A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Olvastam itt többször is olyat, hogy nem a fázist érdemes duplán bekötni ilyenkor, hanem a nullát vagy földvezetéket (vagy egyiket sem). A kérdésem alapvetően az, hogy ez igaz-e egyáltalán, vagy jobb a fázis duplán, vagy mindegy, vagy hallgassam meg ígyisúgyis, aztán meglátom?
Én abszolút laikusként a fázisvezetéket kötném duplán, hadd menjen az ájer, de ez semmit nem jelent. Van erre valamilyen tudományos magyarázat, vagy csak tapasztalatok?
Béláim az úrban, ez most komoly kérdés vagy csak poén lenne
Ha komoly akkor akkor egy villanyszerelő, vagy villanyszerelő suli nem ártana
Már megint próbálkoznék diy tápkábel gyártással, ezzel kapcsolatban lenne konkrét kérdésem. 4 eres árnyékolás nélküli kábel lenne az alapanyag. Olvastam itt többször is olyat, hogy nem a fázist érdemes duplán bekötni ilyenkor, hanem a nullát vagy földvezetéket (vagy egyiket sem). A kérdésem alapvetően az, hogy ez igaz-e egyáltalán, vagy jobb a fázis duplán, vagy mindegy, vagy hallgassam meg ígyisúgyis, aztán meglátom?
Én abszolút laikusként a fázisvezetéket kötném duplán, hadd menjen az ájer, de ez semmit nem jelent. Van erre valamilyen tudományos magyarázat, vagy csak tapasztalatok?
Az is motoszkál bennem néha, hogy azok a mostanában divatos szalámi vastagságú kábelek vajon milyen vastag drótokon küldik a delejt. Vagy csak valami töltelékanyag van bennük szójából vagy ásványgyapotból demonstrációs célzattal - lásd még parasztvakítás és ezáltal elérhető magasabb ár? Vágott már szét valaki ilyet, mondjuk flexszel?
(37 másodpercet kellett "gondolkodnia" ezen a válaszon, végül lehet, hogy kamuzott egyet ChatGPT o1)
Komolyan, mintha egy normális ember mondaná.
Csak összeszedte az infókat a netről :)
jó múltkor kábel ügyben kérdeztem valamit, kiírta a forrásokat és akkor kértem nagyobbat merítsen, külföldi oldalak etc, és akkor bővítette is az infót.
Nem ment sajnos.
Valószínűleg az LFOC egyszerűen egy marketingmegnevezés lehet, amely a magas minőségű, oxigénmentes rézre utalhat.
Igen, az valamilyen OFC lehet valószínűleg. Van még egy pár Gotham kábelem. Ár/érték arányban szerintem jók.
A Gotham kábelek túlnyomó része Törökországban készül már vagy 15 éve is talán. Onnan jön vissza a svájci és a német raktárakba.
Nem ment sajnos.
Valószínűleg az LFOC egyszerűen egy marketingmegnevezés lehet, amely a magas minőségű, oxigénmentes rézre utalhat.
Ezekben a rövidítésekben az 'OC' az organic carbon/copper szokott lenni, az 'LF' az light fraction.
A szerveskémiában ennek van is értelme, de hogyan lesz ebből drót? Szoktak itt lenni minden hájjal
felkent szakértők, hátha tudják.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Bocs a kérdésért, de honnan? A Gotham honlapon semmi utalás nincs 6N vagy OCC kábelre.
Lassan 20 éve használok különböző AV projektekhez Gotham kábeleket, több tíz kilométert rendeltem azóta mindenféléből és nem találkoztam még OCC-vel, csak OFC-vel.
LCOF (Low Crystal Oxygen-Free)
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
A főváros környékén hol lehet kapni Gotham kábeleket?
Nekem van olyan ami 6N Swiss Gotham OCC réz alapanyagból készült. Szívesen kölcsön adom.
Bocs a kérdésért, de honnan? A Gotham honlapon semmi utalás nincs 6N vagy OCC kábelre.
Lassan 20 éve használok különböző AV projektekhez Gotham kábeleket, több tíz kilométert rendeltem azóta mindenféléből és nem találkoztam még OCC-vel, csak OFC-vel.
Az Alin meg az ebayen látni 6N meg 7N OCC Gotham kábeleket, de az az érzésem, hogy ezek nem feltétlenül azok, amiknek mondva vannak...
A főváros környékén hol lehet kapni Gotham kábeleket?
Nekem van olyan ami 6N Swiss Gotham OCC réz alapanyagból készült. Szívesen kölcsön adom.
Az Alin meg az ebayen látni 6N meg 7N OCC Gotham kábeleket, de az az érzésem, hogy ezek nem feltétlenül azok, amiknek mondva vannak...
Semmi extra. Valamiért eszembe jutott, hogy anno nem tetszett, de most negint meghallgatnám. Ennyi. Rca.
Csak annyira olcsó, hogy egyszerűbb venni mint kölcsönkérni, ha postázni kellene. Nem us életbevágó, csak gondoltam nem csak Miskolcon kehet kapni..
Remélem nem vetted magadra..
Rokkkk beírására linkeltem
Semmi extra. Valamiért eszembe jutott, hogy anno nem tetszett, de most negint meghallgatnám. Ennyi. Rca.
Csak annyira olcsó, hogy egyszerűbb venni mint kölcsönkérni, ha postázni kellene. Nem us életbevágó, csak gondoltam nem csak Miskolcon kehet kapni..
Remélem nem vetted magadra..
Rokkkk beírására linkeltem
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Arra lennék kíváncsi, hogy pjm mit tervez készíteni belőle.
Pókháló is lehetne, de nem vagyok barkácsolós fajta. Ami tetszik vagy izgalmas megveszem termékként. Aztán ha megunom eladom.
Pro kábelből jó ideje tartok itthon készen Mogamikat és Van Damme tápot. Vissza tudnak juttatni a földre.
Mert vannak náluk nyíltabbak meg részletesebbek, de mosottabbak is, szerintem jó alapok. Nem tolják el az arányokat, jó ha ott van a fiókban, ha nem vagy biztos abban, hogy mi b@szta el a hangot. Le lehet ezeket nézni de tapasztalataim szerint van pár hifi gyártó ami drágán számomra rosszabb hangot produkált.
A lényeg, hogy ezek is jók valamire.