként az elsőre a válasz.
Én nem tudom, mi a probléma és gúnyolódni való pali 923 kérdéseiben.SoundMania írta: ↑2025.01.24., pén. 04:01De. Érthető volt! :) A fentivel együtt olvasd át mégegyszer, hátha neked is azzá válik! :)
Tökéletesen jogos kérdések, ami már bennem is felmerült,és ennek szerintem semmi köze ahhoz, hogy valaki kijárta-e a tyúkbélsulit.
Villanyszerelő-elmélet szerint biztosan elég mind a háromból egy.
LessLoss-nál biztosan, más gyártmánynál is előfordulhat, hogy a negatívot duplázzák, Süti is előszeretettel alkalmazza ezt a módszert DIY DC drótjainál.
Ott hármas fonást alkalmaz, abból kettő a negatív.
Van tippem az okokról de a megválaszolását meghagynám azoknak, akik tényleg értenek is hozzá.
A nagyon vastag tápkábelek legtöbbször a töltelékanyagok miatt olyan nagyon vastagok.
Nem flexeltem szét még egyet sem, de pár metszet képen úgy tűnt.
Egyszer volt nálam megfülelésre egy német 2x hüvelykujjnyi IC kábel, az többek között légzsákocskákkal volt tele.
Úgyhogy, ja.
Érdekes és jogos kérdések, engem is érdekelne főként az elsőre a válasz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.24., pén. 06:18-kor.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1298
Nem vagyok villanyszerelő, de pár táp- és egyéb kábelt összeraktam már, működnek és mindenki él. Lehet, hogy nem volt érthetően megfogalmazva a kérdésem?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Béláim az úrban, ez most komoly kérdés vagy csak poén lennepali923 írta: ↑2025.01.24., pén. 00:04Olvastam itt többször is olyat, hogy nem a fázist érdemes duplán bekötni ilyenkor, hanem a nullát vagy földvezetéket (vagy egyiket sem). A kérdésem alapvetően az, hogy ez igaz-e egyáltalán, vagy jobb a fázis duplán, vagy mindegy, vagy hallgassam meg ígyisúgyis, aztán meglátom?
Én abszolút laikusként a fázisvezetéket kötném duplán, hadd menjen az ájer, de ez semmit nem jelent. Van erre valamilyen tudományos magyarázat, vagy csak tapasztalatok?![]()
Ha komoly akkor akkor egy villanyszerelő, vagy villanyszerelő suli nem ártana
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Már megint próbálkoznék diy tápkábel gyártással, ezzel kapcsolatban lenne konkrét kérdésem. 4 eres árnyékolás nélküli kábel lenne az alapanyag. Olvastam itt többször is olyat, hogy nem a fázist érdemes duplán bekötni ilyenkor, hanem a nullát vagy földvezetéket (vagy egyiket sem). A kérdésem alapvetően az, hogy ez igaz-e egyáltalán, vagy jobb a fázis duplán, vagy mindegy, vagy hallgassam meg ígyisúgyis, aztán meglátom?
Én abszolút laikusként a fázisvezetéket kötném duplán, hadd menjen az ájer, de ez semmit nem jelent. Van erre valamilyen tudományos magyarázat, vagy csak tapasztalatok?
Az is motoszkál bennem néha, hogy azok a mostanában divatos szalámi vastagságú kábelek vajon milyen vastag drótokon küldik a delejt. Vagy csak valami töltelékanyag van bennük szójából vagy ásványgyapotból demonstrációs célzattal - lásd még parasztvakítás és ezáltal elérhető magasabb ár? Vágott már szét valaki ilyet, mondjuk flexszel?
Én abszolút laikusként a fázisvezetéket kötném duplán, hadd menjen az ájer, de ez semmit nem jelent. Van erre valamilyen tudományos magyarázat, vagy csak tapasztalatok?
Az is motoszkál bennem néha, hogy azok a mostanában divatos szalámi vastagságú kábelek vajon milyen vastag drótokon küldik a delejt. Vagy csak valami töltelékanyag van bennük szójából vagy ásványgyapotból demonstrációs célzattal - lásd még parasztvakítás és ezáltal elérhető magasabb ár? Vágott már szét valaki ilyet, mondjuk flexszel?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Csak összeszedte az infókat a netről :)
jó múltkor kábel ügyben kérdeztem valamit, kiírta a forrásokat és akkor kértem nagyobbat merítsen, külföldi oldalak etc, és akkor bővítette is az infót.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Komolyan, mintha egy normális ember mondaná.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6219
(37 másodpercet kellett "gondolkodnia" ezen a válaszon, végül lehet, hogy kamuzott egyet
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Igen, az valamilyen OFC lehet valószínűleg. Van még egy pár Gotham kábelem. Ár/érték arányban szerintem jók.
