Mágneses levitáció...

Mágneses levitáció...
Mi az?
Valahol tényleg ilyen az eszményi hangsugárzó, hogy nincs szüksége a falak közelségére.edzoba írta: ↑2025.01.20., hétf. 21:25Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Majd rakok fel képeket, én ezt, pontosabban a golden trapagon nappalit építtetem épp, mondjuk a tetőt muszáj volt magasabban kialakítani mert egy alvó galéria is bele kellett kerüljön. De talán azért nem lesz rossz. Szerintem belefér a hifis cuccaim kategóriába. :)edzoba írta: ↑2025.01.20., hétf. 21:25Cardas is sokat ír a hs-k elhelyezéséről: https://www.cardas.com/system-setup
ezt próbálom közelíteni:
golden cuboid.png
Dedikált zeneszobában hagyján.... de normál lakótérben határozottan életszerűtlen....
Nálam pont így van, mióta a költözés után kaptam egy saját zeneszobát. A 3x5.2m-es szobában a hangfalak előlapjának függőleges középvonalai hosszában a szoba 1/3-ánál vannak, míg az oldalfaltól 1/5-nél, a hallgató pozíció további 1/3-ra hosszában. Nagyon szeretem így a hangzást.severance írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:46Engedjétek meg, hogy a témához kapcsolódóan megosszak egy táblázatot. A sztori mellé, hogy az első komoly hangfalaim Vandersteen Model 1C-k voltak, és ennek a használati utasításában egy érdekes metódust ajánlanak a pozicionáláshoz. Bár a Vandyk kialakítása meglehetősen speciális (pl. nem függőlegesen állnak a hangszórók, nem az előlapon vannak stb.), de kiindulási alapelvként jónak tartom. A lényege, hogy a szobafalak hosszát prímszámokkal kell elosztani, és ezek metszéspontjai a legalkalmasabb pozíciók (kivéve, hogy az oldal- és hátsó távolság egyenlő nem lehet). A lehallgatási pontot szintén prímszámos osztással, de a hátsó faltól mérve ajánlják.
No more question, like ment.
Itt valami félrement, mert a földszinten egy üvegezett teraszból nyílik a bejárat: japán rendszernek megfelelően soha nem megyünk cipővel a lakásba, ellenben nagy méretválaszték áll rendelkezésre kínai műanyaghab papucsból. Külön WC papucsunk azért nincsenRotox írta: ↑2025.01.19., vas. 21:19Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.
Azt hiszem, egyre jobban "kilógok" innen; a lenti alaprajzot elnézve az első gondolatom nem a hifivel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy nem szeretném a hálószobát az olykor vizes/sáros cipőben használt előszobán keresztül megközelíteni, illetve - hogy ne csak offtopic legyen - olykor főzés/étkezés közben is szívesen hallgatnék zenét.
Szerintem hiányolja, csak nincs más a piacon.Alex_Aston írta: ↑2025.01.19., vas. 17:36Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?
Ezt én is megfigyeltem.bezse írta: ↑2025.01.19., vas. 15:53...Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről...
(A partvonalról egy gondolat.)
Nyilván így van, ez a mi esetünkben sem volt másképp. És ahogyan az alaprajzon látható, a hifi szempont miatt azért messze nem lett felforgatva az egész ház. Viszont amilyen lakóingatlanok épülnek így a XXI. században (használhatóságra és építési minőségre egyaránt értve), azt sokkal inkább visszafejlődésnek tartom, mint fejlődésnek(*). (Mondhatni gyenge kezdés után erős visszaesés.) Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor vendégségbe megyünk valahová, a legtöbbször az az érzés kerít hatalmába, hogy ha nekem ott kellene laknom, amellett, hogy a praktikus dolgokban hatalmas kompromisszumra kényszerülnék, kockásra unatkoznám magamat.
Hááát,