bezse írta: ↑2025.01.19., vas. 15:53
...Furcsának találom, hogy nem 1, nem 2 olyan új építésű lakásban jártunk az elmúlt években (illetve jelenleg ilyet bérlünk, míg a miénk épül) ahol egy közepes nagyságú TV-t is komoly kompromisszumokkal - pld jelentős horizontális eltolással a kanapéhoz képest - van lehetőség elhelyezni, nem beszélve egy HiFiről...
Ezt én is megfigyeltem.
Nagy, két szintes iker házak, vagy szinte bármelyik mai újépítésű társasház esetében nem lehet kanapét és vele szembe TV-t / hifit elhelyezni normálisan, mert a közlekedő útvonal, helyiség ajtó, vagy a nyitott konyha felőli tér, és a terasz/erkély ajtó úgy kerül elhelyezésre, hogy ezt nem engedi meg. De még az alapvető minimum sem teljesíthető, nemhogy valamennyire normális elhelyezés.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mellé a legtöbb esetben tároló /spájz helyiségben sem gondolkodnak. Bár ebben lehet az átlag igények is jelentkeznek, mert majdnem mindenki már rendeli a kaját, vagy veszi a kész ételt, amit csak mikrózni kell. Ehhez nyilván nem kell sok alapanyag tárolás, csak egy hűtő...
Persze nyilván vannak kivételek, de én a többség esetében a fentieket látom.
Viszont az is igaz, hogy a többség ezeket nem is hiányolja. Akkor miért így épülne?