A Gotham kábelek túlnyomó része Törökországban készül már vagy 15 éve is talán. Onnan jön vissza a svájci és a német raktárakba.
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Mindenesetre a nem TEFLON serpenyőben készített rántotta finobabb 
A gondolkodás nem megerőltető...
A szerveskémiában ennek van is értelme, de hogyan lesz ebből drót? Szoktak itt lenni minden hájjal
felkent szakértők, hátha tudják.
Ezekben a rövidítésekben az 'OC' az organic carbon/copper szokott lenni, az 'LF' az light fraction.
A szerveskémiában ennek van is értelme, de hogyan lesz ebből drót? Szoktak itt lenni minden hájjal
felkent szakértők, hátha tudják.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Nem ment sajnos.
Valószínűleg az LFOC egyszerűen egy marketingmegnevezés lehet, amely a magas minőségű, oxigénmentes rézre utalhat.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Voyager
- V.I.P.

LCOF (Low Crystal Oxygen-Free)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Voyager
- V.I.P.

Igen. Elnézést a félrevezető infó miatt. A kereskedő oldalán szerepel ezek szerint rosszul. Itt: https://videosell.eu/products/xindak-ac03-1mtkaef2 írta: ↑2025.01.22., szer. 16:39Bocs a kérdésért, de honnan? A Gotham honlapon semmi utalás nincs 6N vagy OCC kábelre.
Lassan 20 éve használok különböző AV projektekhez Gotham kábeleket, több tíz kilométert rendeltem azóta mindenféléből és nem találkoztam még OCC-vel, csak OFC-vel.
Az Alin meg az ebayen látni 6N meg 7N OCC Gotham kábeleket, de az az érzésem, hogy ezek nem feltétlenül azok, amiknek mondva vannak...
Egyébként ez az alapanyag.
https://www.gothamcable.com/en/gothamca ... ?appview=1
Bocs a kérdésért, de honnan? A Gotham honlapon semmi utalás nincs 6N vagy OCC kábelre.
Lassan 20 éve használok különböző AV projektekhez Gotham kábeleket, több tíz kilométert rendeltem azóta mindenféléből és nem találkoztam még OCC-vel, csak OFC-vel.
Az Alin meg az ebayen látni 6N meg 7N OCC Gotham kábeleket, de az az érzésem, hogy ezek nem feltétlenül azok, amiknek mondva vannak...
supravox írta: ↑2025.01.22., szer. 15:22Remélem nem vetted magadra..pjm írta: ↑2025.01.22., szer. 14:37Jó, hogy betetted.supravox írta: ↑2025.01.22., szer. 13:34
Erre csak ezt tudom reagálni
https://youtu.be/2JosZE8een0?si=KgzUzl5VPNn1XUHZ
Honnan tudtad?
Semmi extra. Valamiért eszembe jutott, hogy anno nem tetszett, de most negint meghallgatnám. Ennyi. Rca.
Csak annyira olcsó, hogy egyszerűbb venni mint kölcsönkérni, ha postázni kellene. Nem us életbevágó, csak gondoltam nem csak Miskolcon kehet kapni..
Rokkkk beírására linkeltem![]()
Rokkkk beírására linkeltem
Remélem nem vetted magadra..pjm írta: ↑2025.01.22., szer. 14:37Honnan tudtad?supravox írta: ↑2025.01.22., szer. 13:34Erre csak ezt tudom reagálni
https://youtu.be/2JosZE8een0?si=KgzUzl5VPNn1XUHZ
Semmi extra. Valamiért eszembe jutott, hogy anno nem tetszett, de most negint meghallgatnám. Ennyi. Rca.
Csak annyira olcsó, hogy egyszerűbb venni mint kölcsönkérni, ha postázni kellene. Nem us életbevágó, csak gondoltam nem csak Miskolcon kehet kapni..
Rokkkk beírására linkeltem
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Pókháló is lehetne, de nem vagyok barkácsolós fajta. Ami tetszik vagy izgalmas megveszem termékként. Aztán ha megunom eladom.
Pro kábelből jó ideje tartok itthon készen Mogamikat és Van Damme tápot. Vissza tudnak juttatni a földre.
Mert vannak náluk nyíltabbak meg részletesebbek, de mosottabbak is, szerintem jó alapok. Nem tolják el az arányokat, jó ha ott van a fiókban, ha nem vagy biztos abban, hogy mi b@szta el a hangot. Le lehet ezeket nézni de tapasztalataim szerint van pár hifi gyártó ami drágán számomra rosszabb hangot produkált.
A lényeg, hogy ezek is jók valamire.
Honnan tudtad?
USB-kábeles egér...b..meg!!!
Sokkal definiáltabb a kurzor körvonala, színe, és nagyságrendekkel simább a mozgása vele.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene