mivel, én barátsságos ember vagyok,csak viccesen engedem el, ha ezt akarnám bonyolítani, hogy:
Az óceán méteres hullámai közé bedobni egy (már-már hangarikummá vált)
dumakavicsot, sokat nem befolyásol.
de ezen átlendülve, a hosszasan ecsetelt esszében mégis van érték, nem tudom, ki vette észre. Miszerint van olyan jelenség, hogy a "hangból" örökre eltűnhetnek apró részletek. Bár kissé zavaros, de kb ki lehet belőle mazsolázni.
Ez pont így történik a kábelek esetén is. Vannak kábelek, melyek kicsit egyszerűsítenek és visznek be "torzításokat", amitől azt attraktívnak és "élőnek" érezzük, de ez tulajdonképpen egy hamis valóság (bár, a hifiben mi nem az. csak van hamis és hamisabb). Persze, sok drótnak és rendszernek ez jól áll és így válik az egész hallgathatóvá és hitelessé, élhetővé, élővé. Azt gondolom, nincs is ezzel semmi baj, ha ezt a helyén tudjuk kezelni
Ritkán lépek be facebookra és lényegében nulla alkalommal a hificity csoportba (ott azért vannak keményebb bulik is, amitől 5 perc alatt kiégek), de most volt ott dolgom és nem tudom miért, de feldobott egy HC posztot,amiben épp chord_ meztelen drótját cincálják darabokra. Védelmébe mondom, teszik úgy, hogy sokan, sose hallgatták meg. Kap hideget, meleget, de a véleményezők fele sose hallotta. Szerintem, én már hallottam power-R kábelt, de csak tippelem. Egyszer egy ismerősöm küldött egy szett trikábelt, amit direkt Avantgarde tölcsérhez terveztek (páran használták is talán). Voltak drótjaim és eszemben se volt másikat keresni, de jó pap holtig tanul és bármikor lehet olyan dologba belebotlani, ami bár érzésre felesleges kör, inkább megnézem, mert a hifiÖrdög sose alszik. Nos, nem volt rossz a kábel, nem voltak zavaró dolgai, de elkentnek, színezettnek se éreztem, attraktív volt. Árára nem is emlékszem, annyira jelentéktelen összeg volt, de nem haladta meg a saját drótom tudását, így megköszönve a lehetőséget, visszaküldtem. De határozottan volt benne fantázia. Sajnos, nem emlékszem rá, de 99%, hogy PowerR.
akkor, most mi van?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu