Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Re: Saját hifis cuccaimról készült képek

Hozzászólás Szerző: violin »

severance írta:
2025.02.08., szomb. 09:02
tottyi írta:
2025.02.07., pén. 16:27
IMG_0008.jpeg
És a két vinyó milyen megfontolásból került a Chord DAC alá? gondolkodik.gif
Mágneses levitáció... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: severance »

tottyi írta:
2025.02.07., pén. 16:27
IMG_0008.jpeg
És a két vinyó milyen megfontolásból került a Chord DAC alá? gondolkodik.gif

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

supravox írta:
2025.02.07., pén. 16:02
tottyi írta:
2025.02.07., pén. 13:19
Megerkezett az elofok, igy mar teljes a rendszer. Remelem. ;)

IMG_0008.jpeg
Mi az?
Alig látni.
Benchmark HPA4

IMG_1910.jpeg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

tottyi írta:
2025.02.07., pén. 13:19

IMG_0008.jpeg
Mi az?
Alig látni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

IMG_0008.jpeg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kivételesen nem meglévő, hanem képzeletbeli áhított "hifitornyom" rajzát csatolom. A dizájnt biztos lehetne még csiszolni, nem ez benne az érdekes. Legalul egy normál számítógép van, felül pedig 3db végfok. Utóbbinál az egyetlen igazi újítás, hogy "remote bus" interfészt tartalmaz, ami csillagpontosan köthető egy központi egységre. A központi egység USB-n át programozható, infra- (IR) és rádióhullámú (RF) jeleket is képes fogadni. A rendszerben a DAC max. 3-utas hangfal DSP-s hangváltó funkciót is ellát (hangváltó nélküli hangfalakhoz természetesen), illetve a sztereó vonalszintű jelet 6-felé osztja (multiroom rendszerhez). Egy lehetséges kiegészítő még a hangfal átkapcsoló: 3 párat lehet vele átváltani, ezeknek akár mindegyike lehet aktív hangváltású. Ehhez és a DAC-hoz lenne ugyan saját infra távirányító, de a komplett rendszert egy RF távirányító fogná össze (vezetéknélküli billentyűzethez hasonló). Ezzel és a Windows/Android szoftverek kérdésével persze még igen sokat lehetne foglalkozni. Leszögezem, hogy nem szeretem a bonyolult rendszereket, így mindenképp arra törekednék, hogy egyszerű módon is legyen lehetőség ennek a használatára: akár külön "papa" és "mama" távirányítókkal :D
dreamhifi.pdf
(58.65 KiB) Letöltve 193 alkalommal.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

És még egy változat XXI. századi kompakt hifire :D
minipc.jpg

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A képen látható "asztalosmunkák" saját magam által barkácsolt állványok. Az első egy egyszerű laptop tartó, amivel helyet lehet spórolni az asztalon (privát+céges laptop egyszerre szokott beletéve lenni). Persze ez normál billentyűre, egérre és monitorra van kötve (USB switch-el átkapcsolhatóan a két laptop között), és egy DragonFly Red hajtja a mellette lévő fejhallgatót. A jobb oldali komplexum pedig egy nagyon komoly szerkezet miniben, mégha nem is tűnik annak: mini projektor (akár mennyezetre is vetít, így fekve lehet nézni), média lejátszó (messze jobb a projektorba építettnél), 2TByte-os mobil HDD, és egy JBL GO kihangosításra - ha nagyon mobilnak kell lenni, egyébként természetesen DAC-ra, erősítőre és hagfalakra van kötve.
barkacs.jpg

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Kb 4 év után újra van lemezjátszóm :smile29: Hangszedő csere + phono még hátra van gondolkodik.gif
És a Wiim miniből is Ultra lett.
Csatolmányok
IMG_4487.jpeg
IMG_4458.jpeg
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

edzoba írta:
2025.01.20., hétf. 21:25
Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Valahol tényleg ilyen az eszményi hangsugárzó, hogy nincs szüksége a falak közelségére.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

edzoba írta:
2025.01.20., hétf. 21:25
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Majd rakok fel képeket, én ezt, pontosabban a golden trapagon nappalit építtetem épp, mondjuk a tetőt muszáj volt magasabban kialakítani mert egy alvó galéria is bele kellett kerüljön. De talán azért nem lesz rossz. Szerintem belefér a hifis cuccaim kategóriába. :)
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

juliush írta:
2025.01.20., hétf. 21:03
.....saját zeneszobát. A 3x5.2m-es szobában a hangfalak előlapjának függőleges középvonalai hosszában a szoba 1/3-ánál vannak, míg az oldalfaltól 1/5-nél, a hallgató pozíció további 1/3-ra hosszában. Nagyon szeretem így a hangzást....
Dedikált zeneszobában hagyján.... de normál lakótérben határozottan életszerűtlen.... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
golden cuboid.png (116.18 KiB) Megtekintve 3445 alkalommal
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3993

Hozzászólás Szerző: juliush »

severance írta:
2025.01.20., hétf. 17:46
Engedjétek meg, hogy a témához kapcsolódóan megosszak egy táblázatot. A sztori mellé, hogy az első komoly hangfalaim Vandersteen Model 1C-k voltak, és ennek a használati utasításában egy érdekes metódust ajánlanak a pozicionáláshoz. Bár a Vandyk kialakítása meglehetősen speciális (pl. nem függőlegesen állnak a hangszórók, nem az előlapon vannak stb.), de kiindulási alapelvként jónak tartom. A lényege, hogy a szobafalak hosszát prímszámokkal kell elosztani, és ezek metszéspontjai a legalkalmasabb pozíciók (kivéve, hogy az oldal- és hátsó távolság egyenlő nem lehet). A lehallgatási pontot szintén prímszámos osztással, de a hátsó faltól mérve ajánlják.
Nálam pont így van, mióta a költözés után kaptam egy saját zeneszobát. A 3x5.2m-es szobában a hangfalak előlapjának függőleges középvonalai hosszában a szoba 1/3-ánál vannak, míg az oldalfaltól 1/5-nél, a hallgató pozíció további 1/3-ra hosszában. Nagyon szeretem így a hangzást.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Engedjétek meg, hogy a témához kapcsolódóan megosszak egy táblázatot. A sztori mellé, hogy az első komoly hangfalaim Vandersteen Model 1C-k voltak, és ennek a használati utasításában egy érdekes metódust ajánlanak a pozicionáláshoz. Bár a Vandyk kialakítása meglehetősen speciális (pl. nem függőlegesen állnak a hangszórók, nem az előlapon vannak stb.), de kiindulási alapelvként jónak tartom. A lényege, hogy a szobafalak hosszát prímszámokkal kell elosztani, és ezek metszéspontjai a legalkalmasabb pozíciók (kivéve, hogy az oldal- és hátsó távolság egyenlő nem lehet). A lehallgatási pontot szintén prímszámos osztással, de a hátsó faltól mérve ajánlják.
vandy.xls
(24 KiB) Letöltve 140 alkalommal.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1235

Hozzászólás Szerző: Rotox »

severance írta:
2025.01.19., vas. 22:27
...a földszinten egy üvegezett teraszból nyílik a bejárat: japán rendszernek megfelelően soha nem megyünk cipővel a lakásba ... a zeneszerver által szolgáltatott vonalszintű jel minden szobában és a konyhában is ott van ...
No more question, like ment. :smile53: Őszintén (tényleg!) gratulálok az alaposan átgondolt :smile32: és a mindennapjaitokat, hobbijaitokat bizonyosan kitűnően "kiszolgáló" otthonhoz.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotox írta:
2025.01.19., vas. 21:19
Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.
Itt valami félrement, mert a földszinten egy üvegezett teraszból nyílik a bejárat: japán rendszernek megfelelően soha nem megyünk cipővel a lakásba, ellenben nagy méretválaszték áll rendelkezésre kínai műanyaghab papucsból. Külön WC papucsunk azért nincsen :D
A konyhai zenehallgatás megoldott... de annyira, hogy a komplett média rendszer topológiáját ide be se merem szúrni :smile29: Lehet, nem a leghájendebb megoldás, de egy fórumtárs által alkotott egyedi gyártású splitter-erősítő révén a zeneszerver által szolgáltatott vonalszintű jel minden szobában és a konyhában is ott van: bár utóbbinál csak egy aktív multimédia hangfal a lánc vége, bluetooth képességekkel.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

severance írta:
2025.01.19., vas. 12:44
Rotox írta:
2025.01.19., vas. 10:45
Hááát, gondolkodik.gif azér' egy ház/lakás használhatóságában bőven nem csak a hifi elhelyezhetősége a szempont. Szvsz. :smile53:
Nyilván így van, ez a mi esetünkben sem volt másképp. És ahogyan az alaprajzon látható, a hifi szempont miatt azért messze nem lett felforgatva az egész ház. ...
Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: bezse »

Alex_Aston írta:
2025.01.19., vas. 17:36
Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
Szerintem hiányolja, csak nincs más a piacon.
Pld ha nem magadnak építteted / építed kevés kivételtől eltekintve amerikai konyha (nappali, konyha és étkező) amivel kínálják.
(Szerintem ki leszünk innen vágva...)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3247

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

bezse írta:
2025.01.19., vas. 15:53
...Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről...
Ezt én is megfigyeltem.
Nagy, két szintes iker házak, vagy szinte bármelyik mai újépítésű társasház esetében nem lehet kanapét és vele szembe TV-t / hifit elhelyezni normálisan, mert a közlekedő útvonal, helyiség ajtó, vagy a nyitott konyha felőli tér, és a terasz/erkély ajtó úgy kerül elhelyezésre, hogy ezt nem engedi meg. De még az alapvető minimum sem teljesíthető, nemhogy valamennyire normális elhelyezés.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mellé a legtöbb esetben tároló /spájz helyiségben sem gondolkodnak. Bár ebben lehet az átlag igények is jelentkeznek, mert majdnem mindenki már rendeli a kaját, vagy veszi a kész ételt, amit csak mikrózni kell. Ehhez nyilván nem kell sok alapanyag tárolás, csak egy hűtő...

Persze nyilván vannak kivételek, de én a többség esetében a fentieket látom.

Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
Csak a Marantz! :-D

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: bezse »

Rotox írta:
Hááát, gondolkodik.gif azér' egy ház/lakás használhatóságában bőven nem csak a hifi elhelyezhetősége a szempont. Szvsz. :smile53:
(A partvonalról egy gondolat.)

Nem, nem csak az a szempont, ugyanakkor ha valaki építkezésre/építtetésre adja a fejét és tudja, hogy ez IS egy szempont, akkor lehet előre ezzel tervezni (szimmetria, táp (akár aljzatok száma) stb.).

Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről. Az elhelyezésben hozott kompromisszum predesztinálja a hangot.

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotox írta:
Nyilván így van, ez a mi esetünkben sem volt másképp. És ahogyan az alaprajzon látható, a hifi szempont miatt azért messze nem lett felforgatva az egész ház. Viszont amilyen lakóingatlanok épülnek így a XXI. században (használhatóságra és építési minőségre egyaránt értve), azt sokkal inkább visszafejlődésnek tartom, mint fejlődésnek(*). (Mondhatni gyenge kezdés után erős visszaesés.) Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor vendégségbe megyünk valahová, a legtöbbször az az érzés kerít hatalmába, hogy ha nekem ott kellene laknom, amellett, hogy a praktikus dolgokban hatalmas kompromisszumra kényszerülnék, kockásra unatkoznám magamat. sad.gif

(*kieg.: értsd 10-20 év után lerobbannak, akár gazdasági totálkár)

qxa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: qxa »

Igen.Sajnos a szoba pici nekik. Még a 802nek elmegy, de a 800asnak nyílván kicsi. De sajnos nekem a B&Wek gyerekkorom óta bevannak csípődve és nem tudok nekik ellenállni. :napsut:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

severance írta:
2025.01.19., vas. 08:56
Én az építőiparban dolgozok, és nagyon szerencsésnek tartom magam amiatt, hogy a kétszintes, összesen 97m2-es házunkat anno úgy tervezhettem és építtettem meg, hogy a lehetőségeinkhez képest a hifi kiemelt szempont volt. ...

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én az építőiparban dolgozok, és nagyon szerencsésnek tartom magam amiatt, hogy a kétszintes, összesen 97m2-es házunkat anno úgy tervezhettem és építtettem meg, hogy a lehetőségeinkhez képest a hifi kiemelt szempont volt. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a nappali ajtaja a 7,25x4,25m-es hosszú oldalán középen van, ablakok pedig csak a vele szemközti falon vannak, "kertkapcsolat" nélkül. (Mivel rendszeresen főzünk, a konyha-étkező számunkra fontos, és lakótelepi "luxusban" élve megszoktuk, hogy ez külön van - és ennek most már kiváló a szellőzése is.) Hogy mennyit számít az akusztika, és a hangfalak pozíciója, az számomra már nem kérdés: még az olcsó hangfalak is képesek meglepetéseket okozni. Ráadásul a hátsó kertben található egy nem túl jó állapotú, csak az ésszerűség mértékéig felújított parasztház, aminek a 4x4m-es "nappalijában" van a DIY hifi rendszerem elhelyezve (erről már tettem ki fotót). Ide akár éjjel 2-kor is kimehetnék, senkit sem zavarok a legnagyobb hangerővel sem. Számomra ez az igazi luxus, de aki nálunk jár, és nem érdekli a hifi (99%), egyáltalán nem tudja ezeket értékelni. Legalább ilyen körülményeket kívánok minden zenebarátnak :-)
a39fszt.gif
a39fszt.gif (10.21 KiB) Megtekintve 2714 alkalommal
a39em.gif
a39em.gif (9.46 KiB) Megtekintve 2714 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”