Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 984

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
2025.01.20., hétf. 14:44

Chord kábele annyira különleges, hogy csak egy van belőle, ezért meg másért is én nem hallottam. Viszont ami más Power R kábeleket hallottam az mind olyan amit írtál, bizonyos hangokat örökre eltüntet....:)
Örüljön neki más. Én nem kérek belőle, akármennyibe kerül....
Bizony, kell a jó rendszer, kell a jó forrás.
Ezek híján érthető, hogy a milliós drótok mankójára van szükség.

(:))
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4322
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Block írta:
2025.01.20., hétf. 14:53
"Kicsit olyan fricska-válaszféle feeling is van az elrugaszkodott(nak tűnő) árazásokra.
Természetesen az egészben van egy fals-íz, de ettől ezek még létező dolgok."

Na ez itt például két jól "megkomponált" mondat. Akár bármit is lehet ez alatt érteni.
Én nem is próbálom megfejteni,... ,de majd jön Revi ,neki végtelen türelme van az ilyen hozzászólásokhoz.
az az igazság, hogy én is teljesen egyetértek azokkal, akik drágának találják a hájendet, de sajnos nem mi befolyásoljuk az árképzést. Innen mindenki eldönti magának, hogy neki megéri e vagy sem. még pénzhez se kötném, mert mi se vasvillával hányjuk kazalba a 20ezreseket, csak megtanultam áldozatot hozni. Ha nem is ebben ,de az olyan hozzászólásokban, amit mindegy ki követ el, de abnormális hülyének (süketnek,befolyásolható éngyengének,stb...) titulálja azokat, akik drágán megvesznek egy kábelt, ezeket az "áldozatokat" nem veszi semmibe, nem tartja tiszteletben, hogy azért más megdolgozott és más területen nélkülözött. Ha egyszer valaki ebből az aspektusból is vizsgálná a történetet, lehet tudna mindenki finomabban fogalmazni.

konkrétabban:

nem helyes mondat: ez a hájend jó drága és a sok hülye beszopja
helyesen: ez a hájend jó drága, hogy rohadna meg,de ez van
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

revox írta:
2025.01.20., hétf. 10:02
zoli73 írta:
2025.01.20., hétf. 09:50
de Ő tökéletesen meg van róla győződve, hogy ezek pontosan ugyan azok, mint az edeti, méreg drágán árult kábelek, csak ezek a "kommunista műszakban" készülnek.
kicsit berúgtak a komcsi műszakban és mellément a gyártósor :rolleyes:
ma már nem próbálnak ezekkel átverni embereket, de még lehet van,aki valamikor mgvette és mai napig nem tudja, mit vett meg és esetleg eredetiként akarja eladni. Mindenesetre se felépítésben, se anyaghasználatban, se hangban nem azonosak. Ráadásul a VX kb 25 éve volt utoljára 20 belső szállal szerelve és P dugóval sose (már a 20 szálas,amit hamisítanak).
ha rénézésre nem sikerül kiszúrni (mattabb, sötétebb a szürkéje,de nem sokkal), az igazi Vx, ha feltekrem 15 centis karikára és leteszem, úgy marad. a fake, gondolom a vastag pvc-től azonnal elkezdi magát kirúgni (csak azért mesélem el,nehogy valakit bepalizzanak). Ja, a dugót letekerve, olyan ügyesen ccinálték meg,tövig be van dolgozva a szigetelés,nem látszik,hogy a kábel keresztemetszete egy kicsit egyszerűbb a gyárinál. Én is ezért vágtam el.

sorba jönnek elő az emlékképek :D

ami kilóg, harmadik madzag, az olyan, mintha az árnyék lenne, de valójában nincs árnyékolóharisnya,csak be van húzva egy csupasz drótsodrat is :D

Kép

itt a színe más, ez a kép ilyen. az eredeti 20 szálas Vx világosabb és középen az a fehér trutyi, valami habosított akármi, nem merev.
Kép
Addig nincs is baj, amíg valaki ezeket a kábeleket csak a saját rendszeréhez vásárolja, de azért ezek a használt piacon is felszívodhatnak előbb-utóbb. Láttam nem egy olyan hirdetést, amiben vállaltan fake kábelként kinálták(nem itt), ennek megfelelő áron, de biztos vagyok benne, hogy nem egy darab cserélt már gazdát eredetinek hazudva. A szakavatottak nyilván hamar levágják, hogy mivel állnak szemben, de biztos sokan bedöltek már neki.
Igaza van Chord-nak, hogy érthetetlen, mi a céljuk velük, mert még ha silány anyagokból is, de ugyanakkora munkával lehet legyártani ezeket a kábeleket, mint az eredetit, de fing áron kínálva.
A magam részéről, én nem vagyok kíváncsi rá, mit is tudnak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.20., hétf. 14:26
revox írta:

ma már nem próbálnak ezekkel átverni embereket, de még lehet van,aki valamikor mgvette és mai napig nem tudja, mit vett meg és esetleg eredetiként akarja eladni. Mindenesetre se felépítésben, se anyaghasználatban, se hangban nem azonosak.
Nincs szó átverésről már, szerintem sem, senki sem olyan láma, hogy azt képzeli, hogy 15e-ből megvan a másfél millás drót.

Kicsit az a beleadott energia fura, a kínai oldalról. Merthogy annyira olcsóak, hogy egy alap dugókészlet többe kerülne. Amit szintén Kínában gyártanak. Meg az a faragott fa-cucc az Odin kábelen. Az persze nem biztos, hogy Kínában készül, akkor meg főleg. Meg az akár méterre vett akármilyen vezeték, ami azért csak benne van.

Nyilván most nem nyomom, hogy valószínűleg sok kábelgyártó kínai drót-alapanyagot használ. Még ha bármilyen azonosság lenne is, itt minden apróság beleszólhat a hangba, a nem-apróságok meg főleg.

Kicsit olyan fricska-válaszféle feeling is van az elrugaszkodott(nak tűnő) árazásokra.

Természetesen az egészben van egy fals-íz, de ettől ezek még létező dolgok.
az átverés nem Kína felől jött, azt lehetett sejteni,hogy nem az lesz a dobozban,ami,csak amikor ezek megjelentek,volt aki észrevette, meglovagolta és bevásárolt, majd terítette AN áron, vagyis kicsit alatta,hogy gyorsan lecsapjanak rá.

egyébként a kínai ipar bődületes dolgokat szül... volt valami videó youtubin, amikor kínában mászkálnak egy bazi nagy műszaki szuper,hypermakerketben és ott valami PC kábelre (belső kábel,nem túl bonyolult) kérdeztek rá,hogy mennyi... mondtak egy árat, nem tudom, 1500Ft és a gyerek nézett,hogy ez nem olcsó,mert otthon ez 800 Ft. Ekkor szólt az eladó, nem akarok hülyeséget mondani, de ez az ár pár-ezerre (!!!) vonatkozik...

egyébként, nekem ma jött meg egy headshell kábelszett. Elvileg 5N ezüst, de alapvetően ezt nem tudom,de nem is érdekelt, mert csak azért vettem meg, kell kísérletezzek egy headshellel, monó hangszedőhöz (földet kell közösíteni) és itthon csak sokkal drágábban találtam shellkábelt, de ami inkább érdekelt, kellene 4 shellSaru és azt végképp nem találtam itthon. Ráadásul ezen van kis zsugorcső a színekkel. Pengével szépen elvágom,hogy a zsugorcső maradjon a forrfülek "testén" és leforrasztom róla a madzagokat és majd ide elvileg a Kondo AI karkábelt akarom szétbontani,ami 4 szálból áll és egy-egy szál lesz a vezeték. Nagyon vékony vezeték kell ide, azt nem merem leírni, hova :D De erre a projektre nem láttam, hirtelen jobb megoldást :D

https://www.aliexpress.com/item/4000094 ... 1802ZFfYh7
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

"Kicsit olyan fricska-válaszféle feeling is van az elrugaszkodott(nak tűnő) árazásokra.
Természetesen az egészben van egy fals-íz, de ettől ezek még létező dolgok."

Na ez itt például két jól "megkomponált" mondat. Akár bármit is lehet ez alatt érteni.
Én nem is próbálom megfejteni,... ,de majd jön Revi ,neki végtelen türelme van az ilyen hozzászólásokhoz.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

zoli73 írta:
chord_ írta:
2025.01.20., hétf. 09:23
De kicsit elszakadva a FAL-tól, meg Csontostól, de nem elszakadva a milliós kábelektől, van itt egy érdekes dolog, ami nekem új, szerintem nektek nem.

Az ali-n én is vásároltam már, mint sokan, és az AI ügyesen figyel, és feldobál dolgokat, pár napja volt ez, amikor itt a vita elkezdődött.
Feljött pl. Odin Gold XLR összekötő - olyan tizenvalahányezerért, minimális szállítási plusszal. (szóval azt is tudja, hgy összekötőből engem kizárólag XLR érdekelne.)
Még AN drótot is találtam.

Ezek a kínai 'fake' drótok, ezekkel mi a helyzet?
El lehet intézni, hogy sz@r hamisítványok, és kész?

Most inkább a felhasználók véleménye érdekelne, nem a drót-kereskedőké, mert az ő véleményükhöz nem kell túl nagy képzelőerő.
Van egy ismerősöm, aki ha jól tudom nem tag itt, nála ezek a kábelek vannak becsípődve, csak ilyeneket használ. Úgy egy éve jártam nála, kb. egy kazal "csúcs Audioquest" lógott nála a fogason, de Ő tökéletesen meg van róla győződve, hogy ezek pontosan ugyan azok, mint az edeti, méreg drágán árult kábelek, csak ezek a "kommunista műszakban" készülnek.
Mivel a rendszerében több olyan készülék is van, amit viszonylag jól ismerek, így nagyjából meg tudom itélni, hogy ezek a kábelek annyit tudnak, mint ami az árcédulájukon szerepel. Cserébe baromi menő kinézetűek, és lehet velük villogni a tájékozatlanok előtt. Mikor ezt a kritikát megfogalmaztam neki, és felajálottam, hogy hozok egy "rendes" kábelt a sajátjaimból, hallgassuk össze, Ő ettől mereven elzárkózott. Azt mondta, erre semmi szükség, mert Ő ezekkel tökéletesen elégedett. Végülis ez a fontos, és mellette szól, hogy nem akar senkit sem rábeszélni ezekre a fake kábelekre.
Csak AN Vx fake-t hallottam, AQ-kat nem. Egy ismerős hozta hogy tudja, hogy az de szerinte nem is olyan rossz. Meghallgatta nálam egy eredetihez képest és rájött, hogy de az! :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.01.20., hétf. 09:12
mivel, én barátsságos ember vagyok,csak viccesen engedem el, ha ezt akarnám bonyolítani, hogy:

Az óceán méteres hullámai közé bedobni egy (már-már hangarikummá vált) dumakavicsot, sokat nem befolyásol.

de ezen átlendülve, a hosszasan ecsetelt esszében mégis van érték, nem tudom, ki vette észre. Miszerint van olyan jelenség, hogy a "hangból" örökre eltűnhetnek apró részletek. Bár kissé zavaros, de kb ki lehet belőle mazsolázni.
Ez pont így történik a kábelek esetén is. Vannak kábelek, melyek kicsit egyszerűsítenek és visznek be "torzításokat", amitől azt attraktívnak és "élőnek" érezzük, de ez tulajdonképpen egy hamis valóság (bár, a hifiben mi nem az. csak van hamis és hamisabb). Persze, sok drótnak és rendszernek ez jól áll és így válik az egész hallgathatóvá és hitelessé, élhetővé, élővé. Azt gondolom, nincs is ezzel semmi baj, ha ezt a helyén tudjuk kezelni :smile53:

Ritkán lépek be facebookra és lényegében nulla alkalommal a hificity csoportba (ott azért vannak keményebb bulik is, amitől 5 perc alatt kiégek), de most volt ott dolgom és nem tudom miért, de feldobott egy HC posztot,amiben épp chord_ meztelen drótját cincálják darabokra. Védelmébe mondom, teszik úgy, hogy sokan, sose hallgatták meg. Kap hideget, meleget, de a véleményezők fele sose hallotta. Szerintem, én már hallottam power-R kábelt, de csak tippelem. Egyszer egy ismerősöm küldött egy szett trikábelt, amit direkt Avantgarde tölcsérhez terveztek (páran használták is talán). Voltak drótjaim és eszemben se volt másikat keresni, de jó pap holtig tanul és bármikor lehet olyan dologba belebotlani, ami bár érzésre felesleges kör, inkább megnézem, mert a hifiÖrdög sose alszik. Nos, nem volt rossz a kábel, nem voltak zavaró dolgai, de elkentnek, színezettnek se éreztem, attraktív volt. Árára nem is emlékszem, annyira jelentéktelen összeg volt, de nem haladta meg a saját drótom tudását, így megköszönve a lehetőséget, visszaküldtem. De határozottan volt benne fantázia. Sajnos, nem emlékszem rá, de 99%, hogy PowerR.

akkor, most mi van?
Chord kábele annyira különleges, hogy csak egy van belőle, ezért meg másért is én nem hallottam. Viszont ami más Power R kábeleket hallottam az mind olyan amit írtál, bizonyos hangokat örökre eltüntet....:)
Örüljön neki más. Én nem kérek belőle, akármennyibe kerül....

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:

ma már nem próbálnak ezekkel átverni embereket, de még lehet van,aki valamikor mgvette és mai napig nem tudja, mit vett meg és esetleg eredetiként akarja eladni. Mindenesetre se felépítésben, se anyaghasználatban, se hangban nem azonosak.
Nincs szó átverésről már, szerintem sem, senki sem olyan láma, hogy azt képzeli, hogy 15e-ből megvan a másfél millás drót.

Kicsit az a beleadott energia fura, a kínai oldalról. Merthogy annyira olcsóak, hogy egy alap dugókészlet többe kerülne. Amit szintén Kínában gyártanak. Meg az a faragott fa-cucc az Odin kábelen. Az persze nem biztos, hogy Kínában készül, akkor meg főleg. Meg az akár méterre vett akármilyen vezeték, ami azért csak benne van.

Nyilván most nem nyomom, hogy valószínűleg sok kábelgyártó kínai drót-alapanyagot használ. Még ha bármilyen azonosság lenne is, itt minden apróság beleszólhat a hangba, a nem-apróságok meg főleg.

Kicsit olyan fricska-válaszféle feeling is van az elrugaszkodott(nak tűnő) árazásokra.

Természetesen az egészben van egy fals-íz, de ettől ezek még létező dolgok.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

revox írta:
Ráadásul a VX kb 25 éve volt utoljára 20 belső szállal szerelve és P dugóval sose (már a 20 szálas,amit hamisítanak).
bocsika... eredetielg,gyárilag nem ezzel szerelték. de pl itthon is van, legalább 3, amit én adtam el,amikor egy 3 méterest végtunk fel métersekre. de azok Kondo P digók, nem AN, emlékeim szerint
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
de Ő tökéletesen meg van róla győződve, hogy ezek pontosan ugyan azok, mint az edeti, méreg drágán árult kábelek, csak ezek a "kommunista műszakban" készülnek.
kicsit berúgtak a komcsi műszakban és mellément a gyártósor :rolleyes:
ma már nem próbálnak ezekkel átverni embereket, de még lehet van,aki valamikor mgvette és mai napig nem tudja, mit vett meg és esetleg eredetiként akarja eladni. Mindenesetre se felépítésben, se anyaghasználatban, se hangban nem azonosak. Ráadásul a VX kb 25 éve volt utoljára 20 belső szállal szerelve és P dugóval sose (már a 20 szálas,amit hamisítanak).
ha rénézésre nem sikerül kiszúrni (mattabb, sötétebb a szürkéje,de nem sokkal), az igazi Vx, ha feltekrem 15 centis karikára és leteszem, úgy marad. a fake, gondolom a vastag pvc-től azonnal elkezdi magát kirúgni (csak azért mesélem el,nehogy valakit bepalizzanak). Ja, a dugót letekerve, olyan ügyesen ccinálték meg,tövig be van dolgozva a szigetelés,nem látszik,hogy a kábel keresztemetszete egy kicsit egyszerűbb a gyárinál. Én is ezért vágtam el.

sorba jönnek elő az emlékképek :D

ami kilóg, harmadik madzag, az olyan, mintha az árnyék lenne, de valójában nincs árnyékolóharisnya,csak be van húzva egy csupasz drótsodrat is :D

Kép

itt a színe más, ez a kép ilyen. az eredeti 20 szálas Vx világosabb és középen az a fehér trutyi, valami habosított akármi, nem merev.
Kép
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
De kicsit elszakadva a FAL-tól, meg Csontostól, de nem elszakadva a milliós kábelektől, van itt egy érdekes dolog, ami nekem új, szerintem nektek nem.

Az ali-n én is vásároltam már, mint sokan, és az AI ügyesen figyel, és feldobál dolgokat, pár napja volt ez, amikor itt a vita elkezdődött.
Feljött pl. Odin Gold XLR összekötő - olyan tizenvalahányezerért, minimális szállítási plusszal. (szóval azt is tudja, hgy összekötőből engem kizárólag XLR érdekelne.)

Most inkább a felhasználók véleménye érdekelne, nem a drót-kereskedőké, mert az ő véleményükhöz nem kell túl nagy képzelőerő.
Van egy ismerősöm, aki ha jól tudom nem tag itt, nála ezek a kábelek vannak becsípődve, csak ilyeneket használ. Úgy egy éve jártam nála, kb. egy kazal "csúcs Audioquest" lógott nála a fogason, de Ő tökéletesen meg van róla győződve, hogy ezek pontosan ugyan azok, mint az edeti, méreg drágán árult kábelek, csak ezek a "kommunista műszakban" készülnek.
Mivel a rendszerében több olyan készülék is van, amit viszonylag jól ismerek, így nagyjából meg tudom itélni, hogy ezek a kábelek annyit tudnak, mint ami az árcédulájukon szerepel. Cserébe baromi menő kinézetűek, és lehet velük villogni a tájékozatlanok előtt. Mikor ezt a kritikát megfogalmaztam neki, és felajálottam, hogy hozok egy "rendes" kábelt a sajátjaimból, hallgassuk össze, Ő ettől mereven elzárkózott. Azt mondta, erre semmi szükség, mert Ő ezekkel tökéletesen elégedett. Végülis ez a fontos, és mellette szól, hogy nem akar senkit sem rábeszélni ezekre a fake kábelekre.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

chord_ írta:
2025.01.20., hétf. 09:21
revox írta:

akkor, most mi van?
Egyszerű: nem illik a fent említett Csontos-galaxisba.
Nem oda való.

Mint a galaxisok közötti csillagközi utazó azt tudnám ehhez hozzátenni, hogy inkább azt kellene észrevenni/kitalálni, hogy ezeken a helyeken mi az igazán használható és továbbfejleszthető.

Részemről a Csontos érából felhasználható információ a Hiroyasu Kondo féle hozzáállás az elektroncsöves erősítéstechnikához + az ezüstkábelei.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:

nálam ezer éve egy AN Vx hamisítvány járt. elég jól másolják a dolgot külalakra,bár gyakorlott kéz,de szem is azonnal látja a difit. Egy szál volt és digitnek kikiáltva. Szétbontottam és ez egy ezüstözött réz vezeték,elég primitív módon beburkolva PVC-be, de ami meglepő volt, nem volt borzalmasan xar a hangja digit kábelként. Volt ismerősöm, akit átvertek ilyennel, de amikor megreklamálta, mondták,hogy az árát visszafizetik, de inkább azt kérte,hogy maradjon a drót, de azt az árat adná érte,amibe valójában kerül. A kisebb, pl dolgozószobai rendszerébe tökéletes volt.

de ez ugye szórhat nagyot is akár, meg az én szavam :D nagy reckír,vagy bejön,bagy nem
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.01.20., hétf. 09:21
revox írta:

akkor, most mi van?
Nem oda való.
olvasd újra. nem volt rossz, csak volt tőle jobb. ha nem lett volna tőle jobb, maradt volna.

ezt próbáld összerakni magadban, hogy aki abban a galaxisban él,annak a "Te drótod" is tetszett, vagyis látta benne az értéket (ár/érték arányban). Akkor, hogy is van ez? gondolkodik.gif

segítek:
süket
alkalmi süket
...
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:

akkor, most mi van?
Nem oda való.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mivel, én barátsságos ember vagyok,csak viccesen engedem el, ha ezt akarnám bonyolítani, hogy:

Az óceán méteres hullámai közé bedobni egy (már-már hangarikummá vált) dumakavicsot, sokat nem befolyásol.

de ezen átlendülve, a hosszasan ecsetelt esszében mégis van érték, nem tudom, ki vette észre. Miszerint van olyan jelenség, hogy a "hangból" örökre eltűnhetnek apró részletek. Bár kissé zavaros, de kb ki lehet belőle mazsolázni.
Ez pont így történik a kábelek esetén is. Vannak kábelek, melyek kicsit egyszerűsítenek és visznek be "torzításokat", amitől azt attraktívnak és "élőnek" érezzük, de ez tulajdonképpen egy hamis valóság (bár, a hifiben mi nem az. csak van hamis és hamisabb). Persze, sok drótnak és rendszernek ez jól áll és így válik az egész hallgathatóvá és hitelessé, élhetővé, élővé. Azt gondolom, nincs is ezzel semmi baj, ha ezt a helyén tudjuk kezelni :smile53:

Ritkán lépek be facebookra és lényegében nulla alkalommal a hificity csoportba (ott azért vannak keményebb bulik is, amitől 5 perc alatt kiégek), de most volt ott dolgom és nem tudom miért, de feldobott egy HC posztot,amiben épp chord_ meztelen drótját cincálják darabokra. Védelmébe mondom, teszik úgy, hogy sokan, sose hallgatták meg. Kap hideget, meleget, de a véleményezők fele sose hallotta. Szerintem, én már hallottam power-R kábelt, de csak tippelem. Egyszer egy ismerősöm küldött egy szett trikábelt, amit direkt Avantgarde tölcsérhez terveztek (páran használták is talán). Voltak drótjaim és eszemben se volt másikat keresni, de jó pap holtig tanul és bármikor lehet olyan dologba belebotlani, ami bár érzésre felesleges kör, inkább megnézem, mert a hifiÖrdög sose alszik. Nos, nem volt rossz a kábel, nem voltak zavaró dolgai, de elkentnek, színezettnek se éreztem, attraktív volt. Árára nem is emlékszem, annyira jelentéktelen összeg volt, de nem haladta meg a saját drótom tudását, így megköszönve a lehetőséget, visszaküldtem. De határozottan volt benne fantázia. Sajnos, nem emlékszem rá, de 99%, hogy PowerR.

akkor, most mi van?
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

shany írta:
2025.01.20., hétf. 07:07

... a Csontos-világból extrapolált virtuális valósággal ....
Ez jó.
Valaki itt feljebb óvatosan bekérdezett, hogy a 'szakértők', az akkor itt mit is jelent.
Igen, a válasz valami ilyesmi.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

shany írta:
2025.01.20., hétf. 07:07

Bocsi, csak passzív és kiszolgáltatott olvasóként már annyira elteltem a Csontos-világból extrapolált virtuális valósággal és a milliós kábelt közepes cucchoz instrukciókkal, hogy gondoltam, egy kavics talán pozitív irányba vihetné a folyamatokat.
A FAL nyilván nem idevaló téma ( hiába csak "szemléltető eszköz" ), bár próbáltam szükségszerűen rövid lenni, így is kihagyva a még alapvető problémákat.
Ha a nagy kiszolgáltatottságodban nem csak ahhoz kapnál kedvet, hogy leírd, hogy mit unsz - magánügy - meg hogy egy 40 milliós termék mennyire van szerinted tele annyi alapvető problémával, hogy annak taglalása nem férne el egy A3 - as oldalon sem, tehát a negatív megnyílvánulás és ekézés helyett bedobnál valami friss - kábeles - témát, biztosan pozitív fogadtatásra lelne...

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

Aszpirin írta:
2025.01.19., vas. 10:52
Srácok, nagyon izgalmas és érdekes ez a FAL thread, de...
Bocsi, csak passzív és kiszolgáltatott olvasóként már annyira elteltem a Csontos-világból extrapolált virtuális valósággal és a milliós kábelt közepes cucchoz instrukciókkal, hogy gondoltam, egy kavics talán pozitív irányba vihetné a folyamatokat.
A FAL nyilván nem idevaló téma ( hiába csak "szemléltető eszköz" ), bár próbáltam szükségszerűen rövid lenni, így is kihagyva a még alapvető problémákat.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1330

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:
2025.01.19., vas. 16:37

Mert a legnagyobb kérdést feszegeti, pont, ami pl. a nagyon drága kábeleknél is felvetődött, nevezetesen, hogy értem én is a lelkesedést, a technológiai koncepciót, az esetleges ellenvetéseket is,... de a döntő kérdés, hogy mit szólnánk, az itt jelenlévők, a hangjához, konkrétan, ott ülve, előtte, mondjuk egy saját lemezt hallgatva.
Az lenne a fő kérdés, e nélkül, sajna, valóban van egy pici levegőmasszírozás-íze az eszmefuttatásoknak.
Mert aki azt mondja, hogy q.jó, még akár a sajátja helyére is hazavinné, ha beférne a szobájába, annak az értékítélete nyilván smafu...
És innentől kezdve tök mindegy, hogy hangsugárzóról, vagy kábelről legyen szó, állati visszatetsző, hogy amikor valaki valamit megalapozott tapasztalata alapján kifejezetten jónak tart, egyesek - akár a termék ismerete nélkül is - azt folyamatosan kétségbe vonják.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4045

Hozzászólás Szerző: juliush »

asebestyen írta:
2025.01.19., vas. 18:33
Maradjon csak és a topicot kell átnevezni hangFALs-ra.
Vagy FALs hangra? gondolkodik.gif :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7554

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Maradjon csak és a topicot kell átnevezni hangFALs-ra.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Attól tarok, hogy nem egy szavazás fogja azt eldönteni, hogy releváns-e itt a FAL kibeszélése.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.01.19., vas. 11:38
revox írta:
2025.01.19., vas. 11:24

Rock felvetette, de szerintem NE tedd át sehova.
Nekem teljesen mindegy, itt is jó.
Azt gondoltam, lesz még válasz shany-nak, stb... gondolkodik.gif
Persze, maradjon, szerintem is.
Mert a legnagyobb kérdést feszegeti, pont, ami pl. a nagyon drága kábeleknél is felvetődött, nevezetesen,

hogy értem én is a lelkesedést, a technológiai koncepciót, az esetleges ellenvetéseket is, sőt, az árral sincs bajom túlzottan, de a döntő kérdés, hogy mit szólnánk, az itt jelenlévők, a hangjához, konkrétan, ott ülve, előtte, mondjuk egy saját lemezt hallgatva.
Az lenne a fő kérdés, e nélkül, sajna, valóban van egy pici levegőmasszírozás-íze az eszmefuttatásoknak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”