Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Alátétek, rezgéscsillapítás
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Re: Alátétek, rezgéscsillapítás
Köszi a válaszokat, kicsit visszakanyarodnék az alap kérdéshez.
Az infók alapján pl. 40 x 40 x 10 cm beton járdalap 2-2 db, ami megadja a stabilitást. Erre kerülne a kezelt rönkszelet. Milyen magas és melyik fát érdemes ? És az is lehet, hogy a beton/műkő/mészkő is már "hoz a hangban", de ez a rönkszelet kicsit beakadt, foglalkoztat.
Az infók alapján pl. 40 x 40 x 10 cm beton járdalap 2-2 db, ami megadja a stabilitást. Erre kerülne a kezelt rönkszelet. Milyen magas és melyik fát érdemes ? És az is lehet, hogy a beton/műkő/mészkő is már "hoz a hangban", de ez a rönkszelet kicsit beakadt, foglalkoztat.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
A medveállatkák párzása is érdekes téma.Rock60 írta: ↑2025.01.19., vas. 13:13Jah, ez a tüskéhez képest a másik út...
Towshend alkalmazza ezt a szisztémát.
Az Ő elvük szerint, ezzel a módszerrel a mélyhangok nem terjednek el a padlózatra, amely felerősítí és torzítja, mossa a mélytartományt.
Akinek van ilyen doboz alá való gyári lebegtetős alátét, esküszik rá.
Olvass utána, érdekes téma...![]()
De olyan sokat nem lendít az életemen.
Sztem nem jó megoldás az ha a hangfal tud előre hátra mozogni.
Tettem rá kisérleteket.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Jah, ez a tüskéhez képest a másik út...
Towshend alkalmazza ezt a szisztémát.
Az Ő elvük szerint, ezzel a módszerrel a mélyhangok nem terjednek el a padlózatra, amely felerősítí és torzítja, mossa a mélytartományt.
Akinek van ilyen doboz alá való gyári lebegtetős alátét, esküszik rá.
Olvass utána, érdekes téma...

Szvszd.janos írta: ↑2025.01.18., szomb. 20:27Mennyi az a nagyon nagy súly és mi a konkrét tárgy amivel megoldható ?
A rugós megoldás és a levitáció ezekre rákeresek, ha van linked vagy termék is, megirnád? Köszi
Jelenleg 20kg-os álló hangsugárzók zenélnek.
SoundMania írta: ↑2025.01.18., szomb. 19:55Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
Hangfal alá sztem nem bölcs megoldás rugós,levegős,lebegős alátámasztást tenni.
Egyszerűen mozgatni fogja a dobozt a mélymembrán.
És hát az nem üdvözítő.
Én a a150es ATC alá tettem pillartech izéket.
Nem működött jól.
Az is képes még ha picit is előre-hátra mozdulni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
" Mennyi az a nagyon nagy súly ?"
Ha nem is 100 - 110 kg, de sokam használnak 5 - 10 centi vastag márvány / műkő / mészkő - ből készült lapokat a hangsugárzók alá.
/ Nálam is így volt, mikor dinamikus dobozom volt./
Egy 50 x 40 - es, 10 centi vastag kő "lap" kb. 54 kg, ami már nem kevés.
Érdemes ezt a lapot legalább 10 - 15 centivel nagyobbra szabatni a doboz alsó élei méreteinél, a nagyobb súly mellett főleg a nagyobb stabilitás miatt.
Ha nem is 100 - 110 kg, de sokam használnak 5 - 10 centi vastag márvány / műkő / mészkő - ből készült lapokat a hangsugárzók alá.
/ Nálam is így volt, mikor dinamikus dobozom volt./
Egy 50 x 40 - es, 10 centi vastag kő "lap" kb. 54 kg, ami már nem kevés.
Érdemes ezt a lapot legalább 10 - 15 centivel nagyobbra szabatni a doboz alsó élei méreteinél, a nagyobb súly mellett főleg a nagyobb stabilitás miatt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.19., vas. 13:03-kor.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1198
Nálam 100-110kg beton van 80kg-s doboz alatt és közte Townshend seismic sinc. A régi levegős, az újnak valami más neve van és az acélrugós. Levitációban nem vagyok nagyon otthon, de a Yamamoto ami jó volt, meg egy angol gagyinak kinéző cucc is.d.janos írta: ↑2025.01.18., szomb. 20:27Mennyi az a nagyon nagy súly és mi a konkrét tárgy amivel megoldható ?
A rugós megoldás és a levitáció ezekre rákeresek, ha van linked vagy termék is, megirnád? Köszi
SoundMania írta: ↑2025.01.18., szomb. 19:55Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
- d.janos
- Fórumlakó
Mennyi az a nagyon nagy súly és mi a konkrét tárgy amivel megoldható ?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- SoundMania
- V.I.P.
Gondoltam, hogy ilyesmi. Már vannak jó alátétek meg jó padlók. De nem árt amit írtam.
- d.janos
- Fórumlakó
Panellakás, jó 15 éve lett cserélve a padlószőnyeg erre. Érzésre lágyabb rajta a járás, mint a másik szobában a padlószőnyegen, ezért is gondoltam, hogy ezen valamit erdemes lenne változtatni.
- SoundMania
- V.I.P.
Talán érdemes lenne mélyebbre "ásni". Mi van a padló alatt és mi van a padlóalátét alatt... De szerintem 2 dolog amivel érdemes próbálkozni: vagy stabilizálni, vagy elcsatolni. Stabilizálni nagyon nagy tömeggel tudnád, elcsatolni meg valamilyen rugós megoldással, esetleg levitációval. Ezek kombinációja is jó.d.janos írta: ↑2025.01.17., pén. 23:01Laminált parkettán állnak a hangsugárzók, próbáltam tüskéket, gyurmát, fakockákat, pénzérmét, alu tüskét, polc elemet, mind változtatott a hangon így vagy úgy. Anno Szabó Zoli ajánlotta a bütü irányban fa alátéteket (nekem is a fakocka közelebb állt hallgatáskor az ízlésemhez), asztalosnál méretre vágott lapokat vagy épp a vágódeszkát, de bütüre figyelve.
Az érdekelne, hogy ha vágatok 2db rönk szeletet, csiszoltatom, lakozzom, az jó lehet ? Van Atacama SE24-em, ahhoz is jó lenne, amikor épp indul a bogár és hifizés az irány.
Próbáltátok akár hangsugárzó alatt ?
Milyen fából vágassam, milyen magas legyen? Ötletek, javaslatok? Köszi!
("bütü"-re itt rákerestem, elolvastam, hátha azóta van több tapasztalat...)
Képernyőkép 2025-01-17 230711.png
- d.janos
- Fórumlakó
Laminált parkettán állnak a hangsugárzók, próbáltam tüskéket, gyurmát, fakockákat, pénzérmét, alu tüskét, polc elemet, mind változtatott a hangon így vagy úgy. Anno Szabó Zoli ajánlotta a bütü irányban fa alátéteket (nekem is a fakocka közelebb állt hallgatáskor az ízlésemhez), asztalosnál méretre vágott lapokat vagy épp a vágódeszkát, de bütüre figyelve.
Az érdekelne, hogy ha vágatok 2db rönk szeletet, csiszoltatom, lakozzom, az jó lehet ? Van Atacama SE24-em, ahhoz is jó lenne, amikor épp indul a bogár és hifizés az irány.

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6193
Re: Kerámia golyó
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tibi62
- Törzsvendég
- Értékelés: 272
Kerámia golyó
Kerámia golyót keresek. Melyik típust érdemes venni?
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2670
nos,csak jelzem,a műtét sikerült,és a páciens is éldixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12nos,voila...30X 0,8mm
Bronzker BT,1173 Budapest,Pesti út 237 (Home Center)
@Rock jó tippelt![]()
U.I: 12db kb 1700HUF volt...van még ha valakit érdekel...![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6193
A lemezjátszók felé elvitt hsz-ek átkerültek a helyükre, kérlek folytassátok ott. Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- dixie-chicken
- V.I.P.
a haverom a gyári Sound Org.álványoknál kicserélte az eredeti "deszkákat"...juharfa,kb 1",és a karmantyúk alá kb 1mm vastag alátéteteket (alu) rakott...végfokok VAIC 52b,és Wilson Maxx 3 hangszorókat használ...ne misztifikáljuk túl a dolgokat,ez egy puzzle....hacsak nem vlmilyen szektához tartozunk ...

ce la vie (on rose)...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.
nekem oksa Kistarcsa-XVII kerületRock60 írta: ↑2024.12.19., csüt. 12:25Én meg lestipitopiztam a maradékot...dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 14:25igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...![]()
![]()
Bakker, ez a Bronzker nem másik Bronzker, ők költöztek át a XIII. Szabolcs - ból.
Nem örülök, eddig 10 percre voltak, most 40 - re...![]()

- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Érdekes hogy a Sound Organisation nem használ ilyen korongokat.Vajon miért?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Én meg lestipitopiztam a maradékot...dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 14:25igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...![]()

Bakker, ez a Bronzker nem másik Bronzker, ők költöztek át a XIII. Szabolcs - ból.
Nem örülök, eddig 10 percre voltak, most 40 - re...

- dixie-chicken
- V.I.P.
igen...sztem nem sztenderd anyaguk,mert tegnap amikor telefonáltam,készletellenőrzést csináltak gépi és fizikai állományban,hogy valóban megvan-e...szerencsére megvolt,és az amire gondoltam...Rock60 írta: ↑2024.12.18., szer. 13:19Na, királyság.dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Nos,voila...30X 0,8mm
Nem is tudtam, hogy Bronzkerből is több van...
Ezt így adták korong formátumban ?
Alumínium ?

Na, királyság.dixie-chicken írta: ↑2024.12.18., szer. 12:12
Nos,voila...30X 0,8mm

Ezt így adták korong formátumban ?
Alumínium ?
- dixie-chicken
- V.I.P.
nos,voila...30X 0,8mm
@Rock jó tippelt

U.I: 12db kb 1700HUF volt...van még ha valakit érdekel...
@Rock jó tippelt

U.I: 12db kb 1700HUF volt...van még ha valakit érdekel...

- Csatolmányok
-
- IMG_5672.JPG (229.96 KiB) Megtekintve 2015 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
nem kell sajnálkozni,de köszi,ahogyan irtam,úgy éreztem váltanom kell,Rock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 17:55Először is, sajnálom...dixie-chicken írta: ↑2024.12.17., kedd 15:35Azt elvitték..kb 40 évig éltünk
közös házaságban,szerettem minden pillanatát,semmi megbanás sincs benne
...de úgy éreztem,válatanom kell...éreztem, lehet,süket vagyopk már,mást akarok...volt egy halovány "elmentett" rednszer hangja a memória egységeimen,akkor még mint Lenco L-75 tulaj, nagyon jó haveromak, volt aki bevezetett az avantgarde jazz fogalmába...Technics SL110/Mayware Formula IV/ADC XLM Mk3,Yamaha 610,AR15...nekem itt megakadt a lemez...ennyi...RIP Tóth Péter
![]()
Mondtad, hogy keresgélsz, de ez meglepett.
Egész furcsa az aláírásodban egy DD gépet - vagy bármi mást - látni, úgy megszoktam már a Thorens - t és a Shure - okat.
Kérdezném, hogy milyen, de a Mastertracker gondolom mindenképpen egy magasabb szintre lövi a kombót...
Új phonót is látok. Nem sprvx - é volt ?![]()

Először is, sajnálom...dixie-chicken írta: ↑2024.12.17., kedd 15:35Azt elvitték..kb 40 évig éltünk
közös házaságban,szerettem minden pillanatát,semmi megbanás sincs benne
...de úgy éreztem,válatanom kell...éreztem, lehet,süket vagyopk már,mást akarok...volt egy halovány "elmentett" rednszer hangja a memória egységeimen,akkor még mint Lenco L-75 tulaj, nagyon jó haveromak, volt aki bevezetett az avantgarde jazz fogalmába...Technics SL110/Mayware Formula IV/ADC XLM Mk3,Yamaha 610,AR15...nekem itt megakadt a lemez...ennyi...RIP Tóth Péter
![]()
Mondtad, hogy keresgélsz, de ez meglepett.
Egész furcsa az aláírásodban egy DD gépet - vagy bármi mást - látni, úgy megszoktam már a Thorens - t és a Shure - okat.
Kérdezném, hogy milyen, de a Mastertracker gondolom mindenképpen egy magasabb szintre lövi a kombót...
Új phonót is látok. Nem sprvx - é volt ?

- dixie-chicken
- V.I.P.
azt elvitték