chord_ írta: ↑2025.01.20., hétf. 14:26
revox írta: ↑2025.01.20., hétf. 10:02
ma már nem próbálnak ezekkel átverni embereket, de még lehet van,aki valamikor mgvette és mai napig nem tudja, mit vett meg és esetleg eredetiként akarja eladni. Mindenesetre se felépítésben, se anyaghasználatban, se hangban nem azonosak.
Nincs szó átverésről már, szerintem sem, senki sem olyan láma, hogy azt képzeli, hogy 15e-ből megvan a másfél millás drót.
Kicsit az a beleadott energia fura, a kínai oldalról. Merthogy annyira olcsóak, hogy egy alap dugókészlet többe kerülne. Amit szintén Kínában gyártanak. Meg az a faragott fa-cucc az Odin kábelen. Az persze nem biztos, hogy Kínában készül, akkor meg főleg. Meg az akár méterre vett akármilyen vezeték, ami azért csak benne van.
Nyilván most nem nyomom, hogy valószínűleg sok kábelgyártó kínai drót-alapanyagot használ. Még ha bármilyen azonosság lenne is, itt minden apróság beleszólhat a hangba, a nem-apróságok meg főleg.
Kicsit olyan fricska-válaszféle feeling is van az elrugaszkodott(nak tűnő) árazásokra.
Természetesen az egészben van egy fals-íz, de ettől ezek még létező dolgok.
az átverés nem Kína felől jött, azt lehetett sejteni,hogy nem az lesz a dobozban,ami,csak amikor ezek megjelentek,volt aki észrevette, meglovagolta és bevásárolt, majd terítette AN áron, vagyis kicsit alatta,hogy gyorsan lecsapjanak rá.
egyébként a kínai ipar bődületes dolgokat szül... volt valami videó youtubin, amikor kínában mászkálnak egy bazi nagy műszaki szuper,hypermakerketben és ott valami PC kábelre (belső kábel,nem túl bonyolult) kérdeztek rá,hogy mennyi... mondtak egy árat, nem tudom, 1500Ft és a gyerek nézett,hogy ez nem olcsó,mert otthon ez 800 Ft. Ekkor szólt az eladó, nem akarok hülyeséget mondani, de ez az ár pár-ezerre (!!!) vonatkozik...
egyébként, nekem ma jött meg egy headshell kábelszett. Elvileg 5N ezüst, de alapvetően ezt nem tudom,de nem is érdekelt, mert csak azért vettem meg, kell kísérletezzek egy headshellel, monó hangszedőhöz (földet kell közösíteni) és itthon csak sokkal drágábban találtam shellkábelt, de ami inkább érdekelt, kellene 4 shellSaru és azt végképp nem találtam itthon. Ráadásul ezen van kis zsugorcső a színekkel. Pengével szépen elvágom,hogy a zsugorcső maradjon a forrfülek "testén" és leforrasztom róla a madzagokat és majd ide elvileg a Kondo AI karkábelt akarom szétbontani,ami 4 szálból áll és egy-egy szál lesz a vezeték. Nagyon vékony vezeték kell ide, azt nem merem leírni, hova

De erre a projektre nem láttam, hirtelen jobb megoldást
https://www.aliexpress.com/item/4000094 ... 1802ZFfYh7
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu