Rock60 írta: ↑2025.01.20., hétf. 19:16
zoli73 írta: ↑2025.01.20., hétf. 15:27
Igaza van Chord-nak, hogy érthetetlen, mi a céljuk velük, mert még ha silány anyagokból is, de ugyanakkora munkával lehet legyártani ezeket a kábeleket, mint az eredetit, de fing áron kínálva.
Azért gyanítom, hogy mivel nem csak a felhasznált anyagok sokkal olcsóbbak, de a belső felépítésük is egyszerűbb - pl.kamu harisnya, stb - ezért a belefektetett munka is kevesebb.
Mi a céljuk ?
Ha csak 10 - edéért adják, mint pl egy eredeti AN - t, azon is brutális nyereségük lehet.
Sok hülye szívesen megveszi, még ha tudja is, hogy hamis, csak a látszat kedvéért.
Mutathassák a haveroknak, nem baj, ha sz.r a hangja...
Én az említett ismerősnél csúcs Audioquest koppintásokat láttam, hallottam.
Ezek a kinézetük, kiviteli minőségük alapján akár gyáriak is lehettek volna, az avatatlan, nem szakértő szemet simán meg is téveszthetnék velük.
Szerintem semmivel sem volt bennük kevesebb munkaóra, energia, mint a gyáriakban, ehhez képest az áruk egy vicc.
Most nem tudom mihez hasonlítani a hangjukat, de kb. az áruknak megfelelő, és hát ha valakinek arra kell, akkor akár villoghat is vele, a műkedvelő barátai előtt. Szakavatott fülnek azért elég hamar feltűnhet, hogy kilóg a lóláb.
Ez az ismerősöm sok minden marhaságot rendel a kínaiaktól, amit mostanában hallottam vissza, hogy rendelt valami hangszedőt.
Valami "saját márkás" kínai, de nem olcsó, a neve most nem jut eszembe(majd megkeresem), akkor rákerestem, de ha a fele is igaz annak, amit írnak róluk(több típus is van), akkor ígéretes lehet.
Beugrott.:
https://skyanalog.de/
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech